PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#12026 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Hoće to ko nema mozga u glavi i ima mnogo vremena na raspolaganju za besmisleno naprđivanje na forumu. :mrgreen: Zajebat ćemo mi i Evropu k'o onomad Švabu kada je doš'o u naše selo. :wink:
reče čoek sa pet milja postova :lol:
Moš misliti za 10 godina...1,3 po danu u odnosu na tvojih 13+. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti si meni legenda. :thumbup:
eee
al ja sam za tih deset godina rinto
dok se se ti zahebavo po forumu
vakat brte da i ja malo ohanem :nargila:
VjecitiStudent

#12027 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

emmir1 wrote:U saopćenju kojim su se oglasili u javnosti, članovi Udruženja boraca ‘Crni labudovi’ izražavaju ogorčenje i nezadovoljstvo povodom “rušilačkih dešavanja u gradovima BiH” te, kako se navodi, pozivaju “rušilačke horde da odmah prestanu sa provokacijama patriota BiH”.

U saopćenju se, uz podršku obespravljenim građanima u njihovoj mirnoj i civiliziranoj borbi za svoje zahtjeve, posebno naglašava sljedeće:

“Mi smo u ratu bili spremni život dati za svoju državu, naglašavamo da smo državu spremni braniti i u miru. Rušilačke horde trebaju znati da više nećemo mirno posmatrati rušenje i paljenje državnih objekata i imovine”.
Nadam se da razlog ovolikoj zakašnjeloj hrabrosti nije zahtjev da se onih nekoliko hiljada boračkih organizacija konačno spoje u jednu.
damskot

#12028 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Ljepi strah :) mislim ocito je da ce plenumashi uzet vlast
ali da ce vas gole skinut to nisam ocekivao :)

Bogami zaostrava se !
Drvosjeca iz Dejcica

#12029 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote: eee
Ma ja, niko drugi ne radi i nema obaveza samo Lucifer...haj ti odmori. :zjev:
O'zone
Globalni moderator

#12030 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

MuaDib wrote:
notabene wrote:Kako Vam nije jasno, pa kakav ste vi narod, zašto ne mislite vlastitom glavom.. Ovo desetak jadnih dana što gledam jadne penzionere, bezube šanere i nešto malo pubertetlija što pjevaju bosnom behar probeharao, da to nije način da se nešto promjeni.. Tih 50 ljudi je tu jer im je lijepo u smislu, nek se nešto događa.. Znam da smo svi jadni, u istim smo govnima, ali kako vam nije jasno siva eminencijo da blokadom koju pravite činite ljudima koji i ono malo posla što imaju kod privatnika kapitalista i sl onemogučujete da zaradi hljeb?? Da li Vam je to i cilj?? da se svi izjednačimo, da i mi koji jednostavno moramo da idemo na posao izgubimo i to malo jada, poubijamo svoju djecu jer ih necemo moći više hraniti, stanemo pored vas, aktiviramo bombe pa da svi odemo u tri pičke materine.. Jel vam to cilj?? Gospodo, građani, uvjek ču biti uz vas, prvi ako treba kada budete išli na Poljine, Nahorevo, pred Bakirovu vilu, pred Ganičevu vilu, na kraju krajeva 10 metara od vas u Alipašinoj odmah iznad pekare živi Lagumdzija i smiješno Vas gleda sa prozora, Vas jadnike u piđamama, sa gaćama na transparentu i sl... da li znate da tu živi on?? Zašto se ne usudite da mu pokucate na vrata??? Šta želite postiči blokiranjem glavne prometnice u gradu? Ovim gestom idete niz dlaku samo ovim govnima na vlasti koji uživaju u ovome i žele da se narod podjeli na one kojima smeta blokada i na one kojima ne smeta... Jesam za demonstracije, pa ako treba i one koje su bile 7-og, ali ne na institucije nego na objekte gdje živi cossanostra ove države.. Zato Vam kažem, prva destinacija da bude Lagumdzija u Alipašinoj, pa onda na poljine, usput se može svratiti i do bolesnog tihića, ali ne zaboraviti Bakira i ostale.. To su ljudi koej gledamo 20 godina, to su glavni ljudi koje treba skinuti sa pozicija..
Upravo zbog ovakvih razmišljanja duša mi je stati pred higijenski zavod i protestovati. Šta je s ljudima koji godinama svako jutro plaću jer ne mogu otići na nikakav posao, koji su ostali bez posla, kojima je firma uništena, radno mjesto propalo ili dato nekome uhljebljeniku. Vrlo je ružno da omalovažavaš ove ljude, ono malo građanskog obraza što je ostalo u Sarajevu. Jer ti si danas uhljebljen, a šta će sutra tvoje dijete, hvatati zjale po birou. Inače sramota me ovog umrtvljenog Sarajeva i ljudi kojima Sarajevo sam centar za uhljebljenje. Mnogi su uzeli u Sarajevu sve što se moglo uzeti, a nisu dali ništa ama baš ništa. Sramota je da djeca koja su rasla u ratnom Sarajevu, danas čame na birou, danas su građani trećeg reda i nemaju nikakvu perspektivu, od ovih povratnika u stranačku mrežu. I mi zato prostestujemo, zato jer nismo zaslužili pored uništenog djetinjstva i uništenu mladost, koja prolazi u nadi da konačno i ovdje neko sunce svrati. A ove što se pozivaju na krvna zrnca plenumaša, mogu samo lijepo poslati u mp3 i reči im da su time sve o sebi rekli.
Muadibe mogao si boldirati i drugi dio posta koji ima itekako smisla. Jebe se vladajućima što se povlačite ispred Higijenskog danas poslije Džume su svi oni bili na putu van grada i isto kao ljetos kad teferičišmo ispred Institucija BiH a nikoga nije bilo u zgradi posljedica za njih nikakvih.
notabene

#12031 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

notabene wrote: Pa dobro šta ti sada hočeš?? da ja ostavim sovj posao koji nije na zavidnom nivou da bi ostalim bilo lakše??? Šta hočeš?? Ja sam rekao pridružit cu se demonstracijama kada god to žele, ALI NA PRAVU ADRESU NARODE, NA PRAVU ADRESU (VIDJETI ŠTA SAM NAPISAO), A NE STAJAT SA PIĐAMAMA I GLUMIT KLOVNA I PJEVAT BOSNOM BEHAR PROBEHARAO... ajmo malo ukljuciti mozak..
Previsoka su ti očekivanja. Narod koji nemam nikakvu kulturu protesta, koji je ubijan u pojam 20 godina...ovo je sve za 5 prijatelju.
ako su mi previsoka očekivanja onda ovdje narednih 20 godina nece biti mentalne svijesti.. Treba prvo ugušiti primitivizam, pa onda malo kulture ubaciti, pa onda malo procitati i raspitati se sta su protesti, kako se izvode, gdje se izvode, šta imaju za cilj, pa onda i tako dalje.. ali ako iole znas malo više u ovoj sredini bit ces na oltaru pljuvanja, jer svijest prosjecnog bošnjanina nijejos dosegla taj stadij da prihvati neke sugestije, jer od use, nase i podase ne vidi.. suština je u tom, i treba se pomiriti sa tim..
MuaDib

#12032 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MuaDib »

notabene wrote:
Pa dobro šta ti sada hočeš?? da ja ostavim sovj posao koji nije na zavidnom nivou da bi ostalim bilo lakše??? Šta hočeš?? Ja sam rekao pridružit cu se demonstracijama kada god to žele, ALI NA PRAVU ADRESU NARODE, NA PRAVU ADRESU (VIDJETI ŠTA SAM NAPISAO), A NE STAJAT SA PIĐAMAMA I GLUMIT KLOVNA I PJEVAT BOSNOM BEHAR PROBEHARAO... ajmo malo ukljuciti mozak..
Niko tebe ne tjera da napustiš posao, ali nije uredu da provlačiš tezu, da protestanti drugima narušavaju život. Jer nije Čaršija od Skednedrije preko pola svijeta, da bi predstavljalo problem, Problem je u tome, što je mnogima teško krenuti pola sata ranije. Prave adrese nema dok se naprđuje i u svakom protestu traži ono loše po mene. Tvoj problem je što ti polaziš od sebe i boli te briga kako drugi žive. Izvini ali od proetsta praviti pidžama-cirkus i vrijeđati sve protestante, na osnovu par estravagantno obučenih ljudi, nije ništa drugo do bezobrazluk i pokušaj omalovažavanja protesta.
L u c i f e r

#12033 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote: eee
Ma ja, niko drugi ne radi i nema obaveza samo Lucifer...haj ti odmori. :zjev:
vidimo ko je naljuljo pet milja postova :D
O'zone
Globalni moderator

#12034 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
emmir1 wrote:U saopćenju kojim su se oglasili u javnosti, članovi Udruženja boraca ‘Crni labudovi’ izražavaju ogorčenje i nezadovoljstvo povodom “rušilačkih dešavanja u gradovima BiH” te, kako se navodi, pozivaju “rušilačke horde da odmah prestanu sa provokacijama patriota BiH”.

U saopćenju se, uz podršku obespravljenim građanima u njihovoj mirnoj i civiliziranoj borbi za svoje zahtjeve, posebno naglašava sljedeće:

“Mi smo u ratu bili spremni život dati za svoju državu, naglašavamo da smo državu spremni braniti i u miru. Rušilačke horde trebaju znati da više nećemo mirno posmatrati rušenje i paljenje državnih objekata i imovine”.
Nadam se da razlog ovolikoj zakašnjeloj hrabrosti nije zahtjev da se onih nekoliko hiljada boračkih organizacija konačno spoje u jednu.
Ovo obavještenje je izdato u Subotu dan poslije paljenja odnosno 07.02. tako da ne vidim svrhu postanja istoga danas
L u c i f e r

#12035 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

MuaDib wrote:
notabene wrote:
Pa dobro šta ti sada hočeš?? da ja ostavim sovj posao koji nije na zavidnom nivou da bi ostalim bilo lakše??? Šta hočeš?? Ja sam rekao pridružit cu se demonstracijama kada god to žele, ALI NA PRAVU ADRESU NARODE, NA PRAVU ADRESU (VIDJETI ŠTA SAM NAPISAO), A NE STAJAT SA PIĐAMAMA I GLUMIT KLOVNA I PJEVAT BOSNOM BEHAR PROBEHARAO... ajmo malo ukljuciti mozak..
Niko tebe ne tjera da napustiš posao, ali nije uredu da provlačiš tezu, da protestanti drugima narušavaju život. Jer nije Čaršija od Skednedrije preko pola svijeta, da bi predstavljalo problem, Problem je u tome, što je mnogima teško krenuti pola sata ranije. Prave adrese nema dok se naprđuje i u svakom protestu traži ono loše po mene. Tvoj problem je što ti polaziš od sebe i boli te briga kako drugi žive. Izvini ali od proetsta praviti pidžama-cirkus i vrijeđati sve protestante, na osnovu par estravagantno obučenih ljudi, nije ništa drugo do bezobrazluk i pokušaj omalovažavanja protesta.
pitanjce
a otkud tebi pravo da blokiraš cestu
notabene

#12036 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

MuaDib wrote:
notabene wrote:
Prava adresa se zna, ostalo je faktor eksponiranja i ništa više.. Prava adresa je tu.. Koji je cilj protesta?????? Obustaviti grad ili ici na pravu adresu?? Ajmo malo razmisliti i ponavljati ovo u sebi cijelu noć?? Koji je cilj protesta, kome se obratiti, ko nas vidi???
hellue

#12037 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

L u c i f e r wrote:
MuaDib wrote:
notabene wrote:
pitanjce
a otkud tebi pravo da blokiraš cestu
Cekaju da ih Dzeka Muminovic ponovo istuce
hellue

#12038 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

notabene wrote:
MuaDib wrote:
notabene wrote:
Prava adresa se zna, ostalo je faktor eksponiranja i ništa više.. Prava adresa je tu.. Koji je cilj protesta?????? Obustaviti grad ili ici na pravu adresu?? Ajmo malo razmisliti i ponavljati ovo u sebi cijelu noć?? Koji je cilj protesta, kome se obratiti, ko nas vidi???
Trazimo smjenu vlade federacije ispred predsjednistva, malo zdrave logike fali ekipi !!!
notabene

#12039 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

samo želim da mi se kaže koji je cilj protesta... Kada mi kažete koji je cilj protesta onda želim da čujem gdje se može ostvariti taj cilj? Kada cujem gdje se može ostvariti taj cilj biti ce mi jasnije
L u c i f e r

#12040 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hellue wrote: Cekaju da ih Dzeka Muminovic ponovo istuce
pozlatile mu se
hellue

#12041 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

notabene wrote:samo želim da mi se kaže koji je cilj protesta... Kada mi kažete koji je cilj protesta onda želim da čujem gdje se može ostvariti taj cilj? Kada cujem gdje se može ostvariti taj cilj biti ce mi jasnije
Drug bez potrebe se uzbudjujes, na ta pitanje nema odgovora vec deset dana, ima raznih fantazija na tu temu ali nema odgovora..
Plenum koji prestavlja gradjane nema prestavnika da pregovara sa vladom ili skupstinom, imali su uslove koji su ispostovani ali ni to nije dovoljno..
Jedan se vjesa, drugi stavlja traku preko usta, treca nosi gace...cirkus
MuaDib

#12042 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MuaDib »

notabene wrote:samo želim da mi se kaže koji je cilj protesta... Kada mi kažete koji je cilj protesta onda želim da čujem gdje se može ostvariti taj cilj? Kada cujem gdje se može ostvariti taj cilj biti ce mi jasnije
Ovo se zove demagogija u službi državne vlasti, te čisto sumnjam da si ti jedan nesretnik ili nesretnica u raljama privatnika. Jeftinom dozom humanosti nastojiš obezvrijediti ljude, koji jasno i glasno na glavnoj raskrsnici kažu mi smo tu, mi postojimo i mi imamo probleme, svi koji ste kao mi pridružite nam se. I šta bi, vi drvlje i kamenje jer pobogu ne radi tramvaj do Baščaršije.
notabene

#12043 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

hellue wrote:
Drug bez potrebe se uzbudjujes, na ta pitanje nema odgovora vec deset dana, ima raznih fantazija na tu temu ali nema odgovora..
Plenum koji prestavlja gradjane nema prestavnika da pregovara sa vladom ili skupstinom, imali su uslove koji su ispostovani ali ni to nije dovoljno..
Jedan se vjesa, drugi stavlja traku preko usta, treca nosi gace...cirkus
Ma znam, ne uzbuđujem se, zato me i ovo sve boli kada gledam i vidim, i skontam kolko je mentalni sklop nas zaostao (ljudi jednostavno ne mogu da shvate pitanje od dvije prosto proširene recenice).. a onda opet padnem u depru jer ne vidim dugo, dugo izlaza odavde...
madner

#12044 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Pa nije crno bijelo. Samo ovi sto nas poslje stvarnih protesta jebu u zdrav mozak nisu oni radnici kojima je voda do grla.
hellue

#12045 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

MuaDib wrote:
Ovo se zove demagogija u službi državne vlasti, te čisto sumnjam da si ti jedan nesretnik ili nesretnica u raljama privatnika. Jeftinom dozom humanosti nastojiš obezvrijediti ljude, koji jasno i glasno na glavnoj raskrsnici kažu mi smo tu, mi postojimo i mi imamo probleme, svi koji ste kao mi pridružite nam se. I šta bi, vi drvlje i kamenje jer pobogu ne radi tramvaj do Baščaršije.
Problemi ljudi koji zadnjih dana blokiraju ulicu nisu ekonomske prirode
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12046 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

MuaDib wrote:
Upravo tako. Bolje odaje post nego članska knjižica tobožnja zabrinutost. U ratu smo išli pješke na posao svaki dan pod snajperima. Sad ne možemo zaobilaznicom niti alternativnim putem. Nego, ne može se reći stranka me plaća, uhljebljen sam, a nepismen, moram to čuvati, pa se ide na spinovanje o tobožnjoj ugroženosti građana.
notabene

#12047 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

MuaDib wrote:
Ok, svima se izvinjavam, i ja cu sutra svoje usrane gace uzet, staviti na transparetni sjediti zajedno sa vama, ukoliko neko zeli da mi se pridruzi ponjet cu tombolu.. nekad sam bio dobar u tome, moram se podsjetiti
hellue

#12048 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

madner wrote:Pa nije crno bijelo. Samo ovi sto nas poslje stvarnih protesta jebu u zdrav mozak nisu oni radnici kojima je voda do grla.
XX...Ti se nakon paljevine vise nisu pojavili na ulici
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12049 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ovo se bune samo ovi što su u Centar-Stari Grad uhljebljeni
Drvosjeca iz Dejcica

#12050 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

MuaDib wrote:
A nema veze što taj isti tramvaj u raspadnom stanju kao i cijeli GRAS, pola linija ukinuto...itd. Najgore što ljudi od drveta ne vide šumu, fataju se prvog problema a ne vide širi kontekst. Jeste jebeno što se blokira saobraćajnica ali dajte manite se tog elitizma.
Post Reply