Snijeg sirom BiH
- azurna_obala
#1201 Re: Snijeg sirom BiH
Nego, danas ljudi čekaju autobus, i prvo dolazi komercijala, ušla žena i vozač je istjera iz autobusa, jer nije mogla sa mjesečnom kartom u taj autobus, a bezbeli da nije htjela kupovati kartu...(juče sam čini mi se negdje čula kako i u komercijali važe mjesečne karte, zbog ove situacije)..
- blue_sky
#1202 Re: Snijeg sirom BiH
stanovnici Mostara se za pomoć mogu obratiti preko 4 broja telefona Stožera/Štaba Civilne zaštite i to: 558 253; 558 257; 334 294 i 334 295.
-
Mr.Penguin
#1203 Re: Snijeg sirom BiH
drugi put nakon 13 godinar_faruk wrote:cuj snijeg u sarajevu, jos na pocetku februara...............ne kontam ko se iznenadio i kome je cudna ova kolicina snijega u sarajevu, nije prvi put........
-
r_faruk
#1204 Re: Snijeg sirom BiH
bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
- Nisrin
- suncica24
#1206 Re: Snijeg sirom BiH
Vjerujem da si ti, onako licno i personalno bio spremanr_faruk wrote:bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
- sheilak
#1207 Re: Snijeg sirom BiH
Meni mama kaže da su ovakve zima bile normalne i redovne kad je ona bila mala, dakle 60tih.
Ja ih se sjećam kad sam išla u vrtić, ali ipak ne u ovolikoj mjeri i uz ovoliko snijega. Mene je strah da su ovo zadnji trzaji zime, da se zime opraštaju od nas i žele otići u velikom stilu.
Voljela bih da nisam u pravu.
Ja ih se sjećam kad sam išla u vrtić, ali ipak ne u ovolikoj mjeri i uz ovoliko snijega. Mene je strah da su ovo zadnji trzaji zime, da se zime opraštaju od nas i žele otići u velikom stilu.
-
VjecitiStudent
#1208 Re: Snijeg sirom BiH
Nije do drotova, vec do onih za koje ide 0,5% iz svake nase plate (oko 100 miliona godisnje, svake godine i kad ima snijega i poplava i kad nema) i koji su im propustili organizovati posao.slobodni armirach wrote:joj drotova, u p.m.kurty wrote:Jedan od pokazatelja komunikacije izmedju institucija vlasti i ovih nadleznih organa...
U subotu navece je "stiglo naredjenje" svima onim koji imaju kamione i slepere da se u nedjelju oni dovuku pred rudnik i da se vozi cumur u termoelektranu... Svi su tako uradili i kad je kolona krenula, nakon 100njak metara ih zaustavi policija i krene da pise kazne, jer je zabranjeno saobracanje tog tipa vozila...
-
r_faruk
#1209 Re: Snijeg sirom BiH
suncica24 wrote:Vjerujem da si ti, onako licno i personalno bio spremanr_faruk wrote:bez obzira, sto je drugi put nakon 2000 godine, i prije toga je bilo ovakvih snjegova, prema tome svi smo trebali biti spremni na ovo.........
naravno da sam bio spreman za lopatanje i lopatao sam............ oni koji su trebali da organizuju nisu bili spremni, CZ, kucni savjet itd...
-
klixober
#1210 Re: Snijeg sirom BiH
Jeste.r_faruk wrote:cuj snijeg u sarajevu, jos na pocetku februara...............ne kontam ko se iznenadio i kome je cudna ova kolicina snijega u sarajevu, nije prvi put........
-
r_faruk
#1211 Re: Snijeg sirom BiH
ja pamtim jos dva.........
-
lajkujMe
#1212 Re: Snijeg sirom BiH
Vidis ono sto je smjesno kod globalnog zagrijavanja je da su padavine i nevremena mnogo vece/cesce, pa mozes ocekivati da 5 godina jedva padne snjeg al da zato 6 godine padne 2 i vise metrasheilak wrote:Meni mama kaže da su ovakve zima bile normalne i redovne kad je ona bila mala, dakle 60tih.
Ja ih se sjećam kad sam išla u vrtić, ali ipak ne u ovolikoj mjeri i uz ovoliko snijega. Mene je strah da su ovo zadnji trzaji zime, da se zime opraštaju od nas i žele otići u velikom stilu.Voljela bih da nisam u pravu.
- blue_sky
#1213 Re: Snijeg sirom BiH
sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece
sta ces bolan biti spreman, juce mi komsija izas'o iz kuce tako sto je stao na stolicu i na stomaku ispuz'o kroz rupu pri vrhu vrata. doci do prodavnice je nemoguca misija, a i ko dodje ona je prazna.
sta ces bolan biti spreman, juce mi komsija izas'o iz kuce tako sto je stao na stolicu i na stomaku ispuz'o kroz rupu pri vrhu vrata. doci do prodavnice je nemoguca misija, a i ko dodje ona je prazna.
- Kinaski
#1214 Re: Snijeg sirom BiH
Ja bih trebao na put ( van granica BiH) da krenem u petak odnosno subotu , sad ne znam da li da idem ili ne 
-
nihil_
#1215 Re: Snijeg sirom BiH
Pa dje ti zivis?blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece![]()
-
r_faruk
#1216 Re: Snijeg sirom BiH
pa nije bitno sta ko pamti, al evo ima nekih koji se toga uhvate i ja odgovorim i sta sada. hebo ga snijeg, ako sam preguro 1993 godine sto to ne bih i sada. zato i kazem da nije neki opsti haos kako su navalili na tv-u......... ja sam svoje uradio............ pripremili smo put i za hitnu i za komunalno i za sve ostalo, moze kamion proci, sad je do ovih na vlasti, ja jos ni jedan kamion ni bager nisam vidio u svojoj mahali.......... jebi ga ne radi se ljudima, a placeni su za to.......
- blue_sky
#1217 Re: Snijeg sirom BiH
u Mostaru, pet minuta od glavne ulice, neces vjerovatinihil_ wrote:Pa dje ti zivis?blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece![]()
- Janjicar
#1218 Re: Snijeg sirom BiH
ja male stolice...blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece![]()
- slobodni armirach
#1219 Re: Snijeg sirom BiH
pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukateblue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece![]()
što ti nisi komši pomogla, kad mu je bilo mrsko čistit snijeg
-
nihil_
#1220 Re: Snijeg sirom BiH
Fakat sinoc sam tek pogledao tv od kad je ovo poceli i prema njima situacija je 100x gora od onog sto svojim ocima gledam. Jadna dijaspora nasikirat ce se zbog nas opetr_faruk wrote:pa nije bitno sta ko pamti, al evo ima nekih koji se toga uhvate i ja odgovorim i sta sada. hebo ga snijeg, ako sam preguro 1993 godine sto to ne bih i sada. zato i kazem da nije neki opsti haos kako su navalili na tv-u......... ja sam svoje uradio............ pripremili smo put i za hitnu i za komunalno i za sve ostalo, moze kamion proci, sad je do ovih na vlasti, ja jos ni jedan kamion ni bager nisam vidio u svojoj mahali.......... jebi ga ne radi se ljudima, a placeni su za to.......
- blue_sky
#1221 Re: Snijeg sirom BiH
otkud znas da nisam pomogla/li...al je bitno raspravljati seslobodni armirach wrote: pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukate![]()
![]()
što ti nisi komši pomogla, kad mu je bilo mrsko čistit snijeg, dje proveo ova četiri dana?
covjek sam zivi, sta je radio i sta je mogao uz ovu mecavu ne znam ni ja, pa ni ti.
- Hemel
#1222 Re: Snijeg sirom BiH

prejaka slika...bas govori vise od hiljadu rijeci...
- arzuhal
#1223 Re: Snijeg sirom BiH
Ima ovdje raje koja se sjeća tih snjegova, k'o Broj Jedan...''Kad je ono Agamemnon po'šo okupljat vojske da krene na Troju, 'vaki je sličan snijeg pao..''
- slobodni armirach
#1224 Re: Snijeg sirom BiH
blue_sky wrote:otkud znas da nisam pomogla/li...al je bitno raspravljati seslobodni armirach wrote: pa imal ista da vama mostarcima paše, samo nešto kukate![]()
![]()
što ti nisi komši pomogla, kad mu je bilo mrsko čistit snijeg, dje proveo ova četiri dana?
![]()
covjek sam zivi, sta je radio i sta je mogao uz ovu mecavu ne znam ni ja, pa ni ti.
nek se malo odmakne od fejsbuka necu mu naskodit
-
nihil_
#1225 Re: Snijeg sirom BiH
Toliko tesko do prodavnice? Pa lopate u rukeblue_sky wrote:u Mostaru, pet minuta od glavne ulice, neces vjerovatinihil_ wrote:Pa dje ti zivis?blue_sky wrote:sad je bitno ko sta pamti i ko je spreman za ovo stanje- cuj spreman za prirodne nesrece![]()