BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#12001 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Koliko ljubomore se vidi kod pojedinaca zbog rezultata Sa u Italiji(vjerujem da bi tako bilo i sa druge strane da je Zeljo nakanto ove,sto je nemoguce)Ja licno bi volio u drugom,trecem krugu vidjeti i Zelju,Sa,Zrinjski,Siroki ali ovo je realnost BiH fudbala.Ne znam koga bi jos nasi klubovi pozeljeli za protivnike u europi...Podgrmec,Jedinstvo...Talenata ocito ima ali nema ljudi koji ce prepoznati i iskoristiti taj talenat.Zalosno je vidjeti mulca na klupi Zelje iako samo u BiH sigurno ima bolji strucnjaka.Ali ako valja njima sto ne bi valjalo protivnicima.Sto bi rekao Sojic,,duboko sam razocaran i uvredjen"ovo nije Zeljo
- omega369
#12002 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sumnjivo, ha? Atalanta pustila! Namjestila?! Nakon 150 miliona eura od transfera odlucili ljudi da zarade i od kladionica?Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika
Ljudi igraju lijep fudbal i vidi se da su to skolski igraci i za nase igrace su svemir
..Najace mi je kad pisu , kako igraci imaju vecu motivaciju kao protiv Atalante nego u nasoj ligi
![]()
Pa nije Sarajevo ekipa koja osvaja titule svake godine da ih nasa liga ne zanima...
zanimljivo je sto neki fakat u ovo vjeruju i te psihoze sire preko foryma i drustvenih mreza
- slucajan
#12003 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Atalanta se može proći, uz borbu, zalaganje, trku, sreću...
Pa nisu Real, Barsa, Apolon...
Pa nisu Real, Barsa, Apolon...
- omega369
- Logovan
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#12006 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Gledaj @culica?!
Sprdala se raja, a vala i među navijačima Sarajeva bilo je onih koji su tjerali šegu sami sa sobom. Po forumima i kafanama ismijavani su neki igrači za koje se tek odnedavno zna, a nisu pošteđeni ni ovi poznatiji. Hebibovića recimo ismijavaju godinu dana... Najbolje igrači znaju kako im je, ali se valjda ne obaziru jer bi poludjeli.
Pod još većim naletom kritika i negativnih reakcija, logično, nađu se svi zajedno sa trenerom Husrefom Musemićem kada ekipa doživi poraz u Bijeljini, pa se onda, isto tako logično, mnogi zapitaju: ako ne mogu barem bod osvojiti protiv Radnika kako će išta napraviti protiv Atalante.
Zaboravljajući pritom da je današnji fudbal najmanje stvar logike. Da ona funkcioniše i fercera zapravo samo na najvećem mogućem nivou, kada igraju Real Madrid i Juventus ili Liverpool, pa i tad se desi ili kiks golmana ili jedna ekipa drugu prođe zbog gola škaricama koji ne može biti stvar logike, već samo nadahnuća, trenutka, istinske majstorije koja je moguća jednom u 20 do 50 ili 100 godina.
Zaboravlja se isto kako je u današnjem fudbalu moguće da nekakva opskurna Zarja Balti prođe Sarajevo nakon 350 promašenih penala bordo-tima u dvije utakmice.
Pa se zaboravi da ni Kup prije dvije godine Sarajevo nije bilo sposobno osvojiti na penale. A onda se najednom, nakon 2:2 u Reggio Emiliji, zaborave i sve ostale loše stvari iz prošle sezone, kada igraš, igraš, daješ sve od sebe, uopće nisi loš, ali ne ide pa ne ide.
I za sve to vrijeme, ili barem za ovo koliko je tu Husref Musemić, imaš na klupi čovjeka kojeg da ga se mora opisati samo jednom riječju, najbolje bi opisala riječ - poštenjačina. Kao legendarni Redžo.
Kaže objektivni posmatrač - a nama je u ovoj državi ovako kako je upravo zbog manjka objektivnosti - da je mogao Moussa Barrow spucati takvu golčinu za 3:0 poslije koje bi se bilo teško vratiti, ali nije. Kažu često isto kod nas "da je ono zabio igrao bi u Realu", kao što bi sada već bivši Sarić igrao makar u Bochumu da je iole brži. Ali nije.
(Mogla je i Rusija nakon što je dobila Španiju na penale, na penale dobiti i Hrvatsku, a onda na penale savladati i Englesku u polufinalu, pa onda od Francuske u finalu izgubiti, ali nije. Kao što je i Hrvatska mogla ispasti od Danske čak i završiti nastup u osmini finala Mundijala. Nije. Pa i protiv Rusije ko im je garantirao da će sigurno proći dalje na penale. Jesi bolji, ali šta...)
Sreću, Fortunu, koju ćemo za potrebe ove prilike preimenovati u Emiliju, treba znati zaslužiti, a Sarajevo nam treba biti primjer. Izvući 2:2 protiv ekipe koja deklasira jednog Intera 7:0 treba biti pokazatelj da pravi pristup i neodustajanje kad-tad moraju biti naplaćeni.
Kao što mnogi opisaše uspjeh Hrvatske. Otprilike, prvi put je neko pokazao sve suprotno od onoga što nas je izrazito karakterisalo, sve nas na Balkanu: Je l' primiš gol, odmaš se raspadneš, je l' primiš drugi nema te na mapi. Tako sinoć nije bilo na MAPEI stadionu.
Sarajevo je napravilo herojski podvig, teško je uopće i pojmiti koliki, makar će u revanšu trebati više znanja nego sreće.
Fudbal je zato toliko magičan. Ni u košarci ni u rukometu, pa ni u mačevanju i snookeru osjetno slabiji ne može se toliko oduprijeti jačem kao u fudbalu.
I samo nekoliko mjeseci nakon što je malo ko htio doći na Koševo, poslije bojkota navijača, 2. avgusta Koševo će biti dobro ispunjeno.
-
Bazinga1234
#12007 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Prošle godine Inter pobijedio Atalantu 7:1
- Tony Soprano
#12008 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Prvo, blizi su nam komsije Kinezi, nego ti. Drugo pusti se fudbala, idi surfaj, ganjaj kengure il' sta vec radite u Australiji.Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika
Ljudi igraju lijep fudbal i vidi se da su to skolski igraci i za nase igrace su svemir
..Najace mi je kad pisu , kako igraci imaju vecu motivaciju kao protiv Atalante nego u nasoj ligi
![]()
Pa nije Sarajevo ekipa koja osvaja titule svake godine da ih nasa liga ne zanima...
- omega369
#12009 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma ja ba, kakva analanta. Apolon je tim. A tek dinamo iz bresta sunce tiBazinga1234 wrote:![]()
![]()
![]()
Prošle godine Inter pobijedio Atalantu 7:1
-
Bazinga1234
#12010 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne kontas ti. Malo pažljivije čitaj.
- omega369
#12011 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma kontam ja vas, uvijek je najbitnije naci gresku u tekstu. Bitnije od sustine 
- decko_sa_kovaca
#12012 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Covjek spomeno gresku u tekstu ti spominjes nekakve sustine kao da neko osporava vas uspjeh. Zivite u sreci ovih par dana pa i sedmica ako prodjete atalantu, mozda i zeljo prodje cuda su moguca , a onda se vracamo staroj dobroj premier ligi i nerviranju zbog prosipanja podova protiv goskova, tuzla citya ,doboj kakanja.
-
hostapler
#12013 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Šampioni Mliječnog puta i 3 galaksije oko njega u elementu.
To najviše volimo. Znamo sta onda ide

- manijak1
#12014 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne kontaš tiBazinga1234 wrote:Ne kontas ti. Malo pažljivije čitaj.
Moram dodat ja sam od mog tima očekivao čudo dobio sam domu
Šta god da dobijem , biće ludo .
Pitarima
Vidiš kako su se prokurčili
Pravo da ti kažem ja se šokiro
Eto , Čula , neka si i ti sedam dama omiljen u pitara
- Logovan
#12015 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Boli 2:2, boli, boli.hostapler wrote:Šampioni Mliječnog puta i 3 galaksije oko njega u elementu.
Neka bude kako bude, mi smo izvukli makar jedan odličan rezultat protiv ekipe iz Serie A, ekipe koja je standardan član najjačeg ranga u Italiji, ekipe koja zna pobijediti Milan, Inter, itd. Revanš ne briše remi od 2:2 iz prve utakmice. Tačnije, da bude 7:0 u revanšu za Italijane, onaj remi od 2:2 i dalje ostaje i svaka nam čast.Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika
![]()
I čuj sumnjiva ti utakmica.
I ja sam mislio da će završiti 2:2. Govorio drugovima biće 2:2, ponovit će se gostovanje kod Bešiktaša.
Last edited by Logovan on 27/07/2018 17:53, edited 1 time in total.
-
Bazinga1234
#12016 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Slažem semanijak1 wrote: Ne kontaš tisad je Čula ubleha, kreten, idiot , neznalica , majmun ....sada ima grande poruku da se sve može kad se hoće
jednom riječju sada je , pakšu
.
Last edited by Bazinga1234 on 27/07/2018 17:51, edited 1 time in total.
-
hostapler
#12017 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sve mi suze niz guzicu 
-
Nadzorna_ploca
#12018 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Mah..sve je to dobro.
- Logovan
#12019 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kad ne znaš šta da napišeš, onda se uhvatiš pisanja "šampioni svemira" i slično.hostapler wrote:Sve mi suze niz guzicu
Očito da boli, inače ne bi ovako pisao.
-
hostapler
#12020 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Samo se bahatite, kažem, to najviše volimo 
-
mirza_15
#12021 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ali kako lik majstorski pogodi Pavlovica u nogu da ne bude ofirno. Sto ti je liga petice. I namjestaljke na vrhunskom nivouomega369 wrote:Sumnjivo, ha? Atalanta pustila! Namjestila?! Nakon 150 miliona eura od transfera odlucili ljudi da zarade i od kladionica?Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika
![]()
![]()
![]()
previse, cak i od jednog strumfa, stvarno
![]()
![]()
![]()
zanimljivo je sto neki fakat u ovo vjeruju i te psihoze sire preko foryma i drustvenih mreza
- decko_sa_kovaca
#12022 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sarajevo je takva ekipa. Napravi rezultat protiv velikih pa izgubi kuci od metalegea i goska
Neka vas sto duze u evropi pa da se smorite od tempa cetvrtak nedelja sad ce derbi
Neka vas sto duze u evropi pa da se smorite od tempa cetvrtak nedelja sad ce derbi
-
Nadzorna_ploca
#12023 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi. 
- decko_sa_kovaca
#12024 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa vama se nema na sta ni svest nama bar ima na derbiNadzorna_ploca wrote:A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi.
-
Nadzorna_ploca
#12025 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ako ti tako kazes.decko_sa_kovaca wrote:Pa vama se nema na sta ni svest nama bar ima na derbiNadzorna_ploca wrote:A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi.. Dobro sad ste igrali sa atalantom 2:2 dosta za ovu sezonu ima se sa cim pohvalit sto jest jest