Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chuchumbamayumbe

#1201 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

neo7 wrote:20 KM za 3 klika ? Ma daj...
Pa, koliko vi mislite da vrijedi nečiji izlazak na teren i 3 klika?!
3km?!
:-) :roll:
neo7

#1202 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Pa nece izaci ja koji nemam veze sa LOL-om pa kofigurisati. Doci ce uposlenik LOL-a i to uraditi. Zar nije logicno da ti davatelj usluge to sve konfigurise jer ti ces korsititi njegovu uslugu, i dok nema te konfiguraicje ti ne mozes koristiti ?
plejka2

#1203 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

Kako je krenulo nebi me cudilo da ih pocnu zvat kad bude trebalo ici po hljeb,cigare... :P

nego stvarno ako je kod njih uzet modem i zajebava pa logicno je da ces im odnjet ili da ce oni doci to pogledat....
druga je stvar ako ti kupis modem u radnji pa neznas namjestit i zovnes ih... tad se placa sigurno.
neo7

#1204 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Lud i ponosan wrote:Ne, nije logicno. Ja kupim router u prodavnici i zovem LOL da mi konfigurise besplatno, pa oni bi bili ludaci da to tako rade.
Cijena routera kod nas je 55 KM, ako je potrebna konfiguracija na adresi placa se dodatnih 20 KM
Kupis router kod njih, znaci oni ni za svoj router ne nude konfiguraciju a da ne pricam ako ga sam negdje drugo!
ala7

#1205 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Ne bitno kupio kod njih ili ne po meni je ISP duzan ici u korist korisnika u tom slucaju jer ipak koristimo i placamo te usluge..

Nije ista ponuda kod svakog i zamisao svega toga.. Ipak mislim da je korisnik na prvom mjestu, trebalo bi biti..
neo7

#1206 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Ma kontam ja to, ali 20KM za par obicnih klikova. Pa sama reinstalcija sistema toliko kosta i uzme vise vremena...ali hajde, da vise ne spamam temu ovime ja sam rekao sta imam :) Ono nemam nista protiv, samo me iznenadi jer sam imao sliku user friendly odnosa logosoftva...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1207 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

neo7 wrote:Ma kontam ja to, ali 20KM za par obicnih klikova. Pa sama reinstalcija sistema toliko kosta i uzme vise vremena...ali hajde, da vise ne spamam temu ovime ja sam rekao sta imam :) Ono nemam nista protiv, samo me iznenadi jer sam imao sliku user friendly odnosa logosoftva...
20 KM nema veze sa tim koliko ima da se radi kada ti dođe.. dolazak je 20 KM... pa mislim svugdje... :)

kada zoveš servisera za neki drugi uređaj, TV npr, mašinu za veš, toliko ti naplati da ti dođe kući. ko polazna cijena u taksiju ;)
zilog

#1208 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

ala7 wrote:Ne bitno kupio kod njih ili ne po meni je ISP duzan ici u korist korisnika u tom slucaju jer ipak koristimo i placamo te usluge..

Nije ista ponuda kod svakog i zamisao svega toga.. Ipak mislim da je korisnik na prvom mjestu, trebalo bi biti..
Pokusavam kod BHT-a naci ruter, koji kupis mimo paketa, za 55 KM, gdje ti dodju kuci da ga instaliraju. :roll:

U stvari, trebali bi kod mene kuci podesavati i mobitel od 1000 KM. Ipak mislim da je korisnik na prvom mjestu, trebalo bi biti.. Sutra zovem, pristavim kafu, pa ti javim reakciju. Oni su prvi i daju vise. :lol: :lol: :lol: :lol:

@neo7
Znam ja da kontas. 3 klika su besplatno. Dolazak i odlazak su 20 KM.
Ako mislis da treba drugacije, samo reci gdje radis, da pocnem zivkati. 8-)
ala7

#1209 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

zilog wrote:
ala7 wrote:Ne bitno kupio kod njih ili ne po meni je ISP duzan ici u korist korisnika u tom slucaju jer ipak koristimo i placamo te usluge..

Pokusavam kod BHT-a naci ruter, koji kupis mimo paketa, za 55 KM, gdje ti dodju kuci da ga instaliraju. :roll:

U stvari, trebali bi kod mene kuci podesavati i mobitel od 1000 KM. Ipak mislim da je korisnik na prvom mjestu, trebalo bi biti.. Sutra zovem, pristavim kafu, pa ti javim reakciju. Oni su prvi i daju vise. :lol: :lol: :lol: :lol:

@neo7
Znam ja da kontas. 3 klika su besplatno. Dolazak i odlazak su 20 KM.
Ako mislis da treba drugacije, samo reci gdje radis, da pocnem zivkati. 8-)
Mislim da je svaki ISP duzan pomoci preko podrske pa makar izasli u susret i dosli narednih dana da to podese..To je reci odnos davaoc usluge - korisnik i obrnuto a ne uzimanje dodatne pare iako koristis njihove usluge, drugo je kad zoves keramicara polijepi ti plocice uzme pare i nikakve obaveze vise nema sa tobom.. Nisam spomenuo ni BHT,ni Telemach,ni HS..
Uozbilji se malo..
zilog

#1210 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

ala7 wrote:Mislim da je svaki ISP duzan pomoci preko podrske pa makar izasli u susret i dosli narednih dana da to podese..To je reci odnos davaoc usluge - korisnik i obrnuto a ne uzimanje dodatne pare iako koristis njihove usluge, drugo je kad zoves keramicara polijepi ti plocice uzme pare i nikakve obaveze vise nema sa tobom.. Nisam spomenuo ni BHT,ni Telemach,ni HS..
Uozbilji se malo..
Evo me sasvim ozbiljan.

Procitao sam ponovo cijelu stranicu. Da se uvjerim da nisam sta pogresno shvatio.

Moj osvrt je bio na primjedbu da bi trebali dolaziti i kada kupljena oprema nije sastavni dio paketa.
Trebaju li? Ako trebaju, gdje je granica tome, mozda trebaju isporucivati i elektricni produzni kabl? Prepraviti elektricne instalacije, razmjestiti namjestaj u sobi...
Ako trebaju, postavlja se pitanje moze li ista jeftinije za nas koji sami znamo podesiti ruter?
Nikada svi zadovoljni.

Ocigledno nisi LOL korisnik, jer bi znao kakva je podrska kod LOL-a. Stvari koje dodatno naplacuju su samo one koje izlaze izvan ponudjene usluge, a potreban je dolazak. Primjetio sam da trenutni korisnici, kao sto sam i sam, nisu trepnuli na spomen 20KM, iako je to, za nas vecinu ,istinska 3 klika.

Mozda je sarkazam bio pretjeran, ali nasi ljudi precesto pruzen prst tretiraju apetitom krokodila.
Na drugoj strani, jedan uzasno skup servis, poput GSM-a, prihvataju zdravo za gotovo, ne trudeci se da upotrijebe makar malo zamisljenih arsina.
iceman2010

#1211 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Nijedan ISP ne nudi router kao opciju niti je i jedan duzan nabaviti ili konfigurisati isti.

Kod Telecom-a su modemi ujedno i router-i i dodatni router nije potreban. Dakle prilikom instalacije usluge router vec imas. Monteri BH Telecoma ce besplatno konfigurisati router ukoliko korisnik to od njih zatrazi mada nisu duzni. Podrska BH Telecom-a ce dati potrebne upute ako korisnik to hoce sam da uradi. Ukoliko korisnik zamoli za zamjenu modema da bi dobio wireless opciju obicno ce izaci u susret i zamjeniti ukoliko postoji mogucnost za to, a i monter ce izaci radi konfiguracije istog mada nije duzan i nece se to nista naplatiti. BH Telecom je barem po ovom pitanju jako fleksibilan tako da sarkazamu nema mjesta.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#1212 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Nama je u tvrtci BH telecom besplatno namjestio Cisco router na back up linku iako router nije njihov.
zilog

#1213 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Miro Spiro wrote:Nama je u tvrtci BH telecom besplatno namjestio Cisco router na back up linku iako router nije njihov.
Pa sta je tu posebno, to svi rade na poslovnim linkovima.
neki

#1214 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:
Prije godinu i po sam zvao BHT, trazio da mi zamjene stari speedtouch modem po mogucnosti wireless routerom, cura rece doci ce sutra da zamjene sa routerom ali nije sigurna imaju li wireless...ujutro u 8 dosli, donijeli wireless router, instalirali ga, konfigurisali...sve DZABA... :D
Znam da ti ovo neces da priznas al to je tvoj problem :P
P.S. nemam mojaTV ni neke mega-giga pakete u telekomu, obicni netflat2, tada je bio cini mi se 3g
zilog

#1215 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neki wrote:
zilog wrote:
Prije godinu i po sam zvao BHT, trazio da mi zamjene stari speedtouch modem po mogucnosti wireless routerom, cura rece doci ce sutra da zamjene sa routerom ali nije sigurna imaju li wireless...ujutro u 8 dosli, donijeli wireless router, instalirali ga, konfigurisali...sve DZABA... :D
Ako je to odgovor na ono sto sam napisao, onda nemam sta reci.

Ponavljam:
zilog wrote:Pokusavam kod BHT-a naci ruter, koji kupis mimo paketa, za 55 KM, gdje ti dodju kuci da ga instaliraju. :roll:
Posto isto reagujes kada ja napisem nesto na BHT temi, sada ja tebi da kazem:
Idi na BHT temu, utjesi ljude koji cekaju da im se povecaju brzine sa 1 na 2 Mbps. Objasni onima na MojaTV temi da Sport Klub samo sto nije istestiran. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zilog

#1216 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Lud i ponosan wrote:donijeli novi modem (doduse nemaju bezicni u ponudi kao BHT)
Razlika u cijeni paketa je sasvim dovoljna da nam kompenzira taj nedostatak.
afannedim

#1217 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

zilog znam da imaš dva resivera možeš li na 130 gledat TRT, ja na 110 mogu na 130 ne mogu
zilog

#1218 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

afannedim wrote:zilog znam da imaš dva resivera možeš li na 130 gledat TRT, ja na 110 mogu na 130 ne mogu
Vratio sam 130, sada imam ovaj novi sto testiraju.
neki

#1219 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:
neki wrote:
zilog wrote:
Ako je to odgovor na ono sto sam napisao, onda nemam sta reci.

Ponavljam:
zilog wrote:Pokusavam kod BHT-a naci ruter, koji kupis mimo paketa, za 55 KM, gdje ti dodju kuci da ga instaliraju. :roll:
Posto isto reagujes kada ja napisem nesto na BHT temi, sada ja tebi da kazem:
Idi na BHT temu, utjesi ljude koji cekaju da im se povecaju brzine sa 1 na 2 Mbps. Objasni onima na MojaTV temi da Sport Klub samo sto nije istestiran. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jesam li mozda pominjao MojaTV, sportklub i brzine? Moju tv nemam nit me interesuje ona i sportklub na njoj :p
BHT nije prodavnica kompjuterske opreme da prodaje rutere mimo paketa koje nudi, ali svojim korisnicima (pa i onima na najnizim paketima) besplatno zamjeni modem za wireless router i ne naplacuje konfiguraciju za razliku od tvog providera koji za sve to skupa, kako rece, uzme 75 km
afannedim

#1220 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

zilog wrote:
afannedim wrote:zilog znam da imaš dva resivera možeš li na 130 gledat TRT, ja na 110 mogu na 130 ne mogu
Vratio sam 130, sada imam ovaj novi sto testiraju.
hvala ti svakako i pusti ba ove BHT nek se zanimaju sa 1Mbps i 2Mbps brzinama
zilog

#1221 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neki wrote:
zilog wrote:Posto isto reagujes kada ja napisem nesto na BHT temi, sada ja tebi da kazem:
Jesam li mozda pominjao MojaTV, sportklub i brzine? Moju tv nemam nit me interesuje ona i sportklub na njoj :p
BHT nije prodavnica kompjuterske opreme da prodaje rutere mimo paketa koje nudi, ali svojim korisnicima (pa i onima na najnizim paketima) besplatno zamjeni modem za wireless router i ne naplacuje konfiguraciju za razliku od tvog providera koji za sve to skupa, kako rece, uzme 75 km
Za skoro dvostruko vece cijene paketa mogu i kompjutere dijeliti.

Napisao sam gore i ovo:
Idi na BHT temu, utjesi ljude koji cekaju da im se povecaju brzine sa 1 na 2 Mbps. :lol: :lol: :lol: :lol:
plejka2

#1222 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

Naplate to oni iz svih usluga pomalo....
nebi djaba u onolikom plusu bili da djele sta :razz:
neki

#1223 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:
neki wrote:
zilog wrote:Posto isto reagujes kada ja napisem nesto na BHT temi, sada ja tebi da kazem:
Za skoro dvostruko vece cijene paketa mogu i kompjutere dijeliti.

Napisao sam gore i ovo:
Idi na BHT temu, utjesi ljude koji cekaju da im se povecaju brzine sa 1 na 2 Mbps. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jarane, ja o kruskama ti o jabukama..
al nema veze
Tjesicu kad i ti ove svoje na kablovskoj utjesis sto 1Mbit i dalje placaju 23 KM, na BHT ce bar za te pare imati 2Mbit :-)
zilog

#1224 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neki wrote:
zilog wrote:Napisao sam gore i ovo:
al nema veze
Tjesicu kad i ti ove svoje na kablovskoj utjesis sto 1Mbit i dalje placaju 23 KM, na BHT ce bar za te pare imati 2Mbit :-)
Idi pogledaj cijene na BHT GPRS-u, pa poredi usluge koje nisu primarne kod oba provajdera.
neki

#1225 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:
neki wrote:
zilog wrote:Napisao sam gore i ovo:
al nema veze
Idi pogledaj cijene na BHT GPRS-u, pa poredi usluge koje nisu primarne kod oba provajdera.
Hoces reci da xdsl korisnika ima vise nego kablovskih na Lol-u? :lol:
ne bulazni..
P.S. opet poredis kruske i jabuke
Post Reply