znala sammaida95 wrote:nisam baš daleko od toga![]()
![]()
sad cu ja iskopati stare postove
znala sammaida95 wrote:nisam baš daleko od toga![]()
![]()
sjecam ga se iz rata, cesto sma ga vidjalasalik79 wrote:Umro Saša Zurovac, alias Vlado Kliker, nas sugradjanin (nakon sto je, zajedno sa ostalim sticenicima, protjeran iz Jakesa) iz ratnih danaVlado je i u ratu razveseljavao svojom pjesmom...
Pocivao u miru...
https://youtu.be/qfu0pwDwiqE
Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...plain vanilla wrote:sjecam ga se iz rata, cesto sma ga vidjalasalik79 wrote:Umro Saša Zurovac, alias Vlado Kliker, nas sugradjanin (nakon sto je, zajedno sa ostalim sticenicima, protjeran iz Jakesa) iz ratnih danaVlado je i u ratu razveseljavao svojom pjesmom...
Pocivao u miru...
https://youtu.be/qfu0pwDwiqE
ima i jedna tuzna i sramotna prica vezana za Sasu, tj odnos prema njemu, ali neka..
pocivaj u miru, Sasa
ma joj, s Fatom (rafalka a ne jakesarka) se zezalo onako..bezopasnosalik79 wrote: Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...
I ja se iskreno nadam...plain vanilla wrote:ma joj, s Fatom (rafalka a ne jakesarka) se zezalo onako..bezopasnosalik79 wrote: Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...
malo s njom raja poprica, daju joj cigara i ode.. Sasa nam je uglavnom pjevao
a ovo sto spomenuh ne bih da razvlacim, ali kad god neko spomene Sasu ja se toga sjetim![]()
nadam se da je sada na ljepsem mjestu
hahasalik79 wrote:
I ja se iskreno nadam...
A Fatu su farbali u dugine boje i slicno, te je u onom mantilu znali kao medicinsku sestru poslati do Kreke, sa nekim "neupucenim" vozacem, kojeg bi zaustavili na Skveru...Vrati se jednom lik i veli: "Nije vam bas ona sestra sva...Na kraju mi zgrabi cigare iz auta i zbrisa!?"
Cini mi se da nam je Skvo prije mozda pola godine napisala da je ziv i da je sada, valjda, pod terapijom i ok...KvaziExpert wrote:A gdje je Enes, jel' umro?
Ma das joj cigaru, dvije, i namah se odljutiplain vanilla wrote:hahasalik79 wrote:
I ja se iskreno nadam...
A Fatu su farbali u dugine boje i slicno, te je u onom mantilu znali kao medicinsku sestru poslati do Kreke, sa nekim "neupucenim" vozacem, kojeg bi zaustavili na Skveru...Vrati se jednom lik i veli: "Nije vam bas ona sestra sva...Na kraju mi zgrabi cigare iz auta i zbrisa!?"
bas je se dobro sjecam, kao da je jucer bilo
i bas je pamtim veselu, nasmijanu iako se znala dobro naljutiti
Enko, ba, "ne vjerujem ti ja u te granate!"Danguba wrote:e sada, na kog Enku vi mislite?
Dobar si.salik79 wrote:Enko, ba, "ne vjerujem ti ja u te granate!"Danguba wrote:e sada, na kog Enku vi mislite?Visok, kada je ljeto cesto u mantilu i s vunenom kapom na glavi, presparta Tuzlu uzduz i poprijeko, po par puta na dan (i to vazda zurnim korakom, zastane na kratko, baci koji biser i nastavi)...Navodno, tjerao mater i sestru da mu ujutro kukuricu.
Ali, ubjedljivo najupecatljivija i najjaca njegova izjava u ratu je ona:"Svi cete vi pobudalit', samo Enko ce ostat' isti!"
Jasmine Imamoviću iz det ju?SkyLimit wrote:Bio sam u ovom novom Bingu. Šta reći, veliko je, puno radnji, uglavnom odjevni predmeti. Samo što mi lokacija baš i nije po želji, čuj Irac, pa tu treba maksuz otići. Za mene je Tuzla samo Brčanska i Korzo
Druže, kršiš obećanjeSkyLimit wrote:A kaže meni jedan iz Gornje Tuzle mrtav ozbiljan: "Je li ti znaš da u BiH postoje samo dvije čaršije? Baščaršija i čaršija u Gornjoj Tuzli". I da je prvo nastala Gornja Tuzla pa onda Donja Tuzla odnosno Tuzla i da je pravde danas bi se oni zvali samo Tuzla a ovi Donja Tuzla
Fino je mjesto G. Tuzla i fin narod.
pa carsija u Gornjoj Tuzli je autenticna, nista se nije mijenjala od nastanka, samo su onu cesmu dodaliSkyLimit wrote:A kaže meni jedan iz Gornje Tuzle mrtav ozbiljan: "Je li ti znaš da u BiH postoje samo dvije čaršije? Baščaršija i čaršija u Gornjoj Tuzli". I da je prvo nastala Gornja Tuzla pa onda Donja Tuzla odnosno Tuzla i da je pravde danas bi se oni zvali samo Tuzla a ovi Donja Tuzla
Fino je mjesto G. Tuzla i fin narod.