BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#12001 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

Koliko ljubomore se vidi kod pojedinaca zbog rezultata Sa u Italiji(vjerujem da bi tako bilo i sa druge strane da je Zeljo nakanto ove,sto je nemoguce)Ja licno bi volio u drugom,trecem krugu vidjeti i Zelju,Sa,Zrinjski,Siroki ali ovo je realnost BiH fudbala.Ne znam koga bi jos nasi klubovi pozeljeli za protivnike u europi...Podgrmec,Jedinstvo...Talenata ocito ima ali nema ljudi koji ce prepoznati i iskoristiti taj talenat.Zalosno je vidjeti mulca na klupi Zelje iako samo u BiH sigurno ima bolji strucnjaka.Ali ako valja njima sto ne bi valjalo protivnicima.Sto bi rekao Sojic,,duboko sam razocaran i uvredjen"ovo nije Zeljo
omega369

#12002 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A :D ...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika :-D Ljudi igraju lijep fudbal i vidi se da su to skolski igraci i za nase igrace su svemir :D ..Najace mi je kad pisu , kako igraci imaju vecu motivaciju kao protiv Atalante nego u nasoj ligi :lol: :lol: Pa nije Sarajevo ekipa koja osvaja titule svake godine da ih nasa liga ne zanima...
Sumnjivo, ha? Atalanta pustila! Namjestila?! Nakon 150 miliona eura od transfera odlucili ljudi da zarade i od kladionica? :lol: :lol: :lol: previse, cak i od jednog strumfa, stvarno :lol: :lol: :lol:
zanimljivo je sto neki fakat u ovo vjeruju i te psihoze sire preko foryma i drustvenih mreza :mrgreen:
slucajan

#12003 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by slucajan »

Atalanta se može proći, uz borbu, zalaganje, trku, sreću...
Pa nisu Real, Barsa, Apolon...
omega369

#12004 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

:lol: :lol: :lol:

Dobra
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#12006 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Gledaj @culica?! :D
Sprdala se raja, a vala i među navijačima Sarajeva bilo je onih koji su tjerali šegu sami sa sobom. Po forumima i kafanama ismijavani su neki igrači za koje se tek odnedavno zna, a nisu pošteđeni ni ovi poznatiji. Hebibovića recimo ismijavaju godinu dana... Najbolje igrači znaju kako im je, ali se valjda ne obaziru jer bi poludjeli.
Pod još većim naletom kritika i negativnih reakcija, logično, nađu se svi zajedno sa trenerom Husrefom Musemićem kada ekipa doživi poraz u Bijeljini, pa se onda, isto tako logično, mnogi zapitaju: ako ne mogu barem bod osvojiti protiv Radnika kako će išta napraviti protiv Atalante.
Zaboravljajući pritom da je današnji fudbal najmanje stvar logike. Da ona funkcioniše i fercera zapravo samo na najvećem mogućem nivou, kada igraju Real Madrid i Juventus ili Liverpool, pa i tad se desi ili kiks golmana ili jedna ekipa drugu prođe zbog gola škaricama koji ne može biti stvar logike, već samo nadahnuća, trenutka, istinske majstorije koja je moguća jednom u 20 do 50 ili 100 godina.
Zaboravlja se isto kako je u današnjem fudbalu moguće da nekakva opskurna Zarja Balti prođe Sarajevo nakon 350 promašenih penala bordo-tima u dvije utakmice.
Pa se zaboravi da ni Kup prije dvije godine Sarajevo nije bilo sposobno osvojiti na penale. A onda se najednom, nakon 2:2 u Reggio Emiliji, zaborave i sve ostale loše stvari iz prošle sezone, kada igraš, igraš, daješ sve od sebe, uopće nisi loš, ali ne ide pa ne ide.
I za sve to vrijeme, ili barem za ovo koliko je tu Husref Musemić, imaš na klupi čovjeka kojeg da ga se mora opisati samo jednom riječju, najbolje bi opisala riječ - poštenjačina. Kao legendarni Redžo.
Kaže objektivni posmatrač - a nama je u ovoj državi ovako kako je upravo zbog manjka objektivnosti - da je mogao Moussa Barrow spucati takvu golčinu za 3:0 poslije koje bi se bilo teško vratiti, ali nije. Kažu često isto kod nas "da je ono zabio igrao bi u Realu", kao što bi sada već bivši Sarić igrao makar u Bochumu da je iole brži. Ali nije.
(Mogla je i Rusija nakon što je dobila Španiju na penale, na penale dobiti i Hrvatsku, a onda na penale savladati i Englesku u polufinalu, pa onda od Francuske u finalu izgubiti, ali nije. Kao što je i Hrvatska mogla ispasti od Danske čak i završiti nastup u osmini finala Mundijala. Nije. Pa i protiv Rusije ko im je garantirao da će sigurno proći dalje na penale. Jesi bolji, ali šta...)

Sreću, Fortunu, koju ćemo za potrebe ove prilike preimenovati u Emiliju, treba znati zaslužiti, a Sarajevo nam treba biti primjer. Izvući 2:2 protiv ekipe koja deklasira jednog Intera 7:0 treba biti pokazatelj da pravi pristup i neodustajanje kad-tad moraju biti naplaćeni.

Kao što mnogi opisaše uspjeh Hrvatske. Otprilike, prvi put je neko pokazao sve suprotno od onoga što nas je izrazito karakterisalo, sve nas na Balkanu: Je l' primiš gol, odmaš se raspadneš, je l' primiš drugi nema te na mapi. Tako sinoć nije bilo na MAPEI stadionu.

Sarajevo je napravilo herojski podvig, teško je uopće i pojmiti koliki, makar će u revanšu trebati više znanja nego sreće.

Fudbal je zato toliko magičan. Ni u košarci ni u rukometu, pa ni u mačevanju i snookeru osjetno slabiji ne može se toliko oduprijeti jačem kao u fudbalu.

I samo nekoliko mjeseci nakon što je malo ko htio doći na Koševo, poslije bojkota navijača, 2. avgusta Koševo će biti dobro ispunjeno.
Bazinga1234

#12007 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

:lol: :lol: :lol:
Prošle godine Inter pobijedio Atalantu 7:1 :oops:
Tony Soprano

#12008 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tony Soprano »

Melbourne_Australia wrote:Ovo sa komsijama ce isti slucaj biti kao protiv Besiktasa ..Prva tekma gore i euforija i onda u revansu druga prica......Ako Sarajevo na primjer izbaci Atalantu? jeli to zato sto je kvalitetnije? to onda znaci da bi Zrinjski bio u top 5 ekipa u seriji A :D ...Ima previse sumnjivih tekmi u evropa ligi def...Poslije 2-0 ja mislim da nije postojao navijac Sarajeva koji je mislio da ce zavrsiti 2-2....Ova Atalanta je silovala prosle godine Everton i jos bruku ekipa ...U svakom slucaju super za komsije zbog revansa i ljudi i tekme...Ali ja mislim da ce Atalanta hladno proci...Mi smo zavrsili takmicenje kad smo dobili protivnika :-D Ljudi igraju lijep fudbal i vidi se da su to skolski igraci i za nase igrace su svemir :D ..Najace mi je kad pisu , kako igraci imaju vecu motivaciju kao protiv Atalante nego u nasoj ligi :lol: :lol: Pa nije Sarajevo ekipa koja osvaja titule svake godine da ih nasa liga ne zanima...
Prvo, blizi su nam komsije Kinezi, nego ti. Drugo pusti se fudbala, idi surfaj, ganjaj kengure il' sta vec radite u Australiji. :D
omega369

#12009 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Bazinga1234 wrote::lol: :lol: :lol:
Prošle godine Inter pobijedio Atalantu 7:1 :oops:
Ma ja ba, kakva analanta. Apolon je tim. A tek dinamo iz bresta sunce ti :shock: :shock: :shock:
Bazinga1234

#12010 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

Ne kontas ti. Malo pažljivije čitaj.
omega369

#12011 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Ma kontam ja vas, uvijek je najbitnije naci gresku u tekstu. Bitnije od sustine :wink:
decko_sa_kovaca

#12012 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by decko_sa_kovaca »

Covjek spomeno gresku u tekstu ti spominjes nekakve sustine kao da neko osporava vas uspjeh. Zivite u sreci ovih par dana pa i sedmica ako prodjete atalantu, mozda i zeljo prodje cuda su moguca , a onda se vracamo staroj dobroj premier ligi i nerviranju zbog prosipanja podova protiv goskova, tuzla citya ,doboj kakanja.
hostapler

#12013 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hostapler »

Šampioni Mliječnog puta i 3 galaksije oko njega u elementu.
To najviše volimo. Znamo sta onda ide

:mrgreen:
manijak1

#12014 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by manijak1 »

Bazinga1234 wrote:Ne kontas ti. Malo pažljivije čitaj.
Ne kontaš ti :oops: sad je Čula dobar .....nije ubleha, kreten, idiot , neznalica , majmun ....sada ima grande poruku da se sve može kad se hoće :D jednom riječju sada nije , pakšu :D .
Moram dodat ja sam od mog tima očekivao čudo dobio sam domu :D a i opet ću očekivati u Nikoziji , čudo.
Šta god da dobijem , biće ludo . :D
Pitarima :oops: želim da prođu dalje ove ublehaše iz Italije .Mi imamo bolji tim i od jednih i od drugih , ali.....nemamo pokretača i slagača :D i vizionara.
Vidiš kako su se prokurčili :D sada valja sedam dana rana liječit pitarluk, a sinoć garant su kukali nakon prvog poluvremena .
Pravo da ti kažem ja se šokiro :D kad sam čuo da je finiširano 2 :2 .
Eto , Čula , neka si i ti sedam dama omiljen u pitara :D :D cirkus sve ovo , od Radnika do heroina :lol: :lol:
Logovan

#12015 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

hostapler wrote:Šampioni Mliječnog puta i 3 galaksije oko njega u elementu.
To najviše volimo. Znamo sta onda ide
Boli 2:2, boli, boli. :-D
Neka bude kako bude, mi smo izvukli makar jedan odličan rezultat protiv ekipe iz Serie A, ekipe koja je standardan član najjačeg ranga u Italiji, ekipe koja zna pobijediti Milan, Inter, itd. Revanš ne briše remi od 2:2 iz prve utakmice. Tačnije, da bude 7:0 u revanšu za Italijane, onaj remi od 2:2 i dalje ostaje i svaka nam čast. :wink: A ti se tješi, biće trpanje, biće ovo, biće ono.

I čuj sumnjiva ti utakmica. :shock: :shock: :shock: Znači kada se ostvari dobar rezultat, onda je sumnjivo. Kada se izgubi 6:0, onda nije sumnjivo. Kako god okreneš, ne valja. :facepalm: E jebo te život i razmišljanje kod naših ljudi. Tačno me stid.

I ja sam mislio da će završiti 2:2. Govorio drugovima biće 2:2, ponovit će se gostovanje kod Bešiktaša. :izet:
Last edited by Logovan on 27/07/2018 17:53, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#12016 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote: Ne kontaš ti :oops: sad je Čula ubleha, kreten, idiot , neznalica , majmun ....sada ima grande poruku da se sve može kad se hoće :D jednom riječju sada je , pakšu :D .
Slažem se :oops: :D
Last edited by Bazinga1234 on 27/07/2018 17:51, edited 1 time in total.
hostapler

#12017 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hostapler »

Sve mi suze niz guzicu :lol:
Nadzorna_ploca

#12018 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Mah..sve je to dobro.
Logovan

#12019 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

hostapler wrote:Sve mi suze niz guzicu :lol:
Kad ne znaš šta da napišeš, onda se uhvatiš pisanja "šampioni svemira" i slično.

Očito da boli, inače ne bi ovako pisao. :)
hostapler

#12020 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hostapler »

Samo se bahatite, kažem, to najviše volimo :izet:
mirza_15

#12021 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mirza_15 »

omega369 wrote:
Sumnjivo, ha? Atalanta pustila! Namjestila?! Nakon 150 miliona eura od transfera odlucili ljudi da zarade i od kladionica? :lol: :lol: :lol: previse, cak i od jednog strumfa, stvarno :lol: :lol: :lol:
zanimljivo je sto neki fakat u ovo vjeruju i te psihoze sire preko foryma i drustvenih mreza :mrgreen:
Ali kako lik majstorski pogodi Pavlovica u nogu da ne bude ofirno. Sto ti je liga petice. I namjestaljke na vrhunskom nivou :lol:
decko_sa_kovaca

#12022 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Sarajevo je takva ekipa. Napravi rezultat protiv velikih pa izgubi kuci od metalegea i goska
Neka vas sto duze u evropi pa da se smorite od tempa cetvrtak nedelja sad ce derbi :D
Nadzorna_ploca

#12023 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi. :mrgreen:
decko_sa_kovaca

#12024 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Nadzorna_ploca wrote:A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi. :mrgreen:
Pa vama se nema na sta ni svest nama bar ima na derbi :D . Dobro sad ste igrali sa atalantom 2:2 dosta za ovu sezonu ima se sa cim pohvalit sto jest jest
Nadzorna_ploca

#12025 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

decko_sa_kovaca wrote:
Nadzorna_ploca wrote:A vi ste takva ekipa da vam se cijela sezona svede na derbi. :mrgreen:
Pa vama se nema na sta ni svest nama bar ima na derbi :D . Dobro sad ste igrali sa atalantom 2:2 dosta za ovu sezonu ima se sa cim pohvalit sto jest jest
Ako ti tako kazes.
Post Reply