Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
azurna_obala

#1201 Re: Snijeg sirom BiH

Post by azurna_obala »

Nego, danas ljudi čekaju autobus, i prvo dolazi komercijala, ušla žena i vozač je istjera iz autobusa, jer nije mogla sa mjesečnom kartom u taj autobus, a bezbeli da nije htjela kupovati kartu...(juče sam čini mi se negdje čula kako i u komercijali važe mjesečne karte, zbog ove situacije)..
blue_sky

#1202 Re: Snijeg sirom BiH

Post by blue_sky »

stanovnici Mostara se za pomoć mogu obratiti preko 4 broja telefona Stožera/Štaba Civilne zaštite i to: 558 253; 558 257; 334 294 i 334 295.
Mr.Penguin

#1203 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

r_faruk wrote:cuj snijeg u sarajevu, jos na pocetku februara............... :-) ne kontam ko se iznenadio i kome je cudna ova kolicina snijega u sarajevu, nije prvi put........
drugi put nakon 13 godina
r_faruk

#1204 Re: Snijeg sirom BiH

Post by r_faruk »

bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
suncica24

#1206 Re: Snijeg sirom BiH

Post by suncica24 »

r_faruk wrote:bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
Vjerujem da si ti, onako licno i personalno bio spreman :D
sheilak

#1207 Re: Snijeg sirom BiH

Post by sheilak »

Meni mama kaže da su ovakve zima bile normalne i redovne kad je ona bila mala, dakle 60tih.

Ja ih se sjećam kad sam išla u vrtić, ali ipak ne u ovolikoj mjeri i uz ovoliko snijega. Mene je strah da su ovo zadnji trzaji zime, da se zime opraštaju od nas i žele otići u velikom stilu. :-D Voljela bih da nisam u pravu.
VjecitiStudent

#1208 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

slobodni armirach wrote:
kurty wrote:Jedan od pokazatelja komunikacije izmedju institucija vlasti i ovih nadleznih organa...

U subotu navece je "stiglo naredjenje" svima onim koji imaju kamione i slepere da se u nedjelju oni dovuku pred rudnik i da se vozi cumur u termoelektranu... Svi su tako uradili i kad je kolona krenula, nakon 100njak metara ih zaustavi policija i krene da pise kazne, jer je zabranjeno saobracanje tog tipa vozila...
joj drotova, u p.m. :x
Nije do drotova, vec do onih za koje ide 0,5% iz svake nase plate (oko 100 miliona godisnje, svake godine i kad ima snijega i poplava i kad nema) i koji su im propustili organizovati posao.
r_faruk

#1209 Re: Snijeg sirom BiH

Post by r_faruk »

suncica24 wrote:
r_faruk wrote:bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
Vjerujem da si ti, onako licno i personalno bio spreman :D

naravno da sam bio spreman za lopatanje i lopatao sam............ oni koji su trebali da organizuju nisu bili spremni, CZ, kucni savjet itd...
klixober

#1210 Re: Snijeg sirom BiH

Post by klixober »

r_faruk wrote:cuj snijeg u sarajevu, jos na pocetku februara............... :-) ne kontam ko se iznenadio i kome je cudna ova kolicina snijega u sarajevu, nije prvi put........
Jeste.
r_faruk

#1211 Re: Snijeg sirom BiH

Post by r_faruk »

ja pamtim jos dva.........
lajkujMe

#1212 Re: Snijeg sirom BiH

Post by lajkujMe »

sheilak wrote:Meni mama kaže da su ovakve zima bile normalne i redovne kad je ona bila mala, dakle 60tih.

Ja ih se sjećam kad sam išla u vrtić, ali ipak ne u ovolikoj mjeri i uz ovoliko snijega. Mene je strah da su ovo zadnji trzaji zime, da se zime opraštaju od nas i žele otići u velikom stilu. :-D Voljela bih da nisam u pravu.
Vidis ono sto je smjesno kod globalnog zagrijavanja je da su padavine i nevremena mnogo vece/cesce, pa mozes ocekivati da 5 godina jedva padne snjeg al da zato 6 godine padne 2 i vise metra :-) znaci umjesto stabilne klime to jest ocekivane klime predvidive itd ce nestati a zamjeniti ce je ekstremi.
blue_sky

#1213 Re: Snijeg sirom BiH

Post by blue_sky »

sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece :-)
sta ces bolan biti spreman, juce mi komsija izas'o iz kuce tako sto je stao na stolicu i na stomaku ispuz'o kroz rupu pri vrhu vrata. doci do prodavnice je nemoguca misija, a i ko dodje ona je prazna.
Kinaski

#1214 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kinaski »

Ja bih trebao na put ( van granica BiH) da krenem u petak odnosno subotu , sad ne znam da li da idem ili ne :?
nihil_

#1215 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece :-)
sta ces bolan biti spreman, juce mi komsija izas'o iz kuce tako sto je stao na stolicu i na stomaku ispuz'o kroz rupu pri vrhu vrata. doci do prodavnice je nemoguca misija, a i ko dodje ona je prazna.
Pa dje ti zivis?
r_faruk

#1216 Re: Snijeg sirom BiH

Post by r_faruk »

pa nije bitno sta ko pamti, al evo ima nekih koji se toga uhvate i ja odgovorim i sta sada. hebo ga snijeg, ako sam preguro 1993 godine sto to ne bih i sada. zato i kazem da nije neki opsti haos kako su navalili na tv-u......... ja sam svoje uradio............ pripremili smo put i za hitnu i za komunalno i za sve ostalo, moze kamion proci, sad je do ovih na vlasti, ja jos ni jedan kamion ni bager nisam vidio u svojoj mahali.......... jebi ga ne radi se ljudima, a placeni su za to.......
blue_sky

#1217 Re: Snijeg sirom BiH

Post by blue_sky »

nihil_ wrote:
blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece :-)
Pa dje ti zivis?
u Mostaru, pet minuta od glavne ulice, neces vjerovati ;-)
Janjicar

#1218 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

ja male stolice... :skoljka:
slobodni armirach

#1219 Re: Snijeg sirom BiH

Post by slobodni armirach »

pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukate :lol: :lol:

što ti nisi komši pomogla, kad mu je bilo mrsko čistit snijeg :D , dje proveo ova četiri dana?
nihil_

#1220 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

r_faruk wrote:pa nije bitno sta ko pamti, al evo ima nekih koji se toga uhvate i ja odgovorim i sta sada. hebo ga snijeg, ako sam preguro 1993 godine sto to ne bih i sada. zato i kazem da nije neki opsti haos kako su navalili na tv-u......... ja sam svoje uradio............ pripremili smo put i za hitnu i za komunalno i za sve ostalo, moze kamion proci, sad je do ovih na vlasti, ja jos ni jedan kamion ni bager nisam vidio u svojoj mahali.......... jebi ga ne radi se ljudima, a placeni su za to.......
Fakat sinoc sam tek pogledao tv od kad je ovo poceli i prema njima situacija je 100x gora od onog sto svojim ocima gledam. Jadna dijaspora nasikirat ce se zbog nas opet :lol:
blue_sky

#1221 Re: Snijeg sirom BiH

Post by blue_sky »

slobodni armirach wrote: pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukate :lol: :lol:

što ti nisi komši pomogla, kad mu je bilo mrsko čistit snijeg :D , dje proveo ova četiri dana?
otkud znas da nisam pomogla/li...al je bitno raspravljati se :)
covjek sam zivi, sta je radio i sta je mogao uz ovu mecavu ne znam ni ja, pa ni ti.
Hemel

#1222 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Hemel »

Image

prejaka slika...bas govori vise od hiljadu rijeci... :thumbup:
arzuhal

#1223 Re: Snijeg sirom BiH

Post by arzuhal »

Ima ovdje raje koja se sjeća tih snjegova, k'o Broj Jedan...''Kad je ono Agamemnon po'šo okupljat vojske da krene na Troju, 'vaki je sličan snijeg pao..''
slobodni armirach

#1224 Re: Snijeg sirom BiH

Post by slobodni armirach »

blue_sky wrote:
slobodni armirach wrote: pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukate :lol: :lol:

otkud znas da nisam pomogla/li...al je bitno raspravljati se :)
covjek sam zivi, sta je radio i sta je mogao uz ovu mecavu ne znam ni ja, pa ni ti.
:skoljka: sto se onda ne pofali :D

nek se malo odmakne od fejsbuka necu mu naskodit :D
nihil_

#1225 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

blue_sky wrote:
nihil_ wrote:
Pa dje ti zivis?
u Mostaru, pet minuta od glavne ulice, neces vjerovati ;-)
Toliko tesko do prodavnice? Pa lopate u ruke
Post Reply