FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mirza_15
#12001 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Dobili smo utakmicu i to je najvaznije. +40 nisu normalni uslovi. Ne reaguju ni svi isto na ekstremne uslove. Imao sam prilike da radim treninge na velikim vrucinama (nije fudbal u pitanju
). Ne mozes ni pola onoga sto mozes kada je sve normalno. Doduse, ima i ona da su uslovi bili isti i nama i njima, ali kao sto rekoh, ne reaguju svi isto na ekstremne situacije. Treba sacekati i ovu 19.07. da vidimo gdje smo.
- van Basten
#12002 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
znaci kad proradi sitni vez na ugodnih +15 na Kosevu petarda im je rutinski? 
- Grean
#12003 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ja bih sve lakse svario kad bih shvatio sta ima u tom Hodzicu da bude u prvih jedanest i sta fali tom Pidri da nije zasluzio da ostane ni medju 25 igraca Sarajeva ovakvih kakvi su danas, pogotovo nakon onog sto je pokazao protiv Vozdovca.
Znam da smorih sa tim mladim igracima ali to mi je pitanje pitanja je li Husref pravi covjek za te procjene. Ako je tu fula dzaba i da dogura do grupne faze sto se mene tice.
Sreca pa je doslo ovo za cetiri stranca. Morat ce se svaki trener oslanjati na nase proizvode htio ne htio.
Znam da smorih sa tim mladim igracima ali to mi je pitanje pitanja je li Husref pravi covjek za te procjene. Ako je tu fula dzaba i da dogura do grupne faze sto se mene tice.
Sreca pa je doslo ovo za cetiri stranca. Morat ce se svaki trener oslanjati na nase proizvode htio ne htio.
- Logovan
#12004 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma evo vidim kako se oslanjaju, satraše se oslanjajući.Grean wrote: Sreca pa je doslo ovo za cetiri stranca. Morat ce se svaki trener oslanjati na nase proizvode htio ne htio.
-
Nadzorna_ploca
#12005 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ocajno nam fali vezni igrac. Lijevi bek ce biti jaci kad se vrati Bekic, kako god to zvucalo. Golman je isto zreo za mijenjanja.
- jalijas74
#12006 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nasta su nas doveli
Ko se na mlijeko opsece taj i u jogurt puse
Ove babonose bi trebali proci glatko idemo Bergamoooo malo nereda ko BBB sa pocetkom 90-tih
Ove babonose bi trebali proci glatko idemo Bergamoooo malo nereda ko BBB sa pocetkom 90-tih
-
sencobih
#12007 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Totalno mi je nejasan ovaj Crepulja, nije igrao prosle sezone jer je uglavnom povrijeđen. Onda se naši satraše pregovarajući da produži ugovor i produži ga na dvije godine, i opet ga nema da igra. Zar je čovjek takav talenat ili smo zaista spali na niske grane pa nemamo nikakvog izbora.
- Logovan
#12008 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Povrijeđen je, kao i Šofranac, s tim da je ovaj bio na klupi.sencobih wrote:Totalno mi je nejasan ovaj Crepulja, nije igrao prosle sezone jer je uglavnom povrijeđen. Onda se naši satraše pregovarajući da produži ugovor i produži ga na dvije godine, i opet ga nema da igra. Zar je čovjek takav talenat ili smo zaista spali na niske grane pa nemamo nikakvog izbora.
-
Nadzorna_ploca
#12009 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ni Radovac nije bio na klupi a citali smo i gledali njegove majstorije na pripremama. 
- Cossack
#12010 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Radovac > HusejinovićNadzorna_ploca wrote:Ni Radovac nije bio na klupi a citali smo i gledali njegove majstorije na pripremama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12011 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Čuva ga za FiorentinuNadzorna_ploca wrote:Ni Radovac nije bio na klupi a citali smo i gledali njegove majstorije na pripremama.
Ovo je ocijenio da nije dovoljno ozbiljan protivnik, a ne valja otvarati sve karte protivnicima, sigurno je bio neki skaut iz Firence kod Banana
- Dr. Kuca
#12012 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Znaci isto podnosimo temp na moru mi i ljudi koji zive dole?
a ne vjerujem sta likovi pisu.
Dobijes protivnika sa pola snage u dzehenemu i opet ne valja. Prokleti pitarluk.
Dobijes protivnika sa pola snage u dzehenemu i opet ne valja. Prokleti pitarluk.
-
kiligonzales
#12013 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mec pregledan. Mi dali dva gola na startu i stali. Cak i kad smo davali golove ove Banane su mogle do gola i prije i poslje golova, odigrali su bolje. Mozda su oni navikli igrati na jerevanskim temperaturama, ali ovi nasi su izdahnuli vec u prvom, uveliko su branili gol.
Sarajevo treba otjerati jednog stranca i dovesti iz Banana onog tobdziju, al sica slobodnjake svaka mu cast.
Sarajevo treba otjerati jednog stranca i dovesti iz Banana onog tobdziju, al sica slobodnjake svaka mu cast.
-
north
#12014 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Da se ne lažemo, rezultat koji bi svako potpisao prije utakmice a da ga ne zanima previđe kako ćemo odigrati....jest protivnik banana, ali i mi smo odavno banana, pa ti tako ovakav rezultat dođe kao odličan jer ko se opeče na strašnu Zarya ili Kukesi onda više ni u šta nije siguran...
Što napisa Džakmić, poslije tekme na Koševu neke stvari će još biti jasnije...mada fakat mislim da imamo jako prosječnu ekipu za neke velike ambicije, koja može bljesnuti ko i prije, ali na nekakav kontinuitet igre, euforiju zarad odlični rezultata u ligi možemo još neko vrijeme zaboraviti
Što napisa Džakmić, poslije tekme na Koševu neke stvari će još biti jasnije...mada fakat mislim da imamo jako prosječnu ekipu za neke velike ambicije, koja može bljesnuti ko i prije, ali na nekakav kontinuitet igre, euforiju zarad odlični rezultata u ligi možemo još neko vrijeme zaboraviti
-
kiligonzales
#12015 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bogme Banane nisu imali srece da je bilo 2-2 ili 3-2 za njih nebi bila sramota. Vise su fulili od nas i bolje odigrali.jalijas74 wrote:Nasta su nas doveli
Ako je timu bio cilj da postigne golove i poslje testiraju odbranu. Onda im ona igra smisla ima, ovako procemo mi ali ne smijemo ih omalovaziti, time bi moglo biti i teze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12016 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bold1north wrote:Da se ne lažemo, rezultat koji bi svako potpisao prije utakmice a da ga ne zanima previđe kako ćemo odigrati....jest protivnik banana, ali i mi smo odavno banana, pa ti tako ovakav rezultat dođe kao odličan jer ko se opeče na strašnu Zarya ili Kukesi onda više ni u šta nije siguran...
![]()
Bold2
Bold3
-
kiligonzales
#12017 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Gledao se i Zrinjski kasnije ni oni nisu odigrali upecatljivo. Druga ce utakmica pokazati jesmo li zreli za prolaz. Ako ih ne pobjedimo sa dva gola razlike ili dovedemo u pitanje prolaz. Nema nista od nas.north wrote:Da se ne lažemo, rezultat koji bi svako potpisao prije utakmice a da ga ne zanima previđe kako ćemo odigrati....jest protivnik banana, ali i mi smo odavno banana, pa ti tako ovakav rezultat dođe kao odličan jer ko se opeče na strašnu Zarya ili Kukesi onda više ni u šta nije siguran...
![]()
A ne mozemo se uvijek vracati na Zaryu i Kukesi. Ko nam je kriv sto i dalje igramo predvidiv fudbal? Nema protiv koje ekipe nismo u prvenstvu znali cuvati loptu i ispepati je, dominirati, a nemati ideje i na kraju prosuti bodove upravo zbog te bezidejnosti i fudbala koji je lako procitati.
- Cossack
#12018 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mi nismo ništa ništa jači u odnosu na prošlu sezonu. Čak smo i slabiji u veznom redu. Stoga je ove sezone nerealno bilo šta očekivati. Njen najbolji trenutak bi upravo trebao biti dolazak velike Fiorentine na Koševo.
A što se tiče Hodžića... on je jednostavno loš igrač i onako bi ispa(da)o i na +20 stepeni.
A što se tiče Hodžića... on je jednostavno loš igrač i onako bi ispa(da)o i na +20 stepeni.
-
north
#12019 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Stoji...slažem se da se ne treba vraćati na Zarya i ostale, možda ja to malo previše potenciram.... treba gledati naprijed i vidjeti za šta si sposoban....spominjanje njih je više i kontekstu što se nismo puno pomakli u odnosu na to vrijeme kada je kvalitet fudbala koji mi igramo u pitanju, i to je više poziv na oprezkiligonzales wrote:Gledao se i Zrinjski kasnije ni oni nisu odigrali upecatljivo. Druga ce utakmica pokazati jesmo li zreli za prolaz. Ako ih ne pobjedimo sa dva gola razlike ili dovedemo u pitanje prolaz. Nema nista od nas.north wrote:Da se ne lažemo, rezultat koji bi svako potpisao prije utakmice a da ga ne zanima previđe kako ćemo odigrati....jest protivnik banana, ali i mi smo odavno banana, pa ti tako ovakav rezultat dođe kao odličan jer ko se opeče na strašnu Zarya ili Kukesi onda više ni u šta nije siguran...
![]()
A ne mozemo se uvijek vracati na Zaryu i Kukesi. Ko nam je kriv sto i dalje igramo predvidiv fudbal? Nema protiv koje ekipe nismo u prvenstvu znali cuvati loptu i ispepati je, dominirati, a nemati ideje i na kraju prosuti bodove upravo zbog te bezidejnosti i fudbala koji je lako procitati.
-
kiligonzales
#12020 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nema se Husrefu sta osporiti, na kraju utakmice njemu majica mokra ko da je on igrao. Mi dali dva gola i stali, ako je cilj bio ispitati odbranu, ona igra ima smisla, ako nije onda je dobro sto smo ipak na kraju pobjedili jer su Armenci odigrali bolje. Junino puca slobodnjake opasno, iako je ono Pavlovicev go, ona stativa je pokazala da go nije slucajnost. Frajer stvarno sica.last mohicans wrote:Hajde još jednom ponovite da 40 bilo. Baš kako sveznajuci Husref veli. Svijesni smo svi da je bilo, fudbal se igra u svim meteo uslovima. Po kisi, snijegu, blatu i zegi. Da smo odigrali nerješeno, tačno bi Husrev to iskoristio za alibi kako je bilo vruce, jer nije mogao na teren, povrede i mlade igrače. Jesu ovi Armenci imali kake ventilatore ugrađene, pa njima nije bilo vruce? To sto tumba igrače, trosi Adukora na stoperu, nije nasao bilo kakvog lijevog beka da moze zamijeniti Bekica, stavlja nespremnog Hodzica koji se vuče kao prebijena mačka, sto Pavlovica nije naučio kako da postavi sebe i zivi zid da ne primi gol sa 35 metara, jebo to. Ne znam da nije se Junino maskirao u onog Armenca, on je onako znao opucati. Slaba odigrana utakmica i sreca je vise igrala ulogu nego kvalitet, a napominjem da smo se kao trebali prošetati sudeci da smo bili nosioci. Vidjet cemo i revanš, vjerovatno ce ovima biti svjeze, pa se nece najbolje snaci. Nikad neke mjere nemamo, je li treba slaviti pobjedu protiv ovih? Rezultat je aktivan, ali i nadoknadiv za protivnika. Nagledali smo se i gorih levata koji su nas prolazili. Mozda sam previse pod dojmom prolaza Hrvatske koja je je najvecim dijelom tu gdje jeste zbog karaktera, volje, zelje i vjere u sebe. Naravno da imaju kvalitet i glupo je uopste dovoditi u isti kontekst klupski i reprezentativni fudbal. Ali ima li igdje tog karaktera jebenog.
Na Kosevu ako ne bude podcjenjivanja, mogli bi ih potopiti.
-
last mohicans
#12021 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bit ce da je to Tomo,Tomahawk11 wrote:Čuva ga za FiorentinuNadzorna_ploca wrote:Ni Radovac nije bio na klupi a citali smo i gledali njegove majstorije na pripremama.![]()
Ovo je ocijenio da nije dovoljno ozbiljan protivnik, a ne valja otvarati sve karte protivnicima, sigurno je bio neki skaut iz Firence kod Banana
- strong69
#12022 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Da mi nismo ispadali od Zete i Zarije vjerovatno ne bi bilo ovoliko kritickih osvrta. Ono sto je bilo ocigledno je da su Armenci, iako veoma slaba ekipa, bez poteskoca prolazili odbranu, Hodzica kao da nije bilo a Pavlovic je primio gol za koji je odgovoran 100%. Sredina terena je u jednom trenutku prestala da postoji, usporila je i bila veoma "propusna".
Mislim da se dosta stvari moze pripisati vrucini (i hajde neka nam to bude glavni uzrok ovakvoj igri) ali prije svega stavljanju igraca na neadekvatne pozicije. Elem, cini mi se da smo u prvenstvo usli sa ovim sastavom koji se ocito nece pojacavati u kojem ce Husref morati da kombinuje i da mu odredjene pozicije pokrivaju igraci kojima tu nije mjesto.
Mislim da se dosta stvari moze pripisati vrucini (i hajde neka nam to bude glavni uzrok ovakvoj igri) ali prije svega stavljanju igraca na neadekvatne pozicije. Elem, cini mi se da smo u prvenstvo usli sa ovim sastavom koji se ocito nece pojacavati u kojem ce Husref morati da kombinuje i da mu odredjene pozicije pokrivaju igraci kojima tu nije mjesto.
- Logovan
#12023 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A pazite ovo.
Navijači Celtic FC koji su bili smješteni sa delegacijom kluba u istom hotelu bili su podrška FK Sarajevo na utakmici protiv FC Banants , Hvala Kelti.

Navijači Celtic FC koji su bili smješteni sa delegacijom kluba u istom hotelu bili su podrška FK Sarajevo na utakmici protiv FC Banants , Hvala Kelti.

- Cossack
#12024 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... tsa/283020
"Također, od ponedjeljka 16.07 2018. godine kreće AKCIJA - učlani se ili obnovi članarinu i gledaj besplatno utakmicu 1.pretkola Evropa lige protiv FC Banants", istakli su sa Koševa.
Ko već nije, isplati se učlaniti/obnoviti članarinu!
"Također, od ponedjeljka 16.07 2018. godine kreće AKCIJA - učlani se ili obnovi članarinu i gledaj besplatno utakmicu 1.pretkola Evropa lige protiv FC Banants", istakli su sa Koševa.
Ko već nije, isplati se učlaniti/obnoviti članarinu!
-
Fudo387
#12025 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Koga mogu dobiti u sljedecem kolu?