Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vivax

#1201 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

Uzeo sam ovaj s3,sad zasad je dobar,mada ga nisam imao vremena "provaljivati".Malo je nezgodan zbog velicine ali valjda cu se navici..
Nema potrebe za kucanjem bilo čega! Odeš ovako System Settings -> About phone -> Hardware info i tu bi trebalo pisati info koji je CPU, GPU, Memorija, camera (i prednja i zadnja) i rezolucija ekrana! Bez obzira koji je rom tu instaliran, ovo znači MORA imati, u protivnom' bježi od njega!
Kad udjem u system settings->about device i onda mi nema toga hardware info... ima mi software update..status i legal information...ulazio sam u ovo legal information..ali nema tog gdje pise koji mu je procesor i koliko ima rama...
Rob_Atl

#1202 Re: Samsung galaxy S3

Post by Rob_Atl »

andr0id wrote:Zna li neko cijenu SG3 na americkom trzistu u dollarima koliko je ?

i SG2 ako isto neko zna..
Recimo ja imam T-mobile i cijene su slijedece: ako tek uzimas telefon i hoces da budes njihov korisnik izacete tel 200 dol, ako si bio sa njima godinu dana cijena ti je 580, a ako si manje od godinu dana i hoces tel oko 700 dol :-) , a za SG 2, dobijas dzabe ako potpises dvogodisnji ugovor sa T-mobile, ne znam kako je sa ostalim provajderima... Al' posto sad idu ovi praznici cijene su jeftinije pa recimo ako hoces da potpises dvije godine sa tmobile S3 mozes dobiti za 150 dolara

ps. moras potpisati na 2 godine kako god, tako kad predjes jednu godinu dobijas neki diskaunt sta ja znam, a ispod godine kupujes ga u punoj cijeni... Zato mi se sad nedaje 500+ za S3 a tek mi na ljeto istice dvije godine ugovora pa cu moci ispocetka sve opet, a do ljeta ce izaci i s4 haman :D
scout.bih

#1203 Re: Samsung galaxy S3

Post by scout.bih »

vivax wrote:Uzeo sam ovaj s3,sad zasad je dobar,mada ga nisam imao vremena "provaljivati".Malo je nezgodan zbog velicine ali valjda cu se navici..
Nema potrebe za kucanjem bilo čega! Odeš ovako System Settings -> About phone -> Hardware info i tu bi trebalo pisati info koji je CPU, GPU, Memorija, camera (i prednja i zadnja) i rezolucija ekrana! Bez obzira koji je rom tu instaliran, ovo znači MORA imati, u protivnom' bježi od njega!
Kad udjem u system settings->about device i onda mi nema toga hardware info... ima mi software update..status i legal information...ulazio sam u ovo legal information..ali nema tog gdje pise koji mu je procesor i koliko ima rama...
Nema ni kod mene, sto se tice velicine, to je to maloooo veci telefon..... :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Djubre_

#1204 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ »

Ma kakvi ugovori nista to... mislim u radnji onako.. da starog premuntam da kupi i posalje.. Da ga ne obvezujem ni zasto.. ebes mu vraga ako je 700$ to je onda preskupo..

Meni u zenici prodaju 2 momka za 700 KM s3.. Nisam zelio nista pricati kakav je, normalno da bih pogledao telefon dobro.. al eto izgleda mi jeftiniji za 100-150 KM od ostalih.. ma da ne mislim sad trenutno, sacekat cu malo jer ne zurim odmah sa tim telefonima i ne bacam tolike pare.. samo pitam jer namjeravam da mi to bude slijedeci telefon a i zadugo poslednji.. ;) hvala u svakom slucaju.
Rob_Atl

#1205 Re: Samsung galaxy S3

Post by Rob_Atl »

Skupo je ako ce uzeti samo za "poklon" , izace ga sigurno 700 dol . Jedino ako ima nekog ko ima ove diskaunte pa da uzmu za 100 dol, tako ja koristim od starog jer oni ne mjenjaju cesto telefone, dok mi mladji vala mjenjamo non stop :D
vivax

#1206 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

Sta je sa ovim viberom, instaliram ga i kad idem da mi syinc-a kontakte, kao izbaci syncanje nije dovrseno, i nijedan broj ne prepozna..ima li veze sto su mi brojevi na sim-u ?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1207 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

Može li mi neko reći kakav je kvalitet zvuka na ovom telefonu? Mislim na Music Player... Trenutno imam Nokia 5800 Xpressmusic i nisam ga još promjenio isključivo zato što ima savršen zvuk. S3 mi se sviđa, ali ga ne bih uzimao ako je zvuk prosječan.
vivax

#1208 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

rodoljub065 wrote:
vivax wrote:Sta je sa ovim viberom, instaliram ga i kad idem da mi syinc-a kontakte, kao izbaci syncanje nije dovrseno, i nijedan broj ne prepozna..ima li veze sto su mi brojevi na sim-u ?
Ima vjerovatno. Prebaci ih na telefon ko sav normalan svijet:smile:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Nije bas do toga bilo,ali hvala u svakom slucaju.

vivax

#1209 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

.
Djubre_

#1210 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ »

vivax wrote:Sta je sa ovim viberom, instaliram ga i kad idem da mi syinc-a kontakte, kao izbaci syncanje nije dovrseno, i nijedan broj ne prepozna..ima li veze sto su mi brojevi na sim-u ?
Ja jucer viber install.. dobio code aktivirao se sam.. usao u njega i vidim imenik sve sam namjestio.. i savrseno evo radi sve,..

samsung galaxy s plus je, ne s3

kontakti na kartici svi..
vivax

#1211 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

andr0id wrote:
Ja jucer viber install.. dobio code aktivirao se sam.. usao u njega i vidim imenik sve sam namjestio.. i savrseno evo radi sve,..

samsung galaxy s plus je, ne s3

kontakti na kartici svi..
Bio je neki fazon u postavkama vibera da se oznaci kvakica pored "show all contacts"..

Entropio

#1212 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

Entropio wrote:Može li mi neko reći kakav je kvalitet zvuka na ovom telefonu? Mislim na Music Player... Trenutno imam Nokia 5800 Xpressmusic i nisam ga još promjenio isključivo zato što ima savršen zvuk. S3 mi se sviđa, ali ga ne bih uzimao ako je zvuk prosječan.
Zna li neko? :)
febo_acm

#1213 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Malo cudno poredjenje... Pricamo o telefonu iz 2008 i 2012 godine i to flagship model.
awaken

#1214 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:34, edited 1 time in total.
febo_acm

#1215 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Cekaj, ti imas oba pa mozes da poredis? :D
awaken

#1216 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:33, edited 1 time in total.
Entropio

#1217 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

awaken wrote:
Zhìxin wrote:Malo cudno poredjenje... Pricamo o telefonu iz 2008 i 2012 godine i to flagship model.
Pa bolji zvuk ima 5800 :roll:
Eh sad, što ti imaš s3...to na baška :D
Tako sam i pretpostavio. Hvala.
febo_acm

#1218 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Na osnovu to odgovora nisi nista mogao da pretpostavis... Kakav te zvuk konkretno zanima, zvuk na slusalicama ili zvuk na zvucniku? To je jako sirok pojam, a rezultati varijaju od slusalica do slusalica. Music Player? Pa definitivno imas nekoliko Music Playera koji su miljama ispred tog koji se nalazi na XM 5800, tipa PowerAmp. Ako tražiš neki super kvalitetan zvuk, postoje spravice koje služe samo za to :D
awaken

#1219 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:33, edited 1 time in total.
Entropio

#1220 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

Zhìxin wrote:Na osnovu to odgovora nisi nista mogao da pretpostavis... Kakav te zvuk konkretno zanima, zvuk na slusalicama ili zvuk na zvucniku? To je jako sirok pojam, a rezultati varijaju od slusalica do slusalica. Music Player? Pa definitivno imas nekoliko Music Playera koji su miljama ispred tog koji se nalazi na XM 5800, tipa PowerAmp. Ako tražiš neki super kvalitetan zvuk, postoje spravice koje služe samo za to :D
Mislim na zvuk u originalnim slušalicama od telefona... na XM5800 zvuk je idealan i na originalnim, ali i na slušalicama od Samsung telefona (originalne sam izgubio nedavno, pa koristim Samsungove i zvuk je perfektan). Kada te iste Samsungove slušalice ubacim u Samsung Galaxy (neki stariji, ne znam tačan model), zvuk je očajan kad se poredi sa XM5800, iako su slušalice njegove.

Dakle, primarno je do telefona, a ne do slušalica ili aplikacije.
febo_acm

#1221 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Ja sam znam da je meni zvuk na S3 fantastican. Ja imam slusalice orginalne od S3 imam cak i neke od S2 i znam da je na ovim za S3 zvuk mnogo bolji. Imam takodjer i iPod koji ponekad koristim i zvuk na S3 ne zaostaje ni za Apple slusalicama koje su meni VRH :D (one malo starije)

Najbolje je da odes u neku radnju i sam prbas zvuk, ja ti tvrdim da ces biti pozitivno iznenadjen.
Entropio

#1222 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

Zhìxin wrote:Ja sam znam da je meni zvuk na S3 fantastican. Ja imam slusalice orginalne od S3 imam cak i neke od S2 i znam da je na ovim za S3 zvuk mnogo bolji. Imam takodjer i iPod koji ponekad koristim i zvuk na S3 ne zaostaje ni za Apple slusalicama koje su meni VRH :D (one malo starije)

Najbolje je da odes u neku radnju i sam prbas zvuk, ja ti tvrdim da ces biti pozitivno iznenadjen.
Zato pitam... Jer mi je veoma bitno da je zvuk dobar, budući da puno slušam muziku. Ako je zvuk "tanak", ne bih kupio telefon. Inače, vidio sam neke slike slikane sa S3 i nisam baš oduševljen... Nokia ima puno bolju kameru.
Chuckie

#1223 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Odeš u radnju s telefonima, utakneš kakve kvalitetne sluške u svaki od telefona i vidiš gdje je najbolji zvuk, ovakvim pitanjima na forumu nećeš ništa postići.
Entropio

#1224 Re: Samsung galaxy S3

Post by Entropio »

Chuckie wrote:Odeš u radnju s telefonima, utakneš kakve kvalitetne sluške u svaki od telefona i vidiš gdje je najbolji zvuk, ovakvim pitanjima na forumu nećeš ništa postići.
Pa nije ovo Njemačka... Ja otišao u radnju, pitao mogu li probati, kaže ako ga nećeš kupiti, neću ga ni paliti. Uredu, reko', prijatno. Ako hoću kupiti u BH Telecomu, kako ću probati?

Takvim odgovorima na forumu nećeš ništa postići.
febo_acm

#1225 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Sve je to individualno, zavisi u odnosu na koju Nokiu. Nije S3 najbolji telefon na svijetu, svaki telefon ima svoje prednosti i mane. Ja volim velike ekrane, meni je to najbitinije. Neka Nokia ima bolju kameru, S3 je brzi od neke Nokie, iPhone 5 je vjerovatno najfluidniji, HTC One X je odlican all round telefon... Ako već imaš pare za S3, odeš u radnju uzmeš S3, HTC One X, iPhone 4S i još poneki model i odlučiš koji ti najviše odgovara.

@edit

Onda odeš u radnju gdje imaju polovne modele i tu možeš da ih probaš, a kupiš nove :D
Post Reply