Ovo podebljano je tok misli Fahrudina Radončića.dustaban wrote: Eto nije nikako, Komsic ti je ko Forest Gump, nehotice radi stvari koje nalikuju na koncept.
Ali shvati, bolan ne bio, nebitna je istina, bitno je kako to izgleda masi. Masa Komsica dozivljava kao pozitivca koji je naprosto morao otici od Zlotvora. On je, to svi vidimo i populista. Radi stvari koje se narodu dopadaju (stanuje u istoj zgradi sa istim komsijama, pomaze trudnici, pije kafe sa obicnim svijetom...). To nama moze biti ofirno jer smo ga prokuzili, ali ponavljam po stoti put - Jebes ti nas, mi smo brojcano minorni na glasanju ako uopce i izadjemo da glasamo. Meni jos u usima odzvanja glas zene uzivo u jednoj radijskoj emisiji koja o Komsicu prica kao o rodjenom sinu. Sve je bilo autenticno nije stimaljka poput onih koji nazivaju u alfin program kad gostuje Radoncic.
Dakle Komsic je jos uvijek omiljen u narodu, naravno Bosnjackom. Mi "pametni", ako smo imalo pametni naci cemo takodje razloga da mu pripomognemo, ne zato sto smo naivni poput one zene, vec iz cisto prakticnih razloga - Komsic je jedini prihvatljivi nacin neke promjene na sljedecim izborima.
A to nam je valjda svima cilj. Uostalom, imate li pametnijih prijedloga?!
Upravo zbog toga što znam da su Fahrovi razlozi mnogo "praktičniji" od mojih, smatram da je Komšić trenutno najgori politički odabir koji se može napraviti.