Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#1201 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

drndalo wrote:
iceman2010 wrote:Ovo za sruju nema veze sa tibrom tako da je to bezveze isticati kao neki nedostatak koji je specifican za tibru. Jednostavno je elektrodistribucija postavila takva pravila igre za sve nove prikljucke.
Da se ja kao relativno objektivan posmatrac ukljucim u raspravu oko struje... Kako nije i do Tibre, ako je bilo obecano i prodavano sa idejom da ce ljudi imati svoju kotlovnicu, kojom ce dobijati i toplu vodu, pa im boLJeri nece trebati...? I sa tom idejom u projektu, neko dobro rece, 4.2 bi bilo dovoljno, medjutim, centralno grijana topla voda pade u zaborav, ljudi moradose ugraditi boLJere, a vidi vraga, oni trose dosta, pa cijelom stanu nije dosta ono sto su ljudima u startu rekli da ce biti...? I to nije do Tibre ? Sto im nisu rekli da ce morati imati sve potrosace, pa nek onda svako izracuna sta ce sebi uplatiti...? Ovako su ljudi isli na jeftiniju varijantu, ALI koja im je bila obecana kao sasvim dovoljna, zbog radi nemanja potrebe za bojlerom...
Ta topla voda je obecana ljudima u a fazi i mozda b (nisam siguran). U svakom slucaju nije u C pa raja opet uzima najjeftiniju varijantu. Ali eto nek im ide na dusu to za bojler. Nije ovde problem predstavljen tako. Taj problem sa bojlerom je naknadna pamet koja je spomenuta kada je ukazano na to da tibra nema nikakve veze sa limitom koji je odredila elektroprivreda. Nije se raja odlucivala za najjeftiniju varijantu zbog toga sto nema bojlera nego zato sto je najjeftinija :-D Ako hoces da ne razmisljas o potrosnji treba ti skuplji prikljucak bez obzira na bojler. Ja npr. iskljucim bojler kada primjetim da se ugrijala voda pa kasnije opet po potrebi ukljucim. Stalno mi je ukljucen kompjuter i tv, frizider, jedna ili dvije sijalice u nocnim satima. Pored toga se zna desiti da radi rerna i jedno kolo, na sporetu, napa ili neki drugi veliki potrosac (fen, pegla, usisivac). Nije mi se jos desilo da mi nestane struje zbog prekoracenja. Cini mi se da postoji poprilicna tolerancija kada je ovaj limit u pitanju. Kako god saberem u nekim slucajevima sam bio preko ovog limita. Ako nekada budem imao problem platicu jos tih 500-600 KM za jos 2,5 KW.

P.S. Ovde neki pokusavaju predstaviti tibru kao nesto grozno, nesto sto se raspada, nesto odvratno. Namjerno se pretjeruje. Ja sam odrastao na Dobrinji. Dobrinja je super naselje i Tibra se ne moze porediti kada je u pitanju prostor, skole, infrastruktura, parkovi, igralista, setalista, ali kada je u pitanju kvalitet gradnje tibra ako nije bolja nije losija sigurno. Dva velika i brza lifta, parking u zgradi nasuprot garaza na dobrinji, super rijeseno pitanje grijanja, sirok hodnik, dobra stolarija, parket, vrata, klima, kupatilo.... Sve to je jako dobro i daleko od toga da je smece. Ponavljam, za mene je najveci problem nedostatak skole i igralista za djecu. Da nemam dijete tibra bi mi bila idealno mjesto za te pare. Ja bih volio da svi koji pisu kritike na racun tibre napisu u kojem to elitnom naselju oni zive.

P.S.2 Dobili su svi stari korisnici elektrodistribucije anekse ugovora. Na sta se odnose ti aneksi?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
BadCopy

#1202 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

KatarinaKosaca wrote:
BadCopy wrote:Tibra je kupila toliko zemlje u Sarajevu da ima da gradi u ovom trenutku narednih 30 godina.
Nema labavo
e su kupili?
dok sam ja jos bio u Tibri bila je aktuelna Cengic vila,Stup ( prema pansionu Suljevic),dom penzionera ne znam jesu li uspijeli srediti ali jd direktor bio zagrijan totalno,Sip itd
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1203 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

BadCopy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
BadCopy wrote:Tibra je kupila toliko zemlje u Sarajevu da ima da gradi u ovom trenutku narednih 30 godina.
Nema labavo
e su kupili?
dok sam ja jos bio u Tibri bila je aktuelna Cengic vila,Stup ( prema pansionu Suljevic),dom penzionera ne znam jesu li uspijeli srediti ali jd direktor bio zagrijan totalno,Sip itd
Za dom penzionera mi je Munib rekao da su kao tražili da rentaju da odlažu materijal, pa da penzioni fond tražio neke ogromne pare. Sad će kao penzioni fond sve prodavati pa i to. Bolje je da se onde nešto napravi jer je sad sastajalište narkomana, lopova-klošara koji razbijaju stakla na autima, svih insekata i pacova.
BadCopy

#1204 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Katarina Munib ima pojma ko tele o heklanju. :D
KatarinaKosaca

#1205 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

BadCopy wrote:Katarina Munib ima pojma ko tele o heklanju. :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
amaretto

#1206 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

.
Last edited by amaretto on 18/10/2013 01:23, edited 1 time in total.
LeonardoAC

#1207 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LeonardoAC »

Ne mogu da vjerujem da je hohštapler iz Kiseljaka i nekakve prčvarnice uspio ovoliko zemlje po Sarajevu pokupovati i napraviti urbicid u glavnom gradu države. Ovo je balkasnak kriminalna akcija stoljeća. Ovo ne bi prošlo nigdje, al' nigdje u svijetu gdje je bar minimum civilizacije prisutan. Ovi što su pokupovali tibru su još smješniji sa svojim postovima tješeći sami sebe da su napravili "dobar potez", pa ubjeđujući i ostale da to učine.

Image

Image

Pa pogledaj samo kako to izgleda - isto izbjeglički kamp. Mogu mislit' kako će biti veselo kad se to malo naseli, a ova smiješna "štancaj-gradnja" počne da pokazuje sve svoje nedostatke... ovo će izgledati kao starački dom u Nedžarićima.

Ovdje su sigurno umješani svi - od premijera do načelnika, od tužilaca do sudija. Nemoguće je da se ovdje ne vodi krivični postupak za one koji su ovo dozvolili, da nigdje nema ni članka u novinama, priloga na nekom dnevniku. Koliko stanova je izgrađeno i ne čudi da je to tako - Ko se pobuni, Tibra i ekipa mu šušnu 50ak kvadrata i taj ušuti. Fuj!
amaretto

#1208 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

.
Last edited by amaretto on 18/10/2013 01:24, edited 1 time in total.
amaretto

#1209 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

.
Zatamnjena stakla

#1210 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Zatamnjena stakla »

Leonardo nemoj da sereš. Pusti ljude da žive. I ja kažem da je niđe veze al' bolje ovdje nov stan kupit nego gore u gradu niđe veze s vezom.
corvus_edin

#1211 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by corvus_edin »

Sta je predvidjeno/instalirano u slucaju pozara?
macmoodan

#1212 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

Osim manjka zelenila ja fakat ne kontam zbog čega je ovo urbicid :shock: Na grbavici i u Hrasnom nije puno veća udaljenost između grupe zgrada, s tim što oko zgrada ima parkova, a zgrade su i po pet spratova više.

Image

Image

Da stanovnici pokupuju parking prostore u garaži (koji su bezobrazno skupi), mogao bi se park napraviti između zgrada i čitavo naselje bi izgledalo taman :thumbup:

Od mahalaca koji misle da su svi naslijedili komad zemlje za trospratnu kuću ne očekujem da sve ovo razumiju, kao ni od favelaša sa Ciglana, ali da fizički ne bi potpuno pokrili površinu države i tako uništili sve šume, rijeke i brda, neophodno je da se grade visoke zgrade sa velikim kapacitetom.

Tibra ima nedostataka, direktor im je šupak iz više razloga, ali se fakat pretjeruje sa kritikama.
johntra

#1213 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

VjecitiStudent wrote:
Još da je nataliteta da to popuni ...
šta će ti natalitet, pored dijaspore...prodaće oni sve što naprave, ne boj se...
StupskaBitanga

#1214 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Imam osjećaj da se ovi iz Tibre svojski trude da izgrade dobre međususjedske/komšijske odnose.
Zar nema ništa ljepše otvoriš prozor ili izađeš na balkon i vidiš komšiju/susjeda polugolog ili u mantilu pa poneseš sošlju kafe i popiješ s njim onako usput a ako ti zatreba koji gram šećera ili brašna komšija ti preko prozora može dobaciti. Bravo Tibra :thumbup:
amaretto

#1215 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

Eh pa ne razumije sit gladnog.
Ne mogu opisati osjećaj kad sam prije 3 mjeseca ušao u svoj stan u Tibri nakon 7 godina podstanarstva.
Dao sam na kirije oko 20000KM, sad bih s tim parama mogao kupiti pristojno auto i još otići u Brazil na SP :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1216 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ne shvataju to oni koji žive s roditeljima
od dede dobili stan
udali/oženili se dobro
imaju dobre plate pa su kao momak i djevojka uštedjeli dovoljno da kupe stan kešom
i tako dalje
johntra

#1217 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

ne znam šta se uopšte obazirete na takve likove...
macmoodan

#1218 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

StupskaBitanga wrote:Imam osjećaj da se ovi iz Tibre svojski trude da izgrade dobre međususjedske/komšijske odnose.
Zar nema ništa ljepše otvoriš prozor ili izađeš na balkon i vidiš komšiju/susjeda polugolog ili u mantilu pa poneseš sošlju kafe i popiješ s njim onako usput a ako ti zatreba koji gram šećera ili brašna komšija ti preko prozora može dobaciti. Bravo Tibra :thumbup:
Hajde još jednom da ponovimo, kome nije bitan pogled - ne gleda kroz prozor. Kome je bitan...

Image

Tibra mu gotiva :D
KatarinaKosaca

#1219 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Ma, naravno da je divno kad se čovjek osamostali i ima svoj stan i ne baca pare na podstanarstvo. Naravno da je divno kad se odvoji od roditelja. To, ipak, ne znači da se Tibra treba predstavljati kao elitno naselje, jer to nije baš nikako, pitati gdje je ko to kao ranije živio (@amaretto, neću ti naravno davati adresu, ali bih voljela da ti pokažem šta je lijep stan), čuditi se ako netko želi samo da se može istuširati kad poželi :roll: , nazivati pljuvačem svakoga ko se drzne reći primjedbu, a istovremeno braniti Tibru kao da te rodila. Ako je slab izlaz ovde na visokoj katnosti to je do Vodovoda (nije nego do pumpe koju je ugrađivala Tibra), ako osigurač ne iskače u stanu nego na satu u prizemlju to je do Elektra, (nije nego do Tibre koja je to kupovala). Ja svoje auto jako volim, divan je bio osjećaj kad je došao iz tvornice sa 18km, ipak, neću i nisam ni tada ubjeđivala da je bolji od bmwx6 na primjer. Imate vi pravo biti sretni vlasnici, kao što sam ja nesretna vlasnica, ali nemojte mi samo govoriti da je ovo luxuzija , ljepota i da nema veze to što malo moraš uključivat, isključivat i da se ne možeš istuširat kad hoćeš. Napisa se da je bolje od Titove, moš mislit, ni manje ni više. Kao u Titovoj ima žohara. Pa, ovdje ima pacova.. Ispred, a prema domu penzionera hodaju pacovi kao mačke. I ne boje se. E, to dragi moji, nije ni ljepota , ni luksuzija, ni bolje od ovog ili od onog. Kao što sam davno napisala, kako ja , tako ni vi niste imali para za bolje i luksuznije. I to je to.
Isto ne vidim potrebu da se sad prave šale i šprdnje ovo kao što radi @stupska bitanga... jer ako netko živi na Poljinama uopće nema potreba da se bakće sa ovima u Tibri i time kako gledaju u komšiju. Prije će biti drugi motiv, ali da ne ulazim sad u tol.
BadCopy

#1220 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Tibra je ono sto ovom gradu najvise treba.Jeftini stanovi za smjestaj porodice.Ne mozes ocekivati savrsen pogled i bijeli mermer a platiti stan 60 hiljada.Takvo nesto kosta ipak duplo vise.
maxell_sarajevo

#1221 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

corvus_edin wrote:Sta je predvidjeno/instalirano u slucaju pozara?
Imaju hidranti na svakom spratu + PP aparati.
maxell_sarajevo

#1222 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

LeonardoAC wrote:Ne mogu da vjerujem da je hohštapler iz Kiseljaka i nekakve prčvarnice uspio ovoliko zemlje po Sarajevu pokupovati i napraviti urbicid u glavnom gradu države. Ovo je balkasnak kriminalna akcija stoljeća. Ovo ne bi prošlo nigdje, al' nigdje u svijetu gdje je bar minimum civilizacije prisutan. Ovi što su pokupovali tibru su još smješniji sa svojim postovima tješeći sami sebe da su napravili "dobar potez", pa ubjeđujući i ostale da to učine.

Pa pogledaj samo kako to izgleda - isto izbjeglički kamp. Mogu mislit' kako će biti veselo kad se to malo naseli, a ova smiješna "štancaj-gradnja" počne da pokazuje sve svoje nedostatke... ovo će izgledati kao starački dom u Nedžarićima.

Ovdje su sigurno umješani svi - od premijera do načelnika, od tužilaca do sudija. Nemoguće je da se ovdje ne vodi krivični postupak za one koji su ovo dozvolili, da nigdje nema ni članka u novinama, priloga na nekom dnevniku. Koliko stanova je izgrađeno i ne čudi da je to tako - Ko se pobuni, Tibra i ekipa mu šušnu 50ak kvadrata i taj ušuti. Fuj!
Pozdrav za hejtere i komšinice :D
Image
BadCopy

#1223 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Maxi aj sidji dole i pozdravi mi Smajica :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1224 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

mogu misliti koji je osjećaj kad kupite stan svojim radom i zalaganjem :thumbup:

za razliku kad nasljediš od babe u centru grada i misliš da je to tako trebalo i da tako svi moraju
i ponižavaš sve druge
anonimus03

#1225 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by anonimus03 »

BadCopy wrote:Maxi aj sidji dole i pozdravi mi Smajica :D
Mogu li ja umjesto Maxell-a? :mrgreen:
Post Reply