HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#12001 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nellismo wrote:
Daryl Dixon wrote:Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.
Evo danas nema neta nema ni jednog programa.
Ovo se nije desilo , ne sjecam se ni kad zadnji put ... ili je bila neka havarija , ili je nesto drugo radjeno ...
Daryl Dixon

#12002 Re: HS kablovska

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 01:32, edited 1 time in total.
dinao

#12003 Re: HS kablovska

Post by dinao »

Ne znam koji klinac placam ovaj hd paket, kad god sam htjeo gledati utakmicu na areni hd, slika svako malo prekida, tako i sada finale copa america. Pa jel ima ista normalno u ovoj nenormalnoj zemlji?
MTV

#12004 Re: HS kablovska

Post by MTV »

dinao wrote:Pa jel ima ista normalno u ovoj nenormalnoj zemlji?
Nema. Ima jedna poslovica gdje prestaje logika pocinje Bosna.
azurna_obala

#12005 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Daryl Dixon wrote:Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.

Kod mene se konekcija prekida redovno, nekad i više puta dnevno....kontam da nije do kablova, jer su se i oni nešto raštimali, ali izgleda da nije.
Da li je HS uopšte radi zamjenu kablova za internet i tv?
shadowchaser

#12006 Re: HS kablovska

Post by shadowchaser »

stalno mi puca konekcija, vise puta dnevno, jednostavno me izludjuje, a kada nazoves idioti se prave ludi, eto ne znaju oni da ima neki kvar, restartujte modem pa ako ne dodje nazovite da izdamo nalog, a tako mi milion puta urade, fol izdaju nalog, ali majstori se jave tek nakon par dana kada rijese problem sa pricom eto jeli ima potrebe da dodjemo imamo vas nalog, naravno da nema potrebe jer znate i sami da ste popravili, covjek se jedan poce smijati, pa jeste upravu ste bilo je do nas
MOSALJOZE

#12007 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Daryl Dixon wrote:Ne znam stvarno ali ne znam vise kome da se obratim, svaku noc u 22h mi nestaje konekcija kao i TV programi, da stvar bude zanimljivija, da ne kažem gora, nestaje i mojim komšijama. Šta je u pitanju Boga pitaj. Kad ih nazoveš kažu da je kao sve u redu. Ku*ac moj uredu dotle je došlo da razmišljam da se prebacim na usluge nekog drugog provajdera. Priča je sada da Telemach treba kupiti HS. Eh sada da li se prebaciti na Telemach ili još biti u agoniji pa svaku noc resetovati ruter i modem da bi imao konekcije ne znam. Šta vi predlažete? Lp :) :thumbup:
Imao slican problem prije mozda 2 godine.Par puta dolazili malo radi(i kada je radio bio je uzasno spor)Najbolji nacin za rijesavanje tvog problema jeste ucjena,barem je kod mene upalilo.Kazes onoj "ljubaznoj" gospodjici da nisu jedini,i da neces koristiti njihove usluge,ako ne otklone kvar...Eto ti njih u najkracem mogucem roku :wink:
vicious

#12008 Re: HS kablovska

Post by vicious »

dinao wrote:Ne znam koji klinac placam ovaj hd paket, kad god sam htjeo gledati utakmicu na areni hd, slika svako malo prekida, tako i sada finale copa america. Pa jel ima ista normalno u ovoj nenormalnoj zemlji?
Pa zar nije HD paket džaba na HS-u? :D

OK sad, bez šale - bez obzira što su HD kanali kao besplatni, naravno da bi trebali da rade normalno.

Interesantno je da kod mene recimo Arene HD rade besprijekorno, ali zato Eurosport 2 HD prekida ko lud 90% vremena, nema šanse bundesligu normalno gledati. Jednom su to nešto pravili i onda je neko vrijeme radilo normalno, čini mi se rekoše da je ta frekvencija nešto pravo osjetljiva na bilo kakve oscilacije kvaliteta signala i onda dolazi do tih prekida. Vjerovatno bi jedino pravo rješenje bila zamjena kompletnih instalacija u zgradi.
dinao

#12009 Re: HS kablovska

Post by dinao »

Jel besplatno? Jel moguce da su prije bili doplata?..ne znam vise, neki kid paket imam sa CI modulom, internet i kablovska. Nemam one filmske HBO pakete, ali eto volim pogledat utakmicu u hd, mada uvijek taj hd steka. :)
Dzontra_Volta

#12010 Re: HS kablovska

Post by Dzontra_Volta »

Ko ovo jutros provlači kablove kroz "HS terioriju" (Hrasno)?

Image
sabanss

#12011 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

Vjerovatno Telecom
Ljakan

#12012 Re: HS kablovska

Post by Ljakan »

Sto telekom kad tu vec ima telekom?Prije da je telemah
kakaljin

#12013 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Ljakan wrote:Sto telekom kad tu vec ima telekom?Prije da je telemah
Mozda je optika
probook

#12014 Re: HS kablovska

Post by probook »

I na kraju nista od famoznog preuzimanja Telemacha?

Po ovome tekstu na njihovom sajtu izgleda da je to to http://www.telemach.ba/Saopstenja+za+ja ... e+ko.shtml

Samo nzm sto je problem reci do kraja godine preuzimamo, sledece godine u proljece itd. Ovako vec godinu dana skoro se šuška u prazno?
Benq

#12015 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ma nista od preuzimanja , pitao sam jednog montera koji je jako blizak sa Enesom , Telemach je predao zahtjev ali se konkurencijsko vijece nije oglasilo , a KKR moze podrzavati investiciju to je sasvim normalno , ali to nista ne znaci za nas korisnike.
Dzontra_Volta

#12016 Re: HS kablovska

Post by Dzontra_Volta »

Konkurencijsko vijeće nije u zakonskom roku odlučilo koncentraciji, što znači da je stvar završena što se tiče njih.
Sad vjerovatno idu pregovori oko konačne kupovine. A i zna se da imaju probleme unutar same vlasničke strukture u HS-u.
shadowchaser

#12017 Re: HS kablovska

Post by shadowchaser »

ovo stvarno vise nema smisla, ja mislim da mi je samo danas jedno 15 puta pukla konekcija, zadnjih mjesec dana je katastrofa, kakav je to kvar toliki da se ne moze popraviti u mjesec dana, i to nije samo slucaj samnom, ljudi iz raznih dijelova grada imaju isti problem
JanuaryJones

#12018 Re: HS kablovska

Post by JanuaryJones »

Danas vazdan nema interneta a ni pola kanala, smrznuti od juče.
shadowchaser

#12019 Re: HS kablovska

Post by shadowchaser »

JanuaryJones wrote:Danas vazdan nema interneta a ni pola kanala, smrznuti od juče.
mene bi bilo stid poslati bilo kome racun za ovaj mjesec
kloniran

#12020 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

:shock:
kod mene nije bilo nikakvih problema osni nestanka neta, al nestalo struje u citavom naselju pa tako i kod njih na cvoristu.
sad sve normala
Image
shadowchaser

#12021 Re: HS kablovska

Post by shadowchaser »

kloniran wrote::shock:
kod mene nije bilo nikakvih problema osni nestanka neta, al nestalo struje u citavom naselju pa tako i kod njih na cvoristu.
sad sve normala
Image
ma zvala ih, kazu eto mjenjali neke kablove, trebalo bi da sad nema problema, ali ima , nema interneta, puca konekcija, i to ne zadnjih dana vec duze vrijeme, pa eto evo i ja sad vidim da opet imate problema morati ce opet sutra izaci da rade, molimo za strpljenje, ma samo petljaju...evo trazim drugog provajdera, hs vozdra
kloniran

#12022 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

shadowchaser wrote:
kloniran wrote::shock:
sad sve normala
Image
ma zvala ih, kazu eto mjenjali neke kablove, trebalo bi da sad nema problema, ali ima , nema interneta, puca konekcija, i to ne zadnjih dana vec duze vrijeme, pa eto evo i ja sad vidim da opet imate problema morati ce opet sutra izaci da rade, molimo za strpljenje, ma samo petljaju...evo trazim drugog provajdera, hs vozdra
meni je tako nekad davno pucala konekcija zbog njihovog splitera na banderi, promjenili, prikljucili me direktno na glavni vod (prije glavnog razdjelnika) i od tad nikakvih vecih problema.
perfect_guy

#12023 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

kod mene jutros nije bilo neta, a ni popodne oko 3-4. i kablovska i digitalna radile normalno
perfect_guy

#12024 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

perfect_guy wrote:kod mene jutros nije bilo neta, a ni popodne oko 3-4. i kablovska i digitalna radile normalno
i otprilike pola minute nakon posta je opet nestalo
Benq

#12025 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nisam imao nikakvih problema danas.
Locked