Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#12026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

hopi wrote:sada se opet smije skrenuti lijevo u halida kajtaza prema ž. stanici kada se spuštaš niz koševsko
bila su dva znaka zabrane skretanja, nema sada ni jednog
ali mislim da je ostao znak da se ne smije lijevo od kružnog na koševsko
Ne smije nego je neko skinuti znak i to poodavno. Znaka nema, a sta se desava ako skrenes, a murija na prosirenju te vidi ne znam.
To se rjesaava i horizontalnom signalizacijom, inscrtas strelicu za desno i onda mogu skidati znak do mile volje, zabrana ostaje.
lijepa u dusi

#12027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

arslanica wrote:evo ovo mene nervira kod vozača .. kad se većina njih pravi pametna, kao da su svu pamet svijeta pokupili ..

prodjem grad uzduž i poprijeko, i recimo sad u nekih 10ak km mogu na prste jedne ruke nabrojati paljenje žmigavca, odnosno pokazivača pravca ... i ne pričajte više o žmigavcima ...

preticanje bicikla ili bicikliste ... (hajde jarane ti što si položio prije dvije godine, prati me) ... prvo se pogleda naprijed da se vidi ide li šta u susret ... daje se lijevi žmigavac .... onda se predje sa svojim autom u pola suprotne trake ... i onda se u unutrašnjem retrovizoru prati gdje je biciklo, odnosno biciklista ... tek kad se u tom retrovizoru vidi, onda se daje desni žmigavac i tek se tada možeš vratiti u svoju traku ...
Ako vozis u jednosmjernoj, u dvosmjernoj tokom preticanja ostaje upaljen lijevi dok se preticanje ne zavrsi.
orinoco

#12028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by orinoco »

Vožnja auto-putem s uključenim dugim svjetlima iz suprotnog pravca.... postoji li ikakva mogućnost kažnjavanja ovakvih idiota?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

530i wrote: Milijardu puta sam stao na crveno radi ovakvih pacijenata...voze 40 i sav je svijet njihov.
to su pravnici,oni su u pravu,moze im se....
Dope_Man

#12030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

orinoco wrote:Vožnja auto-putem s uključenim dugim svjetlima iz suprotnog pravca.... postoji li ikakva mogućnost kažnjavanja ovakvih idiota?
Ne kaznjavaju ni na obicnoj, sigurno da nece na AP.

Mada meni i ne smeta na autoputu niko iz suprotnog pravca. Dovoljno smo udaljeni, izmedju nas i ograda obicno, da mi njihova svjetla do sada nisu smetara. Vise smetaju oni koji ne znaju kada ih prestizes ugasiti svoja bar dok malo ne odmaknes.
lijepa u dusi

#12031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Juce levat od avaza do socijalnog, gusla li gusla. Bh telecom auto, ne razumijem se u auta pa veze nemam koje je, lijevom trakom ubrza kad vidi da hocu da se prestrojim u lijevu ispred njega, prodjem iza, vozi jedva 40. Dobio je kompliment na semaforu na socijalnom, nadam se da ga je bar malo dotaklo :mrgreen:
Laertes

#12032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

lijepa u dusi wrote:Juce levat od avaza do socijalnog, gusla li gusla. Bh telecom auto, ne razumijem se u auta pa veze nemam koje je, lijevom trakom ubrza kad vidi da hocu da se prestrojim u lijevu ispred njega, prodjem iza, vozi jedva 40. Dobio je kompliment na semaforu na socijalnom, nadam se da ga je bar malo dotaklo :mrgreen:
Jest sigurno, oni iz BHT su poznati kao jako osjetljivi :mrgreen:
supercali

#12033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Kinaski wrote:Obrisi tu sliku. Treba neko da ostane bez posla, zbog toga sto je tebi zasmetalo sto vozi sporije nego ti. Bilo bi previse
Pa treba ostati kad se ponasa kao kreten
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

tempuser wrote:
hopi wrote:sada se opet smije skrenuti lijevo u halida kajtaza prema ž. stanici kada se spuštaš niz koševsko
Ne smije nego je neko skinuti znak i to poodavno. Znaka nema, a sta se desava ako skrenes, a murija na prosirenju te vidi ne znam.
To se rjesaava i horizontalnom signalizacijom, inscrtas strelicu za desno i onda mogu skidati znak do mile volje, zabrana ostaje.
Nema znaka, nema zabrane. Ne mozes ni kaznu dobiti.
supercali

#12035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

un1ted wrote:
tempuser wrote:
Nema znaka, nema zabrane. Ne mozes ni kaznu dobiti.
Ima i horizontalna signalizacija ne samo vertikalna
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Dope_Man wrote:
orinoco wrote:Vožnja auto-putem s uključenim dugim svjetlima iz suprotnog pravca.... postoji li ikakva mogućnost kažnjavanja ovakvih idiota?
Ne kaznjavaju ni na obicnoj, sigurno da nece na AP.

Mada meni i ne smeta na autoputu niko iz suprotnog pravca. Dovoljno smo udaljeni, izmedju nas i ograda obicno, da mi njihova svjetla do sada nisu smetara. Vise smetaju oni koji ne znaju kada ih prestizes ugasiti svoja bar dok malo ne odmaknes.
Kako ne smeta, naravno da smeta. Posebno kada se desi situacija da pretiče uporedo sa mnom, pa onda budemo u najbližim trakama. Kad te opali ne znaš gdje da voziš. Light show.
Ima i horizontalna signalizacija ne samo vertikalna
Horizontalna? Ja je nisam vidio? Nacrtana strelica desno?
supercali

#12037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ne znam je li ima konkretno to sam pomenuo cisto na post nema znaka nema kazne

Znaci ako slucajno u sudaru se iscupa znak za zabranu po toj logici smijes skrenuti tu
xamp

#12038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

supercali wrote: Ima i horizontalna signalizacija ne samo vertikalna
Nije iscrtano tu nista. S tim da ako ima, moglo bi se pobiti na sudu jer nije uocljivo. Nista bez znaka.

Bila su 2 znaka, oba su skinuta, sad je pitanje jel slucajno ili namjerno (ukinuta zabrana). Iako sumnjam da je ukinuta jer ne bi imalo smisla obzirom da je kruzni odmah tu. Bolje bi bilo da se ukine zabrana skretanja na kosevsko iz pravca kruznog jer je patnja svaki drugi nacin odlaska gore.
seoBIH

#12039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

supercali wrote:Ne znam je li ima konkretno to sam pomenuo cisto na post nema znaka nema kazne

Znaci ako slucajno u sudaru se iscupa znak za zabranu po toj logici smijes skrenuti tu
Vjerovatno, ako nema signalizacije (bilo kakve) onda stetu snosi firma koja je zaduzena za održavanje tih znakova. To je logično objašnjenje i mislim da drugačije ne može. Zamisli postave znak 30km/h, a sutradan neko ukloni taj znak, a policija nastavi kažnjavati. Ne može, nema znaka.
Dope_Man

#12040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Hodam danas, neki biciklista naleti prilicno brzo, i kako je ispred par ljudi samo se baci na cestu sa trotoara bez da je i pogledao. Iza vozac ide, udari po kocnicama, sireni.. ovaj ne hebe zivu silu, ide ispred, kasnije se ponovo pope na trotoar kad je naisao na pjesacki.

I da ga je udario bilo bi pljuvanje po vozacima, kako se zbog njih ta divota od aktivnosti zvana biciklizam ne moze razviti i slicno. Jucer isto tako prelazi glavnu cestu i hebe se njemu sto je crveno i sto se vec upalilo zeleno za auta koja krecu, pri tom je i pofimo udaljen od samog pjesackog.

Nabijem sve i jednog neodgovornog biciklistu. Smatram da je koristenje bicikla umjesto auta ili gradskog prevoza odlicna stvar, ali treba znati odredjena ponasanja a dosta ih kod nas nema osnovne saobracajne kulture, a da zakoce i stanu je nesto nezamislivo.
kafanski_covjek

#12041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

Dope_Man wrote:Hodam danas, neki biciklista naleti prilicno brzo, i kako je ispred par ljudi samo se baci na cestu sa trotoara bez da je i pogledao. Iza vozac ide, udari po kocnicama, sireni.. ovaj ne hebe zivu silu, ide ispred, kasnije se ponovo pope na trotoar kad je naisao na pjesacki.

I da ga je udario bilo bi pljuvanje po vozacima, kako se zbog njih ta divota od aktivnosti zvana biciklizam ne moze razviti i slicno. Jucer isto tako prelazi glavnu cestu i hebe se njemu sto je crveno i sto se vec upalilo zeleno za auta koja krecu, pri tom je i pofimo udaljen od samog pjesackog.

Nabijem sve i jednog neodgovornog biciklistu. Smatram da je koristenje bicikla umjesto auta ili gradskog prevoza odlicna stvar, ali treba znati odredjena ponasanja a dosta ih kod nas nema osnovne saobracajne kulture, a da zakoce i stanu je nesto nezamislivo.
gledam juce kod Robota na Socijalnom policija kaznjava bicikliste koji voze kotra smjerom :izet:
Dope_Man

#12042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Do sad nisam vidio, ali drago mi je ako ima i toga. Postuj par jednostavnih pravila i uzivaj, ali ono bi da iskoristi sve pogodnosti, da ide gdje hoce, kad hoce, da nikad ne stane.. to sto se baca pod auta ili gura pjesake.. pa ko ''hin'' hebe, sto ne kupe paciklo. :-)
Naslovnica

#12043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

kafanski_covjek wrote:
Dope_Man wrote:Hodam danas, neki biciklista naleti prilicno brzo, i kako je ispred par ljudi samo se baci na cestu sa trotoara bez da je i pogledao. Iza vozac ide, udari po kocnicama, sireni.. ovaj ne hebe zivu silu, ide ispred, kasnije se ponovo pope na trotoar kad je naisao na pjesacki.

gledam juce kod Robota na Socijalnom policija kaznjava bicikliste koji voze kotra smjerom :izet:
Voze kontra smjerom, ne kontam?!
Može pojašnjenje...
Naslovnica

#12044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ne vjerujem.
Jedini lijek koji koristim protiv pacijenata sa dugim svjetlima su - duga svjetla.
Blicnem, vidim ne gasi ih - papku hladnokrvno upalim i ja svoja, ko ga jebe. Naravno, pod uslovom da nema nikoga ispred mene.
adodbr

#12045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

Nervira me sto mi kradu ratkape jebem im djecu
NediM17

#12046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Vala sto rece nas uvazeni clan foruma "@Hizo" jednom prilikom, nemojte gledat u farove, pa vam nece smetat.
Milion puta mi dosli u susret pod dugim, nikada mi nije zasmetalo, milion puta i ja dosao, ne znam je li mi iko blicao.
kafanski_covjek

#12047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

Naslovnica wrote:Voze kontra smjerom, ne kontam?!
Može pojašnjenje...
Vilsonovo od Elektroprivrede prema Johnnyu ima znak "jednosmjerna ulica" a saobracajci stoje kod Opstine N.Sarajevo i pisu.Pita ih drug kroz smijeh zbog cega pisu, kaze policajac pa nije pjesak i za njih vaze pravila kao i za vozace...Koliko sam ja shvatio, biciklista je trebao sici s bicikla jer je tada pjesak
supercali

#12048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

kafanski_covjek wrote:
Može pojašnjenje...
Vilsonovo od Elektroprivrede prema Johnnyu ima znak "jednosmjerna ulica" a saobracajci stoje kod Opstine N.Sarajevo i pisu.Pita ih drug kroz smijeh zbog cega pisu, kaze policajac pa nije pjesak i za njih vaze pravila kao i za vozace...Koliko sam ja shvatio, biciklista je trebao sici s bicikla jer je tada pjesak
Pa ako vozi ulicom logicno
Kao sto neko rece dosta biciklista bi da koristi cestu kao auto a da se zakoni odnose na njega kao na pjesaka
Naslovnica

#12049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote:Vala sto rece nas uvazeni clan foruma "@Hizo" jednom prilikom, nemojte gledat u farove, pa vam nece smetat.
Milion puta mi dosli u susret pod dugim, nikada mi nije zasmetalo, milion puta i ja dosao, ne znam je li mi iko blicao.
Ako naiđeš na mene, a imaš upaljena duga, a ne ugasiš li ih nakon što blicnem, upalim i ja duga pa gledaj u desnu liniju.
Niđe veze.
To je stvar je saobraćajne i vozačke kulture.
Kada bi svi imali jedni prema drugima malo više respekta i poštovali jedni druge, bilo bi nam svima ljepše.
Naslovnica

#12050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

kafanski_covjek wrote:
Može pojašnjenje...
A smije li se bicikl voziti onom dionicom po trotoaru, bez obzira na smjer?
Post Reply