Joj jeste vi čudni,pa našiN navijačiN moraju gledati evropske utakmice svake sezone.BSn wrote:LSD wrote:Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.
Sumnjam da su ovo licence za stadione, vjerovatno samo za klubove. A ako zele, naci ce oni i Bilinom zamjerku, jer zna se da Bevandini opcepoznati cimbenici športskog rakursa, pod moranjem moraju nastupiti na internacionalnoj šmotri nogometnog umijeća.
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#1201 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
-
LSD
#1202 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja živim za taj dan kad ce ti športski djelatnici i domoljubi koji su decenijama majorizirani tipa Bevanda ili Dominković biti jednom i zauvijek secirani i hirurški odstranjeni iz sporta opcenito, a fudbala pogotovu.BSn wrote:LSD wrote:Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.
Sumnjam da su ovo licence za stadione, vjerovatno samo za klubove. A ako zele, naci ce oni i Bilinom zamjerku, jer zna se da Bevandini opcepoznati cimbenici športskog rakursa, pod moranjem moraju nastupiti na internacionalnoj šmotri nogometnog umijeća.
Isto to mislim i za laktaške rodoljube tipa Čeko, Petković, Slobodan Tešić i ostale Dodikove kmetove.
A da ne pricam o domacim lokal-patriotama Čolakoviću, Ušanoviću, Čemaloviću, Tigru Abdiću...za njih je potreban Prijeki sud...ne treba zaboraviti i ex-presidentea Pušinu i njegovog glavnog operativca Pašalića, ni za njih nema amnestije....sve pred streljacki vod.
-
north
#1203 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
I mediji se malo preseravaju, dajte kad već objavljujete da Čelik nije dobio licencu, budite profesionalci i objavite koji su razlozi koji su doveli do toga....Prozovite javno imenom i prezimenom te ljude iz komisije i insistirajte na obrazloženju....
Po čemu može dobiti licencu Olimpic, a ne može Čelik
...
Fakat ne kontam razlog: stadion nije sigurno, dugovi pogotovo (imaju ih i Sarajevo i Željo)...i onda stvarno čovjek ne može da pomisli da se ne radi o teorijama zavjere da se kockasti malo oralno zadovolje....
Ako ima neki konkretan razlog što nisu dobili licencu, objavite ga, a ne ovako samo reći nisu dobili...kakv amaterizam.....nije ni čudo što će svaki navijač Čelika biti frustriran i razočaran.....
Po čemu može dobiti licencu Olimpic, a ne može Čelik
Fakat ne kontam razlog: stadion nije sigurno, dugovi pogotovo (imaju ih i Sarajevo i Željo)...i onda stvarno čovjek ne može da pomisli da se ne radi o teorijama zavjere da se kockasti malo oralno zadovolje....
Ako ima neki konkretan razlog što nisu dobili licencu, objavite ga, a ne ovako samo reći nisu dobili...kakv amaterizam.....nije ni čudo što će svaki navijač Čelika biti frustriran i razočaran.....
-
Eborg
#1204 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Iskreno, mislim da će dati licencu Čeliku nakon žalbe, ne vjerujem da mogu tako ofirno štimati.
- fosil
#1205 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ako Celik osvoji Kup a ne dobije licencu, ko ide u Evropu? Da nije 4. iz prvenstva?
-
Eborg
#1206 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Da, ukoliko ima licencu. Ako je nema ide 5. i tako redom.
- Oi
#1207 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
iskreno, ne cudi me ova odluka, kada se u obzir uzme da u klubu glavnu rijec vodi sabic!
onaj prijasnji zaim, iako klasicni lopov, bio je bar pismen!
onaj prijasnji zaim, iako klasicni lopov, bio je bar pismen!
- fosil
#1208 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Znaci listica mora u Europu kako god, preko cijih ledja nije bitno.
- cyprus
#1209 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Čelik svakako neće osvojit kup...
A što se tiče licence, tu je i meni dosta toga sumnjivo i nejasno... Pa ja ne znam da niti iz jedne druge lige klubovi otpadaju iz evropskih takmičenja zato što ne mogu dobit licencu
Možda griješim, ali eto... A stadion 100% ne može biti razlog ne dobivanja licence, to sam siguran
A što se tiče licence, tu je i meni dosta toga sumnjivo i nejasno... Pa ja ne znam da niti iz jedne druge lige klubovi otpadaju iz evropskih takmičenja zato što ne mogu dobit licencu
-
upaljac01
#1210 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
majorka (spanija)cyprus wrote:Čelik svakako neće osvojit kup...
A što se tiče licence, tu je i meni dosta toga sumnjivo i nejasno... Pa ja ne znam da niti iz jedne druge lige klubovi otpadaju iz evropskih takmičenja zato što ne mogu dobit licencuMožda griješim, ali eto... A stadion 100% ne može biti razlog ne dobivanja licence, to sam siguran
-
elSaik
#1211 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To što neki klub ima dugove nije bitno. Nije čak ni bitno koliki su dugovi. Važna je samo mogućnost vraćanja istih. Tako da Željo može imati i 10 puta više dugova ali ako je u mogućnosti vraćati ih, a Čelik nije, onda će prvi dobiti licencu a drugi ne. Znam da je FKŽ nakon dolaska nove Uprave sa mnogim svojim povjeriocima sklopio ugovore o reprogramiranju dugova i da se istih drži.
- ultima_palabra
#1212 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To je to... sa svim većim povjeriocima moraš imati ugovor o dinamici vraćanja duga i držati se istog. Naravno i ova opcija sa Lišticom nikad nije isključenaelSaik wrote:To što neki klub ima dugove nije bitno. Nije čak ni bitno koliki su dugovi. Važna je samo mogućnost vraćanja istih. Tako da Željo može imati i 10 puta više dugova ali ako je u mogućnosti vraćati ih, a Čelik nije, onda će prvi dobiti licencu a drugi ne. Znam da je FKŽ nakon dolaska nove Uprave sa mnogim svojim povjeriocima sklopio ugovore o reprogramiranju dugova i da se istih drži.
- Charuga
- Globalni moderator
#1213 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Najstariji nogometni klub u Grčkoj, Iraklis izbačen je iz Super Lige zbog neisplaćenih dugova. Grčka nogometna federacija (EPO) nedavno je odlučila da Iraklisu ne izda licencu za takmičenje u narednoj sezoni jer nisu ispunili kriterijume UEFA o poslovanju.cyprus wrote:Čelik svakako neće osvojit kup...
A što se tiče licence, tu je i meni dosta toga sumnjivo i nejasno... Pa ja ne znam da niti iz jedne druge lige klubovi otpadaju iz evropskih takmičenja zato što ne mogu dobit licencuMožda griješim, ali eto... A stadion 100% ne može biti razlog ne dobivanja licence, to sam siguran
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/3 ... nstva.html
- JThomas
#1214 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ma znate više da drugostepena komisija uvijek izda više licenci nego prvostepena.
a čelik svakako neće osvojiti kup
a čelik svakako neće osvojiti kup
-
elSaik
#1215 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Evo na kojem stadionu ova Slavia češka igra, a u tekstu piše: "Pretpostavlja se da je jedan od razloga nereda i taj što Slavia nije dobila potrebnu licencu za takmičenje, te će od slijedeće sezone najvjerovantije irgati u trećoj ligi."ultima_palabra wrote:To je to... sa svim većim povjeriocima moraš imati ugovor o dinamici vraćanja duga i držati se istog. Naravno i ova opcija sa Lišticom nikad nije isključenaelSaik wrote:To što neki klub ima dugove nije bitno. Nije čak ni bitno koliki su dugovi. Važna je samo mogućnost vraćanja istih. Tako da Željo može imati i 10 puta više dugova ali ako je u mogućnosti vraćati ih, a Čelik nije, onda će prvi dobiti licencu a drugi ne. Znam da je FKŽ nakon dolaska nove Uprave sa mnogim svojim povjeriocima sklopio ugovore o reprogramiranju dugova i da se istih drži.
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=18975
Znam da je odavno bilo najavljivano da će se pooštriti kriteriji jer smo i do sada imali neke mizerne uvjete u odnosu na uvjete koje europski klubovi moraju ispunjavati po svojim ligama. Može biti da ovo bude i pozitivna stvar. Neka se liga na silu skrati, ako već sporazumno ne može.
Naravno, ove licene Slavije i Iraklisa su licence za domaće takmičenje, dok Čelik nije dobio za Europu gdje su uvjeti još strožiji.
-
herbion
#1216 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Celik nije dobio licencu i sigurno je nece dobiti na drugostepenoj komisiji.Razlozi su finansije,dugovanja igracima,obestecenje klubovima i dr.Naknadno dostavljanje papira ne mijenja odluku.
Od iduce godine nema vise ni reprograma poreza tako da sam ubjedjen da ce u Evropu moci samo jedan ili dva kluba.
Od iduce godine nema vise ni reprograma poreza tako da sam ubjedjen da ce u Evropu moci samo jedan ili dva kluba.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1217 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Najveci duznici su Zeljo, Sarajevo, Sloboda, Celik... KK Bosna je svakako van konkurencije. Elem, OlimpiC nema ni blizu dugovanja, a kao stadion prijavljuju Kosevo koje KAO ispunjava uslove. Sve jasno.north wrote:Po čemu može dobiti licencu Olimpic, a ne može Čelik...
- Obuca9
#1218 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
A fašisti iz lištice, ko bi drugi...fosil wrote:Ako Celik osvoji Kup a ne dobije licencu, ko ide u Evropu? Da nije 4. iz prvenstva?
Treći put ista priča, prvi put su najbali Sarajevo i Željezničar, drugi put Sloboda, a sad je red došao na Čelik.
Bevanda, umri majmune.
- cyprus
#1219 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
OK, ipak ima slučajeva nedobivanja licence... Pogriješio sam
-
Mobile_Disco
#1220 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma duguju i ostali, samo sad malo traze nove zrtve jer ne mogu uvjek jedne te iste, al nista strasno, idemo dalje!
-
Eborg
#1221 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Je li ovo i kod nas ima pravilo da mora biti određeni broj U-21 igrača u ekipi? Čini mi se da u 1. ligi FBiH mora biti i jedan U-19 igrač.

-
elSaik
#1222 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ako ćemo realno, moglo bi ovo i vas pogurati u Europu.hz__semir wrote:A fašisti iz lištice, ko bi drugi...fosil wrote:Ako Celik osvoji Kup a ne dobije licencu, ko ide u Evropu? Da nije 4. iz prvenstva?
Treći put ista priča, prvi put su najbali Sarajevo i Željezničar, drugi put Sloboda, a sad je red došao na Čelik.
Bevanda, umri majmune.
- splend
#1223 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
samo da kazem, da mi iz zenice, tradicionalno u sarajevskom derbiju navijamo za gradski klub 
- Impavidus
#1224 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
splend wrote:samo da kazem, da mi iz zenice, tradicionalno u sarajevskom derbiju navijamo za gradski klub
Oderite vi i stoku iz listice u nedelju i onog papka im bevandu.
- BSn
#1225 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
splend wrote:samo da kazem, da mi iz zenice, tradicionalno u sarajevskom derbiju navijamo za gradski klub
Mi iz Doline, tradicionalno, ne navijamo ni za koga osim za nas Klub.