Gospode bože
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- area51
#1201 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vidim tema "rukometna reprenzetacija BiH" aktuelna,provirim kad...
Gospode bože
Gospode bože
-
Nejjah
#1202 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ukinuše se ljiljani vrlo lahko, a osta zastava RH i Srbije, al moja percepcija, ako je već percepcija relevantna, je valjda manje vrijednatravnik wrote:Simboli naroda se teško mogu mijenjati, čak i kada se "zabrane", ipak ostaju. Slično je i sa državom. Ovdje treba naglasiti posve jasno da nitko nije zabranio zastavu BiH u Vitezu. Oko svatovskih zastava sam govorio o provokaciji ljudi koji od svoje svadbe prave cirkus sa šahovnicama i drugim zastavama, ma koje to bile. Njihova funkcija je isključivo provokacija, jer ne vidim razloga za desetinama zastava na svadbi!!?? To je u ovim multi-kulti sredinama isključivo izljev frustracija i provociranja drugog.Nejjah wrote:@cyprus
ja se dičim ljiljanima zbog divjaka, vikića, turajlića itd...
ne znam kako je borba za nezavisnu, suverenu, multietničku itd BiH dovela ljiljane u negativan kontekst osim u očima onih koji su se borili protiv iste. Sutra da zarati, ne do Bog, i brani se BiH pod ovom novom zastavom,na nekom novom daytonu bi se osporavala i ova zastava jer se, eto, promijenio kontekst njene upotrebe
@travnik
lično bih sve ratne zločince kažnjavao smrtnom kaznom pa tako i one iz ARBIH, ali da li sad mijenjati simbole bilo naroda, bilo država pod kojim su zločini učinjeni ili kažnjavati zločince
a ove "arapske" zastave se nose kao simbol islama, a ne neke strane zemlje
- simonese
#1203 Re: Rukometna reprezentacija BiH
znas nas,jebo nasarea51 wrote:Vidim tema "rukometna reprenzetacija BiH" aktuelna,provirim kad...![]()
Gospode bože
- It_is_a_Leclerc
#1204 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Naša U18 reprezentacija nesretno poražena od Danske i kvalifikacije završava na 3. mjestu. Malo je falilo da ih dobijemo.
- shmizlica
#1205 Re: Rukometna reprezentacija BiH
area51 wrote:Vidim tema "rukometna reprenzetacija BiH" aktuelna,provirim kad...![]()
Gospode bože
treba ovo prebaciti na politika da ne buni ljude
- Mali_Vuk
#1206 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jao prenosa iz Portugala. Čime ovi snimaju? BHT je HRT za ove

- Jazzy.ba
#1207 Rukometna reprezentacija BiH
Prijenos je bar HD 16:9 do zgrade BHTa, a problem je sto ga ovi nasi useru unakaze i zaljepe na 4:3 i spuste mu rezoluciju za 4 puta, pa mi na nasim vecim televizorima gledamo crtani film gustav. 
- Havatar
#1208 Re: Rukometna reprezentacija BiH
BHT jos uvijek ima tehniku samo za male ekraneJazzy.ba wrote:Prijenos je bar HD 16:9 do zgrade BHTa, a problem je sto ga ovi nasi useru unakaze i zaljepe na 4:3 i spuste mu rezoluciju za 4 puta, pa mi na nasim vecim televizorima gledamo crtani film gustav.
-
Djubre_
#1209 Re: Rukometna reprezentacija BiH
A je shup*ka u one plesacice u sivoj trenerci haha samba!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- It_is_a_Leclerc
#1210 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kvalitet slike je ok.
Ali općenito režija prijenosa je cirkus. Snima se iz daleka, rukom, pa se kamera trese, pa se mijenja kadar u momentu šuta, pa neki zaostali usporeni snimci... Katastrofa. Da ne pričam o dvorani. Nekakve daske, šta je ono ?!

Ali općenito režija prijenosa je cirkus. Snima se iz daleka, rukom, pa se kamera trese, pa se mijenja kadar u momentu šuta, pa neki zaostali usporeni snimci... Katastrofa. Da ne pričam o dvorani. Nekakve daske, šta je ono ?!
- Jazzy.ba
#1211 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kvalitet slike nije OK, koji kloc moraš biti da 16:9 sliku zaljepiš na 4:3 i dobiješ crne rubove gore i dolje i time usereš dibidus rezoluciju slike. Na stranu ovu štalu u kojoj igramo, a kamera snima iz pojate. 
- It_is_a_Leclerc
#1212 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sudija opet ne razumije da je i zadnja sekunda regularni dio utakmice.
Strašno.
Strašno.
- MOSALJOZE
#1213 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Malo su mozda i sudije pogurale Firaungal,ali ne bitno momci su svoje odradili.Sigurno da je i umor odradio svoje.Kako god

- Logovan
#1215 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Izgubili smo a nismo se iznervirali.
Volim kad se ovo desi.
Volim kad se ovo desi.
- dječak sa šibicama
#1216 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ždrijeb dokvalifikacija u kojem ćemo dobiti devet parova (nositelji igraju prvu u gostima) održat će se na dan finala EP-a, 26. siječnja. Nositelji će biti sve reprezentacije koje prođu u drugi krug prvenstva te najbolje plasirana reprezentacija od onih koje ispadnu u prvom krugu u Danskoj.
-
channel10
#1217 Re: Rukometna reprezentacija BiH
BiH u baražu protiv Grčke
Rukometna reprezentacija BiH porazom od Portugala u Mafri (26:27) zaključila je prvu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru, ali pošto je ranije obezbijedila prvo mjesto u Grupi 5 i ulazak u baraž, ovaj meč nije imao nikakve posljedice za tim Dragana Markovića.
BiH se tako vratila među selekcije koje su blizu odlaska na veliko takmičenje. Nakon lošeg izdanja i dosta problema u kvalifikacijama za aktuelni "Euro 2014", prolazak grupe u kojoj su bili Portugal, Letonija i Estonija može se smatrati uspjehom. Rezultat je odličan - pet pobjeda i jedan poraz, i to u susretu s Portugalcima, koji ništa nije odlučivao.
"Mislim da smo bili bolji protivnik od Portugala i da je trebalo da pobijedimo, što bi bilo jako važno za nas. Bez obzira na to što taj susret nije imao veliki rezultatski značaj, nama je bila veoma bitna, jer želimo da gradimo pobjednički mentalitet i vraćamo rejting bh. rukometa. Ipak, na dobrom smo putu, jer smo se odlično nosili s Portugalcima. Jako sam zadovoljan zbog dobre reakcije igrača s klupe. To je odlična stvar, jer dobijamo na širini", kaže selektor Dragan Marković.
Pred bh. rukometašima je treća šansa da se kroz baraž domognu Svjetskog prvenstva. U prethodna dva navrata zaustavili su ih Mađarska za SP 2009. i Njemačka za SP 2013. No, prije toga je još jedan važan baraž za bh. rukometaše. Zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za "Euro 2014" BiH će morati igrati baraž kako bi stekla pravo da se bori za odlazak na "Euro 2016". Rival je Grčka, a utakmice će biti igrane 2. ili 3. aprila i tri dana kasnije. Dobra stvar je što je BiH domaćin u revanšu.
"Teško je već sada pričati o tome kako ćemo se pripremati za dvomeč s Grčkom. Moramo napraviti plan i program priprema kako bismo te oglede dočekali maksimalno spremno. Biće to jako važan baraž za nas, jer u slučaju neuspjeha nećemo igrati kvalifikacije za EP. No, optimista sam i mislim da možemo proći Grke, a onda ćemo misliti o baražu za odlazak u Katar. Mislim da se polako približavamo krugu reprezentacije koje igraju na velikim takmičenjima", smatra Marković.
Osim BiH, put u baraž SP u Kataru iz kvalifikacija osigurali su još Litvanija, Slovenija, Rumunija i Grčka. Žrijeb baraža je 26. januara u 13 sati u danskom Herningu, nekoliko sati prije utakmice za treće mjesto na EP 2014. U žrijebu će se naći 18 reprezentacija, koje će se boriti za devet mjesta na SP. Direktan plasman u Katar ostvariće tri prvoplasirane reprezentacije sa EP u Danskoj i Španija, kao i aktuelni svjetski šampion. Preostalih 12 ide u baraž.
Nezavisne.com
Rukometna reprezentacija BiH porazom od Portugala u Mafri (26:27) zaključila je prvu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru, ali pošto je ranije obezbijedila prvo mjesto u Grupi 5 i ulazak u baraž, ovaj meč nije imao nikakve posljedice za tim Dragana Markovića.
BiH se tako vratila među selekcije koje su blizu odlaska na veliko takmičenje. Nakon lošeg izdanja i dosta problema u kvalifikacijama za aktuelni "Euro 2014", prolazak grupe u kojoj su bili Portugal, Letonija i Estonija može se smatrati uspjehom. Rezultat je odličan - pet pobjeda i jedan poraz, i to u susretu s Portugalcima, koji ništa nije odlučivao.
"Mislim da smo bili bolji protivnik od Portugala i da je trebalo da pobijedimo, što bi bilo jako važno za nas. Bez obzira na to što taj susret nije imao veliki rezultatski značaj, nama je bila veoma bitna, jer želimo da gradimo pobjednički mentalitet i vraćamo rejting bh. rukometa. Ipak, na dobrom smo putu, jer smo se odlično nosili s Portugalcima. Jako sam zadovoljan zbog dobre reakcije igrača s klupe. To je odlična stvar, jer dobijamo na širini", kaže selektor Dragan Marković.
Pred bh. rukometašima je treća šansa da se kroz baraž domognu Svjetskog prvenstva. U prethodna dva navrata zaustavili su ih Mađarska za SP 2009. i Njemačka za SP 2013. No, prije toga je još jedan važan baraž za bh. rukometaše. Zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za "Euro 2014" BiH će morati igrati baraž kako bi stekla pravo da se bori za odlazak na "Euro 2016". Rival je Grčka, a utakmice će biti igrane 2. ili 3. aprila i tri dana kasnije. Dobra stvar je što je BiH domaćin u revanšu.
"Teško je već sada pričati o tome kako ćemo se pripremati za dvomeč s Grčkom. Moramo napraviti plan i program priprema kako bismo te oglede dočekali maksimalno spremno. Biće to jako važan baraž za nas, jer u slučaju neuspjeha nećemo igrati kvalifikacije za EP. No, optimista sam i mislim da možemo proći Grke, a onda ćemo misliti o baražu za odlazak u Katar. Mislim da se polako približavamo krugu reprezentacije koje igraju na velikim takmičenjima", smatra Marković.
Osim BiH, put u baraž SP u Kataru iz kvalifikacija osigurali su još Litvanija, Slovenija, Rumunija i Grčka. Žrijeb baraža je 26. januara u 13 sati u danskom Herningu, nekoliko sati prije utakmice za treće mjesto na EP 2014. U žrijebu će se naći 18 reprezentacija, koje će se boriti za devet mjesta na SP. Direktan plasman u Katar ostvariće tri prvoplasirane reprezentacije sa EP u Danskoj i Španija, kao i aktuelni svjetski šampion. Preostalih 12 ide u baraž.
Nezavisne.com
-
elloh4556
#1218 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa koliko ovo ima baraža i kvalifikacija, ja reko još taj jedan protivnik i to je to. 
- karanana
#1219 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ovo za evropsko nekakav baraz za ulazak u grupu iz koje se ponovo moze u baraz.
- Logovan
#1220 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja ovo ništa ne kontam.
Baraž jedan i baraž drugi za odlazak tamo negdje, nekakve kvalifikacije isto negdje ideš, ako ne prođeš kvalifikacije onda nemaš pravo na baraž, kroz baraž u kvalifikacije, itd, itd. 
- MOSALJOZE
#1221 Re: Rukometna reprezentacija BiH
chanel ili si ti nešto mjenjao ili mi imamo retardirane novinare,ovo sa Grcima je prijateljska,a u ovom tekstu gdje lud zbunjenog stoji kako igramo u barazu sa grcima,ali da je izvlačenje 26.
- hodža
#1222 Re: Rukometna reprezentacija BiH
E svašta...plasiraš se kroz baraž na SP, a ispadnes od Grčke i ne možeš igrat kvalifikacije za Euro 
Daj ba....
Daj ba....
- perfect_guy
#1223 Re: Rukometna reprezentacija BiH
nije prijateljska, već predkvalifikacije za evropskoMOSALJOZE wrote:chanel ili si ti nešto mjenjao ili mi imamo retardirane novinare,ovo sa Grcima je prijateljska,a u ovom tekstu gdje lud zbunjenog stoji kako igramo u barazu sa grcima,ali da je izvlačenje 26.
-
roboth
#1224 Re: Rukometna reprezentacija BiH
[/quote]MOSALJOZE wrote:chanel ili si ti nešto mjenjao ili mi imamo retardirane novinare,ovo sa Grcima je prijateljska,a u ovom tekstu gdje lud zbunjenog stoji kako igramo u barazu sa grcima,ali da je izvlačenje 26.
Izvlacenje je 26.za baraz za sp 2015, a ovo protiv grka je baraz za kvalifikacije za euro2016
- House
#1225 Re: Rukometna reprezentacija BiH
U rukometu moras odigrati 568 utakmica baraza i kvalifikacija da bi osigurao neko takmicenje