Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
LBVIEW

#1201 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by LBVIEW »

Macaglu wrote:
jalijas74 wrote:Macaglu jebo te takav vojnik Aleksic koji je maltretirao nesrbe po Grbavici jer je imao moc.

Banujte ili mene ili ove sto velicaju zlocince, administracijo izaberite vec jednom stranu. Ili podrzite velicanje zlocinca sa Grbavice i svih podrucja okupiranog djela Sarajeva ili vec jednom takvo pisanje presjecite u korjenu i podjelite trajne banane.
Kao prvo , ne velicam ja nikoga nego ti govorim istinu ,drugo,ova tema je upravo za raju koja je bila u ovim dijelovima grada za vrijeme rata,trece nadju mi jednu osobu koju je licno Slavko Aleksić maltretirao ili je prisustvovao istom,te čaršijske price i pričala kazala zajebi,pričaj ono iz licnog iskustva i ako znas za nesto 100 posto,nemogu da vjerujem da jos ljudi vjeruju u neke lovačke price a ne obraća paznju sta se desava u njegovom dvorištu ,crvena linija,stolice naručene iz srbije i plaćene vise nego sto treba,tako se barem prica,srebrenica ,velika laz ,tako se prica,Kad bih ja sad kao i ti vjerovao u sve sto kazu,pa na sta lici sve ovo,tvoj zločinac nije Alaksic nego neko drugi ali ja sam otvorio oci i shvatio da su mi politika i par idiota upropastili djetinjstvo za svoj racun,da se bogdo nikad nije desilo,i da ljudi nisu ovce,pa samo lete tamo gdje im kazu,koliko ima pravih sarajlija u sarajevu,imas ti malo veci problem nego Aleksić ,on mi nije ni rod ni pomoz bog,poznajem covjeka iz vidjenja i pitaj bilo koga muslimana,srbina,hrvata jeli Aleksić radio zla nad civilima i zarobljenicima nesrpske nacionalnosti
Zamolio bih administraciju, kako ne bi poceli propitivati sta se, npr., prica o zenskoj rodbini ovog Macagloa, da banira ovog provokatora i negatora genocida nad Bosnjacima.
Nekako s proljeća

#1202 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Nekako s proljeća »

:)

http://www.youtube.com/watch?v=sWrzSWRYJ-o

Ko , šta , gdje...tamo oko 1:35
felsh

#1203 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by felsh »

nekako
o cemu se radi ko su likovi koji snimaju i ovi sto prelaze milju?
jalijas74

#1204 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by jalijas74 »

LBVIEW wrote:Zamolio bih administraciju, kako ne bi poceli propitivati sta se, npr., prica o zenskoj rodbini ovog Macagloa, da banira ovog provokatora i negatora genocida nad Bosnjacima.
Fuj za administraciju liza-guza ovakvim kao ovaja konj. Sram ih bilo, stititi ovakve sto velicaju Aleksice i ostale. Sutra ce se pojaviti neki koji ce se kleti kako Batko nije radio nista nego su mu podmetnuli. Fuj, fuj ....
Macaglu

#1205 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Macaglu »

jalijas74 wrote:
LBVIEW wrote:Zamolio bih administraciju, kako ne bi poceli propitivati sta se, npr., prica o zenskoj rodbini ovog Macagloa, da banira ovog provokatora i negatora genocida nad Bosnjacima.
Fuj za administraciju liza-guza ovakvim kao ovaja konj. Sram ih bilo, stititi ovakve sto velicaju Aleksice i ostale. Sutra ce se pojaviti neki koji ce se kleti kako Batko nije radio nista nego su mu podmetnuli. Fuj, fuj ....
Batko je radio i treba ga vjesati na sred grbavice
Macaglu

#1206 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Macaglu »

LBVIEW wrote:
Macaglu wrote:
jalijas74 wrote:Macaglu jebo te takav vojnik Aleksic koji je maltretirao nesrbe po Grbavici jer je imao moc.

Banujte ili mene ili ove sto velicaju zlocince, administracijo izaberite vec jednom stranu. Ili podrzite velicanje zlocinca sa Grbavice i svih podrucja okupiranog djela Sarajeva ili vec jednom takvo pisanje presjecite u korjenu i podjelite trajne banane.
Kao prvo , ne velicam ja nikoga nego ti govorim istinu ,drugo,ova tema je upravo za raju koja je bila u ovim dijelovima grada za vrijeme rata,trece nadju mi jednu osobu koju je licno Slavko Aleksić maltretirao ili je prisustvovao istom,te čaršijske price i pričala kazala zajebi,pričaj ono iz licnog iskustva i ako znas za nesto 100 posto,nemogu da vjerujem da jos ljudi vjeruju u neke lovačke price a ne obraća paznju sta se desava u njegovom dvorištu ,crvena linija,stolice naručene iz srbije i plaćene vise nego sto treba,tako se barem prica,srebrenica ,velika laz ,tako se prica,Kad bih ja sad kao i ti vjerovao u sve sto kazu,pa na sta lici sve ovo,tvoj zločinac nije Alaksic nego neko drugi ali ja sam otvorio oci i shvatio da su mi politika i par idiota upropastili djetinjstvo za svoj racun,da se bogdo nikad nije desilo,i da ljudi nisu ovce,pa samo lete tamo gdje im kazu,koliko ima pravih sarajlija u sarajevu,imas ti malo veci problem nego Aleksić ,on mi nije ni rod ni pomoz bog,poznajem covjeka iz vidjenja i pitaj bilo koga

muslimana,srbina,hrvata jeli Aleksić radio zla nad civilima i zarobljenicima nesrpske nacionalnosti
Zamolio bih administraciju, kako ne bi poceli propitivati sta se, npr., prica o zenskoj rodbini ovog Macagloa, da banira ovog provokatora i negatora genocida nad Bosnjacima.
A za moju rodbinu pitaj sta ti treba,da pratiš ove diskusije znao bi neke stvari o meni,moja majka je muslimanka ako kojim slucajem mi psujes majku,de reci sta tebi najvise odgovara i ja cu tako napisati ,to za srebrenicu sam ja gledao i citao na YouTube i novinama,to pricaju ljudi bosanci( muslimani),nije to moje misljenje i ja tacno neznam sta se tamo dogodilo,tako da procitaj sve lijepo i svaku rijec uzmi onako kako je napisana ,na kraju krajeva sta mi znamo ko si ti i sta si,koje nacionalnosti,vjere itd,dali si uopste ucestvovao u ratu ili si iz njemačke protjeran ,
Macaglu

#1207 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Macaglu »

jalijas74 wrote:
I hvala ti za to konj,vidis da razumijes neke stvari ali ne sve,ja jesam konj ali zato sto nisam se rodio u nekoj normalnoj zemlji a ne onoj lažnoj jugoslaviji,danas ovdje gdje zivim družim se sa svima nije bitno ko je ko,ali ponekad bih volio da zaboravim ovaj jezik i da vise nikad ne razumijem raznorazne bljuvotine koje ljudi pricaju,npr.mene sramota sto ti i ja pričamo isti jezik,fuj
LBVIEW

#1208 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by LBVIEW »

Macaglu wrote: A za moju rodbinu pitaj sta ti treba,da pratiš ove diskusije znao bi neke stvari o meni,moja majka je muslimanka ako kojim slucajem mi psujes majku,de reci sta tebi najvise odgovara i ja cu tako napisati ,to za srebrenicu sam ja gledao i citao na YouTube i novinama,to pricaju ljudi bosanci( muslimani),nije to moje misljenje i ja tacno neznam sta se tamo dogodilo,tako da procitaj sve lijepo i svaku rijec uzmi onako kako je napisana ,na kraju krajeva sta mi znamo ko si ti i sta si,koje nacionalnosti,vjere itd,dali si uopste ucestvovao u ratu ili si iz njemačke protjeran ,
Slusaj mali, uopce nije bitno koje si nacionalnosti, onog trenutka kada u svoja usta uzmes Srebrenicu na takav nacin, svaka normalna diskusija s tobom prestaje. Ti ces nama nakon svega doci ovdje i na osnovu nekih "prica" ustvrditi kako je ista mozda "velika laz", i ocekivati "spremost" na diskusiju i uvazavanje tvojih "argumenta"? :x
Ma idi u 3pm i i ti i onaj ko te iz te geacke vukojebine ovamo poslao pa tamo fino guslaj o 'erojima.
Macaglu

#1209 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Macaglu »

LBVIEW wrote:
Macaglu wrote: A za moju rodbinu pitaj sta ti treba,da pratiš ove diskusije znao bi neke stvari o meni,moja majka je muslimanka ako kojim slucajem mi psujes majku,de reci sta tebi najvise odgovara i ja cu tako napisati ,to za srebrenicu sam ja gledao i citao na YouTube i novinama,to pricaju ljudi bosanci( muslimani),nije to moje misljenje i ja tacno neznam sta se tamo dogodilo,tako da procitaj sve lijepo i svaku rijec uzmi onako kako je napisana ,na kraju krajeva sta mi znamo ko si ti i sta si,koje nacionalnosti,vjere itd,dali si uopste ucestvovao u ratu ili si iz njemačke protjeran ,
Slusaj mali, uopce nije bitno koje si nacionalnosti, onog trenutka kada u svoja usta uzmes Srebrenicu na takav nacin, svaka normalna diskusija s tobom prestaje. Ti ces nama nakon svega doci ovdje i na osnovu nekih "prica" ustvrditi kako je ista mozda "velika laz", i ocekivati "spremost" na diskusiju i uvazavanje tvojih "argumenta"? :x
Ma idi u 3pm i i ti i onaj ko te iz te geacke vukojebine ovamo poslao pa tamo fino guslaj o 'erojima.
Nisam je ja uzeo srebrenicu usta majmune,nego tvoji suborci,saborci kako se vec kaze majmune,nek tvoja mama i tata idu i 3pm zajedno sa tobom pa da ne pricas takve gluposti majmune neobrazovani i mržnjom zadojeni
LBVIEW

#1210 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by LBVIEW »

Sarajmen wrote:Ako imate napisati nešto u vezi teme, bilo bi korisnije...ali i pametnije.
Nema veze s temom, ali ima s onima sto se svako malo nanovo registriraju kako bi prosipali relativizatorsku pricu o zlocinima sunarodnjaka im od Sarajeva do Srebrenice. Prije su se za puno manje stvari dijelili banovi, a sad svaki seljacic s Pala ili Sokoca moze nekaznjeno tvrditi kako je "Srebrenica laza". :x
LBVIEW

#1211 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by LBVIEW »

Macaglu wrote:
LBVIEW wrote:
Nisam je ja uzeo srebrenicu usta majmune,nego tvoji suborci,saborci kako se vec kaze majmune,nek tvoja mama i tata idu i 3pm zajedno sa tobom pa da ne pricas takve gluposti majmune neobrazovani i mržnjom zadojeni
Sta je gedzane sa Sokoca, mislio si guslati i ovdje kao sto si navikao po Romaniji, o vojvodi Aleksicu, Brnetu i ostalim 'erojima? Ta seljacko-lukava spika moze proci u kakvim seoskim krcmama ,ovdje ste procitani za sva vremena,a Sarajevo danas mozete samo sanjati-eto vam onog vaseg i(s)tocnog- kako ste se ponasali bolje niste ni zasluzili. :D
A sto se tice ovih uvreda, bas bih volio uzivo vidjeti reprizu istih,pa da vidimo koliki si 'eroj.
Izlija

#1212 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Izlija »

Hej ljudi molim vas nemojte ulaziti u nepotrebne diskusije i rasprave koje se netiču ove teme, a ako se želite prepirati oko stvari koje nisu vezane za ovu temu otvorite sebi jednu i pljujte jedan po drugom cijeli dan samo se maknite od ove fine raje koju je povezao nesretni splet okolnosti i činjenica da su preživjeli golgotu sa prostora navedenih u imenu teme. Molim sve ljude bez obzira na nacionalnost i vjeroispovjest da se pogledaju u ogledalo prije nego nešto napišu.
Budite ljudi prema sebi i ostalim oko sebe.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1213 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Macaglu
Skyfox

#1214 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Skyfox »

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/photo/galerija/4375/50244
fantasticna foto reportaza
Izlija

#1215 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Izlija »

Raja, Sretan nam dan ponovnog rođenja :thumbup:
capitano10

#1216 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by capitano10 »

Odlična tema, preporučujem svima da je pročitaju.. pogotovo oni koji žive na ovom području. :thumbup: :bih:
johntra

#1217 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by johntra »

ja sam dijete Grbavice i nikad neću zaboraviti početak rata tu, pogotovo u ulici Đure Salaja, iako sam imao samo 10 godina...hvala Bogu, pa smo izvukli živu glavu, a neki nažalost nisu imali te sreće...
riko-ga

#1218 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by riko-ga »

johntra wrote:ja sam dijete Grbavice i nikad neću zaboraviti početak rata tu, pogotovo u ulici Đure Salaja, iako sam imao samo 10 godina...hvala Bogu, pa smo izvukli živu glavu, a neki nažalost nisu imali te sreće...
Sada Kemala Kapetanovica.Ja tu provedo 4-5 lijepi godina poslije rata.
seldzuk

#1219 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by seldzuk »

Dr. Kuca wrote:
rendžer wrote:
A jel me fura hahahahaha. Cuj okruzena Grbavica u centru Sarajeva, srbska Grbavica. Kakva zatupljenost i ispiranje mozga, nevjerujem usima svojim. :shock:
Je li moguće da je i ruski patrijarh hodao po Grbavici u ratu? Allah selamet. Jesu li ovo zgrade blizu stadiona?
YaSSaL

#1220 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by YaSSaL »

Skyfox wrote:

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/photo/galerija/4375/50244
fantasticna foto reportaza
Ovo je savrseno...
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1221 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Woody »

Pokušaj odgovora za @seldzuk:
Je li moguće da je i ruski patrijarh hodao po Grbavici u ratu?
Prvo, ne postoji "ruski" patrijarh, već Moskovski Patrijarh, nejse, čisto sumnjam! A evo i zašto:

1. Gotovo čitavo područje Grbavice je u vrijeme 92-95 bilo preriskantno za "hodanje", pogotovo za dedu (u to vrijeme Aleksej II) od 65 godina - ko bi to mogao bezbjedonosno pokrivati?;
2. Srbi bi to tako udarili u talambase, da se od tog ni dan-danas ne bi moglo živjeti - Ne sjećam se neke medijske pokrivenosti takvog jednog događaja;
3. Moskovski patrijarh ne bi mogao obaviti takav jedan "obilazak" bez još većeg ihtijara - Patrijarha Pavla (u ta doba), znači morali bi "obilaziti" Grbavicu zajedno - čega se opet ne sjećam;
4. Zašto bi "hodao" po Grbavici?

U najboljem slučaju isti taj Aleksej II je mogao u Moskvi organizovati opelo i parastos poginulim ruskim "dobrovoljcima" s Grbavice - i to je to
karanana

#1222 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by karanana »

pa jesi vidio ovaj gore video?
imaju snimci i bio je s pavlom.
ne sjecam se dogadjaja ali mislim da je moguce.
capitano10

#1223 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by capitano10 »

Veselin Vlahović Batko osuđen na maksimalnu kaznu od 45 godina zatvora

Sud Bosne i i Hercegovine izrekao je danas Veselinu Vlahoviću Batku maksimalnu kaznu od 45 godina zatvora za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992. godine. Ovo je najveća kazna za zločine u BiH ikad izrečena.
SeaManMNE

#1224 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by SeaManMNE »

Ma kakva presuda bre... Ostaviti pašče nikšićko na sred Baščaršije... Nije zaslužio da 45 godina bude na teret građana. Mada se nadam da će mu neko u zatvoru presuditi, a prije toga ga 50-60 puta silovati i seckati.

:x :x :x

Pozdrav iz CG!
PM72

#1225 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

Sarajmen,
Svaki tvoj post pročitam sa velikom pažnjom.Odavno nisi sročio bolji tekst i pogodio u "sridu".Ne mogu biti sretan što je dobio maksimalnu kaznu jer pravedne kazne za zločine koje je počinio na ovom svijetu nema.Iskren da budem,u onaj drugi (šatro bolji ;-) )svijet nešto i ne vjerujem ali mi je žao što u nas ne vlada neki američki zakon da ga osude na tri doživotne robije ili električnu stolicu pa da ne pokvase krpu kad ga budu spaljivali.

Vjeruj mi,kad čitam šta je radio istranžirao bih ga na komade,mada pile ne mogu priklati.
Post Reply