Koliku je štetu nanio pokazuju posljednja ispitivanja javnog mjenja. Također i teza o Komšićevom uvaljivanju u krilo Fahri nakon istih pada u vodi. Samo valja se malo odmaknuti od paralelnih svijetova i vratiti se u realnost. Znam da nije povoljna za pojedine ali šta ćemo.weredsf wrote:Koliko je on sebi sam stete nanio ne mogu svi forumi svijeta zajedno to napraviti, uglavnom se o tome radi tu, a ti trolu pokusaj spojiti neku kvaltetnu sinapsu i mozda shvatis da je Komsic dio vlasti od 20 godina koju kritikujete, kontas???Objektivitet wrote:Pazite na početku je bilo da Komšić nema šanse da napravi neku veliku stvar sa svojom strankom, a sada se vec mobiliziraju svi moguci resursi da se isti diskreditira na sve moguce nacine. Znaci još neko je imao loše prognoze, pa sad valja ispravljat stvar!
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#12026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#12027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Namjerno pisah sporo, jer znam da sporo čitaš.Marko Zarko wrote:Činjenica je da DF po anketama koje su dostupne i vjerodostojne vodi, a ti tvrdiš kako te ankete nisu niti provedene. Sada si se pomirio da su provedene, ali da ne znače ništa. Intelektualne mogućnosti njegovih konkurenata su dokazane i čini mi se da narod ide logikom sa dna ne možeš pasti i da nema šta izgubiti ako im da glas. Vjerovatno niti rezultate CIK-a nećeš priznati, tako da te možemo očekivati u nekom gerilskom napadu na njih iza izbora.
Ali, izgleda da ne čitaš nikako:
Corto Maltese wrote:Preskočio si par časova predmeta po imenu "Logika".
O činjenicama se ne raspravlja.
Raspravlja se o idejama i stavovima.
Ovdje svako iznosi svoje mišljenje o Komšiću i njegovim intelektualnim i profesionalnim mogućnostima.
A što se tiče prognoza?
Pa to je kao u kladionici.
Ne raspravljaš se sa kasirkom koji će biti rezultat, nego uplatiš tiket.
I čekaš.
I to ne rezultate NDI-a.
Nego rezultate CiK-a.
- lerdi
#12028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi drug. Na forumu smo odavno i koliko me sjećanje služi uvijek si propagirao socijaldemokratiju. Moj prijateljski savjet tebi je da napokon skontaš da SDP sa socijaldemokratijom više nema ništa. Čak šta više ukopali su je i skoro ubili svojim djelovanjem u zadnje četiri godine. SDP se neće mijenjati jer onaj koji ga je uništio tako nešto neće dozvoliti pa makar morao zajedno sa njim u smrt. Znaš onu: "Poslje mene potop". Zato ti kao neko ko je sličnog opredjeljenja savjetujem da potražiš novu opciju jer SDP je mrtav konj već odavno. Naravno ti kako hoćeš. Na volju ti.johntra wrote:Protiv koga da se borim, kad ste sami sebi najveći neprijatelji...i to žetona što ste imali u džepu, sami ste prosuli, potezima političkih početnika, odnosno, potezima dugogodišnjih praznoglavih političara...lerdi wrote: Kako vas je lijepo vidjeti zajedno. Crveni i zeleni u borbi protiv korup. ovaj DF-a. Tako slatko i nestvarno.![]()
kako kaže Željkec, šta je tu proooblem?
- Objektivitet
#12029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Vidi drug. Na forumu smo odavno i koliko me sjećanje služi uvijek si propagirao socijaldemokratiju. Moj prijateljski savjet tebi je da napokon skontaš da SDP sa socijaldemokratijom više nema ništa. Čak šta više ukopali su je i skoro ubili svojim djelovanjem u zadnje četiri godine. SDP se neće mijenjati jer onaj koji ga je uništio tako nešto neće dozvoliti pa makar morao zajedno sa njim u smrt. Znaš onu: "Poslje mene potop". Zato ti kao neko ko je sličnog opredjeljenja savjetujem da potražiš novu opciju jer SDP je mrtav konj već odavno. Naravno ti kako hoćeš. Na volju ti.johntra wrote:Protiv koga da se borim, kad ste sami sebi najveći neprijatelji...i to žetona što ste imali u džepu, sami ste prosuli, potezima političkih početnika, odnosno, potezima dugogodišnjih praznoglavih političara...lerdi wrote: Kako vas je lijepo vidjeti zajedno. Crveni i zeleni u borbi protiv korup. ovaj DF-a. Tako slatko i nestvarno.![]()
kako kaže Željkec, šta je tu proooblem?
-
weredsf
#12030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ajde nadji dvije razlike izmedju Komsica i SDP-a ili Suljagica i SDP-a….Nisam ja proizvod SDP-a nego Komsic, nisam ja pisao knjige o Zlatku nego Suljagic….zato ohladite malo, nije sve tako crno bas, staro je to jatolerdi wrote:Kako vas je lijepo vidjeti zajedno. Crveni i zeleni u borbi protiv korup. ovaj DF-a. Tako slatko i nestvarno.weredsf wrote:Ruka zrtve, ruka covjeka koji ce da nastavi gdje je Komsic stao, ruka covjak kojem prijete iz SDA, covjeku kojeg zovu iz sda i SDP-a govoreci mu da ce glasati za njega.johntra wrote:Ovo su Emirovi prsti, isti oni koji su preživili rat, koji su preživili rat, koji su preživili rat...jer, čujte, rat je bio samo u Bratuncu, nigdje više...
-
weredsf
#12031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O ispitivanjima koje je provela Reufova agencija, istog onog Reufa koji je sa Suljagicem pisao knjigu o Zlatku, onog Reufa koji je vodio i kreirao kampanju Drzave za Covjeka….njemu se mora vjerovatilerdi wrote:Koliku je štetu nanio pokazuju posljednja ispitivanja javnog mjenja. Također i teza o Komšićevom uvaljivanju u krilo Fahri nakon istih pada u vodi. Samo valja se malo odmaknuti od paralelnih svijetova i vratiti se u realnost. Znam da nije povoljna za pojedine ali šta ćemo.weredsf wrote:Koliko je on sebi sam stete nanio ne mogu svi forumi svijeta zajedno to napraviti, uglavnom se o tome radi tu, a ti trolu pokusaj spojiti neku kvaltetnu sinapsu i mozda shvatis da je Komsic dio vlasti od 20 godina koju kritikujete, kontas???Objektivitet wrote:Pazite na početku je bilo da Komšić nema šanse da napravi neku veliku stvar sa svojom strankom, a sada se vec mobiliziraju svi moguci resursi da se isti diskreditira na sve moguce nacine. Znaci još neko je imao loše prognoze, pa sad valja ispravljat stvar!
- johntra
#12032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daleko od toga da tvrdim da je sadašnji SDP idealan, ali neće ni zauvijek SDP ostati ovakav...neće dovijeka Zlatko biti šef partije, doći će neko drugi...da, možda dođe neko ko će njega oponašati, ali možda i dođe neko potpuno nezavisan...lerdi wrote: Vidi drug. Na forumu smo odavno i koliko me sjećanje služi uvijek si propagirao socijaldemokratiju. Moj prijateljski savjet tebi je da napokon skontaš da SDP sa socijaldemokratijom više nema ništa. Čak šta više ukopali su je i skoro ubili svojim djelovanjem u zadnje četiri godine. SDP se neće mijenjati jer onaj koji ga je uništio tako nešto neće dozvoliti pa makar morao zajedno sa njim u smrt. Znaš onu: "Poslje mene potop". Zato ti kao neko ko je sličnog opredjeljenja savjetujem da potražiš novu opciju jer SDP je mrtav konj već odavno. Naravno ti kako hoćeš. Na volju ti.
što se tiče Željke, da je imao malo više strpljenja, ali i hrabrosti za neke odluke, uskoro je mogao preuzeti partiju i to punim...
Željko bez SDP-a nije više Željko, jer, htio ti to priznati ili ne, SDP ga je napravio i stao punim iza njega...to što je on imao savjetnike koji su se malo zeznuli u projekcijama i koji sada pokušavaju sa anketama starim po 40 dana, promijeniti stanje javne svijesti, to je već druga priča, da ne kažem potez davljenika...
- Objektivitet
#12033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ja cu ti naci jednu drugu razliku, a to je izmedju SDP-a i pojma socijaldemokratije
Samo u BiH socijalldemokrati dizu skolarinu na medicini, samo u BiH socijaldemokrati imaju vile po poljinama, samo u bih djeca visokopozicioniranih socijaldemokrata vozaju dzipove (sami zaradili ahaaa) i imaju ljubimce konje, dok drugi ne mogu hrcka izdrzavat, samo u BiH Socijaldemokrati nakon što gori 5,6 zgrada kanotnalnih institucija okrivljuju narod za proteste.
Da nastavim?
Samo u BiH socijalldemokrati dizu skolarinu na medicini, samo u BiH socijaldemokrati imaju vile po poljinama, samo u bih djeca visokopozicioniranih socijaldemokrata vozaju dzipove (sami zaradili ahaaa) i imaju ljubimce konje, dok drugi ne mogu hrcka izdrzavat, samo u BiH Socijaldemokrati nakon što gori 5,6 zgrada kanotnalnih institucija okrivljuju narod za proteste.
Da nastavim?
- MuaDib
#12034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U zadnje vrijeme slični psi, su pušteni...

-
weredsf
#12035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Emir Suljagic i Reuf Bajrovic o Ztalku i SDP-u
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada, nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota; borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi, građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih početaka.
-
Marko Zarko
#12036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NDI nije agencija. Ipsos Puls i Valicon su agencije za istraživanje javnog mnijenja i rezultati im se poklapaju u trendovima ko je prvi, drugi, itd...I prijašnje ankete su Komšiću davale najviše šanse, a sada se dva mjeseca pred izbore to potvrđuje. To se potvrđuje ponajprije i količinom napada na Komšića na ovom forumu, jer su konkurenti u strahu pa pojedinci ne odmaraju od ove teme. Meni samo nije jasno zašto je tako teško priznati da je on zaista najpopularniji političar u BiH i da su velike šanse da dobije izbore. Nisu tako živahne teme o SDP-u i SDA. Oni su savršenstvo valjda, šta li?
- Corto Maltese
#12037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smori ovo.
Odoh malo zajebavat SDPovce i SDAovce na njihovim temama i forumima.
Tamo se, doduše urijetko, pojavi i poneki branitelj čiji IQ je veći od broja cipela... htjedoh reći, od šefa stranke.
Tamo se, doduše urijetko, pojavi i poneki branitelj čiji IQ je veći od broja cipela... htjedoh reći, od šefa stranke.
- Objektivitet
#12038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj zaboraviti sertralin i paroksetin..Corto Maltese wrote:Smori ovo.
-
Marko Zarko
#12039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo, poželili su te, nema te tamo mjesecima tako da ćeš se u svoje riječi moći i uvjeriti. Sviđalo se to nekome ili ne narodu je do promjena i već danas to iskazuju. I drago mi je da su prepoznali u koju nas je provaliju odveo SDP. Kritički odnos je poželjan, ali ovdje ima previše "kemizma".Corto Maltese wrote:Smori ovo.
- lerdi
#12040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP-u više nema spasa i to je jednostavno tako. Previše je kvalitetnih ljudi otjerano previše je klonova vođe ostalo. Medicinskim rječnikom rečeno, zdrave čelije su ubijene skoro skroz i bolest je metastazirala do te mjere da jednostavno spasa više nema. Ovo sada je držanje pacjenta na aparatima dok se isti ne isključe. Nakon Željkovog istupa "kandidovat ću se za predsjednika na kongresu" za njega u SDP-u više nije bilo mjesta. To znaju i ptice na grani, a znamo i ja i ti. Željko je Željko bez SDP-a, ali SDP bez Željka, Durakovića, Bogićevića i ostalih nije SDP. Tu je ono gdje griješiš. Koristiš obrnutu i u isto vrijeme pogrešnu logiku. Socijaldemokrata se ne može identifikovati sa Zlatkom i kad potraži nekog drugog u tom SDP-u s kim bi se možda mogao identifikovati takvog jednostavno više nema. Posljednji je bio Željko, a poslje njega jednostavno nema više niko.johntra wrote:Daleko od toga da tvrdim da je sadašnji SDP idealan, ali neće ni zauvijek SDP ostati ovakav...neće dovijeka Zlatko biti šef partije, doći će neko drugi...da, možda dođe neko ko će njega oponašati, ali možda i dođe neko potpuno nezavisan...lerdi wrote: Vidi drug. Na forumu smo odavno i koliko me sjećanje služi uvijek si propagirao socijaldemokratiju. Moj prijateljski savjet tebi je da napokon skontaš da SDP sa socijaldemokratijom više nema ništa. Čak šta više ukopali su je i skoro ubili svojim djelovanjem u zadnje četiri godine. SDP se neće mijenjati jer onaj koji ga je uništio tako nešto neće dozvoliti pa makar morao zajedno sa njim u smrt. Znaš onu: "Poslje mene potop". Zato ti kao neko ko je sličnog opredjeljenja savjetujem da potražiš novu opciju jer SDP je mrtav konj već odavno. Naravno ti kako hoćeš. Na volju ti.
što se tiče Željke, da je imao malo više strpljenja, ali i hrabrosti za neke odluke, uskoro je mogao preuzeti partiju i to punim...
Željko bez SDP-a nije više Željko, jer, htio ti to priznati ili ne, SDP ga je napravio i stao punim iza njega...to što je on imao savjetnike koji su se malo zeznuli u projekcijama i koji sada pokušavaju sa anketama starim po 40 dana, promijeniti stanje javne svijesti, to je već druga priča, da ne kažem potez davljenika...
Potezi očajnika ili ne, naravno pokazat će nam oktobar, ali jedna od sigurnijih i konstantnijih stvari u svim istraživanjima je da DF ide gore a SDP strašno pada. Mislim čak i do istorijskog minimuma ove godine.
- MuaDib
#12042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako vam je ovo domet kampanje roknite se momentalno.lajkicaea wrote:
- Corto Maltese
#12043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mimo sve zajebancije, jedna stvar se mora priznati.
Emir je, za manje od mjesec dana, potpuno preuzeo stranku.
Last edited by Corto Maltese on 06/08/2014 22:54, edited 1 time in total.
-
weredsf
#12044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Često, komunicirajući putem društvenih mreža sa građanima, komentirate događaje na političkoj sceni u BiH. Predstoje nam izbori, kako biste ocijenili političku situaciju u zemlji?"
http://www.slobodnabosna.ba/vijest/1566 ... oguce.htmlPolitička situacija u BiH po mom mišljenju je pored složenog ustavnog uređenja i posljedica nedovoljnog razumijevanja demokrtije i slobode političkog organiziranja. Bez obzira što postoji sloboda političkog organiziiranja i formiranja političkih stranaka to ne znači da svaki nezadovoljni (ili neodgovorni) pojedinac može formirati političku stranku i pojaviti se na izborima. Formalno pravno to je moguće, ali posljedice toga imamo priliku gledati naročito zadnjih osam godina. Sve je počelo kada se Haris Silajdžić naljutio, napustio SDA i formirao vlastitu stranku. Ljut iz nekih drugih razloga stranku je formirao Sefer Halilović. A onda imamo plejadu onih koji kroz političku opciju nisu imali dovoljno lične satisfakcije pa su formirali svoje stranke. Od Krešimira Zubaka i njegove NHI, Nermina Pećanca i formiranja SDU koju sada već imamo i u trećem koljenu, pa sve do Željka Komšića koji se zajedno sa još jednim brojem nama poznatih političkih aktivista na ovim izborima građanima nudi u novom pakovanju narandžaste boje. Sve ovo uzrokovalo je da smo u proteklim godinama imali nedovoljno profilisanu političku scenu sa velikim brojem stranaka koje su nakon izbora morale ići u formiranje koalicija, a onda se u tim koalicijama skoro ništa nisu mogli dogovoriti i dobili smo to što imamo danas. Koalicije su unazadile ovu zemlju. Ako hoćemo ozbiljne rezultate u politici onda mora postojati jasna odgovornost, a nje u koalicijama nema jer je uvijek kriv onaj drugi. Ovo se naročito odnosi na vlast u kantonima gdje se odvija znatan dio političkog života. Na državnom i federalnom nivou još će dugo postojati potreba za formiranjem koalicija, ali petorke, šestorke ili sedmorke su zaista previše.
-
faer
#12045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i alija je hvalio juku prazinu dok ovaj nije otiso na agresorsku stranu. fikret abdic na izborima pomeo 1990. pa onda zavrsio ko najveci izdajnik ikad. zlatko je samo nastavio taj niz. sta je o njemu neko piso prije sto godina uopste nije relevantno jer je taj isti sdp dobio 300 milja glasova 2010 a sad nece dobiti ni 100.weredsf wrote:Emir Suljagic i Reuf Bajrovic o Ztalku i SDP-u
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada, nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota; borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi, građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih početaka.
-
faer
#12046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vi iz sdp-a ste fakat pomutili umom. vasa jedina sansa je da kazete da zeljko valja ali da je df los. zeljko je naprosto previse popularan da bi ste mu ista negativno mogli vi napraviti. i vasa pamet seze dotle da vodite ove mini kampanjice tako sto vezete zeljka za emira?MuaDib wrote:Ako vam je ovo domet kampanje roknite se momentalno.lajkicaea wrote:
dok je vas df ne mora ni raditi kampanju, vi cete narodu sve sami objasniti. zeljko=emir
- johntra
#12047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nabroj mi te kvalitetne ljude, ali nemoj mi se vraćati u prošlost i razlaz sa Nijazovcima...nabroj, koji su to sada kvaltetni ljudi napustili SDP, a da su bili u prvom ešalonu partije? Srećom, ima njih u partiji dosta koji razmišljaju svojom glavom i koji ne zavise samo od Zlatka...lerdi wrote: SDP-u više nema spasa i to je jednostavno tako. Previše je kvalitetnih ljudi otjerano previše je klonova vođe ostalo. Medicinskim rječnikom rečeno, zdrave čelije su ubijene skoro skroz i bolest je metastazirala do te mjere da jednostavno spasa više nema. Ovo sada je držanje pacjenta na aparatima dok se isti ne isključe. Nakon Željkovog istupa "kandidovat ću se za predsjednika na kongresu" za njega u SDP-u više nije bilo mjesta. To znaju i ptice na grani, a znamo i ja i ti. Željko je Željko bez SDP-a, ali SDP bez Željka, Durakovića, Bogićevića i ostalih nije SDP. Tu je ono gdje griješiš. Koristiš obrnutu i u isto vrijeme pogrešnu logiku. Socijaldemokrata se ne može identifikovati sa Zlatkom i kad potraži nekog drugog u tom SDP-u s kim bi se možda mogao identifikovati takvog jednostavno više nema. Posljednji je bio Željko, a poslje njega jednostavno nema više niko.
Potezi očajnika ili ne, naravno pokazat će nam oktobar, ali jedna od sigurnijih i konstantnijih stvari u svim istraživanjima je da DF ide gore a SDP strašno pada. Mislim čak i do istorijskog minimuma ove godine.
Mislim, prvo, pišeš napamet, jer, nažalost, pojma nemaš oko priče sa Željkom i njegovog odlaska iz partije...sad da ti napišem nekih stvari vezanog za vrlog preCjednika DF-a, ne bi mi vjerovao, ali nije ni bitno...živite i dalje u zabludi..
dalje, vidim da se ovdje često brka pojam socijaldemokrata i ko može biti isti ...je li to socijaldemokrata mora biti najveći bijednik i siromah, da bi morao kvalitetno predstavljati osnove socijaldemokratije? to su svi lideri SD partija u Evropi bijednici i siromasi? ne lupajte, života vam...
SDP neće pasti toliko nisko koliko se vi nadate, bit će čak daleko i od vaših aparata...naravno, treba biti realan i reći da neće biti pobjednik, ali neće ni grohnuti u tolikoj mjeri...na kraju krajeva, neće ni Zlaja dovijeka voditi partiju, ako vam je on najveći problem...
- johntra
#12048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova ti je vala zlata vrijedna...je li to zato što je pametniji od ŽK ili?Corto Maltese wrote:Mimo sve zajebancije, jedna stvar se mora priznati.
- Corto Maltese
#12049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gledaj, teško je biti sa Komšićem duže od 5 minuta u prostoriji, a ne izdominirati ga intelektualno.johntra wrote:Ova ti je vala zlata vrijedna...je li to zato što je pametniji od ŽK ili?Corto Maltese wrote:Mimo sve zajebancije, jedna stvar se mora priznati.
Upravo zbog toga se on onoliko dere, mršti i maše rukama.
A sad je doš'o lola koji se jednako dere i mršti... a ima duže ruke.
- Corto Maltese
#12050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je prejako:
Zvao sam ih danas, samo da pitam: "Gospodine Komšiću, kako Komšić stoji u anketama za predsjedništvo?"... Zanimljivi su i odgovori ispitanika na pitanje o potpori kandidatima za državno predsjedništvo. Kako je istraživanje rađeno prije predaje kandidacijskih listi, među odgovorima su ponuđeni kandidati koji su bili spominjani ranije, kao i Željko Komšić kao aktualni član Predsjedništva, koji, naravno, više nema mogućnost kandidature za tu poziciju
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2014/08/07/nova ... aciju-bih/
Ipsos in Bosnia Herzegovina
Main contacts
Julijan Komsic
[email protected]
+387.33.442133
[email protected]
Last edited by Corto Maltese on 07/08/2014 12:00, edited 1 time in total.