Na pm sam ti ipak poslao.patakdaca wrote:Blokiraju li vam torrente, meni na torentima nece da prebaci 6, a na speed testu regularno pici 12 Mbps
HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
-
The Realist
#1201 Re: HS Internet - ALL ABOUT
- respo
#1202 Re: HS Internet - ALL ABOUT
najvise mrzim kad se nasi pocnu gadjati titulama u firmi
izjavio CEO kompanije m&h
general manager PR executive manager
kurcevi dopicnjaci a ne manageri i ceo mio pio geo
izjavio CEO kompanije m&h
general manager PR executive manager
kurcevi dopicnjaci a ne manageri i ceo mio pio geo
- respo
#1203 Re: HS Internet - ALL ABOUT
ovo se ustvari odnosi na sve firme u bih ne samo na kosmicki hs
-
rizibizi
#1204 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ovi su zahebali i bht koliki su ublehasi postali, kakav crni happy hour, samo su totalni haos napravili, sta sad trebam skupljat kao linkove tokom dana/sedmice i onda nagurati u happy hour pa umjesto da cekam 20 min. cekat cu 15. minuta uuuuuu ostao sam bez teksta kakva usluga, kakvo poboljsanje bas me cudi da se niko normalan ovoga prije nije sjetio. Sad ce zbog happy houra svi preci na HS ide masovno odjavljivanje usluga ostalih provajdera.
Ovaj tekst sa ekapije je famozan, sijalica na kraju tunela, sve su oni to fino rasporedili, predsjednik grupacije tri poslovna prostora u Radnickoj ulici i jedne kuce malo dalje i CEO i QoS i CoS i drzi i ne daj i nove tehnologije curci palci samo nigdje ne pise sta korisnici konkretno imaju od toga i sto je jos bitnije KAD ce korisnici imati nesto od toga, bolje da nista nisu pisali nego sto su ovo napisali, bacanje suplje i to onako BOOOM. E moj gazda ne ide to tako nema hajra danas od shuplje dok ljudi kreiraju nove usluge i servise ovi pricaju u buducem vremenu.
Ovaj tekst sa ekapije je famozan, sijalica na kraju tunela, sve su oni to fino rasporedili, predsjednik grupacije tri poslovna prostora u Radnickoj ulici i jedne kuce malo dalje i CEO i QoS i CoS i drzi i ne daj i nove tehnologije curci palci samo nigdje ne pise sta korisnici konkretno imaju od toga i sto je jos bitnije KAD ce korisnici imati nesto od toga, bolje da nista nisu pisali nego sto su ovo napisali, bacanje suplje i to onako BOOOM. E moj gazda ne ide to tako nema hajra danas od shuplje dok ljudi kreiraju nove usluge i servise ovi pricaju u buducem vremenu.
-
The Realist
#1205 Re: HS Internet - ALL ABOUT
HH duplo poveća brzinu i to 17 sati dnevno.. Da ga hebeš, nije loše. I neke stvari se duže od 20 minuta skidaju. Ne kontam kako u ovome vidite problem.
- mirsek
#1206 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa dobro nije bas duplo, meni je recimo sa KID14 povecano na brzinu od KID22 cak nije ni toliko nego imam oko 19.5 Mbps.The Realist wrote:HH duplo poveća brzinu i to 17 sati dnevno.. Da ga hebeš, nije loše. I neke stvari se duže od 20 minuta skidaju. Ne kontam kako u ovome vidite problem.
A odakle ti informacija da ce biti 17 sati povecana brzina a samo 7 da nece ?
-
zastavnik22
#1207 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da ti pokusam pojasniti:
QoS-Kvaliteta usluge(servisa)-sasvim normalana stvar koju kompanije kao sto su HS ili Telemach, Logosoft, moraju da implementiraju na svojim mrezama.Korisiti se za internet telefoniju VOIP(voice over IP), IPTV-digitalnu TV, online igrice, videokonferencije itd.Ove aplikacije traze odredjeni bandwith(tj. kapacitet infrastrukture).
Implementacijom se omogicava da nama kao korisnicima pruze kvalitetnu uslugu datu ugovorom.Definise se kasnjenje protoka saobracaja, zahtijevani bit rate(kolicina podataka i brzina)bit error(data greska u isporuci).Takodjer mose odrediti prioritet koristenja infrastrukture(aplikacija ili user).
CoS-Class of Service: Klasa servisa-za data i voice protokole.To je protokol koji razlikuje velicinu paketa koji se transportuje kroz mrezu.Ima prioritete od 0-7 na osnovu kojih se odredjuje koji prolazi prvi.Na osnovu njega moze odrediti permisije korisnicima npr da preusmjeris poziv na svoj mobilni, ili kapacitet voicemail box itd.
Sve u svemu mi kao korisnici mozemo biti zadovoljni.Oni nastoje da poboljsaju uslugu i da prosire istovremeno.
Nadam se da sam barem malo pojasnio.
QoS-Kvaliteta usluge(servisa)-sasvim normalana stvar koju kompanije kao sto su HS ili Telemach, Logosoft, moraju da implementiraju na svojim mrezama.Korisiti se za internet telefoniju VOIP(voice over IP), IPTV-digitalnu TV, online igrice, videokonferencije itd.Ove aplikacije traze odredjeni bandwith(tj. kapacitet infrastrukture).
Implementacijom se omogicava da nama kao korisnicima pruze kvalitetnu uslugu datu ugovorom.Definise se kasnjenje protoka saobracaja, zahtijevani bit rate(kolicina podataka i brzina)bit error(data greska u isporuci).Takodjer mose odrediti prioritet koristenja infrastrukture(aplikacija ili user).
CoS-Class of Service: Klasa servisa-za data i voice protokole.To je protokol koji razlikuje velicinu paketa koji se transportuje kroz mrezu.Ima prioritete od 0-7 na osnovu kojih se odredjuje koji prolazi prvi.Na osnovu njega moze odrediti permisije korisnicima npr da preusmjeris poziv na svoj mobilni, ili kapacitet voicemail box itd.
Sve u svemu mi kao korisnici mozemo biti zadovoljni.Oni nastoje da poboljsaju uslugu i da prosire istovremeno.
Nadam se da sam barem malo pojasnio.
newphoenix wrote:WTF, vidi terminologije QoS, Cos, kome to oni pisu, to informaticari nemogu skontati o cemu se radi, sta ce onda obicni citalac.The Realist wrote:Može li neko objasniti šta bi ovo trebalo značiti:
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... %C5%A1enje
Iceman, zilog, nermin, bilo ko? Ali samo bez komentara kako će to ići teško, ne mogu to, bla, bla, zanima me barem u teoriji šta bi trebalo donijeti ovo. Hvala.
- starii
#1208 Re: HS Internet - ALL ABOUT

jel ovo HS puko...imam onaj najslabiji paket
-
The Realist
#1209 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Meni je duplo, pa sam po tome ravnao, mada eto, smeta li tebi što je samo na ca. 20mbps otišlo?mirsek wrote:Pa dobro nije bas duplo, meni je recimo sa KID14 povecano na brzinu od KID22 cak nije ni toliko nego imam oko 19.5 Mbps.The Realist wrote:HH duplo poveća brzinu i to 17 sati dnevno.. Da ga hebeš, nije loše. I neke stvari se duže od 20 minuta skidaju. Ne kontam kako u ovome vidite problem.
A odakle ti informacija da ce biti 17 sati povecana brzina a samo 7 da nece ?
A dobio takav info i kod mene je tako, valjda i ostane tako, a.B.d.!
Istina, oni bi se sa televizijom trebali pozabaviti, ali ne oko kanala, koliko oko drugih stvari.
-
The Realist
#1210 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Hvalazastavnik22 wrote:Da ti pokusam pojasniti:
Nadam se da sam barem malo pojasnio.newphoenix wrote:WTF, vidi terminologije QoS, Cos, kome to oni pisu, to informaticari nemogu skontati o cemu se radi, sta ce onda obicni citalac.The Realist wrote:Može li neko objasniti šta bi ovo trebalo značiti:
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... %C5%A1enje
Iceman, zilog, nermin, bilo ko? Ali samo bez komentara kako će to ići teško, ne mogu to, bla, bla, zanima me barem u teoriji šta bi trebalo donijeti ovo. Hvala.
-
jastuk1
#1211 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kod mene još nema nikakvih promjena. Al evo nešto kontam. Ako bude to oko 12 mbps preko dana i naveče 6, onda mogu preći na taj paket sa paketa 10. Imaću uštedu od 10 KM, koju mogu trošiti za više telefoniranja.
I onda na kraju račun za fiksni telefon najmanje duplo veći od računa za internet.
I onda na kraju račun za fiksni telefon najmanje duplo veći od računa za internet.
Last edited by jastuk1 on 22/04/2013 16:15, edited 1 time in total.
-
AdrianMole
#1212 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Paket je KID 14,a speedtest trenutno pokazuje download 22 Mb/s....
-
The Realist
#1213 Re: HS Internet - ALL ABOUT
A šta te briga, ako ćeš uštedjeti svejedno, ili više pričati, a biti na istom.jastuk1 wrote:Kod mene još nema nikakvih promjena. Al evo nešto kontam. Ako bude to oko 12 mbps preko dana i naveče 6, onda mogu preći na taj paket sa paketa 10. Imaću uštedu od 10 KM, koju mogu trošiti za više telefoniranja.
- addem
-
The Realist
#1215 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ima li iko Kid22, pa da kaže šta pokazuje ST?
EDIT: I dok ja postavi pitanje, evo ga
.
Kod tebe je problem, ili ponovi testiranje za par minuta, ili zovi.
EDIT: I dok ja postavi pitanje, evo ga
- semirsar
#1216 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ma jok ba, morali su odnekle odvadit'The Realist wrote:Ima li iko Kid22, pa da kaže šta pokazuje ST?
EDIT: I dok ja postavi pitanje, evo ga.
-
The Realist
#1217 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Radije provjeri u ponoć, ili nešto poslije.patakdaca wrote:update: od 17h torenti idu, brzinom paketa ti 6 Mbpspatakdaca wrote:i meni torenti idu trenutno na 1500Kb/s
vidjet cemo kako ce ici poslije 17h
Sljedeca provjera 23h
EDIT:
Evi speedtest:

Izgleda da torrentima (i toj vrsti saobraćaja) ograniče brzinu na deklarisanu, ali sve ostalo ostaje sa novom brzinom.
Ja se stvarno nadam da će ovako ostati i poslije 17. maja, a.B.d., mada, ja bih bio sretan i sa nešto nižim brzinama downloada, ali da upload barem duplo dignu.
- Benq
- addem
- Benq
-
The Realist
-
The Realist
#1223 Re: HS Internet - ALL ABOUT
A hebiga, podhebavašLud i ponosan wrote: Ko je spominjao Logosoft i kada? I ko je spominjao bilo kakav problem?![]()
![]()
Poceo si gledati u smajlije, jebo Dzemilu i vidovite saradnike.
Nije ovdje čovjek navikao da neko iz drugih razloga piše po drugim temama (čast izuzecima).
- House
#1224 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sta je ovo ba , za 15 markica torrent ide 900 mbps

-
rizibizi
#1225 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Hoce li neko napisati sta ustvari znaci ovaj happy hour, od kad do kad, koliko povecanje, sta ce biti 17.05. onu reklamicu sto su stavili opet bolje da nisu stavljali jer nista na njoj konkretno ne pise. Kod mene je KID 22 sinoc oko osmice speed test pokazuje prema BL jednom 16 jednom 20 Mbps, koliko se ja razumIM u brojeve ovo je manje od onoga sto treba da bude. Bas sam happy
Moze li neko od ovih sto ne rade u HS-u
pojasniti sta se desava?