Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
pemanapemani

#12026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

bosančica-sunčica wrote:Naša stranka sigurno jeste osvježenje na našoj političkoj sceni.
Međutim, njeni politički osviješćeni nastupi sa "uglađenom retorikom" nisu shvatljivi velikom dijelu stanovništva BiH . Ona pruža sliku jedne elitne stranke koja je prihvatljiva obrazovanijem dijelu stanovništva, a tako daleko od "čovjeka sa njive" i kao takva stvara dojam da je ona rezervisana za privilegovani dio stanovništva. Samim tim u njoj se ne prepoznaje obični,mali čovjek koji oreći njivu i muzeći kravu,i sastavljajući kraj s krajem, nema kad otići u pozorište, operu, filmsku premijeru...ili mu je to čak i nepoznato, odnosno ne doživljavaju tu stranku kao stranku koja će se boriti za njihove "žuljevite" ruke . Stoga mislim da Naša stranka mora pronaći put da prodre u srca "radnika i seljaka" , jer bez toga ostaje rezervisana za gradske sredine ,obuhvatajući jednu manju populaciju ljudi, uključujući i one "prekonoći" kulturno osviješćene ljude koji su iznenada prisutni u prvim redovima "kulturne scene"...u narodu su još poznati kao "pokondirene tikve"... da bi bili in:-D
Meni je, recimo, najzanimljivije kako na ovoj temi savršeno funkcioniše propala "platforma". Nekako, NS dođe kao ispušni ventil za pogrešne korake "patriota", "socijaldemokrata", te kao poligon za vježbanje religiozne budnosti.

Narod jedva čeka da nekoga proglasi za "pokondirene tikve", kako ti kažeš. Narod iskorištava vrijeme za skupljanje frustracija, ustvari, nametnuto mu je svakodnevno frustriranje. Prosječan stanovnik BiH se hrani frustracijama, a hrana negdje treba izaći, dobro poznati prirodni proces. Tu se savršeno uklapa NS kao jedina politička stranka u BiH sa čijim se predstavnicima može direktno komunicirati.
Jednom ih je neko proglasio elitokracijom, to je dva puta ponovljeno u medijima i to je onda jednostavno tako. Za dokaze, argumente i činjenice nikoga nije briga.
Prosječnog čovjeka boli neka stvar što su oni izašli iz vlasti na nivou grada Sarajeva, a mogli su dobro profitirati saradnjom sa SDP-om. Ne zanima prosječnog pripadnika naroda što je NS odbila nekoliko ponuda o učestvovanju u Vladi KS. Ne zanima ga njihov prijedlog uređenja BiH, borba za ostale, ukazivanje na probleme građana, prijedlog rješenja tih problema, itd.

Ako će neko svjesno izbjegavati da čuje ono što mu poručuje NS, za njega će ova stranka uvijek biti "elitistička skupina pokondirenih tikvi".

P.S. Čestitke Peđi na gostovanju u emisiji Crta na BHT. Čvrsto, odmjereno, realno i obećavajuće za one kojima je preostala samo nada. Klasična "pokondirena tikva". :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Hajde ako bude taj snimak zakaci ovdje ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Peđa ima besprijekorne medijske nastupe... bez sumnje

A ostalom kvazielitističkom i blagom načinu djelovanja u alarmantnoj političkoj situaciji mlade i klimave države se može puno reći, kao i ponekom histeričnom nastupu Denisa Gratza ili šuplje retorike Dine Mustafića...
pemanapemani

#12029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:Peđa ima besprijekorne medijske nastupe... bez sumnje

A ostalom kvazielitističkom i blagom načinu djelovanja u alarmantnoj političkoj situaciji mlade i klimave države se može puno reći, kao i ponekom histeričnom nastupu Denisa Gratza ili šuplje retorike Dine Mustafića...

Takođe, moglo bi se puno toga reći o onima koji su doveli do toga da se mlada država klima. Još više bi se dalo razglabati o onima koji NS spočitavaju nedostatak odgovornosti ka mladoj državi čijoj su klimavosti kumovali i oni koji se kao zaklinju u nju.
Trenutno stanje stvari je takvo da glasači SDA spočitavaju NS nepodržavanje vlade „eksperata“, a glasači SDP-a spočitavaju izostanak podrške vladi Fikreta Musića. Uglavnom, složni su u tome da je NS elitistička stranka koja ne želi preuzeti odgovornost.

Upravo si ti navela klasičan primjer, histerični nastupi Dennisa Gratza.

Gotovo sam siguran da misliš na emisiju na OBN-u. Da je Dennis bio „blag“ u toj emisiji, siguran sam da bi se ovdje čitalo o Dennisu koji je po drugi put izdao svoje porijeklo podilazeći Sanji Vlaisavljević i Veselinu Gatalu (pioniru ugrozdbe, ugrozila ga benzinska pumpa i baš zbog toga je morao postati član SNSD-a :-) ). Ovako je dobro ispalo, Dennis je osoba koja ima histerične ispade. Ne proziva ga se zbog promjene imena i izdaje svega i svačega. Dobro, ne sumnjam da će uskoro postati histerik i izdajica ili histerični izdajica.

@LIBERO – ne mogu naći snimak. Vjerovatno se uskoro pojavi.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#12030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

........kao i ponekom histeričnom nastupu Denisa Gratza ili šuplje retorike Dine Mustafića...
Niti jedan od njih trojice nije dosada slagao vlastite birače/ice.... :thumbup:
KatarinaKosaca

#12031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:
........kao i ponekom histeričnom nastupu Denisa Gratza ili šuplje retorike Dine Mustafića...
Kao prvo nisam mislila na emisiju OBN. I naravno da se može i govori o svima koji jesu doprinijeli klimavosti države. U to NS ne spada. Ali, to što se njih kritizira, ne znači da treba po automatizmu pljeskati NS-u. Kruške i jabuke...

A što se tiče ovog citiranog Dino Mustafić jeste slagao... nisam imala namjeru u ovo da ulazim, niti obrazlažem, ali.. evo.. Prije nekih 5 ili 6 godina jedan bolesni mladić koji živi vani, ali je bio u posjeti u Sarajevu, na Dobrinji je fizički napao iz čista mira pravoslavnog sveštenika i njegovog pomoćnika. Digla se buka i halabuka, roditelji su slali pisma i objašnjavali da je godinama na liječenju, postavljali dijagnoze.. jok. Dino Mustafić je mrtav hladan na TV rekao da "Pravoslavni sveštenik ne može proći bezbjedno gradom" podla laž. Mladiću je suđeno , lječnici na Sokocu su potvrdili dijagnozu itd, itd.. Eto, Dino Mustafić jeste bezočno slagao.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#12032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote:
tvsabina wrote:
Kao prvo nisam mislila na emisiju OBN. I naravno da se može i govori o svima koji jesu doprinijeli klimavosti države. U to NS ne spada. Ali, to što se njih kritizira, ne znači da treba po automatizmu pljeskati NS-u. Kruške i jabuke...

A što se tiče ovog citiranog Dino Mustafić jeste slagao... nisam imala namjeru u ovo da ulazim, niti obrazlažem, ali.. evo.. Prije nekih 5 ili 6 godina jedan bolesni mladić koji živi vani, ali je bio u posjeti u Sarajevu, na Dobrinji je fizički napao iz čista mira pravoslavnog sveštenika i njegovog pomoćnika. Digla se buka i halabuka, roditelji su slali pisma i objašnjavali da je godinama na liječenju, postavljali dijagnoze.. jok. Dino Mustafić je mrtav hladan na TV rekao da "Pravoslavni sveštenik ne može proći bezbjedno gradom" podla laž. Mladiću je suđeno , lječnici na Sokocu su potvrdili dijagnozu itd, itd.. Eto, Dino Mustafić jeste bezočno slagao.
Ok.

No mislila sam isključivo na dnevno-politički kontekst. Niti jedan od njih trojice nisu slagali glasače/ice NS-a u ispunjavanju predizbornih obećanja ili aktivnostima kroz funkcije na koje su izabrani....
Pedja Kojovic

#12033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Hvala za Crtu.
Paranoid

#12034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

tvsabina wrote:
No mislila sam isključivo na dnevno-politički kontekst. Niti jedan od njih trojice nisu slagali glasače/ice NS-a u ispunjavanju predizbornih obećanja ili aktivnostima kroz funkcije na koje su izabrani....
Svi nabrojani su rodjeni u pogrešno vrijeme..a pogotovo na političkoj sceni jer danas kod naroda se cijeni bahatost, cinizam i mišići (čitaj snaga) bez mnogo moždanih ćelija...
convict

#12035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Peđa, pročitao sam Vašu analizu sporazuma SDP-SNSD. Dobro bi bilo da ga i ovdje postavite radi komentara.

Inače, analiza je izvanredna i, iako se ne slažem sa svim zaključcima, drago mi je što je urađena ocjena pojedinih rješenja a ne cijelog sporazuma i što je najbitnije bez a priori zaključivanja baziranog na navijačkim strastima.

Tim više, buni me otkud tolika razlika između Vašeg ličnog stava i zvaničnog stava Naše stranke kojeg je iznio Gratz?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote: A što se tiče ovog citiranog Dino Mustafić jeste slagao... nisam imala namjeru u ovo da ulazim, niti obrazlažem, ali.. evo.. Prije nekih 5 ili 6 godina jedan bolesni mladić koji živi vani, ali je bio u posjeti u Sarajevu, na Dobrinji je fizički napao iz čista mira pravoslavnog sveštenika i njegovog pomoćnika. Digla se buka i halabuka, roditelji su slali pisma i objašnjavali da je godinama na liječenju, postavljali dijagnoze.. jok. Dino Mustafić je mrtav hladan na TV rekao da "Pravoslavni sveštenik ne može proći bezbjedno gradom" podla laž. Mladiću je suđeno , lječnici na Sokocu su potvrdili dijagnozu itd, itd.. Eto, Dino Mustafić jeste bezočno slagao.
Je l' to sve cega si se mogla sjetiti da je Dino slagao (mada bi se i o tome moglo diskutovati) ili..?

Ako je samo o toj lazi rijec, onda smo se upravo usaglasili da imamo najkvalitetnijeg, sa najmanje lazi, potencijalnog kandidata za predsjednika drzave. Klasicna moralna vertikala :D , narocito kada se usporedi sa kolicinom lazi i nedostatkom odgovornosti za obecanja koje su izrekli svih ostalih glavnih perjanica politickih opcija i stranaka na nasoj politickoj sceni ;-)
KatarinaKosaca

#12037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Je l' to sve cega si se mogla sjetiti da je Dino slagao (mada bi se i o tome moglo diskutovati) ili..?

Ako je samo o toj lazi rijec, onda smo se upravo usaglasili da imamo najkvalitetnijeg, sa najmanje lazi, potencijalnog kandidata za predsjednika drzave. Klasicna moralna vertikala :D , narocito kada se usporedi sa kolicinom lazi i nedostatkom odgovornosti za obecanja koje su izrekli svih ostalih glavnih perjanica politickih opcija i stranaka na nasoj politickoj sceni ;-)
Opet kruške i jabuke.. Kao na temi o SDP-u kad kažu ako je Nikšić zaposlio brata šta fali, SDA je zaposlila puno braće. Dakle, ovo je tema NS (doduše za pitanja, pa i ne volim što moram ovako obrazlagati), pa se spominje NS. Dino Mustafič nije raspolagao budžetom, pa nije (još) ni krao ni lagao u onom smislu na koji se referiraš.
Šta bi bilo kad bi bilo.. mogu biti samo pretpostavke, tvoja da bi bio pošten i odgovoran i moja koja je sumnja da bi bio takav , jer mi nije etički prihvatljivo iskoristiti bolesnog čovjeka za jeftinu političku autopromociju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Balkan je ovo.... kakavi gender-gay qorci palci...max 3% glasova za radikalne liberale :D
VjecitiStudent

#12039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:Balkan je ovo.... kakavi gender-gay qorci palci...max 3% glasova za radikalne liberale :D
Ovaj macho izljev bi ih mogao dovesti na 3,5% :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:Balkan je ovo.... kakavi gender-gay qorci palci...max 3% glasova za radikalne liberale :D
Ovaj macho izljev bi ih mogao dovesti na 3,5% :D
:lol: :lol: :lol: :lol: ne budi cicija duplo ili ništa :D
madner

#12041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Normalno, 0.5% vise muskaraca i 2.5% vise zena :D
emanacija

#12042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Podržavam vaš analitički pristup Peđa i dajem podršku vašoj podršci.

http://blog.radiosarajevo.ba/82/05112012932

:thumbup:
KatarinaKosaca

#12043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

emanacija wrote:Podržavam vaš analitički pristup Peđa i dajem podršku vašoj podršci.

Pročitala sam ovo i meni se sviđa jedna stvar u svemu (sporazum svakako ne :D ), ali mi se sviđa demokratičnosti i sloboda unutar same stranke koja dozvoljava da dužnosnici imaju svoj stav koji nije po automatizmu i zvanični stav stranke. Netko bi to vidio kao nedisciplinu, ja to vidim kao demokraciju, slobodu individualnog mišljenja i sasvim je novo i osvježavajuće na našoj političkoj sceni.
emanacija

#12044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Sasvim sporedna stvar. Bitna stvar je haranga mafijaške hobotnice protiv Sporazuma i Peđino odbijanje da učestvuje u njoj. Kičma za anale!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#12045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

emanacija wrote:Sasvim sporedna stvar. Bitna stvar je haranga mafijaške hobotnice protiv Sporazuma i Peđino odbijanje da učestvuje u njoj. Kičma za anale!
:thumbup:

Bas zbog toga se i nadam da ce i NS malo vise korigovati svoj stav u smijeru ovog licnog stava naseg druga forumasa P.K. ;-)

Ja licno se jako slazem sa ovom Pedjinom detaljnom analizom vezano za ovaj sporazum.
palermo

#12046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:
emanacija wrote:Podržavam vaš analitički pristup Peđa i dajem podršku vašoj podršci.

Pročitala sam ovo i meni se sviđa jedna stvar u svemu (sporazum svakako ne :D ), ali mi se sviđa demokratičnosti i sloboda unutar same stranke koja dozvoljava da dužnosnici imaju svoj stav koji nije po automatizmu i zvanični stav stranke. Netko bi to vidio kao nedisciplinu, ja to vidim kao demokraciju, slobodu individualnog mišljenja i sasvim je novo i osvježavajuće na našoj političkoj sceni.
pa demokratičnost je ok, samo mi nije jasno šta ja kao glasač treba da mislim nakon ovoga.

Za šta ja glasam kad bih eventualno dao glas <Našoj stranci.
KatarinaKosaca

#12047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:pa demokratičnost je ok, samo mi nije jasno šta ja kao glasač treba da mislim nakon ovoga.

Na zatvorenim listama.. ništa.. zbunjenost :? Jedan od razloga što mi se ne sviđa sporazum, ali najjači je onaj, naravno, oko spašavanja vlastite fotelje. Nego, nije ovo tema za raspravu o tom.
Ja uvijek volim demokratičnost bilo da se radi o unutarnjim izborima jedne stranke ili otvorenim listama ili ovom primjeru.
Ali, ovdje se odmah ide na navijačke strasti, pa odmah ili si naš ili si nji ov, pa nema veze što je demokratično ***bo demokratičnosti, nego neka se podudara sa mojim stavom i odmah je dobro :D
Banksy

#12048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

emanacija wrote:
Bitna stvar je haranga mafijaške hobotnice protiv Sporazuma ...
Zlatko, Dodik i Fahro protiv mafijaške hobotnice ... :evil:
Banksy

#12049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
ali mi se sviđa demokratičnosti i sloboda unutar same stranke koja dozvoljava da dužnosnici imaju svoj stav koji nije po automatizmu i zvanični stav stranke.
Prekrupne su ovo stvari za iskazivanje stranačke demokratičnosti,
palermo dobro pita.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:

pa demokratičnost je ok, samo mi nije jasno šta ja kao glasač treba da mislim nakon ovoga.

za stranku gdje smijes imati svoje misljenje koje se ne podudara sa zvanicnim stavom stranke
i cak ga smijes javno izreci bez da ti odmah glava leti
Locked