Treba ga zamijeniti ministrima Ahmetovićem i Alkalajem, nek oni budu zalog, a da Austrija Divjaka pusti na slobodu. Oni mogu i ostati...valterbranisarajevo wrote:U ponedjeljak će Jovin advokat navodno podnijeti žalbu na ekstradicioni pritvor(ovo sam negdje pročitao). Ako žalba bude usvojena možemo ga očekivati sljedeće sedmice. Ko zna.. Da je imao advokata na ročištu gdje mu je određen prtivor možda bi već bio sa nama....
Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
- poznanik
#1201 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
- Co0l
#1202 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Nije losa ideja.Imaju li oni neki ziro racun za to namjenjen?enx wrote:Kao prvo čestitke SA-x.
vi ste danas bili prvi na licu mjesta i prvi izvještaj je bio vaš.
Čestitke građanima sarajeva koji su danas a i juče u manjem broju došli da podrže našeg heroja.
Ovo je odjeknulo jače nego bilo koji potez koji su mogli napraviti - a nisu naši političari.
I na kraju. OGRAĐUJEM SE OD ONIH KOJI SU POKUŠALI DA ISPROVOCIRAJU SKUP SA TRANSPARENTIMA NAMJENJENIM Zuki.
A pare za odbranu divjeka možemo možda uplatiti na Obrazovanje gradi BiH. poslije što ostane neka daju djeci za stipendije.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1203 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
U avataru imaš moga kolegu, Čedu Domuza, iste smo poslove obavljali on u Hadžićima, ja u GSUP-u, kasnije KMUP-u.1gorstak wrote:Kao sto sam vec par puta rekao, bogatstvo Bosne i Hercegovine nisu njene planine i rijeke nego multietnicki duh naseg drustva, ljudi kao sto su nas Jovan Divjak, Ilija Jurisic i kolega sa foruma @PipiDugaDevetka. Meni je cast imati njih trojicu na svojoj strani a bez njih bi se ovo svelo na obicni sukob plemena.argyle wrote:sa dnevnik.hr
Sav se topim od dragosti za pohvale i to da ti je čast da sam na tvojoj strani.
Još samo @cyprus da me pohvali.
Valjda, dijelimo iste ideale,...
Hvala svima na pohvalama.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1204 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
morel' autogram? 
-
Ponosan
#1205 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ambasador Hrle mi djeluje kao pravi profesionalac i patriota,nista ne prepusta slucaju! lijepo je vidjeti takve ljude na ambasadorskim funkcijama,kako stite integritet BIH i njenih gradjana...Nadam se da ce general Jovo biti pusten sljedece sedmice,i da austijsko pravosudje nece biti pod uticajem srpske "istine" a svi znamo da je rjec o politici koja je pocinila najvece zlocine u Evropi poslije drugog sv.rata! to je politika genocida,lazi i obmana,politika koja izjednacava zrtvu i agresora,kao svi smo krivi i niko nije kriv... politika koja hapsi one koji su se branili,a zlocinci poput Mladica slobodno setaju Srbijom! Srbija realno nikada nije imala iskrene namjere prema BIH,sada im je samo pala maska,a iza nje je Srbija Milosevicevih ambicija! ovo je ujedno otvorilo oci i narodu u BIH,sa Srbijom treba uvijek biti oprezan jer rijec je o politici koja je spremna na sve,na kraju krajeva imamo iskustvo genocida,agresije..sta jos treba!?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1206 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
@ПипиДугаДеветка.Chmoljo wrote:morel' autogram?
- Jara
#1207 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Alfons Kauders wrote:a sto pipi zakuha...![]()
s b92
Не разумем ово: ”Јово Србине, чаршија је уз тебе!”
Зар није то била муслиманска војска? Мене су тако у школи учили.
(Збуњена, 5. mart 2011 18:13)
Naravoučenije: ne vjeruj svemu čemu te u školi uče!
Last edited by Jara on 05/03/2011 22:02, edited 1 time in total.
- valterbranisarajevo
#1208 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Haug brate! pa gdje si ti do sada...PipiDugaDevetka wrote:@ПипиДугаДеветка.Chmoljo wrote:morel' autogram?
- memlija
#1209 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
@pipicu, samo za tebe....inđoj...
- suncica24
#1210 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
I kao pravi profesionalac ce dozvoliti svojoj kceri da prozbori koju ovom prilikomPonosan wrote:Ambasador Hrle mi djeluje kao pravi profesionalac i patriota,nista ne prepusta slucaju! lijepo je vidjeti takve ljude na ambasadorskim funkcijama,kako stite integritet BIH i njenih gradjana...Nadam se da ce general Jovo biti pusten sljedece sedmice,i da austijsko pravosudje nece biti pod uticajem srpske "istine" a svi znamo da je rjec o politici koja je pocinila najvece zlocine u Evropi poslije drugog sv.rata! to je politika genocida,lazi i obmana,politika koja izjednacava zrtvu i agresora,kao svi smo krivi i niko nije kriv... politika koja hapsi one koji su se branili,a zlocinci poput Mladica slobodno setaju Srbijom! Srbija realno nikada nije imala iskrene namjere prema BIH,sada im je samo pala maska,a iza nje je Srbija Milosevicevih ambicija! ovo je ujedno otvorilo oci i narodu u BIH,sa Srbijom treba uvijek biti oprezan jer rijec je o politici koja je spremna na sve,na kraju krajeva imamo iskustvo genocida,agresije..sta jos treba!?
PS: Svaka cast sa-x-ovic forumovci, svaka cast Sarajevo
Last edited by suncica24 on 05/03/2011 22:29, edited 2 times in total.
- memlija
#1211 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
e mati draga što se ismijah.....hahahahhashuriken wrote:samo da prijavim da je kamerman TV Hayat gadjao grudvom kamermana Infobiroa koji se popeo na ogradu pored policije da dobije bolji kadar. šega pravoNefsun wrote:Ja iskreno nisam vidjela ni tih 15 grudvi. A ovo za narandze mi je presmjesno. Nemaju sta drugo ''nadodati'' pa makar išta-LIBERO- wrote:BTW. bilo je sve skupa 15 -20 grudvi,a mislim da ni jedna nije dobacila do zgrade ambasade.
Preko 4000 ljudi 20 grudvi,eto koliko je protest bio agresivan i militantan...![]()
![]()
Uglavnom ja ponosna na svoje sugradjane.![]()
![]()
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah,
- amrica
-
zavrzlama
#1213 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
pipi nemoj fursata da uhvatisPipiDugaDevetka wrote:@ПипиДугаДеветка.Chmoljo wrote:morel' autogram?
- Hemel
#1214 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
memlija wrote:e mati draga što se ismijah.....hahahahhashuriken wrote: samo da prijavim da je kamerman TV Hayat gadjao grudvom kamermana Infobiroa koji se popeo na ogradu pored policije da dobije bolji kadar. šega pravo![]()
![]()
![]()
![]()
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah,![]()
![]()
![]()
![]()
nije to smijesno...
moglo je doci do medjudrzavnog incidenta zbog neodgovornih kamermana i njihovog grudvanja...
- Hemel
#1215 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
pipi,amrica wrote:@pipi
![]()
![]()
prodji u vrh sobe...zasluzio si...
- memlija
#1216 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hemel wrote:memlija wrote:e mati draga što se ismijah.....hahahahhashuriken wrote: samo da prijavim da je kamerman TV Hayat gadjao grudvom kamermana Infobiroa koji se popeo na ogradu pored policije da dobije bolji kadar. šega pravo![]()
![]()
![]()
![]()
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah,![]()
![]()
![]()
![]()
nije to smijesno...![]()
moglo je doci do medjudrzavnog incidenta zbog neodgovornih kamermana i njihovog grudvanja...
- Nele9
#1217 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Co0l wrote:Nije losa ideja.Imaju li oni neki ziro racun za to namjenjen?enx wrote:Kao prvo čestitke SA-x.
vi ste danas bili prvi na licu mjesta i prvi izvještaj je bio vaš.
Čestitke građanima sarajeva koji su danas a i juče u manjem broju došli da podrže našeg heroja.
Ovo je odjeknulo jače nego bilo koji potez koji su mogli napraviti - a nisu naši političari.
I na kraju. OGRAĐUJEM SE OD ONIH KOJI SU POKUŠALI DA ISPROVOCIRAJU SKUP SA TRANSPARENTIMA NAMJENJENIM Zuki.
A pare za odbranu divjeka možemo možda uplatiti na Obrazovanje gradi BiH. poslije što ostane neka daju djeci za stipendije.
...???
- amrica
#1218 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ne vrijedjajte covjeka!
Jovi nase pare ne trebaju, drzava MORA da ga brani, i da plati sve sto treba. Ako ne, znaju sta ih ceka.
Dati lovu za Obrazovanje gradi BiH, OK, ali skupljati pare za Jovinu odbranu je apsurd.
Jovi nase pare ne trebaju, drzava MORA da ga brani, i da plati sve sto treba. Ako ne, znaju sta ih ceka.
Dati lovu za Obrazovanje gradi BiH, OK, ali skupljati pare za Jovinu odbranu je apsurd.
-
Marija Magdalena
#1219 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Gradjani su danas pokazali sta misle. Ipak, osjecaj ponosa zbog prilicno velikog odaziva ne moze da nadvlada osjecaj bijesa i ocaja... Svako malo - eto ih da Bosancima i Hercegovcima stanu na obraz, napiju se krvi, pomalo dovrsavajuci ono sto nisu uspjeli agresijom. Ovo ce grozno zvucati, ali dosta vise Srbije!!! Ne daj Boze da generala izruce toj groznoj zemlji!
I da, bojkotovala sam im proizvode uvijek.
I da, bojkotovala sam im proizvode uvijek.
-
ROTOR 9
#1220 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
To su jadovi koji ne znaju sta je snijeg., (jer OVDJE je bila Olimpijada.,a kod njih šumijada ) kod nas jal snijeg jal behar., vazda mirise..Nefsun wrote:Ja iskreno nisam vidjela ni tih 15 grudvi. A ovo za narandze mi je presmjesno. Nemaju sta drugo ''nadodati'' pa makar išta-LIBERO- wrote:BTW. bilo je sve skupa 15 -20 grudvi,a mislim da ni jedna nije dobacila do zgrade ambasade.
Preko 4000 ljudi 20 grudvi,eto koliko je protest bio agresivan i militantan...![]()
![]()
Uglavnom ja ponosna na svoje sugradjane.![]()
juzno voce gledaju samo preko tv-a., to je za njih skupo.,jer moze se upotrijebit kao oruzje..
Pa nek nam dodju na banane ..
BRAVO SARAJEVO PONOSIM SE STO SAM SE TU RODIO I OSTAO KAD JE BILO NAJTEZE I OPET !!
- Jara
#1221 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
@Corto, ima l' te gdje sa ovim sloganom na majici?Corto Maltese wrote:Valjda se umorio, valjalo je nositi onoliki transparent 4-5 kilometara, a čovjek je u godinama.
-
palermo
#1222 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Upravo. Dio državnog aparata su između ostalog i oni koji bi Jovu strpali za dugo vremena u zatvor.zagazaga wrote:misliš da će Špirić ili neko iz HDZ-a odobriti to, a oni su u vlasti....pa i za Ganića je plaćeno iz privatnih džepovaamrica wrote:Ne vrijedjajte covjeka!
Svim sarajlijama, svim forumašima koji su bili na protestima hvala
Pipi...drugi su sve već rekli
-
homar
#1223 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Haris Hrle, ambasador BiH u Austriji
"Spindelegger u Sarajevo dolazi u ponedjeljak, Divjak bi trebao sa njim"
Mislim da nebi bilo loše dočekati gospodina ministra na jedan dostojanstven način i reći mu ko je general Jovo Divjak. Nisam siguran da mu to znaju reći naši vajni "državnici", prvenstveno mislim na Bakira i njegovog stranačkog vođu na njegov merhametluk. Ako Austrija nije "kuRba Europa" neka to dokaže i neka odmah puste našeg generala.

"Spindelegger u Sarajevo dolazi u ponedjeljak, Divjak bi trebao sa njim"
Mislim da nebi bilo loše dočekati gospodina ministra na jedan dostojanstven način i reći mu ko je general Jovo Divjak. Nisam siguran da mu to znaju reći naši vajni "državnici", prvenstveno mislim na Bakira i njegovog stranačkog vođu na njegov merhametluk. Ako Austrija nije "kuRba Europa" neka to dokaže i neka odmah puste našeg generala.
-
immuno
#1224 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sutra u 14.30 je protest podrske Jovi Divjaku u Becu na Schwarzenberg Platzu svi koji citate Sa-x i zivite u Becu i okolini imamo jedinstvenu sansu sutra da i mi ovdje odradimo dio svog posla i obaveze prema domovini i onima koji su je branili 
- amrica
#1225 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
zagazaga wrote:misliš da će Špirić ili neko iz HDZ-a odobriti to, a oni su u vlasti....pa i za Ganića je plaćeno iz privatnih džepovaamrica wrote:Ne vrijedjajte covjeka!
Za Ganica je placena kaucija.
A svi mi zajedno ne mozemo za par godina skupiti para koliko je dala Sanela "iz cuga".