Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da sta valja vec bi od njega nesto bilo. nema veze sto je mlad, mislim da ulazi u prve dvije recenice ove teme.
evo ga vec nekoliko godina u manchi i nista nije uradio.
naravno, zezao sam se pitajuci da li je on vec spomenut na ovoj temi, jer ja sam ga i spomenuo ovdje ima tome mjeseci i mnogi su se slozili.
Claudio Ranieri. Trener koji je nabijen nogom u dupe iz 90% ekipa koje je vodio. Zadnji put se za njega culo kad je kao selektor Grcke izgubio od Farskih Ostrva na svom terenu. Sto je najcudnije, uvijek nanova ubode dobar angazman.
Nije bio uopste los fudbaler, cak sta vise natrpao je masu golova dok je igrao za Bresciu i Cesenu. Ali je bio prava ubleha kad je u pitanju (ne)sportski zivot. Pusio je najmanje 2 kutije cigara dnevno, i bio poznat po tome da je pusio redovno na klupi Brescie cak i tokom utakmica. Arrigo Sacchi tadasnji selektor Italije odbijao je da ga pozove u repku sve dok ne prestane pusiti.
Nidje veze, iako provincijski golgeter covjek je jedan od kultnih likova italijanskog fudbala devedesetih godina i jedini kome je uspjelo da bude prvi strijelac u prve tri lige (A, B i C)...vrhunskih igraca koji su uzivali u duhanu bilo je napretek, narocito na zalasku karijere.
Ono sto ga je po mom misljenju omelo da zaigra za vece klubove i reprezentaciju je to sto je relativno kasno usao u profesionalni fudbal - mislim da su ga dovukli iz neke fabrike u Trstu kad je imao 23 godine.
Konkretno za LVG - covjek je osvojio trofeje i trenirao najvece klubove i reprezentaciju Holandije ali je uvijek imao problema sa igracima i upravom zbog arogancije i sto je supak.
Trenutno je predmet sprdnje jer je nekoliko vrhunskih igraca odbilo da igra za njega, ne voli niko supka i los karakter.
Konkretno za LVG - covjek je osvojio trofeje i trenirao najvece klubove i reprezentaciju Holandije ali je uvijek imao problema sa igracima i upravom zbog arogancije i sto je supak.
Trenutno je predmet sprdnje jer je nekoliko vrhunskih igraca odbilo da igra za njega, ne voli niko supka i los karakter.
pa sto xavi nije imao problema kluivert braca de boer rivaldo figo i jos mnogo drugih vrhunskih igraca koje je trenirao
cyprus wrote:Ne znam, kad god se spomene LVG, meni prvo na um pa'ne ovo :
Znam da se mnogi neće složit, ali čvrsto mislim da su Van Gaal i Ancelotti najprecjenjenija trenerska imena u svijetu fudbala...
van gaal
stvorio ajax koji je pobjedio milana u finalu lige prvaka u becu sa djecom
stvorio barcelonu koja je pocela harati i koja je harala sve do prije godinu dvije
stvorio bajern koji je harao pod palicom jupa
stvorio az koji je prekinuo dominaciju svetog holandskog trojstva ajax psv feynoordi sl
itd itd
covjek je najvece trenersko ime danasnjice i jedino mu je ferguson bio ravan ili mozda malo iznad ako se gleda ukupno
LVG je jedan od najvecih trenerskih imena ikada.
To sto razmazeni milioneri i zvjezdice ne vole njegov rezim,je sasvim drugi par rukava. Malo je i on cudan i pretjeruje nekada,ali ja ga izrazito postujem
P.S. Kazu da i njegova rođena djeca ga moraju persirati. Ne znam je li tacno