Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1201 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

maida95 wrote:nisam baš daleko od toga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
znala sam :evil:
sad cu ja iskopati stare postove :mrgreen:
Heller

#1202 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Heller »

Mene Maida podsjeća na jednu Maidu, izađeš li kad u Bunt :lol: :lol: :lol:

P.S. Šta fali nama što smo otišli u šoping :(
maida95

#1203 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

ne kopaj ništa, nije s foruma :mrgreen:

ma jok, nisam ni ušla tamo :oops:
salik79

#1204 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

Umro Saša Zurovac, alias Vlado Kliker, nas sugradjanin (nakon sto je, zajedno sa ostalim sticenicima, protjeran iz Jakesa) iz ratnih dana :( Vlado je i u ratu razveseljavao svojom pjesmom...

Pocivao u miru...

https://youtu.be/qfu0pwDwiqE
plain vanilla

#1205 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:Umro Saša Zurovac, alias Vlado Kliker, nas sugradjanin (nakon sto je, zajedno sa ostalim sticenicima, protjeran iz Jakesa) iz ratnih dana :( Vlado je i u ratu razveseljavao svojom pjesmom...

Pocivao u miru...

sjecam ga se iz rata, cesto sma ga vidjala

ima i jedna tuzna i sramotna prica vezana za Sasu, tj odnos prema njemu, ali neka..

pocivaj u miru, Sasa
salik79

#1206 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:Umro Saša Zurovac, alias Vlado Kliker, nas sugradjanin (nakon sto je, zajedno sa ostalim sticenicima, protjeran iz Jakesa) iz ratnih dana :( Vlado je i u ratu razveseljavao svojom pjesmom...

Pocivao u miru...

sjecam ga se iz rata, cesto sma ga vidjala

ima i jedna tuzna i sramotna prica vezana za Sasu, tj odnos prema njemu, ali neka..

pocivaj u miru, Sasa
Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...
plain vanilla

#1207 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

salik79 wrote: Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...
ma joj, s Fatom (rafalka a ne jakesarka) se zezalo onako..bezopasno
malo s njom raja poprica, daju joj cigara i ode.. Sasa nam je uglavnom pjevao

a ovo sto spomenuh ne bih da razvlacim, ali kad god neko spomene Sasu ja se toga sjetim :roll:
nadam se da je sada na ljepsem mjestu
salik79

#1208 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote: Ne znam da li je nesto "teze" u pitanju, ali sjecam se da se raja znala nasaliti sa njim kao i sa fatom Jakesarkom, Enkom i ostalom "rajom" koja je tumarala Tuzlom. Sto bio rekli - ko dokona omladina...
ma joj, s Fatom (rafalka a ne jakesarka) se zezalo onako..bezopasno
malo s njom raja poprica, daju joj cigara i ode.. Sasa nam je uglavnom pjevao

a ovo sto spomenuh ne bih da razvlacim, ali kad god neko spomene Sasu ja se toga sjetim :roll:
nadam se da je sada na ljepsem mjestu
I ja se iskreno nadam...

A Fatu su farbali u dugine boje i slicno, te je u onom mantilu znali kao medicinsku sestru poslati do Kreke, sa nekim "neupucenim" vozacem, kojeg bi zaustavili na Skveru...Vrati se jednom lik i veli: "Nije vam bas ona sestra sva...Na kraju mi zgrabi cigare iz auta i zbrisa!?" :mrgreen:
plain vanilla

#1209 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:
I ja se iskreno nadam...

A Fatu su farbali u dugine boje i slicno, te je u onom mantilu znali kao medicinsku sestru poslati do Kreke, sa nekim "neupucenim" vozacem, kojeg bi zaustavili na Skveru...Vrati se jednom lik i veli: "Nije vam bas ona sestra sva...Na kraju mi zgrabi cigare iz auta i zbrisa!?" :mrgreen:
haha
bas je se dobro sjecam, kao da je jucer bilo
i bas je pamtim veselu, nasmijanu iako se znala dobro naljutiti
salik79

#1210 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

KvaziExpert wrote:A gdje je Enes, jel' umro?
Cini mi se da nam je Skvo prije mozda pola godine napisala da je ziv i da je sada, valjda, pod terapijom i ok...
salik79

#1211 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:
I ja se iskreno nadam...

haha
bas je se dobro sjecam, kao da je jucer bilo
i bas je pamtim veselu, nasmijanu iako se znala dobro naljutiti
Ma das joj cigaru, dvije, i namah se odljuti :mrgreen:
LongDong

#1212 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by LongDong »

kad se već dotaklo tih živopisnih likova, šta je sa legom?

godinama je bio sveprisutan na brčanskoj, al zadnje vrijeme ga ne vidjam
skvo

#1213 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by skvo »

Ziv je Enko. Na Stupinama zivi pa ga vidjam skoro svaki dan. Dobar je, miran, sve redom pozdravlja. Cesto sjedi u Deliciji.
Danguba

#1214 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Danguba »

Uh jeste udrobili. :-)

Prvo spokoj dusama umrlih. :(

Zurovca smo najcesce vidjali oko velike pijace i bez imalo pokvarenosti dali bi mu cigaretu(a vec je imao) da nam bar malo otpjeva pjesmicu.

Fata rafalka, uh kod Dunde navrati. Napravimo cirkus sa njom. Mi se preselimo u Kapiju ona opet. Nisi je se mogao lako rijesiti.

''imas marku a za moga brata'' je bio onako fin ali sta god da mu das, imas i za moga brata.

Mujo je prodavao kospe ispred Kapije i na korzu. Enes zuco mu pravio dustvo...e sada, na kog Enku vi mislite? Bio je onaj sto ga Bahre prevrnuo u kontejner pa ga posle zezali ''mjauuu'' a on reda sve po spisku.

Uh kako se ''fino'' sjetiti tih vremena. Bila su teska. Informacije prestizu jedna drugu, patriotske pjesme na sve strane, sve se desavalo oko pijace i u centru, kafe se pile a cigare na komad kupovale...vrijeme koje se duboko urezalo u mom sjecanju. Mnogi danas nisu medju zivima iz tog vremena. :(
salik79

#1215 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

Danguba wrote:e sada, na kog Enku vi mislite?
Enko, ba, "ne vjerujem ti ja u te granate!" :mrgreen: Visok, kada je ljeto cesto u mantilu i s vunenom kapom na glavi, presparta Tuzlu uzduz i poprijeko, po par puta na dan (i to vazda zurnim korakom, zastane na kratko, baci koji biser i nastavi)...Navodno, tjerao mater i sestru da mu ujutro kukuricu.

Ali, ubjedljivo najupecatljivija i najjaca njegova izjava u ratu je ona:"Svi cete vi pobudalit', samo Enko ce ostat' isti!" :mrgreen:
SkyLimit

#1216 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by SkyLimit »

Mene godinama kad bih bio u Tuzli društvo zvalo "Hajdemo u pivnicu", a ja bih odbijao. Ta riječ pivnica me asocirala na neki zadimljeni treš lokal sa drvenim stolovima sa ogrebotinama od noža po sebi, sa onim njihajućim ulazom kao u western filmovima, i naravno na mjesto gdje rulja troši svoju radničku platu na jeftino pivo.

I tako ja jednom odem u slavnu pivnicu. Ispostavi se da se radi o uglednom restoranu koji se zapravo zove "Taverna" ali ga svi zovu Pivnica, blago zamračena prostorija, lagana muzika, mjesto za izaći sa djevojkom(ali rekao bih za ozbiljnije parove) ili porodicom, osoblje ljubazno i uslužno, hrana raznovrsna i cijene povoljne, a posebno mi se sviđa što ima izbor točenih pića. Stol do mene sjedio Selim Bešlagić :D

To mi je sad najdrže mjesto za izaći u Tuzlu. Subotom uveče bude neke uživo muzike, tamburice i slično, ima neka atmosfera ozbiljnosti i uzdržanosti ali meni to i odgovara, ne podnosim buku i preveliko veselje.
Danguba

#1217 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Danguba »

salik79 wrote:
Danguba wrote:e sada, na kog Enku vi mislite?
Enko, ba, "ne vjerujem ti ja u te granate!" :mrgreen: Visok, kada je ljeto cesto u mantilu i s vunenom kapom na glavi, presparta Tuzlu uzduz i poprijeko, po par puta na dan (i to vazda zurnim korakom, zastane na kratko, baci koji biser i nastavi)...Navodno, tjerao mater i sestru da mu ujutro kukuricu.

Ali, ubjedljivo najupecatljivija i najjaca njegova izjava u ratu je ona:"Svi cete vi pobudalit', samo Enko ce ostat' isti!" :mrgreen:
Dobar si.
To je taj. :D
salik79

#1218 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by salik79 »

:thumbup: :mrgreen:
sumirprimus

#1219 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by sumirprimus »

.
SkyLimit

#1220 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by SkyLimit »

Bio sam u ovom novom Bingu. Šta reći, veliko je, puno radnji, uglavnom odjevni predmeti. Samo što mi lokacija baš i nije po želji, čuj Irac, pa tu treba maksuz otići. Za mene je Tuzla samo Brčanska i Korzo :D
maida95

#1221 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

SkyLimit wrote:Bio sam u ovom novom Bingu. Šta reći, veliko je, puno radnji, uglavnom odjevni predmeti. Samo što mi lokacija baš i nije po želji, čuj Irac, pa tu treba maksuz otići. Za mene je Tuzla samo Brčanska i Korzo :D
Jasmine Imamoviću iz det ju? :mrgreen: :mrgreen:
SkyLimit

#1222 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by SkyLimit »

A kaže meni jedan iz Gornje Tuzle mrtav ozbiljan: "Je li ti znaš da u BiH postoje samo dvije čaršije? Baščaršija i čaršija u Gornjoj Tuzli". I da je prvo nastala Gornja Tuzla pa onda Donja Tuzla odnosno Tuzla i da je pravde danas bi se oni zvali samo Tuzla a ovi Donja Tuzla :D

Fino je mjesto G. Tuzla i fin narod.
Laertes

#1223 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Laertes »

SkyLimit wrote:A kaže meni jedan iz Gornje Tuzle mrtav ozbiljan: "Je li ti znaš da u BiH postoje samo dvije čaršije? Baščaršija i čaršija u Gornjoj Tuzli". I da je prvo nastala Gornja Tuzla pa onda Donja Tuzla odnosno Tuzla i da je pravde danas bi se oni zvali samo Tuzla a ovi Donja Tuzla :D

Druže, kršiš obećanje :mrgreen:
plain vanilla

#1224 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

SkyLimit wrote:A kaže meni jedan iz Gornje Tuzle mrtav ozbiljan: "Je li ti znaš da u BiH postoje samo dvije čaršije? Baščaršija i čaršija u Gornjoj Tuzli". I da je prvo nastala Gornja Tuzla pa onda Donja Tuzla odnosno Tuzla i da je pravde danas bi se oni zvali samo Tuzla a ovi Donja Tuzla :D

pa carsija u Gornjoj Tuzli je autenticna, nista se nije mijenjala od nastanka, samo su onu cesmu dodali :mrgreen:
Danguba

#1225 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Danguba »

Kako ono kazu, svako selo ima svoju ludu samo u G.Tuzli svaka kuca. :lol:

p.s. tamo imam i rodbine i prijatelja... :wink:
Post Reply