veljaca wrote:ultima_palabra wrote:
Mislim da grijesis ( izvini ....

)
Nema tu nikakvih zaduzenja - sve je do karaktera ljudi .....
Zar mislis da trener reala igra neku ulogu ( koju mu je neko unaprijed odredio ) ili je jednostavno takav po prirodi .... On fura po svome i ne igra nikakve unaprijed ( od nekog ) odredjene uloge .... Jednostavno se rodis takav ..... A Guardiola se takav rodio , kao i sadasnji trener reala ....
Naravno da Mourinho igra ulogu, koju sam sebi odredi. Podgrijava i spušta tenzije, kritikuje ili hvali nekoga... sve zavisno od toga šta mu u tom trenutku odgovara.
Ako je Bernabeu pasivan, a utakmica teška on će isprovocirati protivničku klupu da bi zapalio navijače... samo jedan primjer

Ne misliš valjda da je treneru Real Madrida do konfrontacije sa fizioterapeutom Sportinga iz Gijona?
Da odgovorim ( na postavljeno pitanje - ovo i zbog tvoga avatara ....

), po meni ( a dozvoljavam da nisam u pravu ) trener reala ( namjerno mu ne spominjem ime ) bi se posvadjao i sa jaranom kada igra klikera - samo ako nije po njegovom. On je veoma ters covjek i ne bih volio biti njegov prijatelj - pa makar i u igri klikera .... Mislim da ima puno kompleksa i u svima gleda neprijatelja i gazi preko mrtvih da bi postigao cilj .... daleko mu kuca bila od moje ....

On nema neku unaprijed spremljenu taktiku u ophodjenju sa ljudima, jer je takva osoba. Misli da je glavni na svijetu, a nije tako.
Barcelona ( a to je tema ) - protiv Celzija treba odigrati svoju igru ( tika-taka) i uspjeh je tu ...[/quote]
Murinjo je strastven trener, pa provokacijama svaku utakmicu podiže na veći nivo. Mnogo je El Clasico dobio sa njegovim dolaskom na kormilo Reala. Medjutim da daleko je on od ters covjeka. Nije Ferguson da fenira igrače ili da ih gađa kopačkom ili da dopusti sebi da ga udari igrač zato što više ne može da trpi njegove verbalne ispade (slučaj Stam).
Istina je da gazi preko sudaca i preko drugih trenera i ekipa i da se prezaštitnički odnosi prema svojoj ekipi i igracima, ali daleko je od toga odnosa unutar svoga kluba. Pogledajte šta o njemu kažu svi njegovi igrači. Pa Snajder ga je rasplakao na dodijeli Fifinih nagrada kada je govorio o tome kakav je Murinjo.
To sto su ga engleski mediji nazvali posebnim, to ne znaci da je on sam po sebi poseban. Covjek jeste najbolji trener protekle decenije i ako ove godine sa Realom kojim cudom osvoji lp-i, bice prvi trener kojem je sa tri razlicite ekipe uspijelo da osvoji lp.