Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

FreakyStyley

#12026 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

Nisam ja bitan. Nemam US papire. Samo, kada se biraci opredijele za ovo, a ne za alternativu, onda zamisli koliko je ta alternativa losa bila.
jeza u ledja

#12027 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:Nisam ja bitan. Nemam US papire. Samo, kada se biraci opredijele za ovo, a ne za alternativu, onda zamisli koliko je ta alternativa losa bila.
Da, ali to podrazumijeva da biraci imaju pameti.

Bilo ko ko prica o minulim izborima sa isticanjem odredjenih zamjerki u vezi kandidata treba odgovoriti na vrlo jednostavno pitanje - sta je alternativa?

Shvatam ja da ti mislis da je bio izbor izmedju dva losa kandidata, ali izbori su izbori. Na njima se neko izabire, tj. nema nesto trece. E, pa posto se znalo da je izbor izmedju Trumpa i Clinton, onda je red da se neko izjasni da li je bolje da je Trump predsjednik nego Clinton, ili je svejedno.

Dalje, ako mislis da je bolje samo u nekom filozofskom smislu ili da je svejedno, onda mozemo dalje o tome raspravljati, i u stvari samo tako rasprava i ima nekog smisla.

Ako pak mislis da je losije sto je Trump predsjednik, a ne Clinton, e onda cemu prica oko izbora? Da ustanovimo po stoti put da je Clinton bila los kandidat? Jel to? Ustanovili smo. Hajmo sad dalje - ako imas izbor izmedju X i Y, a ti bi da se prenemazes i kazes necu ja, hocu nesto trece, a znas da tog treceg nema, onda cemu zalopoljke?
Trazili ste - gledajte. :wink:

PS: I jeste, shvatio sam da nisi ti taj koji bira. Govorimo o tome sta su bile alternative i sta imamo sada.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12028 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Trump je izabran jer "sjw" priča iritira kompletan svijet. Otprilike. :mrgreen:
jeza u ledja

#12029 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Trump je izabran jer "sjw" priča iritira kompletan svijet. Otprilike. :mrgreen:
Sva sreca da Trumpova prica ne iritira nikoga. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12030 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Pa iritira, al' biranje njega je klasični inat :mrgreen:
jeza u ledja

#12031 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Pa iritira, al' biranje njega je klasični inat :mrgreen:
Biranje njega je klasicni manjak inteligencije. :D

No da se razumijemo, 80% glasaca Trumpa bi glasali za bilo kog republikanskog kandidata, mozda i 90%. Isto vazi naravno i za Clinton.

Vise je pitanje koliko njih bi biralo uopste, tj. koliko je ostalo sjediti kuci. U stvari tu je najvise prisutan taj inat.

Inace, a vec smo pricali o ovome, i biranje Obame je bilo na neki nacin "inat". U stvari mozda ne inat, ali zelja za necim potpuno drukcijim. Druga je stvar sto u stvarnosti to nije toliko drukcije. Trump doduse jeste drukciji, jer nije politicar, ali sad za sada je kontrolisan koliko-toliko aparatom. Da nema te strukture, danas bi se vec gadjali raketicama sa Korejom.
cvrčak_na_hedonizmu

#12032 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote:

No da se razumijemo, 80% glasaca Trumpa bi glasali za bilo kog republikanskog kandidata, mozda i 90%. Isto vazi naravno i za Clinton.

Vise je pitanje koliko njih bi biralo uopste, tj. koliko je ostalo sjediti kuci. U stvari tu je najvise prisutan taj inat.

Inace, a vec smo pricali o ovome, i biranje Obame je bilo na neki nacin "inat". U stvari mozda ne inat, ali zelja za necim potpuno drukcijim. Druga je stvar sto u stvarnosti to nije toliko drukcije. Trump doduse jeste drukciji, jer nije politicar, ali sad za sada je kontrolisan koliko-toliko aparatom. Da nema te strukture, danas bi se vec gadjali raketicama sa Korejom.
Trump budala, a ovi ostali djeca cvijeca.

https://www.google.ba/amp/s/mobile.nyti ... n.amp.html

Ne znam kako ti se vise da pisati bajke :D Iskreno se nadam da imas kakvog hajra od toga, jer ako nemas onda bas zivis u staklenom zvonu.

Ne cinis se takvim.....
jeza u ledja

#12033 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne znam kako ti se vise da pisati bajke :D Iskreno se nadam da imas kakvog hajra od toga, jer ako nemas onda bas zivis u staklenom zvonu.

Ne cinis se takvim.....
Sta si napisao?
Nista.

Hu ha. Najlakse napisati par otrcanih fraza, nasmjesiti se sam sebi, kliknut Submit i zadovoljno nastaviti dalje. :thumbup:
Point.

#12034 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Joj, Cvrcka, bas naograjiso.
baxul

#12035 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

šta je ovo? ode mu baza?

Image

Image

Image
GandalfSivi

#12036 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

baxul wrote:šta je ovo? ode mu baza?

Image

Image

Image
Garant je i ona ocekivala kakvu poziciju pa se razocarala. Dojadilo joj Isidoru Bjelicu glumiti...
GandalfSivi

#12037 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Krenuo sam sa sarafcigerom na proteste, ja sam legenda :)
jeza u ledja

#12038 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Krenuo sam sa sarafcigerom na proteste, ja sam legenda :)
Na proteste protiv oruzja. :lol:
Mogao si i utoku ponjet. :D
jeza u ledja

#12039 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

baxul wrote:šta je ovo? ode mu baza?

Image

Image

Image
Ona je mnogo puta kritikovala Trumpa i ranije, ako se ne varam.

No ja ne polazem puno u to sto bilo kod od njih kaze. Oni samo gledaju kako da se najbolje pozicioniraju za kakav novi ugovor ili book deal.
GandalfSivi

#12040 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote:Krenuo sam sa sarafcigerom na proteste, ja sam legenda :)
Na proteste protiv oruzja. :lol:
Mogao si i utoku ponjet. :D
Rastavljao motor jutros, dobro je, ostavih ga... Ovdje je klanjee zesce, dobri protesti...
cvrčak_na_hedonizmu

#12043 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne cinis se takvim.....
Sta si napisao?
Nista.

Hu ha. Najlakse napisati par otrcanih fraza, nasmjesiti se sam sebi, kliknut Submit i zadovoljno nastaviti dalje. :thumbup:
Bolje da pišem bajke. Jah.

Navodno, Trump bi se gađao raketama sa Sjevernom Korejom, a "normalno" je kada Obama 2011 proglasi "pivot to Asia" gdje će 2/3 američke flote biti u Aziji i na Pacifiku do 2020 godine. USA ima masu vojnih baza ( čitam da ih ima preko 400, sa nuklearnim oružjem ), strateški raspoređenih oko Kine.

Link koji sam postavio je o slanju razarača u Južno Kinesko more, što je klasična provokacija Kine i izazivanje gađanja raketicama. Ne sjećam se da si tada kmečao kako budalasti Obama izaziva rat. Kako to ?

Da kratim priču, o ratovima nit se pita Trump, nit se pita Obama, a ti i dalje piši bajke o zlom Trumpu, demokratskim demokratama i kako su mediji tipa NYT ili FOX-a nezavisni, a u vlasništvu su milijardera ili milijarderi drže većinu dionica. Nema tu nezavisnosti. Vrijeme Watergate-a je prošlo, sad sve fercera po paroli veži konja gdje ti aga kaže i kako se nekoliko interesnih grupa dogovori. Ako se dogovore da treba napasti Kinu, Iran ili Sjevernu Koreju, tako će i biti, a "nezavisni mediji" će naći razlog(e) da se to uradi.

ps. sad vidim suklobe na temi Rusija. Ne bih pisao komentar, ispašću rusofil. USA je barem dobra za život običnih ljudi za razliku od istočne kante :D
jeza u ledja

#12044 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Navodno, Trump bi se gađao raketama sa Sjevernom Korejom, a "normalno" je kada Obama 2011 proglasi "pivot to Asia" gdje će 2/3 američke flote biti u Aziji i na Pacifiku do 2020 godine. USA ima masu vojnih baza ( čitam da ih ima preko 400, sa nuklearnim oružjem ), strateški raspoređenih oko Kine.

Link koji sam postavio je o slanju razarača u Južno Kinesko more, što je klasična provokacija Kine i izazivanje gađanja raketicama. Ne sjećam se da si tada kmečao kako budalasti Obama izaziva rat. Kako to ?
Zato sto to nije bilo izazivanje rata vec geostratesko naguravanje, koje se desava vec 80 godina i od kog niko ozbiljan na Dalekom Istoku nije legao u krevet zabrinut.
Poredis "pivot to Asia" sa "my button is bigger than yours" sa budalom koja trulu drzavu drzi u saci, a svijet u strahu sa svojim raketicama, bez ikakve jasne metode samokontrole. :-)
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Da kratim priču, o ratovima nit se pita Trump, nit se pita Obama, a ti i dalje piši bajke o zlom Trumpu, demokratskim demokratama i kako su mediji tipa NYT ili FOX-a nezavisni, a u vlasništvu su milijardera ili milijarderi drže većinu dionica. Nema tu nezavisnosti. Vrijeme Watergate-a je prošlo, sad sve fercera po paroli veži konja gdje ti aga kaže i kako se nekoliko interesnih grupa dogovori. Ako se dogovore da treba napasti Kinu, Iran ili Sjevernu Koreju, tako će i biti, a "nezavisni mediji" će naći razlog(e) da se to uradi.
Upravo ovo su bajke. Klasicno teoretisanje zasnovano na imaginarnim ljudima iza sjene koji se medjusobno dogovaraju kako ce cijeli svijet da igra.
Naravno, medije drze milijarderi. Velike kompanije drze milijarderi. Puno je tih milijardera i milijardercica. Ostaje nejasno kako se to oni dogovaraju i kako im je u interesu nuklearni sukob, ili bilo kakav drugi sukob, pogotovo u stabilnom regionu?

Posjedaju znaci vlasnici medijskih kuca, vlasnici naftnih kompanija, vlasnici mljekarske industrije, vlasnici drvno-preradjivackih kombinata i vlasnici lanca hotela i kazu "hajde deder da napa'nemo Kinu, vidi sto se kurce. Mi cemo tamo poslati novinare, vi tamo iskljucite naftu, ovi ovamo nek im maznu svo mlijeko, a onda kad ih okupiramo poredacemo hotele po Sangaju i Pjongjangu i sve to nek ovi vamo prave od drveta iz sjevernokorejskih suma". I onda kad se dogovore nazovu vamo Trumpa i kazu "stisci gumbe Donalde, napadamo!". :lol:

I kaze ne prica bajke. :D
GandalfSivi

#12045 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jez sve to fino objasni, cvrletu dadoh jednom priliku da nauci, ali jos uvijek je to isti lik koji je “ulozio” sve na hendikep Levskog protiv Sarajeva, tako da se fakat ne isplati.

U drugim vijestima, kaze Fox News da su “hiljade” ljudi izasle na proteste . Pozdrav iz DC-a :)

Image

P.S. Ima jedna fina kafana sa bastom, napolju lijep suncan dan, sreca mi na vrijeme dodjosmo, sada je red napolju iza bloka...

Image
Fudo387

#12046 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Dobro je, nesto se desava.
Mozda ovi protesti upale.
U medjuvremenu, stock opet bubno od ledinu.
Daj nam tarifa Donalde, ‘em ti nenu Urliku. :twisted:
Fudo387

#12047 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:Jez sve to fino objasni, cvrletu dadoh jednom priliku da nauci, ali jos uvijek je to isti lik koji je “ulozio” sve na hendikep Levskog protiv Sarajeva, tako da se fakat ne isplati.

U drugim vijestima, kaze Fox News da su “hiljade” ljudi izasle na proteste . Pozdrav iz DC-a :)

Image

P.S. Ima jedna fina kafana sa bastom, napolju lijep suncan dan, sreca mi na vrijeme dodjosmo, sada je red napolju iza bloka...

Image
Jesi li ti u drustvu sa ekipom za stolom u sredini?
Sto bolan nisi i mene zvao ako ti je ekipa tako dobra, osam koka i dva omajgosha?
cvrčak_na_hedonizmu

#12048 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote:

Zato sto to nije bilo izazivanje rata vec geostratesko naguravanje, koje se desava vec 80 godina i od kog niko ozbiljan na Dalekom Istoku nije legao u krevet zabrinut.
Poredis "pivot to Asia" sa "my button is bigger than yours" sa budalom koja trulu drzavu drzi u saci, a svijet u strahu sa svojim raketicama, bez ikakve jasne metode samokontrole. :-)
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Da kratim priču, o ratovima nit se pita Trump, nit se pita Obama, a ti i dalje piši bajke o zlom Trumpu, demokratskim demokratama i kako su mediji tipa NYT ili FOX-a nezavisni, a u vlasništvu su milijardera ili milijarderi drže većinu dionica. Nema tu nezavisnosti. Vrijeme Watergate-a je prošlo, sad sve fercera po paroli veži konja gdje ti aga kaže i kako se nekoliko interesnih grupa dogovori. Ako se dogovore da treba napasti Kinu, Iran ili Sjevernu Koreju, tako će i biti, a "nezavisni mediji" će naći razlog(e) da se to uradi.
Upravo ovo su bajke. Klasicno teoretisanje zasnovano na imaginarnim ljudima iza sjene koji se medjusobno dogovaraju kako ce cijeli svijet da igra.
Naravno, medije drze milijarderi. Velike kompanije drze milijarderi. Puno je tih milijardera i milijardercica. Ostaje nejasno kako se to oni dogovaraju i kako im je u interesu nuklearni sukob, ili bilo kakav drugi sukob, pogotovo u stabilnom regionu?

Posjedaju znaci vlasnici medijskih kuca, vlasnici naftnih kompanija, vlasnici mljekarske industrije, vlasnici drvno-preradjivackih kombinata i vlasnici lanca hotela i kazu "hajde deder da napa'nemo Kinu, vidi sto se kurce. Mi cemo tamo poslati novinare, vi tamo iskljucite naftu, ovi ovamo nek im maznu svo mlijeko, a onda kad ih okupiramo poredacemo hotele po Sangaju i Pjongjangu i sve to nek ovi vamo prave od drveta iz sjevernokorejskih suma". I onda kad se dogovore nazovu vamo Trumpa i kazu "stisci gumbe Donalde, napadamo!". :lol:

I kaze ne prica bajke. :D
Jok, vlada narod preko izabranih predstavnika :D

Kad smo kod nafte,

Genie energy ( bave se natom i plinom ) imaju dozvolu da vade naftu na Golan Heights ( oteta teritorija Sirije ). Postoji mogućnost da tamo ima više nafte nego u Saudijskoj Arabiji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Genie_Energy

Genie's founder, chairman, controlling shareholder and CEO is Howard Jonas. Avi Goldin serves as the company's CFO, Michael Stein is the company's COO and Geoffrey Rochwarger serves as Vice Chairman. The president of its Israeli subsidiary is Effie Eitam. Genie Energy's Strategic advisory board is composed of: Dick Cheney (former vice president of the United States), Rupert Murdoch (media mogul and chairman of News Corp), James Woolsey (former CIA director), Larry Summers (former head of the US Treasury), Bill Richardson, former Governor of New Mexico, an ex-ambassador to the United Nations and United States Energy Secretary.[2], Michael Steinhardt, Jacob Rothschild,[3].[2], and Mary Landrieu. Former United States Senator from Louisiana.

Jesu se našli, a :D

Nastavićemo kad završite sa Rusima :D
GandalfSivi

#12049 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:Jez sve to fino objasni, cvrletu dadoh jednom priliku da nauci, ali jos uvijek je to isti lik koji je “ulozio” sve na hendikep Levskog protiv Sarajeva, tako da se fakat ne isplati.

Image

Image
Jesi li ti u drustvu sa ekipom za stolom u sredini?
Sto bolan nisi i mene zvao ako ti je ekipa tako dobra, osam koka i dva omajgosha?
Da si u DC-u, bih. Svakako se zene bune za hronicki nedostatak muskih prijatelja...
jeza u ledja

#12050 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Jok, vlada narod preko izabranih predstavnika :D

Kad smo kod nafte,

Genie energy ( bave se natom i plinom ) imaju dozvolu da vade naftu na Golan Heights ( oteta teritorija Sirije ). Postoji mogućnost da tamo ima više nafte nego u Saudijskoj Arabiji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Genie_Energy

Genie's founder, chairman, controlling shareholder and CEO is Howard Jonas. Avi Goldin serves as the company's CFO, Michael Stein is the company's COO and Geoffrey Rochwarger serves as Vice Chairman. The president of its Israeli subsidiary is Effie Eitam. Genie Energy's Strategic advisory board is composed of: Dick Cheney (former vice president of the United States), Rupert Murdoch (media mogul and chairman of News Corp), James Woolsey (former CIA director), Larry Summers (former head of the US Treasury), Bill Richardson, former Governor of New Mexico, an ex-ambassador to the United Nations and United States Energy Secretary.[2], Michael Steinhardt, Jacob Rothschild,[3].[2], and Mary Landrieu. Former United States Senator from Louisiana.

Jesu se našli, a :D

Nastavićemo kad završite sa Rusima :D
Jah, i?

Sta je pisac htio reci....to je samo njemu jasno.
Post Reply