Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#1201 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Na Ilidži turci napravili dva. tri koledža.
Ima ih, već, na hiljade.
Otvotili su nekoliko turskih kafana,restorana, ašćinica...
Posebnu mi je pažnju privukla novootvorena ašćinica preko puta hotela HOLIVUD
Braća turci dovukli i krompir iz domovine,vidio sam da nas uče i kako se ćevapi prave.
Da nije na pomolu nova okupacija ili će mo, ipak, od njih imati neki šićar?
vandams

#1202 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by vandams »

Sitan čar dragi moj Foča, sitan čar
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1203 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

vandams wrote:Sitan čar dragi moj Foča, sitan čar
Nema veze, samo da ne bude salmonele i da izgrade obećane dionice autoputa Vc. Čar imaju i obližnji žitelji što izdaju krevete u stanovima.
FOČANSKI PROPISI

#1204 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote:
jon_jovi wrote:Nije Huso nego gospodin Mahmutović, a kako se zove tranka? :)
malo je reci kakav je to gospodin. takvog ova opstina još nije vidjela. i nadam se a nece nikad vise.
a stranka se zove napredna demokratska stranka. sad se mogu pobratimiti sa nikolićevim naprednjacima iz srbije. :oops: :oops:
Gospodin ili ne?
Stvari stoje ovako:
Tačno je, da je Senaid Memić zaposlio Husu Mahmutovića, odnosno, gospodina Mahmutovića na neko izmišljeno, odnosno, istureno radno mjesto u Lužanima.
Tačno je, da je Huso Mahmutović,odnosno,gospodin Mahmutović održao osnivačku skupštinu neke stranke.
Tačno je,da Huso Mahmutović,odnosno, gospodin Mahmutović vrbuje "ološ"Hrasnice,S.Kolonije, Butmira...
Tačno je da tu navodnu stranku Huso Mahmutović,odnosno,gospodin Mahmutović nije sudski registrovao.
O čemu se ovdje radi:
Nema se para,što je manje vjerovatno ili
Nova ujdurma SDA,kako bi, ponovo, prevarila narod ILIDŽE
JohnnyS.

#1205 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
JohnnyS. wrote:
jon_jovi wrote:Nije Huso nego gospodin Mahmutović, a kako se zove tranka? :)
malo je reci kakav je to gospodin. takvog ova opstina još nije vidjela. i nadam se a nece nikad vise.
a stranka se zove napredna demokratska stranka. sad se mogu pobratimiti sa nikolićevim naprednjacima iz srbije. :oops: :oops:
Gospodin ili ne?
Stvari stoje ovako:
Tačno je, da je Senaid Memić zaposlio Husu Mahmutovića, odnosno, gospodina Mahmutovića na neko izmišljeno, odnosno, istureno radno mjesto u Lužanima.
Tačno je, da je Huso Mahmutović,odnosno,gospodin Mahmutović održao osnivačku skupštinu neke stranke.
Tačno je,da Huso Mahmutović,odnosno, gospodin Mahmutović vrbuje "ološ"Hrasnice,S.Kolonije, Butmira...
Tačno je da tu navodnu stranku Huso Mahmutović,odnosno,gospodin Mahmutović nije sudski registrovao.
O čemu se ovdje radi:
Nema se para,što je manje vjerovatno ili
Nova ujdurma SDA,kako bi, ponovo, prevarila narod ILIDŽE
mislim da je bas ova verzija da nema para. jer znam da proteklih godina nije imao kafu sebi da plati i da svi sto rade kod njega rade za DZ. entuzijazam cisti :)
sad za sad funkcionise na osnovu obecanja o zaposlenju i nekih drugih pozicija. a ko mu u to vjeruje to ne znam. a mozda na kraju i dodje na vlast. ko zna...
JohnnyS.

#1206 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

cudo da ovo niko nije komentarisao

http://www.klix.ba/vijesti/bih/salmonel ... /120413106#
FOČANSKI PROPISI

#1207 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote:cudo da ovo niko nije komentarisao

Biće da su turci napravili sabotažu.
palamuda

#1208 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

@fočanski propisi možeš li nam objasniti odakle crpiš ovoliko moralisanje ako si sljebenik nečega na čijem je čelu Edhem Bičakčić (da sad ne elaboriram o raznim egzibicijama ovog nekadašnjeg političara).
Kao Huso je vaki naki, pa je Hošić naopak, pa je Memić ološ samo pitam kakve ste to vi moralne gromade, a Bičakčić vam na čelu partije.
FOČANSKI PROPISI

#1209 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

palamuda wrote:@fočanski propisi možeš li nam objasniti odakle crpiš ovoliko moralisanje ako si sljebenik nečega na čijem je čelu Edhem Bičakčić (da sad ne elaboriram o raznim egzibicijama ovog nekadašnjeg političara).
Kao Huso je vaki naki, pa je Hošić naopak, pa je Memić ološ samo pitam kakve ste to vi moralne gromade, a Bičakčić vam na čelu partije.
Ja se držim samo činjenica,a one su vidljive na svakom koraku,i ne informišem se iz Dnevnog avaza" i FTV kao ti.Poštujem,isto tako da su za tebe gore pobrojani moralne veličine,naravno, osim Edhema Bičakčića.
Jedino bih te zamolio da nam u kratkim crtama opišeš njihova velika djela,da im se i mi divimo.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 14/04/2012 21:08, edited 1 time in total.
_Reds_

#1210 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Pošto je Panera zatovrena do daljnjeg, juče slučajno stvarih u objekat o kome je Fočansi propisi govorio. Dakle turski neki restiračnić preko puta nove zgrade kod Holivuda.

Svaratio jednom i nikad više.

1. Ne znaju bosanski jezik beknuti.

2. Meni je na nekoj mješavini engleskog i turskog i pokoja riječ našeg, veze nemaš sta je.

3. Hajd naručim nešto, kad ono dobiješ kuhani kromir, ili je pečen raspolovnjen na dva dijela, i na tome isječena virsla, i malo parmezana gore po vrhu i kečapa, i to vas dodje 6 marki.

Panera mila majka, neka se vrati sto prije.

I tačno, sve su svije dovukli iz Turske, čak i onaj nekakv kečap gledam je iz Turske, još fali da vodu počnu da dovlače iz Turske, nekom ovoe treba stati u kraj. I kako mogu dobiri bilo akvu radnu dozvolu ovdje, ako ne znaju beknuti naš jezik ??
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1211 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Aladin Čustović · Glavni/a komentator/ica
Sami su krivi, kupuju kolače od slastičarne Ema i sad oni odgovaraju za salmonelu , a slastičarnu Emu niko i ne spominje.Što se tiče Panere i njihovog kvaliteta hrane on je neupitan i vjerujem da bi ista stvar bila s njihovim kolačima da ih sami prave, ali prodaja tuđih kolača na svoju odgovornost je malo nepromišljen potez. U svakom slučaju Panera je broj jedan za sve sarajevske pekare.Odgovori · 21 · Sviđa mi se

· Pratite objavu · Petak u 5:27poslije podne
_Reds_

#1212 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PipiDugaDevetka wrote:

Sami su krivi, kupuju kolače od slastičarne Ema i sad oni odgovaraju za salmonelu , a slastičarnu Emu niko i ne spominje.Što se tiče Panere i njihovog kvaliteta hrane on je neupitan i vjerujem da bi ista stvar bila s njihovim kolačima da ih sami prave, ali prodaja tuđih kolača na svoju odgovornost je malo nepromišljen potez. U svakom slučaju Panera je broj jedan za sve sarajevske pekare.Odgovori · 21 · Sviđa mi se

To je istina, nisu njihovi kolači, oni prave samo one tradiocionalne bosanske (zaljevene), ostalo naručuju.

I 5 godina jedem u Paneri, i čim se otvori, opet ću otići.
palamuda

#1213 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Samo da kažem da se vraćam Paneri čim se otvori
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1214 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

palamuda wrote:Samo da kažem da se vraćam Paneri čim se otvori
+1 :)
FOČANSKI PROPISI

#1215 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Da te upozorim:
Prije desetak godina sličan slučaj trovanja se je desio u RIU na ILIDŽI.
Jednom od otrovanih su trajno otkazali bubrezi.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1216 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Da te upozorim:
Prije dvije ili tri godine se ponovo desilo trovanje u RIU samo sto je zataskano
_Reds_

#1217 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Da te upozorim:
U RiU se se svake godine manje vise desi neko trovanje. Pa tamo i majonezu razlabuju sa vodom, i sve to drze u nekim kantama.

Uglavnom tamo ako jedete nesto, ne trazite majonezu kao prilog.
PipiDugaDevetka

#1218 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

To je istina, nisu njihovi kolači, oni prave samo one tradiocionalne bosanske (zaljevene), ostalo naručuju.

I 5 godina jedem u Paneri, i čim se otvori, opet ću otići.
Kako nije i ta EMA zatvorena? Kako se u EMI niko nije otrovao? Tu bi policija i stručni inspektori trebali imati posla. Možda je fakat, ''podmetanje'' u cilju ne znam kakvom?
_Reds_

#1219 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PipiDugaDevetka wrote:

Kako nije i ta EMA zatvorena? Kako se u EMI niko nije otrovao? Tu bi policija i stručni inspektori trebali imati posla. Možda je fakat, ''podmetanje'' u cilju ne znam kakvom?
Ja ne znam dali ta EMA ima uopce svoju slasticarnu, mislim na maloprodau kolaca. Oni rade veleprodaju mislim samo.

A znas kako ti to ide, kad se nadje salmonela u majonezi u nekom fastfood-u, da li je kriv proizvođač majoneze, hm...

Uglavnom, Panera je vjerovala tim dobavljačima, sve do jednom. Čisto sumnjam da je do frizidera u Paneri, ili da su kolači stajali više dana. Teško je dokaziati odakle je salmonela potekla, tako da svašta je moguće, pogotovo u zemlji zvanoj Bosna.
JohnnyS.

#1220 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Ja ne znam dali ta EMA ima uopce svoju slasticarnu, mislim na maloprodau kolaca. Oni rade veleprodaju mislim samo.

A znas kako ti to ide, kad se nadje salmonela u majonezi u nekom fastfood-u, da li je kriv proizvođač majoneze, hm...

Uglavnom, Panera je vjerovala tim dobavljačima, sve do jednom. Čisto sumnjam da je do frizidera u Paneri, ili da su kolači stajali više dana. Teško je dokaziati odakle je salmonela potekla, tako da svašta je moguće, pogotovo u zemlji zvanoj Bosna.
Pa kazu da su izolovali bakteriju i sa ruku zaposlenih u Paneri. Tako da nisu ni isli nigdje dalje.
FOČANSKI PROPISI

#1221 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote:
_Reds_ wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Pa kazu da su izolovali bakteriju i sa ruku zaposlenih u Paneri. Tako da nisu ni isli nigdje dalje.
Još jedan dokaz da je novac čudo,toliko ponese čovjeka da on nema kad razmišljati o nekakvoj sićušnoj bakteriji.
_Alcatraz_

#1222 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Što se tiče tih zgrada,zbog njih je načelnik SENAID MEMIĆ uz pomoć SDA vijećnika+Kečo Sead+Vreto iz Naše stranke promijenio urbanistički plan tog dijela "ILIDŽE,pa sad tu imamo problem sa kanalizacijom,vodom,plinom, školom,dječijim vrtićem...da ne nabrajam dalje.
Za par mjeseci imaćemo proteste pred općinom,a krivci punih džepova, tad će biti daleko.
Urbanisticki plan nije promijenio SENAID MEMIĆ NEGO haman pa SVI VIJECNICI OPCINE ILIDZA (raspitaj se malo za glasanje) u saradnji sa Memicem, a sada svi pokusavaju da speru ljagu sa sebe i prebace krivicu na druge. Svi vijecnici koji su digli ruku ZA IZMJENU REGULACIONOG PLANA BEZ JAVNE RASPRAVE treba da snose krivicu i po mogucnosti krivicno odgovaraju, pa da vidimo ko je kriv.

Pitanja za Focaka:
Zasto su par stotina metara vazdusne linije napravljene iste takve zgrade i to u blizini stupske petlje, a sve za vrijeme rahmetli Amera Cenanovica? Takodjer dozvoljeno i aminovano od Opcine Ilidza?!

Sta mislis da ces uraditi sa tim protestima pred opcinom ilidza ZA PAR MJESECI? Zasto ne ici s protestima odmah nego cekati predizbornu kampanju i kupiti glasove od jadnog naroda kojem nije lahko iz avlije da gleda u 13-ospratnicu koja se nalazi na 10m od njegove kuce? Pocece kopati i nove temelje, pa eto jos vecih problema.

Izgleda da ti navijas samo za predizbornu kampanju i nastavak provodjenja politike SDA na Stupu 2 koja je prisutna od rata do danas. :wink:
Last edited by _Alcatraz_ on 15/04/2012 21:42, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#1223 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Sto se tice hrane mozete svratiti u nekadasnji Riblji restoran (cijene nisu bauk), a imaju dobre donere. Isto turci drze, a ima i dobrih turkinja. :P
_Alcatraz_

#1224 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

IZBORI?
Ima li iko normalan na ilidzi da glasa za nekoga od vjerovatno ponudjenih kandidata SDA:
1. Memnun Hadzic (bokser koji je bio na listi za opce izbore za Parlament)
2. Irfan Đaltur (gdje god se pojavio gradjani su se zalili na njega i njegovu nekulturu i bezobrazluk, a o "planinskoj pismenosti" je suvisno pricati)
...

Kako takvi ljudi kao vijecnici mogu doprinijeti prosperitetu i razvoju opcine, pa i drzave? :bih:
_Reds_

#1225 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:IZBORI?
Ima li iko normalan na ilidzi da glasa za nekoga od vjerovatno ponudjenih kandidata SDA:
1. Memnun Hadzic (bokser koji je bio na listi za opce izbore za Parlament)
2. Irfan Đaltur (gdje god se pojavio gradjani su se zalili na njega i njegovu nekulturu i bezobrazluk, a o "planinskoj pismenosti" je suvisno pricati)
...

Kako takvi ljudi kao vijecnici mogu doprinijeti prosperitetu i razvoju opcine, pa i drzave? :bih:
Hehe, tesko pitanje relano.

Nadam se da znaš da je gorući problem na Ilidži bespravna gradnja, i papiri koji stoje u ladicama godinama. Ima kuća starih i preko 40godina, ali ljudi ne mogu doći do papira, jer Općini nije u cilju da rijesi taj problem, nego godinama ih drzi u ladicama, kako bi te ljude držala kao taoce. Ti ljudi zbog toga ne mogu dići ni hipotekarne kredite, ne mogu prodati kuće, ni na nebu ni na zemlji su. I dodju ovi iz SDA, obecaju da ce im regulisti dozvole.

Obecaju da ce tramvaj doci do Hrasnice, obećaju da se spriječiti poplave. I ti naivni ljudi glasaju za SDA.

Ostatak koji glasa je dio interesne skupine zvana SDA, uposlenici hotela i firmi koje drze SDA cinovnici.

A drugi veliki problem je sto ni kandidati osatalih stranka godinama nisu Bog zna šta.
Locked