Baraz
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- respo
#1201 Re: Baraz
A Uefa sorteou nesta quinta-feira os quatro confrontos da repescagem para a Eurocopa de 2012 e acabou colocando uma velha conhecida no caminho de Portugal: a Bósnia-Hezergóvina. Lusos e bósnios já se encontraram na fase mata-mata para a Copa do Mundo de 2010, e o time de Cristiano Ronaldo levou a melhor.
Em 2009, Portugal não conseguiu vaga direta para o Mundial e também teve de disputar a repescagem com a então surpresa Bósnia-Hezergóvina. Na ocasião, os portugueses vencerem os dois jogos por 1 a 0 e conseguiram carimbar seu passaporte para a África do Sul.
Na fase de grupos das eliminatórias para a Euro, a Bósnia voltou a dar trabalho para os gigantes europeus e quase empurrou a França para a respecagem. Os franceses só se salvaram por conta de um pênalti polemico que deu o empate na última partida, contra os bósnios, em Paris.
Nos outros confrontos do mata-mata, a surpresa Estônia pega a Irlanda, a República Tcheca enfrenta Montenegro, e a Turquia define classificação contra a Croácia. O sistema de disputa da repescagem para a Euro do próximo ano, que será na Polônia e na Ucrânia, é o mesmo do Mundial, com jogos de ida e volta. As primeiras partidas acontecem nos dias 11 e 12 de novembro, e a volta será no dia 15.
Portugal não fica fora de uma Eurocopa desde 1992, quando a competição foi disputada na Suécia e ainda contava com apenas oito equipes em dois grupos. A Irlanda, por exemplo, jogou o torneio apenas uma vez (1988) e não atua em uma grande competição mundial desde a Copa do Mundo de 2002. Bósnia, Montenegro e Estônia nunca estiveram em uma Euro.
Os países que terminaram as eliminatórias como primeiros de seus grupos e já estão garantidos são: Alemanha, Rússia, Itália, França, Holanda, Grécia, Inglaterra, Dinamarca e Espanha. O melhor segundo colocado entre os nove grupos foi a Suécia. No dia 2 de dezembro serão sorteadas as chaves da Eurocopa, que acontece entre 8 de junho e 1º de julho de 2012, na Ucrânia e na Polônia.
Veja todos os confrontos da repescagem:
Turquia x Croácia
Estônia x Irlanda
República Tcheca x Montenegro
Bósnia x Portugal
*Os times à direita definem a classificação em casa
ma ko im jebe mater i oni se usrali
Em 2009, Portugal não conseguiu vaga direta para o Mundial e também teve de disputar a repescagem com a então surpresa Bósnia-Hezergóvina. Na ocasião, os portugueses vencerem os dois jogos por 1 a 0 e conseguiram carimbar seu passaporte para a África do Sul.
Na fase de grupos das eliminatórias para a Euro, a Bósnia voltou a dar trabalho para os gigantes europeus e quase empurrou a França para a respecagem. Os franceses só se salvaram por conta de um pênalti polemico que deu o empate na última partida, contra os bósnios, em Paris.
Nos outros confrontos do mata-mata, a surpresa Estônia pega a Irlanda, a República Tcheca enfrenta Montenegro, e a Turquia define classificação contra a Croácia. O sistema de disputa da repescagem para a Euro do próximo ano, que será na Polônia e na Ucrânia, é o mesmo do Mundial, com jogos de ida e volta. As primeiras partidas acontecem nos dias 11 e 12 de novembro, e a volta será no dia 15.
Portugal não fica fora de uma Eurocopa desde 1992, quando a competição foi disputada na Suécia e ainda contava com apenas oito equipes em dois grupos. A Irlanda, por exemplo, jogou o torneio apenas uma vez (1988) e não atua em uma grande competição mundial desde a Copa do Mundo de 2002. Bósnia, Montenegro e Estônia nunca estiveram em uma Euro.
Os países que terminaram as eliminatórias como primeiros de seus grupos e já estão garantidos são: Alemanha, Rússia, Itália, França, Holanda, Grécia, Inglaterra, Dinamarca e Espanha. O melhor segundo colocado entre os nove grupos foi a Suécia. No dia 2 de dezembro serão sorteadas as chaves da Eurocopa, que acontece entre 8 de junho e 1º de julho de 2012, na Ucrânia e na Polônia.
Veja todos os confrontos da repescagem:
Turquia x Croácia
Estônia x Irlanda
República Tcheca x Montenegro
Bósnia x Portugal
*Os times à direita definem a classificação em casa
ma ko im jebe mater i oni se usrali
-
candy_Man
#1202 Re: Baraz
ovo se trebalo organizovati kao za ligu prvaka, prvaci protiv prvaka i ne prvaci protiv ne prvaka
isto tako nosioci protiv nosioca i ne nosioci protiv nenosioca. pa dajte malo jebene pravde i za slabije repke. ili nas sve u isti bubanj. svih osam pa ko koga zapadne. a ne, mora se pomoci velikima, ko bi gledo jednu bosnu i hercegovinu. eto vam cristina pa je gledajte. pu majku vam lopovsku. uefa
isto tako nosioci protiv nosioca i ne nosioci protiv nenosioca. pa dajte malo jebene pravde i za slabije repke. ili nas sve u isti bubanj. svih osam pa ko koga zapadne. a ne, mora se pomoci velikima, ko bi gledo jednu bosnu i hercegovinu. eto vam cristina pa je gledajte. pu majku vam lopovsku. uefa
- energIs
#1204 Re: Baraz
pa koji su to kriminalci u uefi i fifi to nidje nema...

- respo
#1205 Re: Baraz
evo sta oni prognoziraju
Vamos ver, mas acho que dessa vez Portugal vai rodar! Outro jogão será Croácia x Turquia, os turcos com o Guus Hiddink nunca podem ser descartados, mas a Croácia hoje é mais time e acho que passa. Meus Palpites: Croácia Irlanda Montenegro Bósnia-Herzegovina
Vamos ver, mas acho que dessa vez Portugal vai rodar! Outro jogão será Croácia x Turquia, os turcos com o Guus Hiddink nunca podem ser descartados, mas a Croácia hoje é mais time e acho que passa. Meus Palpites: Croácia Irlanda Montenegro Bósnia-Herzegovina
- Ma.Le.Na
#1206 Re: Baraz
sta mai kod tebe respo 
- Obuca9
#1207 Re: Baraz
Miske je u prošlo baražu bio u prvoj utakmici najlošiji, a u drugoj nije ni igrao, tako da ti to i nije neko poređenje.
Begović je bolji od Hasagića.
Spaha ko Spaha.
Pjanić i Medunjanin tada nisu ni igrali, sada su motor ekipe.
Rahimić i Zahirović su bolji nego Rahimić i Muratović.
Džeko je za klasu bolji igrač nego tada.
Sejo ko Sejo, samo da se oporavi.
Sada imamo Lulića, tada smo imali Ibričića, ovaj prvi je klasa za drugog.
U revanšu imaš i Papca, kojeg tad nismo imali.
I na kraju, sad imaš Papeta, tad si imao "jebača majki".
Begović je bolji od Hasagića.
Spaha ko Spaha.
Pjanić i Medunjanin tada nisu ni igrali, sada su motor ekipe.
Rahimić i Zahirović su bolji nego Rahimić i Muratović.
Džeko je za klasu bolji igrač nego tada.
Sejo ko Sejo, samo da se oporavi.
Sada imamo Lulića, tada smo imali Ibričića, ovaj prvi je klasa za drugog.
U revanšu imaš i Papca, kojeg tad nismo imali.
I na kraju, sad imaš Papeta, tad si imao "jebača majki".
- horion_bosona
#1208 Re: Baraz
cappy_tempo wrote:jedna molba za ove sto gotive pedera, nemojte dolaziti na stadion majke vam jer ne trebaju nam likovi ili cure koji ce vristati kad peder pocne mahati rukama jer mu je spahic kicmu slomio. hvala ljepo
treba se motivisati, sad igramo na sve ili nista, kad ih Danci mogu dobit u odlucujucoj utakmici prakticki 2:0 (onaj gol Kristine u sudijskoj odbijena lopt iz slobodnjaka)
nisu vanzemaljci... ako trebi poginut nek bude sa stilom...
- respo
#1209 Re: Baraz
svega sta ti treba
-
ultrajvosa 1987
#1210 Re: Baraz
Kakav ce samo duel da bude Ronaldo vs Maletic
Nama nema haman zadnje linije nikako, jos kad tome dodamo ostale kojima prijeti suspenzija moglo bi se desiti da u Lisabonu igramo sa juniorima
Stvarno nemamo srece, treba realno reci da su nam sanse minimalne....
Ali kao i uvijek imamo slijdece kvalifikacije
FUJ, jebem ti ovakvu (ne)srecu ....
Nama nema haman zadnje linije nikako, jos kad tome dodamo ostale kojima prijeti suspenzija moglo bi se desiti da u Lisabonu igramo sa juniorima
Stvarno nemamo srece, treba realno reci da su nam sanse minimalne....
Ali kao i uvijek imamo slijdece kvalifikacije
FUJ, jebem ti ovakvu (ne)srecu ....
-
candy_Man
#1211 Re: Baraz
pa zna respo da smo mi sa portugalskim ko brazilci, bolje nego maternji parlamoMa.Le.Na wrote:sta mai kod tebe respo
- poznanik
#1212 Re: Baraz
Ja se daljem prolasku na EP nadam za reprezentacije Turske, Irske, Crne Gore i BiH...
- Ma.Le.Na
#1213 Re: Baraz
prevod jaranerespo wrote:svega sta ti treba
- quasar
#1214 Re: Baraz
Ma samo treba vidjeti sta su Danci radili i odabrati igrace koji to isto mogu. Pa sta ako je Portugal? Nisu vanzemaljci. Jednako ce i njima biti protiv ove ekipe teze igrati sad. Nisu oni nas uopste nadigrali u dvomecu koliko nam je falilo srece u prvoj, a mira u kuci u drugoj. Sad ce Pape to da poslozi. Sprijecice cirkus oko kampa. Nece biti ni euforije kao sto bi bilo da je Irska ili Ceska. Ovo mozda nije najlaksi nacin da se ode na EP, ali jeste vjerovatno najbolji.
Bice super ako bi savez mogao Spahicev karton isposlovati. Mujdza je out, nazalost. Ima zamjena, mozda ne jednako kvalitetnih, ali posluzice. Glave gore. Odigracemo jos jednu ekstra utakmicu na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.
Kad su se to Bosanci predali prije borbe? Nikad, pa nece ni sad.
Bice super ako bi savez mogao Spahicev karton isposlovati. Mujdza je out, nazalost. Ima zamjena, mozda ne jednako kvalitetnih, ali posluzice. Glave gore. Odigracemo jos jednu ekstra utakmicu na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.
Kad su se to Bosanci predali prije borbe? Nikad, pa nece ni sad.
-
Šandor
#1215 Re: Baraz
A kako se može namjestiti izvlačenje parova? Ipak se sve odvija javno. Uz prisustvo svih delegacija. Jedino ako su od 4 kuglice jedna hrapava, druga glatka, treća topla i četvrta hladna. Bonek je sve to morao popamtiti dok mu je Platini recitovao neposredno prije prenosa. Drugi način ne postoji? Barem ne u konkretnom slučaju?
Suci su uvijek griješili. I namjerno i slučajno. I vjerovatno će "pogriješiti" u dvomeču protiv Portugala. Nije kraj svijeta. Nismo ni prvi ni posljednji. Ali izvlačenje parova je jako teško namjestiti. Halo, ne govorimo o odlučivanju o domaćinu prvenstva, o dobijanju papira za poslovni prostor od opštine, zaposlenju u državnoj službi.
Portugal koga god da je dobio vjerovatno bi se kvalifikovao. A Irci će možda i ovako ispasti. Gledao sam ih protiv Armenije. Veze oni nemaju.
Suci su uvijek griješili. I namjerno i slučajno. I vjerovatno će "pogriješiti" u dvomeču protiv Portugala. Nije kraj svijeta. Nismo ni prvi ni posljednji. Ali izvlačenje parova je jako teško namjestiti. Halo, ne govorimo o odlučivanju o domaćinu prvenstva, o dobijanju papira za poslovni prostor od opštine, zaposlenju u državnoj službi.
Portugal koga god da je dobio vjerovatno bi se kvalifikovao. A Irci će možda i ovako ispasti. Gledao sam ih protiv Armenije. Veze oni nemaju.
- karanana
#1216 Re: Baraz
pa nije ni ona njihova picka igrala ni jednu od prosle dvije tekme jelde?
iako mi je iraca prosli put bilo zao, ipak navijam za estoniju.
iako mi je iraca prosli put bilo zao, ipak navijam za estoniju.
Last edited by karanana on 13/10/2011 13:57, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1217 Re: Baraz
Možda nemamo širinu u izboru igrača koje smo imali, i individualno neki igrači su u lošijoj formi... s druge strane, otkrili smo neke jake igrače koji tad nisu igrali i što je najvažnije, postoji neki sistem igre... za razliku od haotičnog Ćire kod kojeg je sve bilo na blef i euforiju.komeba wrote:Ovo nije istina. Prvo, ne igra nam skoro komplet odbrana u prvoj utakmici i vjerovatno neki bitni igrači u drugoj. Kao drugo, od prošlog baraža su Ibišević i Muslimović propali. Jedan u povredama, skoro pa ne igra, drugi čak nema ni kluba. Misimović, koji je tada bio pokretačka snaga reprezentacije, sada grije klupu u klubu. Da smo kompletni, tj. da igra sastav iz Pariza, bili bismo bolji. Ovako, nismo sekunde bolji.ultima_palabra wrote:Koja je logika da je namješteno Portugalu kad smo mi haman najjača ekipa u drugom potu... možda, samo možda su izvlačenja poštena![]()
Mislim da se oni sad itekako znoje, znaju da smo mi itekako bolji nego prošli put kad su se provlačili na svom stadionu. Odbrana im je itekako u rasulu zadnje dvije tekme...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1218 Re: Baraz
Pa kažu (koliko mogu preko španskog da dešifriram) da Portugal ide dalje, da ispadaju Hrvatska, Irska, Crna Gora i Hrvatska i da da Turci ne mogu biti eliminirani od Hrvatske i idu dalje. Mislim da je ovo prijevod otprilike.respo wrote:evo sta oni prognoziraju
-
juventus
#1219 Re: Baraz
Jel se ovo nama sprema prva velika utakmica, bez euforije i ubjeđenja da sigurno idemo dalje?
Možda je to i dobro.
Možda je to i dobro.
-
north
#1220 Re: Baraz
Ne kontam??? Šta predlažeš da se uputi jedan dopis UEFI da mi nećemo igrati baraž???@mba wrote:north wrote:Ne treba zaboraviti da će nam po već provjerenom receptu još i delegirati sudiju iz Engleske, Francuske ili eventualno Rusije, Grčke, Rumunije, Kipra....poznatih prijateljskih zemalja.....
Nema se šta kukati, od danas Pape treba zasukati rukave i započeti operaciju.....itekako se iz snimki tekmi Portugala kroz ove kvalifikacije može štošta iskoristiti....pa jebote nije ni Danska ne znam čemu pa u ključnoj utakmici za prvo mjesto otrese te strašne portugalce.....
Ma može se, u to sam siguran, ključ je prva tekma, igrati ko Grci na 1-0, sa tim rezultatom sam siguran da prolazimo.....Gore kod njih jedna mora ući, vratiće nam se one silne prečke i stative iz prošlog baraža....a tri gola mi ne bi smjeli gore primiti....još nam se u drugoj tekmi vraća Papac....
Ne smijemo samo prvu izgubiti, ni igrati neriješeno sa primljenim golom....koliko god čudno zvučalo čak i sa 0-0 mi itekako imamo šansi....jer mi više nismo domaćinska ekipa, naprotiv....
nije portugal sila zemljace, ali su SUDIJE PROBLEM imas 11 cigana na terenu i plus 3 igraca koji ti sude, kontas?
EP JE ZA NAS ZAVRSEN, 100% zivi bili pa vidjeli!
PA jebem mu miša, ovo bi trebalo da te još više ojača i pokažeš muda, a ne ko kakva baba da se pRedaješ..i ja sam na prvu odmah reagovao negativno, ali samo se sjetim tekme u Francuskoj kako smo odigrali i to ponoviti....Vjeruj da nismo bez šansi....čak sam siguran da ovaj put neće toliko uticatI ni sudija...Jah, Ronaldo je imperator pa mora igrati na prvenstvu.....ili ćemo mi njih pošteno izbaciti ili oni nas...mora jednom stati i sa tim pehovima i šiljenjima sudija...MORA!!!
- Infaze Studio
#1221 Re: Baraz
Nalijece Ronaldo na susjeda Lovrena par dana prije baraza. Ne znam bi l' nam mogao kako izaci u susret. Mozda bi i Pjanic mogao nesto urgirati kod bivsih kolega.sumirprimus wrote:s kim igraju real i mancester do novembra,imal idje da nalijecu na nase?
- Ma.Le.Na
#1222 Re: Baraz
Šandor wrote:A kako se može namjestiti izvlačenje parova? Ipak se sve odvija javno. Uz prisustvo svih delegacija. Jedino ako su od 4 kuglice jedna hrapava, druga glatka, treća topla i četvrta hladna. Bonek je sve to morao popamtiti dok mu je Platini recitovao neposredno prije prenosa. Drugi način ne postoji? Barem ne u konkretnom slučaju?
ko smo mi...koliko navijaca ce nasih ici vani ...trosit lovu..kome smo zanimljivi..citava drzava ti ne navija za reprezentaciju a ne neki svabo tamo da se fura na nas..
cuj kako je namjesteno
-
Balkanski_sindrom
#1223 Re: Baraz
kad se loto nastima sa 49 kuglica da se ne nastima baraz sa 8 kuglica.... 
- Obuca9
#1224 Re: Baraz
Kad igraju Sevilla i Real? 
-
Baudelaire
#1225 Re: Baraz
Šandor wrote:A kako se može namjestiti izvlačenje parova? Ipak se sve odvija javno. Uz prisustvo svih delegacija. Jedino ako su od 4 kuglice jedna hrapava, druga glatka, treća topla i četvrta hladna. Bonek je sve to morao popamtiti dok mu je Platini recitovao neposredno prije prenosa. Drugi način ne postoji? Barem ne u konkretnom slučaju?
Ma jest, zato u Ligi prvaka se kao slučajno desi da se u grupi sretnu Inter i Barcelona nakon transfera Ibrahimovića, i Milan i Real nakon transfera Kake. Jednostavno previše se Uefi slučajnosti dešavaju da bi se tako mogle okarakterisati.