kamen spoticanja wrote:Odkad to?
Javnost i mediji. Vrlo bitna stvar na zapadu. Koga oni proglase "bad guy" politika teško može protiv. A ako im Turska da materijala - ko bi išao gubit glavu radi takvih"saveznika"?
kamen spoticanja wrote:Odkad to?
Marin le pen ili neko drugi?Kitrona wrote:kamen spoticanja wrote:Odkad to?
Javnost i mediji. Vrlo bitna stvar na zapadu. Koga oni proglase "bad guy" politika teško može protiv. A ako im Turska da materijala - ko bi išao gubit glavu radi takvih"saveznika"?
kamen spoticanja wrote:Marin le pen ili neko drugi?Kitrona wrote:kamen spoticanja wrote:Odkad to?
I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:
http://www.economist.com/news/middle-ea ... gayatollah
Dovoljno je samo ponoviti sta je rekao za poginule pripadnike sitskih paravojnih i teroristickih formacija koje se bore u Siriji i Iraku (ukljucujuci i libanski Hizb): ne radi se tu ni o kakvim sehidima.arzuhal wrote:I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:
Ne znam za to, za mene je važno njegovo insistiranje na jedinstvu iračkog naroda i otvorenoj borbi protiv šiitsko-sunitskog sukobljavanja, te kritikovanje infantilne i samoubilačke politke onog lika Nurija Malikija koja je radila na većem razdoru i jačanju ISIL-a...Opetja033 wrote:Dovoljno je samo ponoviti sta je rekao za poginule pripadnike sitskih paravojnih i teroristickih formacija koje se bore u Siriji i Iraku (ukljucujuci i libanski Hizb): ne radi se tu ni o kakvim sehidima.arzuhal wrote:I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:
Slemani Times- (1) Masoud Barzani visits to Saudi Arabia & Turkey was to discuss creation of Sunni Arab-Kurdish Region in #Iraq.
- (2) Saudi Arabia & Turkey wil support creation of this new autonomous region. Masoud Barzani will be president of the new region.
- (3) A Sunni Arab will be speaker of a newly established Parliament, to be based in Erbil, with a Turkoman vice president & deputy speaker.
- (4) Turkey has asked for a Turkoman prime minister though the Sunni's are reluctant & asking for the same position.
- (5) Sunni notables including Salah Mutlag, Usama Nujaifi & Tariq Hashimi are involved on the part of the Sunni's.

Veliku su gresku napravili sto ovdasnje anal kiticare nisu pitali za savjet.Challenger__ wrote:Pokušaj nove teritorijalne prekompozicije unutar Iraka:
Slemani Times- (1) Masoud Barzani visits to Saudi Arabia & Turkey was to discuss creation of Sunni Arab-Kurdish Region in #Iraq.
- (2) Saudi Arabia & Turkey wil support creation of this new autonomous region. Masoud Barzani will be president of the new region.
- (3) A Sunni Arab will be speaker of a newly established Parliament, to be based in Erbil, with a Turkoman vice president & deputy speaker.
- (4) Turkey has asked for a Turkoman prime minister though the Sunni's are reluctant & asking for the same position.
- (5) Sunni notables including Salah Mutlag, Usama Nujaifi & Tariq Hashimi are involved on the part of the Sunni's.
LINK
______
Znači, "spojiti" Kurde i Arape sunite, raspustiti tzv. "IS" i na čelo tog novog kurdsko-arapsko-turkmenskog entiteta postaviti onog razbojnika Barzanija.
Frka je oko premijera, Turkmen ili Arap, svako gura svoje.
______
Koji odron od "politike". Ovo kao da ludaci pišu scenario. Nevjerovatno.

U vezi plata navodno međunarodna zajednica vrši pritisak na federalnu vladu u Bagdadu da prestane isplaćivati plate uposlenicima u javnim ustanovama u Mosulu jer smatraju da se na taj način finansira terorizam.Inače, plate u Mosulu, Faludži, mislim i u Ramadiu i Anbaru,da već 7 mjeseci kasne.Mlohavi wrote: Ovaj mjesec plate ce malo kasniti borcima hilafeta. ISF kazu oslobadaju Ramadi![]()

Krivaja ih je ušila...sarajevoxxxx wrote:U vezi plata navodno međunarodna zajednica vrši pritisak na federalnu vladu u Bagdadu da prestane isplaćivati plate uposlenicima u javnim ustanovama u Mosulu jer smatraju da se na taj način finansira terorizam.Inače, plate u Mosulu, Faludži, mislim i u Ramadiu i Anbaru,da već 7 mjeseci kasne.Mlohavi wrote: Ovaj mjesec plate ce malo kasniti borcima hilafeta. ISF kazu oslobadaju Ramadi![]()
Ko su mu suniti? Ciji je to narod, u sta vjeruje, koju boju koze imaju?sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Suniti se moraju osjećati sigurno u Iraku
Ovo Sistani, koliko mi je poznato (posto vise pratim rad Ahmeda el-KubeisijaOpetja033 wrote:Dovoljno je samo ponoviti sta je rekao za poginule pripadnike sitskih paravojnih i teroristickih formacija koje se bore u Siriji i Iraku (ukljucujuci i libanski Hizb): ne radi se tu ni o kakvim sehidima.arzuhal wrote:I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:
dal' vjeruju u Boga,KAMI666 wrote:Ko su mu suniti? Ciji je to narod, u sta vjeruje, koju boju koze imaju?sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Suniti se moraju osjećati sigurno u Iraku
Kus, cionisto!arzuhal wrote:dal' vjeruju u Boga,KAMI666 wrote:Ko su mu suniti? Ciji je to narod, u sta vjeruje, koju boju koze imaju?sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Suniti se moraju osjećati sigurno u Iraku
dal' uzimaju droga
Nadam se da ćeš isto reći nakon što je zatražio da se turske trupe povuku iz Iraka:arzuhal wrote:I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:

Sistani called for the withdrawal of the #Turkish forces that entered northern #Iraq (Ba'shiqa) without permission from the government
Iraq's top Shi'ite cleric says government should not tolerate infringement of sovereignty
Jah... zguzise sami sebe i to do jaja.Kitrona wrote:Avetinho wrote:
Fakat ih guze, i Iracane i Ruse.
Mislim da oni gube kredibilitet pred neutralnim promatračima za početak.
Isti oni kojima je u Ukrajini bila Ruska agresijaMaystor wrote:Neki moroni slave agresiju jedne zemlje na drugu i pozive legalno izabranog premijera, kojeg priznaje cijeli svijet, da se povuku !?
Nevjerovantno