Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ne T.

#12001 Re: FK Sarajevo

Post by Ne T. »

Hvala Bogu pa se Emir vratio, e sad mi naumpadaju one rijeci skeptika tipa star je on, potrosen igrac, :x sad se grizite za jezik !
siki_sa

#12002 Re: FK Sarajevo

Post by siki_sa »

da li neko zna koliko kostaju karte za veceras??
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12003 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

siki_sa wrote:da li neko zna koliko kostaju karte za veceras??
6 sjever,10 istok.

Idemo svi ..samo za nasu ljubav najvecu... :D :thumbup: :dance:
siki_sa

#12004 Re: FK Sarajevo

Post by siki_sa »

druga minuta i vec smo primili gol, sramota :x :x
siki_sa

#12005 Re: FK Sarajevo

Post by siki_sa »

Zalizani napolje :x :x
siki_sa

#12006 Re: FK Sarajevo

Post by siki_sa »

2-0 ma super, bravo momci, a i mirzi zalizanom treba odati priznanje, strucnjak si, svaka cast :dance:
armin1946

#12007 Re: FK Sarajevo

Post by armin1946 »

Kakvi igraci nama daju golove katastrofa :x :oops: :run:
emigrazione

#12008 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Najgore sto ce na kraju biti zadovoljan zalaganjem igraca, cestitat ce protivniku na fer i sportskoj igri bla bla... :(
Kad se onaj ljigavi i odvratni Prljaca ponovo vratio u klub meni je bilo jasno da od nas nema nista i narednih sezona a ne samo ove
Impavidus

#12009 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Avdic ga zabio :run:
Prljača bolan pa što nisi ekipu izveo sa terena da se ne brukamo, pa barem to znaš da radiš.
Jedina pozitivna stvar od večeras mirzin crveni karton, da Bog da 13 godina pauze dobio.
BegA_

#12010 Re: FK Sarajevo

Post by BegA_ »

Husref na Istoku, a Zalizani na klupi :cry: :sad:
just principe

#12011 Re: FK Sarajevo

Post by just principe »

BegA_ wrote:Husref na Istoku, a Zalizani na klupi :cry: :sad:
eee jarane zalizani ima stelu da je na klupi, ovaj nema...Inace, Sarajevo vazda na "strani" izgubi :roll: cak iako se radilo formalno, al i bolje drugacije bagra nece otici :roll:
valterbranisarajevo

#12012 Re: FK Sarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Poslije ove utakmice treba otjerati čitavu upravu govnjivom motkom. U ključnim trenucima kada se bore za izlazak u Evropu oni suspenduju pet igrača samo zato što su ljudi tražili svoje zarađene pare. Pa ni ja prvi ne bih potpisao ugovor o reprogramiranju dugova, nego tražio ono što mi pripada...

Sve dok FK Sarajevo i KK Bosna vode razni mufljuzi, a ne ljudi kojima su ti klubovi svetinja ne piše nam se dobro.

Da mi je neko rekao prije 20 godina da će evropski prvak K.K. Bosna strahovati i biti ponižavana od neke Mladosti iz Mrkonjić Garda ja bih mu rekao da je lud...Ali eto sve je moguće osim usijane sante leda i peći napravljene od drveta... :oops:

Ukratko Fuj! :oops:

Nadam se da u ovom gradu ima ljudi kojima Sarajevo I Bosna nešto znači i da ćemo naći način da iz tih klubova a i sporta istjeramo, razne, imamoviće, konakoviće, prljače i slične bezveznjakoviće....Sarajevo je bio tim sa najdužim stažem neprekidnog igranja u onoj ligi-skoro 50 godina a vidi na šta je sada spalo. Ne mogu dvije godine za redom izboriti Evropu(čak i utakmice sa "tradicionalno neugodnim" luksemburžanima i maltežanima su za nas postale "misaona imenica" - i njih ćemo se izgleda zaželjeti i) u ovoj, kao je pokojni Štef Bobek nazvao "kikiriki ligi", a o tituli da ne govorimo...

Još jednom fuj! Ogorčen sam. Niko nema pravo da se igra sa stvarima koje su simboli ovog grada....Mamicu im njihovu. :oops:

(izvinite na riječniku, ali stvarno mi je pukao film..)... :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12013 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

HAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHA

HEBEM LI TI SVE MRTVO ....OVO VISE NE MOZE OVAKO,I OVO JE KRAJ.
north

#12014 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Definitivno potop Sarajeva i kao tima i kao kluba, jedina svjetla tačka ko i uvijek navijači, ali ne svi....Zašto ne svi, mali detalj.....kad sam izlazio sa stadiona (sa istoka) jedan-dvojica starijih ljudi psuju po navijačima, jer po njemu MV nije ništa kriv, čista dva penala nami nisu svirali :lol: :lol: i to je razlog poraza :lol: :lol:

E otprilike to očekujem da čujem od najvećeg idiota u novijoj istoriji Sarajeva pod čijom palicom se konstantno blamiramo, svi nam se smiju i tako nam i treba dok se radikalnije mjere ne preduzmu prema tom retardiranom skotu koji nas polagano ali sigurno uništava..

Zreo je za dobrg degeneka, mater mu idiotsku :x :x

Što se tiče igrača :lol: :lol: , ali kakav komandant takvi i vojnici......

Na kraju uprava, a šta reči za te metuzaleme, po meni posljenji voz kojim se koliko-toliko mogu iskupiti je momentalan otkaz retardiranom čovjeku, u suprotnom stupiti u momentalni bojkot svih utakmica FCS...

Niko nama ne može biti dušman od nas samih :x :x
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#12015 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Sramota...od uprave ocekujem da smijene zalizanog
Pitarrr82

#12016 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Mislim da je cak i bolje i ako se skine suspenzija sto mi necemo vidjeti Evrope...

Za sve ostalo sto su danas pokazali na terenu samo jedna rijec "FUJ"!
Baltazar_khan

#12017 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

:(
Magarece_godine

#12018 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Jebga ....
van Basten

#12019 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

ja mislim da nam teren nije odgovarao... znam svi kako domaćini u našoj ligi uvijek izoru svoje livade kad dolazi Sarajevo sa zalizanim a sve kako bi spriječili našu prepoznatljivu pas igru :oops:
north

#12020 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Bojim se da polagano idemo stopama KK Bosna, ako se pod hitno šta ne promijeni biti će i gore od ovoga.....

Lištica će nam hladno tri komada utrpati....kao i košpe.....

Sramota što BP1946 šute, odavno je vrijeme da se oglase i pokušaju nešto učiniti, imaju svoja dva čovjeka u upravi, šta rade na tim upravnim odborima u PM :x

Briljantan potez retardinja je uvođenje i nakon dvadeset minuta izvođenje jednog iz loze Handžića koji fula loptu na tri metra od gola :lol: A kapiten što igra :lol:

Mogo bi do sutra srati, ali tolliko sam bijesan i tužan, definitivno ću nakon dugo dugo godina se morati malo odmoriti od svog najdražeg kluba :(

Aferim komičnom pokušaju trenera, igračima i upravi.....

Pozdrav svim pravim bolesnicima Sarajeva......
Bordolini

#12021 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Zalizanom samo reci da igra u gostima (pa makar i formalno) on se odmah naguzi. Bolju priliku da 3 pobjede svezemo necemo imati. Sad kad je svaki bod zlata vrijedan mi na Kosevu gubimo, pratioci su nam vec za vratom.
Strumfete lovu uzimaju na kladionici iz kola u kolo, mi nismo u stanju pobjediti klub bez navijaca na svom stadionu. Idi se mirza u tri lijepe pm :x :x :x
Pitarrr82

#12022 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

north wrote:Bojim se da polagano idemo stopama KK Bosna, ako se pod hitno šta ne promijeni biti će i gore od ovoga.....

Lištica će nam hladno tri komada utrpati....kao i košpe.....

Sramota što BP1946 šute, odavno je vrijeme da se oglase i pokušaju nešto učiniti, imaju svoja dva čovjeka u upravi, šta rade na tim upravnim odborima u PM :x

Briljantan potez retardinja je uvođenje i nakon dvadeset minuta izvođenje jednog iz loze Handžića koji fula loptu na tri metra od gola :lol: A kapiten što igra :lol:

Mogo bi do sutra srati, ali tolliko sam bijesan i tužan, definitivno ću nakon dugo dugo godina se morati malo odmoriti od svog najdražeg kluba :(

Aferim komičnom pokušaju trenera, igračima i upravi.....

Pozdrav svim pravim bolesnicima Sarajeva......

Volio bih da ima neka statistika koliko je "kapiten" lopti danas zijanio a po meni je velika greska sto je izvadio drugog Handzica makar je i fulio ono... Psiholoski ne moze nikako dobro biti za mladog igraca da udje i izadje za 20min... Nadam se da limun nije teze povrijedjen jer uz ove zute ne znam ko ce nam igrati do kraja...
valterbranisarajevo

#12023 Re: FK Sarajevo

Jebo te, nekada je Sarajevo vodio pokojni Svetozar Vujović, gospodin i ljudina, a sada oni dovode na neku funkciju Hadžialagića. Pa ja se sjećam da se sa njim i Senadom Merdanovićem ismijavao čitav stadion kada bi ih trener uveo u igru. Nadrealisti snimali skečeve o njemu.. Mislim užas.
:oops:
Zar u čitavom gradu Sarajevu nema neki novi Svetozar Vujović? Ima sigurno, ali ne može doći do izražaja od raznih bezveznjakovića kojima sportski kolektivi sa tradicijom služe za ispoljavanje bolesnih ambicija da postanu neko i nešto.

Kada je 1966 za trenera postavljen veliki i legendarni, također nažalost pokojni, Miroslav Brozović, na prvom treningu je zatekao samo 11 igrača pod ugovorom i hladnu vodu u svlačionici.

Uprava mu je postavila jedan uslov: opstanak u ligi, a čovjek te godine donese prvu sportsku titulu u istoriji grada Sarajeva i Manchester United na Koševo.

A znate kako je radio? Uzme šlauf sa vodom, iza gola napravi kaljužu i natjera igrače da čitav trening vježbaju klizeće startrove...tako ih je naučio da se bore za svaku loptu i da pojam izgubljena lopta ne postoji...Pitajte Ibru Biogradlića on mu je bio pomoćnik, on zna kako je pokojni Meho stvarao šampione...

Sreća da Vujović, Brozović ,Boško Antić, Hase nisu živi da ne gledaju ovu sramotu i srozavanje ugleda kluba..

A da se može kada su pravi ljudi na pravom mjestu pokazuje primjer Rukometnog kluba Bosna....... :thumbup:

Ne damo F.K. Sarajevo i K.K. Bosnu, oni su simboli našeg grada: kao Valter, kao Kindže, kao Hase.... :thumbup:
Last edited by valterbranisarajevo on 24/04/2011 15:00, edited 2 times in total.
north

#12024 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Odličan tekt, svaka na mjestu :thumbup:

Rezultatski krah
Mirza hvala ti, FK Sarajevo je prevelik klub za pokuse
Projekt dovođenja Mirze Varešanovića na klupu FK Sarajevo 7. aprila 2010. definitivno je krahirao u subotu na Koševu. Pobjeda Olimpica od 2:1 je kap koja je prelila čašu. Navijači sa sjevera i istoka rekli su svoje skandiranjem "Mirza odlazi“.
Piše: E. Isanović
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)Iako smo možda pomislili da će se obraz aktuelnog trener bordo tima crveniti od sramote, do toga nije došlo. U kratkoj izjavi nakon utakmice, kao i uvijek, našao je opravdanje:

"Ovo je mlada ekipa. Osim toga, drugi gol primili smo nakon nedosuđenog prekršaja za nas. Toliko".

Iako su neke kolege željele da ga pitaju da li će ponuditi ostavku, za to nisu dobile šansu. Izbjegao je pitanje. Okrenuo se i otišao. Doduše, pristalice bordo boje navikao je na poraze u gostima, a pošto je i ovo bila utakmica u "gostima“ vjerovatno je to za njega bila očekivana stvar. Rekli bismo - ništa novo.

Dakle, jasno je. Ni moralnog čina, ni mrvice korektnosti koja bi pokazala poštovanje kluba, grada i navijača jednostavnom rečenicom: "Dajem ostavku, stavljam mandat čelnicima kluba na raspolaganje i čekam njihovu odluku".

S kvalitetnim igračkim kadrom nije uspio doći do cilja

Retrospektivno ćemo pogledati situaciju. U trenucima kad je stigao na bordo klupu neiskusni stručnjak obećao je izlazak na evropsku scenu. Većina je tada smatrala kako je FK Sarajevo prevelik klub za takve pokuse. Pokazalo se da su bili u pravu. Kako je Mirza pobijedio sve? Ljudi koji su ga postavili istakli su kako ima entuzijazam, samopouzdanje i neskrivenu veliku ljubav prema klubu. Naglašavali su kako su njegovi treninzi izuzetno kvalitetni.

Ipak, nije uspio obezbijediti evropske utakmice na najvećem bh. stadionu, mada je apostrofirao kako to, aposlutno, neće doći u pitanje. Imao je izuzetno kvalitetan igrački kadar s kojim bi svaki ozbiljan i kvalitetan trener došao do cilja (Škoro, Muminović, Džakmić, Hadžić...). I nakon toga mnogi su šutjeli, puštali da priča traje i čekali rezultat. Međutim, brojni navijači kojima je Sarajevo u srcu dočekali su nova razočarenja.

Varešanović je "preživio“ dolazak prošle Uprave na čelu sa Zijadom Blekićem. Optimistično je najavio borbu za vrh. No, iz kola u kolo bilo je jasno da su šanse za osvajanje naslova male.

Ekipa nema prepoznatljivu igru, izlazak u Evropu pod velikim upitnikom

U Kupu BiH Široki Brijeg je bio prejak. Kasnije su kriteriji splasnuli pa se samo pričalo o izlasku u Evropu. U ovom trenutku i to je pod velikim upitnikom. Široki Brijeg "puše za vrat“. Sa igračkim kadrom, rasporedom i lobiranjem van terena tim sa Pecare ima velike izglede da bude treći. U takvim okolnostima Sarajevo bi moglo izboriti učešće na međunarodnoj sceni kao četvrto, s tim da Željo osvoji Kup. Međutim, i to je nerealno očekivati.

Bolji poznavaoci prilika tvrde da igra tima sa Koševa već mjesecima ne liči ni na što (osim dvoboja s Rudarom iz Prijedora).

Ekipa nema prepoznatljiv sistem. Navijači su se konstantno žalili na neatraktivnost igre svojih ljubimaca. Prvi šef struke koševskog premijerligaša uvijek je imao opravdanje za izuzetno loše rezultate, naročito na gostujućim terenima. Razloge je pronalazio u lošem suđenju, nekompletnom igračkom kadru, nedostatku sreće... Nikad, ama baš nikada, nije imao dozu samokritičnosti.

O taktici, izboru novog kapitena (koji za vrijeme jedne utakmice ne napravi klizeći start), ubacizanje pa izbacivanje Amela Handžića u jednoj utakmici iz igre, forsiranju Muharemovića na mjestu stopera pored odličnog Dupovca , neangažiranje Maksumića, je već sve rečeno, pa ćemo to preskočiti.

Tribine su potvrdile da je Varešanović potpuno izgubio povjerenje navijača. Rekli su šta misle o njegovom radu. Možda to nisu svi najvijači, jer ih bordo tim ima preko 100 hiljada. I to je svojevremeno izgovarao pomenuti strateg kada je kiksao protiv Drine.

Autogol nove Uprave

Za kraj malo i o novoj Upravi koja je stigla prije Nove godine. Naime, na početku je djelovalo kako će klub konačno krenuti stazama uspjeha. Dakako, urađeni su neki potezi za pohvalu.

No, suspenzija trojice nogometaša, u trenucima kad tim vodi bitku za vrh, je klasični autogol. Očigledno je da aktuelna ekipa, bez suspendovanih, teško može izboriti Evropu. Ostaje je nejasno zbog čega su se odlučila za ovakav potez, iako su isticali kako su klupski interesi iznad svega.

Pa ako idu tom logikom sigurno je da bi bilo mnogo lakše doći do željenog cilja s Arsenijevićem, Gutićem, Šćepanovićem, te Hamzagićem i Jahovićem (koje je suspendovao prvi šef struke). Igračima koji su "samo“ tražili ono što su pošteno zaradili. Većina njih je kupila kartu za istočnu tribinu i bodrila svoje kolege u okršaju sa Olimpicom. Na koncu, možda oni budu alibi za loše rezultate kluba.

Ne treba izostaviti činjenicu da je Sarajevo bilo uzdrmano unutrašnjim previranjima dugi niz godina. Rizvanovićevoj upravi pripala je neslavna dužnost da bude "posljednja“ u nizu. Došli su u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji.

Drugi, pak, tvrde da FK Sarajevo korača stopama KK Bosna. Ovo upozorenje mora se ozbiljno shvatiti
valterbranisarajevo

#12025 Re: FK Sarajevo

Definitivno inspirisan našim diskusijama ovdje.... :D Ali neka, sve to ide u prilog spašavanju Sarajeva. Mirza Varešanović jeste očajan trener i treba da ode. Ako neki tim u toku 90 minuta ne uputi ni jedan šut u okvir gola (Banja Luka) onda to znači, između ostalog, da trener ne valja.....

Međutim, ako Sarajevo ne izbori Evropu ( a mogli su hladno čak i sa ovakvom situacijom) onda je, opet ponavljam najveći krivac uprava i odmah po završetku sezone ih treba rastjerati i zauvijek im zabraniti prilazak prostorijama kluba do kraja života.

Navijači bi im za početak HITNO trebali postaviti ultimatum DA SKINU SUSPENZIJU IGRAČIMA ODMAH , DA BI BILI SPREMNI ZA UTAKMICU SA ZVIJEZDOM.

Ima li ovdje neko od vođa navijača, prijatelja kluba? Dajte, molim Vas uradite nešto već sutra. Pritisnite ih da se skine ta jeb. suspenzija. Uprava, trener i fudbaleri su tu zbog navijača, a ne obratno, kako su oni izgleda umislili.... :oops:

MOLIM VAS URADITE NEŠTO! PRATIM SARAJEVO OD 1982 I ONIH UTAKMICA KUPA UEFA SA KORVINULOM I ANDERLEHTOM. NE MOGU OVO PODNIJETI..MUKA MI JE. MORAMO SPASITI SARAJEVO I K.K BOSNU.BIĆE NAM KASNIJE ŽAO AKO SVE PROPADNE.... :(
Last edited by valterbranisarajevo on 24/04/2011 15:01, edited 2 times in total.
Locked