SDA-All about

Post Reply
condy

#1201 Re: SDA-All about

Post by condy »

addem wrote:Hajmo SDA-ovci recite jel Alija Budnjo kupio posteno i normalno one silne hotele na Ilidzi?
Hajd što mu ti prigovaraš, ali bolan otkud onom hajvanu fahri pravo da mu prigovara :-)
Melami

#1202 Re: SDA-All about

Post by Melami »

addem wrote:Hajmo SDA-ovci recite jel Alija Budnjo kupio posteno i normalno one silne hotele na Ilidzi?
Ako je Alija onda je posteno definitivno.
Sve dok je Alija neka krade koliko hoce, od mene ima aminanje.
Bosnjak333

#1203 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Platformas wrote:
Bosnjak333 wrote: Tuzla zdrava sredina :lol: :lol: :lol: .Pa Tuzla najveca poslijeratna propast kako na sportskom,kulturnom tako i na industrijskom planu,unistili su sve sto moglo unistiti.Jedino po cemu je jos ostala prepoznatljiva je ovo slano jezero i nista vise...
Moras razlikovati kanton i grad, u kantonu je SDA do sada bila na vlasti.
Pa govorim ti za grad.
Halcyon

#1204 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Platformas wrote:Ko to mi, ko ce potrosit' mandat ? Ja ?
Klasicna spika, ako niste sa nama onda ste protiv nas. Ja samo kazem sta smo dobili za 20 godina i neces mi ti zabranit da pricam o izgubljenih 20 godina, neki dan na onoj listi smo najjadnija drzava za zivjet, ko je nas tu doveo ? Vanzemaljci ?

Tuzla i jeste koliko toliko zdrava sredina zbog toga sto SDA nije na vlasti.
SDP-ovci. Čudi me da nisi skontao, vi ste ipak za nijansu pametniji od svih ostalih. :-)

Ta klasična spika je zapravo spika SDP-ovaca kod kojih se vlastito mišljenje ne uvažava, već samo mišljenje vrha (ovo znam iz ličnog iskustva, bio sam član Foruma mladih SDPBiH Tuzla gdje su me skoro pa istjerali jer sam se usudio misliti vlastitom glavom). Svi oni koji ne misle tako su neprijatelji stranke, naroda, države, a i šire. Ništa ti i ne pokušavam zabranit, čisto komentarišem da postajete zbilja dosadni tom pričom o 20 godina vladavine SDA. U redu, uništili su državu, svi mi to znamo i osjetimo na vlastitoj koži. Preuzeli ste vlast, šta čekate?

Uopšte ne očekujem da se sranje u državi preko noći može riješiti ali nešto ne primjetim da ste bilo šta i počeli raditi na tom planu. Uglavnom se sve svodi na smjene i uvaljivanje vaših ljudi u fotelje, te priču o 20 godina vladavine SDA. Malo je reć da smarate.

To da je Tuzla zdrava sredina ne bih komentarisao. Kao Tuzlak ti mogu reći da nije ništa zdravija sredina od Sarajeva ili Zenice, na primjer.
palamuda

#1205 Re: SDA-All about

Post by palamuda »

Svaki danu u avazu čekam naslov: SDA ministri su krivi za pomor tuljana na Grenlandu, kako ne shvataju uvijek profitira onaj protiv koga je avaz uglavnom.
otacxxl

#1206 Re: SDA-All about

Post by otacxxl »

Halcyon wrote:
Platformas wrote:Ko to mi, ko ce potrosit' mandat ? Ja ?
Klasicna spika, ako niste sa nama onda ste protiv nas. Ja samo kazem sta smo dobili za 20 godina i neces mi ti zabranit da pricam o izgubljenih 20 godina, neki dan na onoj listi smo najjadnija drzava za zivjet, ko je nas tu doveo ? Vanzemaljci ?

Tuzla i jeste koliko toliko zdrava sredina zbog toga sto SDA nije na vlasti.
SDP-ovci. Čudi me da nisi skontao, vi ste ipak za nijansu pametniji od svih ostalih. :-)

Ta klasična spika je zapravo spika SDP-ovaca kod kojih se vlastito mišljenje ne uvažava, već samo mišljenje vrha (ovo znam iz ličnog iskustva, bio sam član Foruma mladih SDPBiH Tuzla gdje su me skoro pa istjerali jer sam se usudio misliti vlastitom glavom). Svi oni koji ne misle tako su neprijatelji stranke, naroda, države, a i šire. Ništa ti i ne pokušavam zabranit, čisto komentarišem da postajete zbilja dosadni tom pričom o 20 godina vladavine SDA. U redu, uništili su državu, svi mi to znamo i osjetimo na vlastitoj koži. Preuzeli ste vlast, šta čekate?

Uopšte ne očekujem da se sranje u državi preko noći može riješiti ali nešto ne primjetim da ste bilo šta i počeli raditi na tom planu. Uglavnom se sve svodi na smjene i uvaljivanje vaših ljudi u fotelje, te priču o 20 godina vladavine SDA. Malo je reć da smarate.

To da je Tuzla zdrava sredina ne bih komentarisao. Kao Tuzlak ti mogu reći da nije ništa zdravija sredina od Sarajeva ili Zenice, na primjer.
:thumbup: Nista ne mrzim vise od centralizacije misljenja koja dolazi iz Sarajeva! Ne dao Bog da ostali gradovi mogu misliti svojom glavom. :x
addem

#1207 Re: SDA-All about

Post by addem »

condy wrote:
Hajd što mu ti prigovaraš, ali bolan otkud onom hajvanu fahri pravo da mu prigovara :-)
Pa SDA je stvorila i Fahru.
condy

#1208 Re: SDA-All about

Post by condy »

addem wrote:
condy wrote:
Pa SDA je stvorila i Fahru.
Jeste, koje budale. :)

Meni ne bi ni najmanje smetalo, da nema ni Fahre, ni SDA ni SDP-a...čak šta više volio bih to jer bi to bilo svjetlo na kraju tunela!
addem

#1209 Re: SDA-All about

Post by addem »

Da ali Budnjo je trenutno u SDA i stranka se nije ni pomislila ograditi od njega. To je problem.
condy

#1210 Re: SDA-All about

Post by condy »

addem wrote:Da ali Budnjo je trenutno u SDA i stranka se nije ni pomislila ograditi od njega. To je problem.
To i nije čudno. :)

Protiv kriminala i korupcije trebaju da se bore državne instiucije, SIPA, Tužilaštvo, OSA ...
jazzer

#1211 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Melami wrote:Ako je Alija onda je posteno definitivno.
Tipicno misljenje jednog SDA simpatizera, clana, sta vec...

Ako je nas neka krade, to je u redu, nemoj da ''anamo oni'' kradu u Sarajevu..

Zbog takvih nam i jeste ovako kako nam je. I, btw, predlazem ovaj post za post godine :x .
Bosnjak333

#1212 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

jazzer wrote:
Melami wrote:Ako je Alija onda je posteno definitivno.
Tipicno misljenje jednog SDA simpatizera, clana, sta vec...

Ako je nas neka krade, to je u redu, nemoj da ''anamo oni'' kradu u Sarajevu..

Zbog takvih nam i jeste ovako kako nam je. I, btw, predlazem ovaj post za post godine :x .
Bolje i nas Bosnjo nego njihov Zlaja :lol: :lol: :lol: .
v33

#1213 Re: SDA-All about

Post by v33 »

Melami wrote:
Ako je Alija onda je posteno definitivno.
:lol:

jao ovo je post godine, veliki LIKE od mene

:thumbup: :sax: :bih:
Melami

#1214 Re: SDA-All about

Post by Melami »

Volim SDA>
E sad vratimo s eu realnost, to sam se naravno salio.
NIsam niakakv clan SDA niti njihov glasac.
valterbranisarajevo

#1215 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Muhamed Sacirbegovic 2 miliona eura

Muhamed Šaćirbegović uhapšen je 25. marta 2003. godine u svojoj kući u Njujorku na osnovu medjunarodnog nalogu za hapšenje izdatog u Bosni i Hercegovini, a zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog poslovanja zbog čega je BiH oštećena za oko 2,4 miliona dolara.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je u aprilu 2001. podnijelo krivičnu prijavu protiv Šaćirbegovića, a bosanskohercegovačke pravosudne vlasti su tada preko Interpola zatražile njegovo izručenje Bosni i Hercegovini. Od američkog Interopla zatraženo je da locira Saćirbegovićevo mjesto boravka i da ga uhapsi.

U optužnici protiv bivšeg BiH zvaničnika se navodi da je sa računa misije BiH pri UN u Njujorku povukao 610.000 dolara i prebacio ih na svoj privatni račun. U istrazi oko nestanka 610 hiljada dolara Komisija pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH ustanovila je da je Šaćirbegović u toku 2000. godine podigao sa računa misije UN i generalnog konzulata u Njujorku ukupno 609.593 dolara, od čega je validnom dokumentacijom opravdao svega 85.893 dolara.

Takodje, sa računa vlade BiH povukao je 1,8 miliona dolara, a još uvijek je nepoznato gdje je i kako potrošio taj novac.
valterbranisarajevo

#1216 Re: SDA-All about

Bisera Turkovic 5 miliona eura

Bisera Turkovic, uprkos ogromnim diplomatskim i naucnim obavezama, nasla je malo vremena i nesto novca da kupi tri luksuzna apartmana na Bjelasnici. Osim toga, neki od nasih sagovornika vjeruju da ambasadorica-veleposlanica Turkovic pored sarajevskih i australijskih nekretnina posjeduje i nekoliko stanova na atraktivnim lokacijama u Becu! Usto, i svoj cetverogodisnji boravak u Ambasadi BiH u Hrvatskoj Turkoviceva je okrunila kupovinom odredjenih nekretnina na atraktivnim lokacijama u Zagrebu. Upuceni tvrde da stanovi, kuce, poslovni prostori koje je u posljednjih 15 godina kupila i uknjizila Bisera Turkovic, od Australije i Amerike, do Beca, Zagreba i Sarajeva, u ovom trenutku imaju trzisnu vrijednost od blizu 5 miliona eura!!! Podsjetimo, Turkovicka je sa djecom u Sarajevo stigla 1990. kao ucviljena raspustenica skromnog materijalnog statusa i jos skromnijih investicijskih mogucnosti
valterbranisarajevo

#1217 Re: SDA-All about

Sulejman Garib 7 miliona eura

Visoki predstavnik Pedi Ešdaun zatražio je od svih relevantnih vlasti da odmah preduzmu mjere u vezi sa novim korupcijskim skandalom. Na konferenciji za novinare on je rekao da su međunarodni kontrolori otkrili gubitke od oko 7.3 miliona eura u Ministarstvu za izbeglice i raseljena lica Federacije BiH.
valterbranisarajevo

#1218 Re: SDA-All about

Alija Delimustafic 12,5 miliona eura

Osim "Ceneksa", Delimustafić je, zajedno sa braćom, bio vlasnik "BH banke", koja je otišla pod stečaj. Zajedno sa bankom, netragom je, nezvanično se tvrdi, otišlo i oko 20 miliona maraka čiji su vlasnici bile međunarodne organizacije i diplomatska predstavništava u BiH. U "BH banci" Amerikanci su izgubili više od dva miliona maraka.
Krivične prijave protiv njega podnete su i zbog pokušaja da, uz pomoć falsifikovanih pečata Ministarstva finansija BiH, tri miliona dolara - preko "BH banke" - prebaci u "Bvg. banku" u Beču. Na krivične prijave odgovorio je bekstvom iz Sarajeva u Zagreb, a zatim u Austriju
valterbranisarajevo

#1219 Re: SDA-All about

Kucamo na vrata zaboravljenih SDA asova..da imamo za čim žaliti... :oops:

Meho Obradovic 500.000 eura

Još jedan bivši generalni direktor Meho Obradović, optužen je za financiranje FK Sarajeva kroz pozajmnice u vrijednosti od oko 1 milion KM u 2000. godini, te korištenje nezakonitog stambenog kredita koji mu je dodijelila Elektroprivreda Sarajevo.
Ono što je bjelodano, jeste u Izvještaju opisana sprega između preduzeća PC Kids, Elektroprivrede i FK "Sarajevo" - kao i činjenica da je mimo internih pravila preduzeća, bivši direktor EP Meho Obradović "kusnuo" kredit od 150.000 KM i utrošio ga.
valterbranisarajevo

#1220 Re: SDA-All about

Bahrija Dautovic 650.000 eura

Ministar policije Tuzlanskog kantona Bahrija Dautoviæ na sve naèine pokušava izbjeæi kompromitaciju. Dani saznaju da se iza dva skandalozna sluèaja neplaæenih isporuka robe za potrebe njegovog ministarstva krije cifra od najmanje 1.300.000 KM. U toku je uklanjanje tragova, ali ne samo u MUP-u, jer niti korupcije sežu i do banoviækih rudnika, i do Sarajeva, i do graðevinskog preduzeæa Gromex, i do Finansijske policije…
Bosnjak333

#1221 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Je li i to iz Avaza?
condy

#1222 Re: SDA-All about

Post by condy »

Od novca koji je pokraden od rata do sad, da je sav taj novac investiran u prave svrhe, općekorisne stvari, danas bi bili bogati ljudi a BiH bogata zemlja, koja bi imala autoput, stadion reprezentacije, fabrike gdje bi ljudi radili, ljude koji bi normalno živjeli ... šta već?! Što bi rekao Balaš, " Krivi smo mi, što smo im dopustili " :)
valterbranisarajevo

#1223 Re: SDA-All about

Bosnjak333 wrote:Je li i to iz Avaza?
Ne to su rezultati istraživanja koje su sa-x forumaši proveli 2006. godine i objavili u temi "istražimo ko nas je opljačkao".
valterbranisarajevo

#1224 Re: SDA-All about

Bajazit Jasarevic 25 miliona eura

Prvi, najveæi i nekada jedan od najbogatijih federalnih kantona svakog je dana sve siromašniji. Vlada Tuzlanskog kantona, zahvaljujuæi katastrofalnoj ekonomskoj politici, prije svih, svog predsjednika Bajazita Jašareviæa, a onda i njegovih bezliènih i beskrupuloznih saradnika, skoro da više nema novca ni za najosnovnije potrebe budžetskih korisnika. Nerazumnim odlukama Bièakèiæevih i Žiliæevih favorita ta ista Vlada je zapala u nevjerovatne dugove, što, naravno, ne smeta njenim èelnicima u rješavanju svojih "egzistencijalnih" problema. Zauzeti njima, uspjeli su za sada prokockati oko 50 miliona maraka!
valterbranisarajevo

#1225 Re: SDA-All about

Himzo Mulahalilovic 6 miliona eura

U Ministarstvu privrede USK dobro znaju ko je nelegalan, ali svi se prave gluhi i coravi. Pisao sam i Ministarstvu energetike, rudarstva i industrije FBiH u Mostaru o 6-7 nelegalnih majdana. Iza sveg lopovluka stoji Himzo Mulahalilovic iz kantonalnog Ministarstva privrede. Svi udaraju na registrirane, a nelegalne niko ne dira. Godinama. Tako je sirom Kantona. Niko ne pomaze firme koje zaposljavaju. Molim vas, u tim majdanima je kubik 4 KM !!? Ja ne mogu prodati bez 12 KM, jer moram dati drzavi njeno, dok MZ izdaje bezvezne papire o eksploataciji mineralnih sirovina. Ja sest godina ganjam dokumentaciju, dok Fikret Besirevic potpise sad-pa-sad potvrdu da se iz nelegalnih majdana kopa za potrebe MZ. Pa, dokle tako?! Na stotine hiljada kubika odlazi tako negdje - objasnjava ogorceni Camil Huremagic.
Koliko je ostecen budzet USK zbog nezakonite eksploatacije, sto je opet vezano za rad ovih i drugih sluzbenika? Procjene govore da se godisnje nezakonito iskopa oko1,5 miliona kubika cvrste mase raznih frakcija. Tu drzava ne naplacuje nikakav porez na promet, jer ne zna da se to radi (!!?), ali zna drug Himzo i ostali. Ako je prosjecna cijena dolomita, recimo, po kubiku 10 KM, to znaci da se nezakonito iskopa kamena u vrijednosti od 15 miliona KM godisnje!!? Drzava ovdje gubi 1,5 miliona poreza godisnje. Pomnozimo to sa osam godina nakon rata i dobit cemo 12 miliona KM ukradenog poreza na promet.
Post Reply