Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1201 Re: Dino Merlin 2011

Post by Entropio »

U Juan Antonio Samaranchu 2012. Cool. :lol:
hedonism

#1202 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

burek_in_space wrote:
Koliko sam upoznat, ono je izazvano samo zhderanjem, a o takvima i nemam bash lijepo mishljenje.
:thumbup:
Cim ga vidim, postanem bijesna.
Koliko krme moras bit da ono uradis od sebe... (Sad ce neki pocet "Al to je bolest.."; ne, to je upravo ovo sto je @burek napisao-zderanje do besvijesti)
hedonism

#1203 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

BTW, cega sve na ovoj temi nema :lol: :-) :lol:
Od historije Eurosonga, historije Merlina, pljuvacine, hvaljenja, Rize Ruze, Harija, rata, (mnogo banova :oops: ), sestara Kovac, Houdekove kilaze.. :run:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1204 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

"I'm not fat, i'm big boned!"
:D
burek_in_space

#1205 Re: Dino Merlin 2011

Post by burek_in_space »

manki wrote:
Kakvo li tek mišljenje o gejevima imaš. :D
Ljudi kao i heterosexualci, sa svim svojim vrlinama i manama.
Vitezanin

#1206 Re: Dino Merlin 2011

Post by Vitezanin »

Image

Pogledajte teferič na Balkanu. :D :D :D :D :D
cyprus

#1207 Re: Dino Merlin 2011

Post by cyprus »

ladyblue18 wrote:
shalla wrote:
cyprus wrote: Pobjedit nećemo, dokle god u zemljama bivšeg SSSR-a postoje telefoni, a na Eurosongu televoting :-D
Dodaj tu i skandivaniju i to je to. Imas ta 2 bloka koji cisto komsijski raspodjele bodove bez obzira kakvo sranje od pjesme posalju npr estonija, armenija ili danska...
Bas ovako, nazalost... :-)
Ali mi se nemamo pravo za to bunit... Imamo i mi svoj blok, a ko nam je kriv što je SSSR imo više republika od SFRJ :oops:

Izuzimajući Harija (i donekle Merlina i Deena), ostali naši predstavnici mogu na prste prebrojat bodove koji nisu stigli sa Balkana ili dijaspore :oops: Pa opet nikad ispod 15. mjesta :D

Televoting sucks :oops: , ali je dobar za političko-geografska istraživanja... Da sam se na vrijeme sjetio mogo sam magistarski pisat o tome :D :oops:
terra_incognita

#1208 Re: Dino Merlin 2011

Post by terra_incognita »

Kako onda Marija pobijedi ako buce nemaju prolaz ? I ona je izasla iz gabarita.
Ridjobrki

#1209 Re: Dino Merlin 2011

Post by Ridjobrki »

Zato što je ili gay ili izgleda više gay od Alena Albinovića u ružičastoj košulji za volanom Peugeota 207 CC.
vee-jay

#1210 Re: Dino Merlin 2011

Post by vee-jay »

cccc predrasude :-? isto pitanje se moze postaviti: kako to da je prosle godine lena pobjedila? zemlja bez ikakvog bloka i prijateljskog susjeda.

bez obzira na blokove, uvijek pobjedi pjesma koja dobije visoke bodove iz vecine svih zemalja, sto znaci uvijek pobjedi pjesma koja je po ukusu vecine evropljana "najbolja".
because_of_you

#1211 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

E jes baš, svi pukli na ona čudovišta :roll: :-)
velikibrnjo

#1212 Re: Dino Merlin 2011

Post by velikibrnjo »

vee-jay wrote:cccc predrasude :-? isto pitanje se moze postaviti: kako to da je prosle godine lena pobjedila? zemlja bez ikakvog bloka i prijateljskog susjeda.

bez obzira na blokove, uvijek pobjedi pjesma koja dobije visoke bodove iz vecine svih zemalja, sto znaci uvijek pobjedi pjesma koja je po ukusu vecine evropljana "najbolja".

Vala meni onda nikako nije jasno kako je po ukusu evrope onaj mali rus mogao pobjediti
Mogu razumjeti i za lordije i za sve ostale ali za onog rusa
nema sanse!
Pa njegov engleski, za njega je i dino i lena doktori nauka sto se tice tog jezika
hedonism

#1213 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

velikibrnjo wrote: Vala meni onda nikako nije jasno kako je po ukusu evrope onaj mali rus mogao pobjediti
nema sanse!
Pa njegov engleski, za njega je i dino i lena doktori nauka sto se tice tog jezika
Rusija gotovo bankrotirala da bi on pobjedio..
because_of_you

#1214 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

Šta je falilo rusu? Baš je bila lijepa pjesma... :thumbup:
manki

#1215 Re: Dino Merlin 2011

Post by manki »

hedonism wrote:
velikibrnjo wrote: Vala meni onda nikako nije jasno kako je po ukusu evrope onaj mali rus mogao pobjediti
nema sanse!
Rusija gotovo bankrotirala da bi on pobjedio..
Da, kad se sjetim. :lol:

Koliko su samo za muzičke instrumente dali, ludi Rusi. :-)
saibaba

#1216 Re: Dino Merlin 2011

Post by saibaba »

U starom rimu su glavna "estrada" bile osobe koje imaju karakteristican fizicki izgled, posebno sa neko fizickom manom ili nekim nedostatkom ... mislim da polahko svijet ide u tom pravcu ....
vee-jay

#1217 Re: Dino Merlin 2011

Post by vee-jay »

velikibrnjo wrote:
vee-jay wrote:cccc predrasude :-? isto pitanje se moze postaviti: kako to da je prosle godine lena pobjedila? zemlja bez ikakvog bloka i prijateljskog susjeda.

Vala meni onda nikako nije jasno kako je po ukusu evrope onaj mali rus mogao pobjediti
nema sanse!
da ali vidis i sam kazes "meni nije jasno"... ah, bozemoj pa ni meni nije jasno kako raja pada na populizam svake kategorije i svakog formata :mrgreen: pa eto ipak je tako...
Kristijana

#1218 Re: Dino Merlin 2011

Post by Kristijana »

Slično sam i ja upravo htjela napisati. Činjenica je i da je Marija Šerifović pobijedila, a razlog je što su joj i druge zemlje davale bodove osim Balkana pa se nakupilo. Svi su joj davali bodove jer je pjesma bila objektivno najbolja ili jedna od tri najbolje te godine. Norveška i Fairy tale su pobijedili ne zbog skandinavskog bloka, nego jer je pjesma bila ubjedljivo najjača.

Isto bih rekla čak i za Lordije, iako je Hari također bio jedan od tri najbolja, Lordi su imali sjajnu pjesmu, jedino se Rus Dima te godine utrpao u prva tri zbog istočnog bloka. Poslije, kad je Dima pobijedio, tada je imao puno bolju pjesmu nego one godine kad je bio drugi. Tada je Harija zeznuo blok, jer je Hari po kvalitetu bio makar 2. Ljudima su se ipak više svidjeli Lordi, koji su bili sjajni. Žanrovski drukčije, ali ipak ne možemo reći da je Hari bolji ili gori od njih.

Ostale zaslužene pobjede su: Grkinja Elena, Turkinja ''Every way that I can'', čak i mala Lena ( jedna od 3 najbolje ), Ruslana. Dakle, u zadnjih 8 godina izbor je konačno fer i pored blokova, pobjeđuju najjače pjesme a uvijek je to 100% jedna od tri najjače po bilo čijem ukusu. :)
shin

#1219 Re: Dino Merlin 2011

Post by shin »

Gledam ovaj nastup merlina za pjesmu eurovizije, ova zenska sto upravlja klavirom djeluje ko da razvlaci jufku, plus kosulja izgleda kao da je drvosjeca iz british columbie.

About merlin;

Meni je poceo ici na blanju istog trena kada je umislio da je nobelovac, a to je bilo odmah poslije rata kada je unaprijedjen u prvog bosnjackog umjetnika.
BegA_

#1220 Re: Dino Merlin 2011

Post by BegA_ »

Inace, veceras u emisiji "Urban Music", koja se prikazuje na TV1, specijalni gost je upravo Dino. Emisija pocinje u 22:45
terra_incognita

#1221 Re: Dino Merlin 2011

Post by terra_incognita »

eee moj dino, kad ovo mognes....

A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1222 Re: Dino Merlin 2011

Post by A1fa »

al smo najjaci kad treba po interentu glasati :D ako nista, po ovom Dino ne treba ni izaci na binu http://eurovisiontimes.wordpress.com

pjesma ko svaka od Dine, sto se vise puta preslusa, sve vise ulazi u uho :) Ipak, koreografija me je nesto odmah na ovo podsjetila: www.youtube.com/watch?v=TopogWSEbyU
Komrad

#1223 Re: Dino Merlin 2011

Post by Komrad »

BSn wrote:Sto se tice sita, pa i refren mu vuce na to. Ono, ako prosijes, tj. usitnis zivot, sta ostane. Samo tih par pjesama, brige i njena ljubav. Valjda je to to.

Sto se tice besmislenosti - tu je Regina do sad najgora, pa jastuk za dvoje...
a folove na engleskom smo imali sa "Hanom" i Ninom, pa je bolje da je sve na engleskom ili sve na bosanskom, nego pola-pola.
A i prevodjenje pjesama nema smisla - ako je covjeka opucala inspiracija na engleskom, onda nek ju pjeva na engleskom, pa kakva god da je. Trebali smo i onu Pisarovicinu prevoditi na bosanski? :D

A za tu besmislenost pjesama i da imaju bolje za licnu karijeru nego li za EVrosong, pa gledajuci Lordi i Lenu, izgleda da smisleno tamo rijetko prolazi.

Eto, nadam se da ovaj post nece biti okarakteriziran ko pljuvacina, jer me nisu odavno banovali. :mrgreen:
Dobro je pa nije na kineskom ....
(Čombe u LZN)
ig78sa

#1224 Re: Dino Merlin 2011

Post by ig78sa »

Hoce Dino pjevati na eng na Eurosongu?Trebao bi "malo" jos poraditi na eng :D
BSn

#1225 Re: Dino Merlin 2011

Post by BSn »

terra_incognita wrote:eee moj dino, kad ovo mognes....

9. od 17., pa i nije neki uspjeh. Npr., Merlin, Hari, Fazla, Nino Prses, idt., su ostvarili bolja mjesta (bolje predstavili) od Cole. :oops:
Locked