FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#12001 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:ma nije stvar vjerujel ko u bajke,
ovoj fudbal- biznis,svi oni igraju za lovu,i svi su milioneri,al i u toj igri imas liniju koju ne prelazis,jebga,losa karma,odgoj,kultura ponasanja kako god...
Naravno, ali ta se linija stalno pomjera... neko je pomjera paljenjem prskalica kad protivnik slavi pobjedu ili davljenjem protivničkog trenera, neko drugi gura prst u oko ili čeka sudiju na parkingu... samo je pitanje šta želimo vidjeti ;-)
samo fer i sportski pa makar bilo i nazor...
naći pruzena ruka,protivnik je bio danas za nijansu bolji,nismo imali srece, i tako ta limunada...eh to gvardiola u 99%uradi,a nista iskreniji ni svetiji od morinja nije,jednostavno,poso i idemo dalje...
igraj,glumataj,upadaj,pobijedi,al kad zavrsi tekma ajmo kuci na pivu ba..ko na terminu..eto to... :mrgreen:
5 0 5

#12002 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

prskalice nakon meca je bio nesportski potez. ali u usporedbi sa ovim terenom pripremljenim za mec...

Image
oridjidji

#12003 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:
Mislim da grijesis ( izvini .... :D )
Nema tu nikakvih zaduzenja - sve je do karaktera ljudi .....

Zar mislis da trener reala igra neku ulogu ( koju mu je neko unaprijed odredio ) ili je jednostavno takav po prirodi .... On fura po svome i ne igra nikakve unaprijed ( od nekog ) odredjene uloge .... Jednostavno se rodis takav ..... A Guardiola se takav rodio , kao i sadasnji trener reala ....
Naravno da Mourinho igra ulogu, koju sam sebi odredi. Podgrijava i spušta tenzije, kritikuje ili hvali nekoga... sve zavisno od toga šta mu u tom trenutku odgovara.

Ako je Bernabeu pasivan, a utakmica teška on će isprovocirati protivničku klupu da bi zapalio navijače... samo jedan primjer ;-) Ne misliš valjda da je treneru Real Madrida do konfrontacije sa fizioterapeutom Sportinga iz Gijona?
Da odgovorim ( na postavljeno pitanje - ovo i zbog tvoga avatara .... :D ), po meni ( a dozvoljavam da nisam u pravu ) trener reala ( namjerno mu ne spominjem ime ) bi se posvadjao i sa jaranom kada igra klikera - samo ako nije po njegovom. On je veoma ters covjek i ne bih volio biti njegov prijatelj - pa makar i u igri klikera .... Mislim da ima puno kompleksa i u svima gleda neprijatelja i gazi preko mrtvih da bi postigao cilj .... daleko mu kuca bila od moje .... :D
On nema neku unaprijed spremljenu taktiku u ophodjenju sa ljudima, jer je takva osoba. Misli da je glavni na svijetu, a nije tako.
Barcelona ( a to je tema ) - protiv Celzija treba odigrati svoju igru ( tika-taka) i uspjeh je tu ...[/quote]

Murinjo je strastven trener, pa provokacijama svaku utakmicu podiže na veći nivo. Mnogo je El Clasico dobio sa njegovim dolaskom na kormilo Reala. Medjutim da daleko je on od ters covjeka. Nije Ferguson da fenira igrače ili da ih gađa kopačkom ili da dopusti sebi da ga udari igrač zato što više ne može da trpi njegove verbalne ispade (slučaj Stam).

Istina je da gazi preko sudaca i preko drugih trenera i ekipa i da se prezaštitnički odnosi prema svojoj ekipi i igracima, ali daleko je od toga odnosa unutar svoga kluba. Pogledajte šta o njemu kažu svi njegovi igrači. Pa Snajder ga je rasplakao na dodijeli Fifinih nagrada kada je govorio o tome kakav je Murinjo.

To sto su ga engleski mediji nazvali posebnim, to ne znaci da je on sam po sebi poseban. Covjek jeste najbolji trener protekle decenije i ako ove godine sa Realom kojim cudom osvoji lp-i, bice prvi trener kojem je sa tri razlicite ekipe uspijelo da osvoji lp.
5 0 5

#12004 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

nisu mediji mourinha nazvali posebnim, nego on sam sebe.
sumirprimus

#12005 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

oridjidji,drug,da nisi pogrijesio tema o real madridu je koji sprat nize :mrgreen:
Šibicar

#12006 Re: FC Barcelona

Post by Šibicar »

505sCrtom wrote:nisu mediji mourinha nazvali posebnim, nego on sam sebe.
Istina,i to je uradio s razlogom naravno,nije to što on misli da je poseban,nego što će to isprovocirati većinu ljudi.Zato mi i bude godra kad ih Barsa ispraši k'o da se nikad s lotom nisu sastavili,a onda izadje samoprozvani special one i kaže svoju čuvenu rečenicu "bolji tim je izgubio" :lol:
oridjidji

#12007 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

sumirprimus wrote:oridjidji,drug,da nisi pogrijesio tema o real madridu je koji sprat nize :mrgreen:
real je trenutno sprat više :)
5 0 5

#12008 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Šibicar wrote: Istina,i to je uradio s razlogom naravno,nije to što on misli da je poseban,nego što će to isprovocirati većinu ljudi.Zato mi i bude godra kad ih Barsa ispraši k'o da se nikad s lotom nisu sastavili,a onda izadje samoprozvani special one i kaže svoju čuvenu rečenicu "bolji tim je izgubio" :lol:
ma tad kad je on to izjavio, bio je na vrhu vrhova. i u svojim izjavama nikad nije ni krio da je arogantan. dapace...
no, sto se tice barcelone i njegove opsesije istom, samo zbog one njegove izjave o rijkaardu, s kojom je sad sam sebi skocio u stomak. “My history as a manager cannot be compared with Frank Rijkaard’s history. He has zero trophies and I have a lot of them.”
sad je s druge strane trener koji je u svakom smislu superioran nad njim. osvojio je sve sto se moglo osvojiti i tim koji ga uspije pobjediti dobija poseban status. mourinhu to bas ne polazi za rukom zadnjih par godina. kako je posijao... sto bi se reklo.

a evo sad vidim, juce je uspio bocnuti i bayern. nije mi jasno da postoji neko ko se nije zasitio njegovog spinovanja.
sumirprimus

#12009 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

oridjidji wrote:
sumirprimus wrote:oridjidji,drug,da nisi pogrijesio tema o real madridu je koji sprat nize :mrgreen:
ne nego 15 tema niže, i jos veceras igraju...pa bujrum... :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#12010 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Pratio sam ovu raspravu....iz supljeg u prazno. Sta reci? Stereotipi. Onakav si kakvim te drugi predstavljaju. Tako bar ispade.
Da li stvarno mislite da su Mourinho i Guardiola zaista onakvi kakvim ih mediji predstavljaju?
sumirprimus

#12011 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Pratio sam ovu raspravu....iz supljeg u prazno. Sta reci? Stereotipi. Onakav si kakvim te drugi predstavljaju. Tako bar ispade.
Da li stvarno mislite da su Mourinho i Guardiola zaista onakvi kakvim ih mediji predstavljaju?
vjerovatno jos gori :lol: :lol: :evil:
oridjidji

#12012 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

niđe veze :)
oridjidji

#12013 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

sumirprimus wrote:
oridjidji wrote:
ne nego 15 tema niže, i jos veceras igraju...pa bujrum... :)
rekoh ti da je real stepenicu vise, pa bujrum pogledaj..
sumirprimus

#12014 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

jedino nidje veze su tvoji ponjava predugi postovi,kao i vrijeme i energija potroseni na nesto sto evidentno ne gotivis...
Šibicar

#12015 Re: FC Barcelona

Post by Šibicar »

505sCrtom wrote:
Šibicar wrote: Istina,i to je uradio s razlogom naravno,nije to što on misli da je poseban,nego što će to isprovocirati većinu ljudi.Zato mi i bude godra kad ih Barsa ispraši k'o da se nikad s lotom nisu sastavili,a onda izadje samoprozvani special one i kaže svoju čuvenu rečenicu "bolji tim je izgubio" :lol:
ma tad kad je on to izjavio, bio je na vrhu vrhova. i u svojim izjavama nikad nije ni krio da je arogantan. dapace...
no, sto se tice barcelone i njegove opsesije istom, samo zbog one njegove izjave o rijkaardu, s kojom je sad sam sebi skocio u stomak. “My history as a manager cannot be compared with Frank Rijkaard’s history. He has zero trophies and I have a lot of them.”
sad je s druge strane trener koji je u svakom smislu superioran nad njim. osvojio je sve sto se moglo osvojiti i tim koji ga uspije pobjediti dobija poseban status. mourinhu to bas ne polazi za rukom zadnjih par godina. kako je posijao... sto bi se reklo.

a evo sad vidim, juce je uspio bocnuti i bayern. nije mi jasno da postoji neko ko se nije zasitio njegovog spinovanja.
Da bi rekao nešto poput toga o samom sebi i da pri tome to i misliš,mislim da osim arogancije moraš biti i debil,a ja Murinja ne smatram debilom,nego jako podlim i namazanim šupkom od čovjeka,koji je spreman uraditi sve i žrtvovati sve radi sopstvene promocije i uspjeha,ne gledajući kakve će to posljedice imati.Ali to nije tema današnje emisije.....
5 0 5

#12016 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

po pitanju lige i tabele. ako barcelona pobijedi madrid, onda je -1 za barcelonu. u tom slucaju jedino bilbao moze oteti tu titulu madridu. o motivaciji ne treba ni govoriti. (isto se moze desiti i u utakmici bar-esp, samo sto ne vidim da espanyol ima tu velicinu da moze oteti barceloni titulu na camp nou, pogotovo ako barca bude kontrolirala ligu u tom trenutku).
Tomahawk11
Globalni moderator

#12017 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Taj scenario bi izazvao sukobe :mrgreen:
Madrid izgubi bod(ove) kod Bilbao, a onda slag na tortu stavi Espanyol :P
omar little

#12018 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

da ne kvotam sad ali znaci ispade da ako cijenis trenera koji ne pljuje po svemu sto mu se nadje na putu i sto je smireniji pri odnosu s javnoscu (neki bi to nazvali i profesionalizmom :D) vjerujes u bajke? ma, daj. niko ne govori da je guardiola svetac, ja nisam, ali da je profesionalniji u pristupu od, recimo, mourinha - jeste. postoje razni nacini da se kazu stvari.

i to kakav je neko karakter se moze ublaziti, oblikovati donekle sa kontroliranom porukom (staying on message sto neko gore spomenu), ali se u izjavama za javnost dugo ne moze sakriti. ja cisto sumnjam da je messi arogantna supcina u stvarnom zivotu, mozda i jeste, ali iz svih intervjua i izjava za javnost (godinama) ne stice se utisak da se pravi da je skromno dijete i da je to samo gluma za javnost. a, onda ima ibro. :D kojem sto klupskih organiziranih politika ne bi moglo sakriti da je to sto jeste. tako je i sa trenerima.

forumske rasprave vazda teze crno-bijelom...
sumirprimus

#12019 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

kako idu do kraja barca i real...neko je to bio vec postavio..al ne mogu da nadjem...
ide sad barca real,pa onda...
omar little

#12020 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

barci ide rayo vallecano, malaga, espanyol, real betis i bilbao (kup).
ultima_palabra

#12021 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:po pitanju lige i tabele. ako barcelona pobijedi madrid, onda je -1 za barcelonu. u tom slucaju jedino bilbao moze oteti tu titulu madridu. o motivaciji ne treba ni govoriti. (isto se moze desiti i u utakmici bar-esp, samo sto ne vidim da espanyol ima tu velicinu da moze oteti barceloni titulu na camp nou, pogotovo ako barca bude kontrolirala ligu u tom trenutku).
Za Espanyol, nemoj dvaput reći :D

Ja se iskreno pribojavam Seville, oni znaju bunker postaviti na Bernabeu i pretvoriti utakmicu u ciganiju, a i utakmica će doći u malo nezgodno vrijeme kako god da se završe polufinala i Clasico. Doduše, malo me popustilo kad vidjeh kako im Geta strpa petak tikvu :D

Po meni i Barcelona ima neugodan raspored, ni u jednom meču ne mogu unaprijed upisati tri boda.
5 0 5

#12022 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Barcelona-Real Madrid; Rayo Vallecano-Barcelona; Barcelona-Malaga; Barcelona-Espanyol; Real Betis-Barcelona
Barcelona-Real Madrid; Real Madrid-Sevilla; Athletic Bilbao- Real Madrid; Granada-Real Madrid; Real Madrid-Mallorca
oridjidji

#12023 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

sumirprimus wrote:jedino nidje veze su tvoji ponjava predugi postovi,kao i vrijeme i energija potroseni na nesto sto evidentno ne gotivis...
znas citati, nigdje nisam napisao da mrzim barsu i da mi je mrsko gledati istu. to sto nisam navijac barse, kao sto si ti, to je samo stvar licnog izbora, npr. nekome se svidja alegri, a meni mazari. ti volis gvardiolu, ja vise volim murinja. cista stvar izbora. imam pravo da volim i navijam za koga hocu,a da druge simpatisem vise ili manje, kao sto i ti volis i navijas za barsu i kritikujes druge za koje ne navijas, isto tako i ja imam pravo da koju prebacim na racun barse tj. da je pohvalim ili kritikujem zbog necega sto mi se ne svidja kod iste.

to sto se ti ne slazes sa mojim misljenjem, to je drugi par rukava...
sumirprimus

#12024 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ako bude u tri boda,odlucuje mallorca i betis,onda...
zacas je tu prosut bodove,na kraju...
naĆi prvo klasićni pa onda ovi ostali...
LSD

#12025 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

omar little wrote:barci ide rayo vallecano, malaga, espanyol, real betis i bilbao (kup).
Dva teška gostovanja u Vallecasu i Sevilli, pogotovu ce biti gadno protiv Rayo-a....na to sve gradski derbi za Espanyolom, a bolna iskustva govore da oni vole syebati Barci titulu više nego sebi bodove upisati.
Ali sve te racunice oko bodova nece imati nekog posebnog smisla, ako se Real ne pobjedi u El Clasicu i ako ostane +4....a ako se desi pobjeda Madrida i bude +7 (kao što je Barca prije dvije godine došla na ESB sa +4 prednosti i još pobjedila i time prakticno ovjerila titulu) - tad je gotova prica što se tice ove sezone.
Last edited by LSD on 17/04/2012 15:11, edited 1 time in total.
Post Reply