U zimu 2010. godine upoznao sam jednu curu i dogovorili smo date.
Dođe date, odemo ja i ona u jedan pub. Ona .....onako, solidna cura, velike svijetle plave oči, predivna smeđa kosa, malo krupne kosti, al sve u svemu , ocjena 8/10, dakle visoka ocjena.
Sjedili smo dugo, pijuckali čaj , ja od mente a ona od nane.
Dođe konobar, ja platim, konobar veli
''Bog te nagradio, sinko!'', ja velim , ''nemoj ti meni Bog te nagradio, munafiku jedan. I nisam ja za tebe sinko, ima da me persiraš kad mi se obraćaš!'' (da, da...tebi govorim)
Nebitno...........
Raziđemo se ja i plavooka, ja na svoju stranu, ona na svoju, gledao sam za njom udišući inspirativni miris njene kose. Naravno, prije toga smo dogovorili naredni date jer se ona meni svidjela , a valjda i ja njoj , jer je vidjela da sam fin momak koji se
ne drogira, i tako te stvari, mada neke sitne duše i skalamerije misle drugačije. (da, da...vama govorim)
Dođe drugi date....
Sreli smo se, vedri , nasmijani , raspoloženi, imali smo sve što treba da naš date bude sretan prizor. No međutim....
Kada sam je zagrlio, vidio sam gomilu dlaka na njenoj vilici....da, da...to bi se već i moglo nazvati bradom....
Kada sam pogledao u dekolte, i tu sam vidio tapiseriju i sasvim pristojan skup crnih oštrih
dlaka. OMG......odvratan prizor.....
Pokušao sam da shvatim....o.k. , ona studira težak fax, nema vremena za dotjerivanje, ali ipak....da se tako zapusti.....
Odlučio sam da joj kažem da su te dlake ružne i da se nikako ne slažu sa njenom pojavom....
Kad sam joj to rekao, vidio sam da joj nimalo nije bilo drago zbog moje sugestije.Rekla je-''Tako je to kod mene''.
Nakon toga...cijela atmosfera koja je vladala na date-u bila je mučna....
Izašli smo i rastali se zauvijek....
Sa neba su se spuštale krupne, mekane pahulje snijega.