Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#120201 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- 11 tačaka zajedničkog saopštenja predstavnika Turske, Irana i Rusije:

Image
1) Izražava se zadovoljstvo dosadašnjim sastancima u Astani koji su, navodi se, doveli do smanjenja sukoba
2) Ističe se "snažna i kontinuirana predanost suverenitetu, neovisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Sirijske Arapske Republike".
3) Dogovoren je nastavak koordinacije trilateralnog formata
4) Predanost uništenju ISIL-a i Al-Nusra Fronta
5) "Predanost stajalištu da ne može biti vojnog rješenja za sirijski sukob koji može biti okončan jedino putem pregovaračkog političkog procesa".
6) Konzultacija s UN-om i specijalnim povjerenikom za Siriju
7) Potreba osiguranja normalnog života u Siriji, dostave humanitarne pomoći, uklanjanje mina itd.
8 ) Suradnja po pitanju dostave humanitarne pomoći na što brži način
9) Stvaranje uvjeta za siguran povratak izbjeglica i prognanika
10) Pozdravlja se proces oslobađanja zatvorenika i zarobljenika
11) Idući sastanak održat će se u Rusiji na poziv ruskog predsjednika. Izražava se zahvala domaćinu, iranskom predsjedniku.
Prevod: Advance.hr.

Ovom saopštenju treba dodati i Erdoganovu izjavu iz koje se može iščitati razumjevanje i prešutna saglasnost za akciju manjeg obima a koja je od vitalnog značaja za vladu u Damasku (provincije Latakija/Hama), okolina Alepa.
Last edited by Challenger_ on 07/09/2018 23:23, edited 1 time in total.
insomnia78

#120202 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sirije nidje :lol:

Mislio sam da se zvijeri boje
Ove vatre koja trag mi prati
I to sam mislio
A sad nosim kako mi ga skroje
Po meni se nista nece zvati
Po meni se nista nece zvati
rajv0sa

#120203 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Kikibombona wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:ok, onda pretpostavljam da nisi protiv nekog hipotetickog rjesenja gdje Kurdi dobiju pravo na jezik, skole i sl a da pritom ostanu u ovim takozvanistanima
Ja nisam za cijepanje. Svaki razvod je los, ali svaki razvod je bolji od loseg braka.

Bliskoistocni narodi, da su pametni, ujedinili bi se kao EU, izmirili i okrenuli ekonomiji. Ovako svi ispastaju i ludilo nikad nece prestati. Kurdi nikad nece pristati da su manje vrijedni od Turaka i dok je tako rat nikad nece prestati. Isto vazi za sija ili suni Arape. Vidimo u Iraku sta se desava. Potrebno je naci model da svi budu zadovoljni da bi se postigao trajni mir i krenulo putem napretka. Ako sija Arapi zele vladati silom ili obratno, mira nikad nece biti.
Milorad Dodik qoutes :mrgreen:
Kikibombona

#120204 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

rajv0sa wrote:
Kikibombona wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:ok, onda pretpostavljam da nisi protiv nekog hipotetickog rjesenja gdje Kurdi dobiju pravo na jezik, skole i sl a da pritom ostanu u ovim takozvanistanima
Ja nisam za cijepanje. Svaki razvod je los, ali svaki razvod je bolji od loseg braka.

Bliskoistocni narodi, da su pametni, ujedinili bi se kao EU, izmirili i okrenuli ekonomiji. Ovako svi ispastaju i ludilo nikad nece prestati. Kurdi nikad nece pristati da su manje vrijedni od Turaka i dok je tako rat nikad nece prestati. Isto vazi za sija ili suni Arape. Vidimo u Iraku sta se desava. Potrebno je naci model da svi budu zadovoljni da bi se postigao trajni mir i krenulo putem napretka. Ako sija Arapi zele vladati silom ili obratno, mira nikad nece biti.
Milorad Dodik qoutes :mrgreen:
Tu sam mudrost pokupio od Ibrahima Rugove. :D

Bosna i Hercegovina je super zemlja. Imamo mir. Nema nasilja i vecih problema. Vise ubistava bude u jednoj bagdadskoj cetvrti za jednu godinu nego kod nas za 20. Nemam statistiku, ali smatram da je BiH jedna od sigurnijih drzava u Evropi. Nema represije po bilo kojem osnovu. Ima diskriminacije, ali nista dramaticno, uporedivo sa Bliskim istokom.

U BiH imamo situaciju da Bosnjak jebe Bosnjake, Srbin Srbe, Hrvat Hrvate. Ne mjesaju se jedni drugima u posao.

Problem u BiH je sto lideri naroda potkradaju svoja stada. Da Bosnjak krade Hrvatima, uz upotrebu sile, bilo bi belaja i teorirzma. Nema toga. Hrvat krade Hrvate.
dragma
Vozim: Pješe

#120205 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Ovo si dobro napisao.
I da dodam, što te tvoj može jebati to ne može niko.
E tako je nama...
sarajevoxxxx

#120206 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan: Turska neće stajati po strani u slučaju da svijet ponovo bude ignorirao ubijanje hiljada nevinih civila s ciljem pomaganja sirijskog režima.

#شام #عاجل| أردوغان: تركيا لن تقف موقف المتفرج إذا تجاهل العالم قتل آلاف الأبرياء لدعم النظام السوري
Challenger_

#120207 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Ukoliko USA (pod lažnim izgovorom "hemijskog napada") napadnu dio Sirije gdje su ruske snage, Rusija je upozorila USA da će djelovati na dio Sirije gdje se nalaze američke snage ("Vi na SAA mi na "SDF").
Nadzornik

#120208 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Putin je ljut,teroriste treba istjerati iz Idliba.

Image
славянин

#120209 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:- Ukoliko USA (pod lažnim izgovorom "hemijskog napada") napadnu dio Sirije gdje su ruske snage, Rusija je upozorila USA da će djelovati na dio Sirije gdje se nalaze američke snage ("Vi na SAA mi na "SDF").
6ti put ce sigurno reagovati !
insomnia78

#120210 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Samo da zavrsi svjetsko
Kaligrafija

#120211 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Nadzornik

#120212 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Taksi u Tartusu... :-D

Image
Kikibombona

#120213 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:- Ukoliko USA (pod lažnim izgovorom "hemijskog napada") napadnu dio Sirije gdje su ruske snage, Rusija je upozorila USA da će djelovati na dio Sirije gdje se nalaze američke snage ("Vi na SAA mi na "SDF").
Ovo je za Rojters rekao jedan americki zvanicnik. Rusi su dva puta upozorili Ameriku.

Ovakav bezobrazluk ce skupo kostati Bas rezim. Amerika je odgovorila sankcijama za sirijski naftni sektor. Vlasti Sjeverne Sirije su prekinule isporuku nafte Bas rezimu. Amerika je najavila izolaciju i brutalne sankcije. Svaka ruska glupost ce tesko pogoditi Bas rezim. Bolje je istrpiti poneku bombu nego teske sankcije.

Na kraju ce se Rusima desiti isto sto Irancima u Iraku. Sirijci ce paliti rusku ambasadu.

Rusi nemaju nacin da unistenu Siriju dignu na noge i izvuku iz teskog siromastva. Ni oni sami nemaju dovoljno za sebe.

Na duge staze, Amerika slavi bitku.

Jos jednom da postavim, fenomenalno receno :thumbup: :thumbup:

https://mobile.twitter.com/F24Debate/st ... 7341570048
Challenger_

#120214 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Beskrajnom nizu promašenih predviđanja, možeš dodati još jedno. 100 ili 101 promašaj, koja je razlika? Sitnica.
dragma
Vozim: Pješe

#120215 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
Ovo je za Rojters rekao jedan americki zvanicnik. Rusi su dva puta upozorili Ameriku.

Ovakav bezobrazluk ce skupo kostati Bas rezim. Amerika je odgovorila sankcijama za sirijski naftni sektor. Vlasti Sjeverne Sirije su prekinule isporuku nafte Bas rezimu. Amerika je najavila izolaciju i brutalne sankcije. Svaka ruska glupost ce tesko pogoditi Bas rezim. Bolje je istrpiti poneku bombu nego teske sankcije.

Na kraju ce se Rusima desiti isto sto Irancima u Iraku. Sirijci ce paliti rusku ambasadu.

Rusi nemaju nacin da unistenu Siriju dignu na noge i izvuku iz teskog siromastva. Ni oni sami nemaju dovoljno za sebe.

Na duge staze, Amerika slavi bitku.

Jos jednom da postavim, fenomenalno receno :thumbup: :thumbup:

https://mobile.twitter.com/F24Debate/st ... 7341570048
Kurdski borci iz Afrina će se pridružiti SAA u borbi za Idlib?

Aggrieved Kurdish fighters quietly join Syrian regime side in battle for Idlib
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... draws-near
nixon69

#120216 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Da su Rusi neki mudonje,onda bi trebali unistiti sve lokacije sa kojih dolaze napadi,ali ocito nemaju muda.
Ako se pravis da si gazda,onda act like a boss.
nixon69

#120217 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

dragma wrote:Kurdski borci iz Afrina će se pridružiti SAA u borbi za Idlib?
Jasta ce,ako im ameri dozvole. A taj film nece gledati.
mirsek

#120218 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

nixon69 wrote:
Da su Rusi neki mudonje,onda bi trebali unistiti sve lokacije sa kojih dolaze napadi,ali ocito nemaju muda.
Slazem se a plus SDF-u daju isti legalitet i legitimitet kao i SAA sa ovakvim izjavama.
ioannes

#120219 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

nixon69 wrote:
ne dobiju se bitke na takav način da se ponašaš kao na školskom dvorištu.... to samo budale mogu tako.
to se rješava na duge staze.
Rusi od 2015 do danas, po nekim papcima ovde na forumu, primaju šamar do šamara....a "pobunjeničkih" uporišta sve manje i manje u Siriji. istodobno Rusi i na globalnom nivou , uprkos raznim šamarima, su dobili na utjecaju. onda se na klix forumu nađe neki čoban i naslađuje se što S-400 ne reagira .....e moje budale.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#120220 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

posle idliba ide kosovo
sarajevoxxxx

#120221 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kamišli: Nekoliko osoba poginulo i ranjeno u jutrošnjoj razmjeni vatre između pripadnika Asajiša i režima.
mirsek

#120222 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:posle idliba ide kosovo
Dok je jaka namjenska, sve ima saljivo-zalostan ton kad cujes Dodicka ili Vucica. Tako da se ne treba previse obazirati, biti spreman i pamtiti je dovoljno za mirnu buducnost.
insomnia78

#120223 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Aha. Bakir ce ti biti vrhovni komadant. Doduse mozda i Falatar
mirsek

#120224 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:Kamišli: Nekoliko osoba poginulo i ranjeno u jutrošnjoj razmjeni vatre između pripadnika Asajiša i režima.
Tako je bilo i u Munsijeh, u Daraji, u Dari, u Zoru, u Guti itd.. :bih:
mirsek

#120225 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Aha. Bakir ce ti biti vrhovni komadant. Doduse mozda i Falatar
Jes Alija je sve bitke preko motorole vodio a Bakir nema ni 50% uticaja kao sto je imao Alija u proslom ratu.
Locked