Da, i to pokazuje upravo licemjerstvo društva uopšte. Ovi koji podržavaju Erdogana pljuju na sve načine na Assada, a Cizire se nimalo ne razlikuje od Alepa, ruševina - ruševina, samo je problem što se Assada gleda očima pripadnika Al Nusre a Erdogana očima pripadnika Turskog naroda.arzuhal wrote:Vrlo mali broj forumaša drži do moralnih principa po kojima sve samjeravaju jednako, uglavnom je riječ o ideološkim matricama po kojima je nekad i negdje nešto dobro (recimo državni udar, demokratski izabrana vlast, diktatura, teokratija, itd), a drugi put je skroz loše, ovisno da li to nešto radi za ili protiv ideologije koja se zastupa.Krokodajl wrote:....
Gledaj u oba slučaja očima slabijeg (i malobrojnijeg) pa ćeš vidjeti da se odnos Erdogana (čitaj Turske politike) prema civilima u "jugoistočnim regijama" nimalo ne razlikuje nego odnos Assada prema civilima u "regijama okupiranim od strane terorista".
Ja sam protiv ovakvog svrgnjavanja Erdogana kao što sam i protiv onakvog svrgnjavanja Assada, Gaddafija i Saddama.
Da li su ijedan od ove četvorice dobri vladari ?
Zavisi koga pitaš, ako pitaš nekog Turčina u Trabzonu Erdogan je dobar ako pitaš Kurda u Hakkariju nije.
Ako pitaš Arapa u Siirtu Gaddafi je dobar ako pitaš u Bengaziju nije....
Generalno sva četvorica imaju svoje dobre i loše strane ali ako ta četvorica vladara nevaljaju onda njihovi narodi nisu zaslužili patnju nakog njihovog odlaska.
Najgore od svega je nezavršen posao, Zapad je u Iraku i Libiji svrgnuo diktatore ali šta dalje, u Siriji su pokušali nazor svrgnuti Assada i šta sada. O Turskoj ćemo još raspravljat, vidjet će se.