Corto Maltese wrote:Gledaj, teško je biti sa Komšićem duže od 5 minuta u prostoriji, a ne izdominirati ga intelektualno.johntra wrote:Ova ti je vala zlata vrijedna...je li to zato što je pametniji od ŽK ili?Corto Maltese wrote:Mimo sve zajebancije, jedna stvar se mora priznati.
Emir je, za manje od mjesec dana, potpuno preuzeo stranku.
Upravo zbog toga se on onoliko dere, mršti i maše rukama.
A sad je doš'o lola koji se jednako dere i mršti... a ima duže ruke.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
The BEN10
#12051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#12052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Radončić je osoba sa diktatorskom praksom i pojavom
Kada bismo analizirali kukurikanja američkog NDI-ja pred sve dosadašnje dejtonske izbore, vidjeli bismo da su obilato fulali i da su njihove tzv. ankete imale funkciju jeftinog marketinga i usmjeravanja biračkog tijela. NDI je ovakvim tzv. anketama kroz sve dosadašnje izbore, na ovakav način, puhao u jedra SDP-u, pa i onda kada bi SDP ubjedljivo izgubio. Možda je jedina promjena u politikanstvu NDI-ja što sad namjesto SDP-a i SNSD-a podržavaju nezvaničnu koaliciju Demokratsku fronte i SBB-a, odnosno Komšića i Radončića. Za mene je potpuno nevjerovatno, nemoguće, da će ta Demokratska fronta, stranka koja se sastoji od jednog omiljenog i pripitog lica, dobiti 22 odsto glasova, dakle, najviše. Nema programa, nema kandidata, ne znamo nikog iz te DF, ali znamo Željka Komšića, i to je dovoljno za petinu biračkog tijela. Nemoguće. S druge strane, SBB se konstituirao kao ideja bošnjačke alternative, a ne kao stranka koju simbolizira
Fahrudin Radončić, osoba sa diktatorskom praksom i pojavom. Na prošlim izborima SBB je dobio glasove u ime promjene, a ne u ime Radončića, a sada, kad je postalo jasno da Radončić sebe nameće kao sinonim SBB-a, i kada se vidjelo da je pomagao februarski državni udar i ulično nasilje, mislim da ne postoji šansa da SBB dobije više od tri-četiri procenta bošnjačkih glasova, kao ni sam Radončić. Ni Demokratska fronta neće imati više od 10 odsto glasova, uprkos paljevini NDI-ja. Glasovi će se, na žalost, ponovo u odlučujućoj većini dijeliti između SDA i SDP, a iz čega se nazire mogućnost jedne stabilnije koalicije koju ujedinjuje političko, policijsko i medijsko nasilništvo Fahrudina Radončića, kao ekspoziture velikodržavnih projekata Srbije i Hrvatske. Zanimljiv je i taj fenomen Željka Komšića koji proizilazi iz bošnjačke želje da postoji neko takav, a ne iz Komšićeve intelektualne prosječnosti i političke
polupismenosti. Na kraju, dunđerima u NDI-ju nije bilo teško potrefiti da u Federaciji nikada nismo imali goru vlast od ove – a što secesionisti u RS ne mogu tvrditi jer ta vlast ostvaruje Karadžićev program – te da vidimo spas u evropskim integracijama.
„Oslobođenje“, 07.08.2014.
Kada bismo analizirali kukurikanja američkog NDI-ja pred sve dosadašnje dejtonske izbore, vidjeli bismo da su obilato fulali i da su njihove tzv. ankete imale funkciju jeftinog marketinga i usmjeravanja biračkog tijela. NDI je ovakvim tzv. anketama kroz sve dosadašnje izbore, na ovakav način, puhao u jedra SDP-u, pa i onda kada bi SDP ubjedljivo izgubio. Možda je jedina promjena u politikanstvu NDI-ja što sad namjesto SDP-a i SNSD-a podržavaju nezvaničnu koaliciju Demokratsku fronte i SBB-a, odnosno Komšića i Radončića. Za mene je potpuno nevjerovatno, nemoguće, da će ta Demokratska fronta, stranka koja se sastoji od jednog omiljenog i pripitog lica, dobiti 22 odsto glasova, dakle, najviše. Nema programa, nema kandidata, ne znamo nikog iz te DF, ali znamo Željka Komšića, i to je dovoljno za petinu biračkog tijela. Nemoguće. S druge strane, SBB se konstituirao kao ideja bošnjačke alternative, a ne kao stranka koju simbolizira
Fahrudin Radončić, osoba sa diktatorskom praksom i pojavom. Na prošlim izborima SBB je dobio glasove u ime promjene, a ne u ime Radončića, a sada, kad je postalo jasno da Radončić sebe nameće kao sinonim SBB-a, i kada se vidjelo da je pomagao februarski državni udar i ulično nasilje, mislim da ne postoji šansa da SBB dobije više od tri-četiri procenta bošnjačkih glasova, kao ni sam Radončić. Ni Demokratska fronta neće imati više od 10 odsto glasova, uprkos paljevini NDI-ja. Glasovi će se, na žalost, ponovo u odlučujućoj većini dijeliti između SDA i SDP, a iz čega se nazire mogućnost jedne stabilnije koalicije koju ujedinjuje političko, policijsko i medijsko nasilništvo Fahrudina Radončića, kao ekspoziture velikodržavnih projekata Srbije i Hrvatske. Zanimljiv je i taj fenomen Željka Komšića koji proizilazi iz bošnjačke želje da postoji neko takav, a ne iz Komšićeve intelektualne prosječnosti i političke
polupismenosti. Na kraju, dunđerima u NDI-ju nije bilo teško potrefiti da u Federaciji nikada nismo imali goru vlast od ove – a što secesionisti u RS ne mogu tvrditi jer ta vlast ostvaruje Karadžićev program – te da vidimo spas u evropskim integracijama.
-
Marko Zarko
#12053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Žao mi je ali i u ostalim anketama je DF trenutno najpopularniji, bio je prije nekoliko mjeseci i na forumskoj anketi. Ako 90% građana vlast SDP-a ocjenjuje lošom, odakle, ali odakle ideja da je narod baš toliko lud da im ponovo da povjerenje.weredsf wrote:Radončić je osoba sa diktatorskom praksom i pojavom
-
Rizvan
#12054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali na ovom forum je na nekim prošlim izborima i Naša stranka bila najpopularnija, a na kraju im je najveći domet bio desetak posto u nekim sarajevskim opštinama. Vjerovatno ista sudbina čeka i DF.Marko Zarko wrote:
Žao mi je ali i u ostalim anketama je DF trenutno najpopularniji, bio je prije nekoliko mjeseci i na forumskoj anketi.
- Corto Maltese
#12055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Je l' istina, što čaršija priča, da "D.F. Željko Komšić" mijenja ime u "D.R. Emir Suljagić?"
Last edited by Corto Maltese on 08/08/2014 00:26, edited 4 times in total.
-
Marko Zarko
#12056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da, istina jeCorto Maltese wrote:Je l' istina što čaršija priča da DF- Željko Komšić mijenja ime u DF - DR. Emir Suljagić?
- Corto Maltese
#12057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pošteno!
Željka K. više nema ni u tragovima.
Željka K. više nema ni u tragovima.
- dustaban
#12058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Demokratski Razyeb...Marko Zarko wrote:da, istina jeCorto Maltese wrote:Je l' istina što čaršija priča da DF- Željko Komšić mijenja ime u DR - Emir Suljagić?![]()
![]()
- Adriatic
#12059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel se ovo i ŽK izborio za naklonost Avaza? 
-
Shaptach kobilama
#12060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uvijek kada pomislim na DF ,uz sve + i - koji im se zasigurno mogu opravdano dati ...nekako mi u glavi slika njihove osnivačke skupštine održane u Sarajevu nakon koje njihov ugledni član ,čini mi se sa nadimkom Maršal iz Bihaća izlazi iz sale i onako zajapuren kaže (parafraziram) ..evo sad nove stranke koja će da upravlja telekomima , Bosnalijekom , FDS-om ...što narod kaže :pametnom i išaret dosta ... 
-
weredsf
#12061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Adriatic wrote:Jel se ovo i ŽK izborio za naklonost Avaza?
-
stangla_angla
#12062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat su se ovi iz SDP i SDA prepali, ubise po DF-u kao sto je Fahro udarao po SDA prosle izbore, pa ima samo rejting podigao... Biće svasta ako pobijedi DF i Fahro, opšta panika će zavladati ...
- Corto Maltese
#12063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sasvim:Adriatic wrote:Jel se ovo i ŽK izborio za naklonost Avaza?

- Alfons Kauders
#12064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ah da, pravo vizionarski, vidi se svo to silno iskustvo
jer inace svako koga je avaz gurao sve ove godine je taaaaako dobro prosao...
ne znam odakle da pocnem... toliko ih je bilo da fakat ne znam, ne preuvelicavam... mogli bi otvoriti temu "kucamo na vrata zaboravljenih fahrinih asova"
jer inace svako koga je avaz gurao sve ove godine je taaaaako dobro prosao...
ne znam odakle da pocnem... toliko ih je bilo da fakat ne znam, ne preuvelicavam... mogli bi otvoriti temu "kucamo na vrata zaboravljenih fahrinih asova"
- bdzs
#12065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izgleda da je veliki strah zavladao u vladajućim famalijama....
. Ako bog da na jesen, prnut će u šišu 
- Alfons Kauders
#12066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da pretreses 2-3 koljena moje familije... da ih naopako izvrnes ko u domu za vjesanje da ispadaju i kovanice... neces skupiti ni 1% onoga sto ima radoncicbdzs wrote:Izgleda da je veliki strah zavladao u vladajućim famalijama..... Ako bog da na jesen, prnut će u šišu
tako da...
- Corto Maltese
#12068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim ja, odnekud mi poznata ideja za plakat:

- branimir stulic
#12069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imate moj glas... Ali samo pokusajte da me za..ete kao sto je uradio u ranijim godinama "Slucajni prolaznik" i njegova klonirana privatna akademija...
Pardon ne jedan nego 12 glasova moje obitelji. Cao Slucajni...
Pardon ne jedan nego 12 glasova moje obitelji. Cao Slucajni...
- drug_profi
#12070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima 6 glasova i iz moje kuce, ali nemam vala iluziju da ce se desiti nesto epohalno.
nas sistem ne dozvoljava promjene.
Onako, bice mi drago vidjeti neke likove smrknute, crvene i znojave u novembru...
Onako, bice mi drago vidjeti neke likove smrknute, crvene i znojave u novembru...
- lerdi
#12071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma dozvoljava sistem napredak samo treba raditi. Toliko je primjera po BiH gdje ljudi radom postižu uspijehe. Ako budu željeli mogu napraviti pomak. Nećemo postati Njemačka preko noći ali kvalitetan posao se može napraviti.drugi profil wrote:Ima 6 glasova i iz moje kuce, ali nemam vala iluziju da ce se desiti nesto epohalno.
- drug_profi
#12072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma moze, ali kad bi sada umjesto DF izabrali i CDU sa Kohlom na celu, ne vjerujem da bi ista uspjeli u ovom sistemu, osim sto bi se batrgali u blatu oko koalicija i smjena.
- dustaban
#12073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle veoma realan post. Samo idiot moze u ovakvoj situaciji ocekivati epohalne promjene. Mi zapravo nemamo nacina da dovedemo na vlast ono sto nama treba ("pozitivni diktator") jedino sto mozemo jeste da kaznjavamo ove "demokrate negativce".drugi profil wrote:Ima 6 glasova i iz moje kuce, ali nemam vala iluziju da ce se desiti nesto epohalno.
A na ovim izborima se zna ko je zasluzio najvecu kaznu.
Dakle znamo kontra cega smo, jedino smo u dilemi za sta da se opredjelimo, sve je ovo tanko. Ali ja predlazem da se ipak drzimo DF-a, yebiga pun je mahana i promasaja (pogotovo u zadnje vrijeme) ali da ne bi rasipanjem glasova na milion malih alternativa zapravo ostavili sve kako jeste, ja predlazem ipak DF i to naravno ne zato sto je Komsic dobar vec zato sto Konjina mora pasti.
A kad DF ekipa dodje na vlast, nek se dobro pripaze. Situacija je ovdje dosla do tacke kad se politicko izigravanje ne moze vise kaznjavati samo uskracivanjem povjerenja.
Pametnom dosta.
- kandelabar
#12074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogli smo mi napraviti u federaciji dosta dobrih stvari Sda-Sdp su imali dosta jak tim na svim nivoima(federalni/kanonalni) da proguraju dosta stvari nazalost kako to obicno biva pocelo se kuhati...Pomislio sam da SDP koji je dosao iz opozicije nakon toliko godina nece polejeti odma da razgrabi fotelje,upravne i nadzorne odbore,nazalost to se desilo,a zatim su se redale i afere pa i ovo oko Autocesta na cemu baziraju izbore kubik betona je bio 1KM ,a inace je oko 200KM
..Dakle, za stanje u entitetu ne mozemo kriviti one druge(Srbe,Hrvate) mogli smo mi dosta bolje..
Ova godina je za mene u globalu godina propasti nakon sto je u februaru u demonstracijama nakon 3g prevelikog jaza izmedju vlasti i naroda unisteno dosta objekata sa velikom materijalnom stetom zadesile su nas poplave i to 2x,a da ne spominjem kako je i voce izdalo sa onim proljetnim mrazevima i ledovima...
Ova godina je za mene u globalu godina propasti nakon sto je u februaru u demonstracijama nakon 3g prevelikog jaza izmedju vlasti i naroda unisteno dosta objekata sa velikom materijalnom stetom zadesile su nas poplave i to 2x,a da ne spominjem kako je i voce izdalo sa onim proljetnim mrazevima i ledovima...
- _Reds_
#12075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad vidim da ovaj DF vodi po ovim nekakvim kvazi anketama, tacno znam da ce zvarsiti kao i SBiH.
I oni su vodili prosle izbore na kvazi anketama
.
Ljudi nemaju u nekom opcinama ni opcinskih organizacija, ni mjesnih odbora ali eto po kvazi anketama vode i tjese se.
Kad se malo spuste među narod, onda ce skontati da izbore na nizim nivoima vlasti od Predsjednistva dobijaju jaki lokalni ljudi, a ne stranka ko stranka, pogotvo u manjim mjestima, i kad shvate da BIH nije bas Novo Sarajevo i okolina, shvatice da ima nikakve lazne ankete tu ne pomazu.
Evo hajmo samo Sarajevo za KS po opcina.
Centar - Nece dobiti sigurno, podred Becirevica tamo nema sanse.
Stari Grad - SBB - SDA, nema sanse DF da dobije najvise.
Novo Sarajevo - Eh tu jedino mogu.
Novi Grad - Pa tamo su u rasulu
Ilidza - Ovdje poznajem ove iz o.o. presmijeni su.
Hadzici- pored SDA nema sanse.
Vogosca - isto ko Hadzici
Trnovo - pored vladajuceg SDP nema sanse
Ilijas - Istocna Bosna = SDA.
Da ne idem u druge opcine. Slatko spavajte, vidim da vam je ZK udahnuo svoga nura. Tacno sijate u mraku.
I oni su vodili prosle izbore na kvazi anketama
Ljudi nemaju u nekom opcinama ni opcinskih organizacija, ni mjesnih odbora ali eto po kvazi anketama vode i tjese se.
Kad se malo spuste među narod, onda ce skontati da izbore na nizim nivoima vlasti od Predsjednistva dobijaju jaki lokalni ljudi, a ne stranka ko stranka, pogotvo u manjim mjestima, i kad shvate da BIH nije bas Novo Sarajevo i okolina, shvatice da ima nikakve lazne ankete tu ne pomazu.
Evo hajmo samo Sarajevo za KS po opcina.
Centar - Nece dobiti sigurno, podred Becirevica tamo nema sanse.
Stari Grad - SBB - SDA, nema sanse DF da dobije najvise.
Novo Sarajevo - Eh tu jedino mogu.
Novi Grad - Pa tamo su u rasulu
Ilidza - Ovdje poznajem ove iz o.o. presmijeni su.
Hadzici- pored SDA nema sanse.
Vogosca - isto ko Hadzici
Trnovo - pored vladajuceg SDP nema sanse
Ilijas - Istocna Bosna = SDA.
Da ne idem u druge opcine. Slatko spavajte, vidim da vam je ZK udahnuo svoga nura. Tacno sijate u mraku.
Last edited by _Reds_ on 09/08/2014 01:38, edited 1 time in total.