Renta. Budimo realni. Nemaš ni jedan argument, a nemaju ni tvoji istomišljenici. Na drugoj, našoj strani su i argumenti i malo više etike. Šta te rukovodi da tako istrajno zastupaš besmislicu?
(nemoj samo reći "međunarodno pravo", pašću pod sto od smijeha)
Ukrajina
- Challenger__
#12026 Re: Ukrajina
Nisi mi odgovorio na jedno pitanje, pa ako želiš:
- Challenger__
#12027 Re: Odg: Ukrajina
I ja imam istu impresiju... Regan i taj radflexibila wrote:Ruse zaboli kura.... hoce li neko priznati Krimski referendum ili ne , jer Krim je danas dio Rusije......A rusi grizu muda zbog sankcija, a Njemacka i frau Merkel kaze sankcije nisu zdrava opcija.....Renta dragi ocito ti si u ratu zvijezda i Reganovoj eri...
- Kikibombona
#12028 Re: Odg: Ukrajina
Renta wrote:Challenger__ wrote:"Ne reci nikad nikad"
W. Churchill
To je mali dio u kojem se slažemo, no više životno. Formalno-pravno Krimski referundum neće biti priznat.
Covjek demantuje sam sebe.
- Renta
#12029 Re: Ukrajina
Prvo si ti meni dužan...
- Challenger__
#12030 Re: Odg: Ukrajina
U dvije rečenice.Kikibombona wrote:Renta wrote:Challenger__ wrote:"Ne reci nikad nikad"
W. Churchill
To je mali dio u kojem se slažemo, no više životno. Formalno-pravno Krimski referundum neće biti priznat.![]()
![]()
![]()
![]()
- daxon
#12031 Re: Ukrajina
Krimski referendum i ne traži priznanje MZ, niti mu treba, jer Krim ne aplicira da bude suverena država, Krim je sada sastavni dio države od koje je ranije nasilno otrgnut i samim time ima međunarodno priznanje. Prosto da prostije ne može biti.Renta wrote:Osim što su Slovenija, Hrvatska i BiH kasnije priznate od međunarodne zajednice a Krimski referendum to nikada neće biti.
Čisto mala formalno-pravna razlika!
Čak se i Kijev pomirio sa tim činjenicama, te Krim više i ne pominju.
U postu na koji si dao ovaj odgovor i koji si citirao, RUSE nigdje nisam pomenuo, pominjao sam Rusiju kao državno - pravni, politički subjekt i pominjao sam građane Ukrajine, RUSE, kako ti imputiraš, nisam ni pomenuo. Dakle, svako se može uvjeriti kakve insinuacije, da ne kažem laži iznosiš, u tome se suštinski i razlikuju objektivni forumaši i navijači koje pokreće predrasuda i mržnja.sluga_okupatora wrote:Ukrajinci = pucisti, fasisti, nacisti, ubice, sljam, olos, paravojske
Rusi = ljubicice, karanfili, tulipani, ruze, fikusi i filadendroni
- sluga_okupatora
#12032 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:"Ne reci nikad nikad"
W. Churchill
Never say never nije Cercilova fraza nego Carlsa Dikensa.
-
flexibila
#12033 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:I ja imam istu impresiju... Regan i taj radflexibila wrote:Ruse zaboli kura.... hoce li neko priznati Krimski referendum ili ne , jer Krim je danas dio Rusije......A rusi grizu muda zbog sankcija, a Njemacka i frau Merkel kaze sankcije nisu zdrava opcija.....Renta dragi ocito ti si u ratu zvijezda i Reganovoj eri...
- Challenger__
#12034 Re: Ukrajina
Hvala na korekciji. Njegovo je "never, never give up".sluga_okupatora wrote:Never say never nije Cercilova fraza nego Carlsa Dikensa.Challenger__ wrote:"Ne reci nikad nikad"
W. Churchill
- sluga_okupatora
#12035 Re: Ukrajina
daxon wrote:Krimski referendum i ne traži priznanje MZ, niti mu treba, jer Krim ne aplicira da bude suverena država, Krim je sada sastavni dio države od koje je ranije nasilno otrgnut i samim time ima međunarodno priznanje. Prosto da prostije ne može biti.Renta wrote:Osim što su Slovenija, Hrvatska i BiH kasnije priznate od međunarodne zajednice a Krimski referendum to nikada neće biti.
Čak se i Kijev pomirio sa tim činjenicama, te Krim više i ne pominju.U postu na koji si dao ovaj odgovor i koji si citirao, RUSE nigdje nisam pomenuo, pominjao sam Rusiju kao državno - pravni, politički subjekt i pominjao sam građane Ukrajine, RUSE, kako ti imputiraš, nisam ni pomenuo. Dakle, svako se može uvjeriti kakve insinuacije, da ne kažem laži iznosiš, u tome se suštinski i razlikuju objektivni forumaši i navijači koje pokreće predrasuda i mržnja.sluga_okupatora wrote:Ukrajinci = pucisti, fasisti, nacisti, ubice, sljam, olos, paravojske
Znaci Krim ima "medjunarodno" priznanje jer je nasilno otrgnut - jos je prostije da, prostije ne moze biti
Znaci svi koji su protiv otimanja dijela tudje teritorije i prisvajanja Rusiji (u ovom slucaju) nisu objektivni nego su lazovi i navijaci koji su puni predrasuda i mrznje.
Upravo si tako etiketirao preko 90% svjetskih vlada koje imaju zvanicni stav da je ta takva "objektivnost" go qrac.
Vjerovatno su svi oni u talu sa ostalom imperijalistickom gamadi koji kidisu na nejac i ne libe se kovati tajne zavjere i stavljati u pogon misteriozna oruzja kao sto je HAARP.
- Challenger__
#12036 Re: Ukrajina
OK. Naš "L'enfant terrible",

Rentić, nema argumenata. Duri se i buni. OK.

-
flexibila
#12037 Re: Odg: Ukrajina
Kiki procitaj ovo podebljano, a GOOGLE vec postavio granicu izmedju Ukrajine i Krima.Kikibombona wrote:Renta wrote:Challenger__ wrote:"Ne reci nikad nikad"
W. Churchill
To je mali dio u kojem se slažemo, no više životno. Formalno-pravno Krimski referundum neće biti priznat.![]()
![]()
![]()
![]()
- Renta
#12038 Re: Ukrajina
sluga_okupatora wrote:daxon wrote:Krimski referendum i ne traži priznanje MZ, niti mu treba, jer Krim ne aplicira da bude suverena država, Krim je sada sastavni dio države od koje je ranije nasilno otrgnut i samim time ima međunarodno priznanje. Prosto da prostije ne može biti.Renta wrote:Osim što su Slovenija, Hrvatska i BiH kasnije priznate od međunarodne zajednice a Krimski referendum to nikada neće biti.
Čak se i Kijev pomirio sa tim činjenicama, te Krim više i ne pominju.U postu na koji si dao ovaj odgovor i koji si citirao, RUSE nigdje nisam pomenuo, pominjao sam Rusiju kao državno - pravni, politički subjekt i pominjao sam građane Ukrajine, RUSE, kako ti imputiraš, nisam ni pomenuo. Dakle, svako se može uvjeriti kakve insinuacije, da ne kažem laži iznosiš, u tome se suštinski i razlikuju objektivni forumaši i navijači koje pokreće predrasuda i mržnja.sluga_okupatora wrote:Ukrajinci = pucisti, fasisti, nacisti, ubice, sljam, olos, paravojske
Znaci Krim ima "medjunarodno" priznanje jer je nasilno otrgnut - jos je prostije da, prostije ne moze biti![]()
Znaci svi koji su protiv otimanja dijela tudje teritorije i prisvajanja Rusiji (u ovom slucaju) nisu objektivni nego su lazovi i navijaci koji su puni predrasuda i mrznje.
Upravo si tako etiketirao preko 90% svjetskih vlada koje imaju zvanicni stav da je ta takva "objektivnost" go qrac.
Vjerovatno su svi oni u talu sa ostalom imperijalistickom gamadi koji kidisu na nejac i ne libe se kovati tajne zavjere i stavljati u pogon misteriozna oruzja kao sto je HAARP.
Ma slugo, zaobiđi ga...samo trola..
- sluga_okupatora
#12039 Re: Ukrajina
Renta wrote:
Ma slugo, zaobiđi ga...samo trola..
Neka ga malo - vidis da daje sve od sebe
- Renta
#12040 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:OK. Naš "L'enfant terrible",
O čemu ti?
Argumenti su ti u temi, evo zadnjih stranicu dvije opet ponovljeni. Čitati znaš, razumijevati teže.
I što da ti ja radim...
- daxon
#12041 Re: Ukrajina
Opet ne pratiš fabulu, Krim je nasilnim aktom otrgnut od Rusije, a sada je demokratskim i nenasilnim aktom vraćen istoj, Rusija sa voljom građana Krima nema ništa, da su građani Krima odlučili da ostanu u Ukrajini, tu bi i ostali. Sada shvataš?sluga_okupatora wrote:Znaci Krim ima "medjunarodno" priznanje jer je nasilno otrgnut - jos je prostije da, prostije ne moze biti
- sluga_okupatora
#12042 Re: Ukrajina
daxon wrote:Opet ne pratiš fabulu, Krim je nasilnim aktom otrgnut od Rusije, a sada je demokratskim i nenasilnim aktom vraćen istoj, Rusija sa voljom građana krima nema ništa, da su građani Krima odlučili da ostanu u Ukrajini, tu bi i ostali. Sada shvataš?sluga_okupatora wrote:Znaci Krim ima "medjunarodno" priznanje jer je nasilno otrgnut - jos je prostije da, prostije ne moze biti
Demokratskim aktom - WTF?????
Sta je za tebe demokratski akt - kada vojska druge drzave "obezbjedjuje" glasacka mjesta
Mojne bogati repetirat' ono o tome kako su oni vec bili na Krimu - po ugovoru Rusije i Ukrajine ti vojnici nisu smjeli biti tu gdje su bili.
Jest ti sjebana definicija demokratije al' ono do jaja
- Renta
#12043 Re: Ukrajina
Više ni sam neznam dali smo na dramskom podforumu - komedija ili... 
-
flexibila
#12044 Re: Ukrajina
Kolega znaju to oni ali je problem $$$$$$$$$$, znas kako NGO trazi rezultatedaxon wrote:Opet ne pratiš fabulu, Krim je nasilnim aktom otrgnut od Rusije, a sada je demokratskim i nenasilnim aktom vraćen istoj, Rusija sa voljom građana krima nema ništa, da su građani Krima odlučili da ostanu u Ukrajini, tu bi i ostali. Sada shvataš?sluga_okupatora wrote:Znaci Krim ima "medjunarodno" priznanje jer je nasilno otrgnut - jos je prostije da, prostije ne moze biti
- sluga_okupatora
#12045 Re: Ukrajina
Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.
Znaci idemo;
1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
3. Kad mogu ameri mogu i rusi
4. Preventivno djelovanje
5. Globalna zavjera protiv nejaci
6. Svi su ukrajinci rusi samo jos nisu toga svjesni aka nisu svjesni svoje nesvjesnosti
Hajd' opleti
Znaci idemo;
1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
6. Svi su ukrajinci rusi samo jos nisu toga svjesni aka nisu svjesni svoje nesvjesnosti
Hajd' opleti
-
flexibila
#12046 Re: Ukrajina
Kolega ako procitas sto si napisao shvatit ces da si dosao dosluga_okupatora wrote:Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.
Znaci idemo;
1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
Hajd' opleti
- Challenger__
#12047 Re: Ukrajina
Ništa od toga. Secesija, kao u Sloveniji. Sa manje žrtava. Slovenija svojom voljom otišla u EU, Krim, svojom voljom u RF. Kratko-jasno.sluga_okupatora wrote:Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.
Znaci idemo;
1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
- Challenger__
#12048 Re: Ukrajina
Flexi, znaš li šta je neki dan Putin rek'o u Petrogradu...?

- daxon
#12049 Re: Ukrajina
Dalmatinci bi u ovakvim situacijama rekli "p'oala brale ja u Kupe ti u Špade"
u prijevodu: "jarane ja u Herc ti u Tref"
u prijevodu: "jarane ja u Herc ti u Tref"
- sluga_okupatora
#12050 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Ništa od toga. Secesija, kao u Sloveniji. Sa manje žrtava. Slovenija svojom voljom otišla u EU, Krim, svojom voljom u RF. Kratko-jasno.sluga_okupatora wrote:Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.
Znaci idemo;
1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
Neces valjda porediti Sloveniju i desavanja sa pocetka 90-tih i ovo na Krimu?
Slovenija je godinama bila nezavisna drzava prije pristupanja EU.
Mozes ti to bolje, samo ako se potrudis.