Kome ti pričaš bajke? Kao sad Bošnjaci mogu nešto odlučivati u RS.Bošnjaci ne odlučuju u RS ništa i ni za što se ne pitaju a to znači da na pola teritorije BiH ne postoje kao politički subjekt.Postoje jedino kao ukras u RS-u.Od početka rata su izgubili pravo odlučivati o sudbini RS-a i to zna i ptica na grani.Sad nastavljaš s svojim nebulozama i svaki put pišeš TREĆEG NEMA I NIKAD GA NEĆE BITI. Svima je jasno da TREĆI POSTOJI I DA JE SAMO PITANJE VREMENA KAD ĆE SE FINALIZIRATI. Da nije tako onda bi vlast u federaciji bila davno formirana.Nema vlasti bez Hrvata to jest bez trećeg.Da ne govorim o vlasti na razini države. Ostao si u manjini i uskoro ćeš biti na razini statističke greške jer ogromna većina Bošnjaka uvidja kuda ih vodi suluda politika Zlatka Lagumdžije.Pogledaj malo koliko je postova samo u današnjem danu napisano na temu TREĆIi to samo na ovom forumu.Probudi se!1gorstak wrote:Komrad wrote:za 5-10 godina ce treci entitet biti prhvatljiviji svima
Bosnjacko odbijanje etnicke podjele nema veze sa brojem Bosnjaka u opstini Sekovici nego sa cinjenicom da ne zele ograniciti vlastiti zivotni prostor na djelic BiH. Onog trenutka kada prihvate da manji entitet nije i njihov, gube pravo da odlucuju o sudbini tog entiteta jer su prihvatili to da taj komad teritorije nije i njihov. A to bi otvorilo vrata separatizmu i Bosnjake hermeticki zatvorilo u neodrziv rezervat.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
panorama
#1201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
popajic
#1202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@panorama,
Evo , ja sam budan , pa da i tebe razbudim
- nista od treceg !
I ova dva ce ( kad tad ) nestati.
Ne bi da ti prisjedam na muku , ali tako je
Evo , ja sam budan , pa da i tebe razbudim
-
zemo_online
#1203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
- spreca
#1204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ima @panoramatest01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
-
panorama
#1205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ponašaš se kao malo dijete i pišeš u futuru.Pročitaj gore napisani post i argumentiraj ono što napišeš.Jesam li ja rekao neistinu kad kažem da Bošnjaci u RS ne odlučuju.Znači dekonstituirani su u pola Države. Jesam li rekao neistinu kad kažem da ne odlučuju samostalno u Federaciji jer vlast još nije formirana, a o državnoj razini da i ne govorim.popajic wrote:@panorama,
Evo , ja sam budan , pa da i tebe razbudim- nista od treceg !
- Marilyn
#1206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako Bog da, hoće.I ova dva ce ( kad tad ) nestati.
-
panorama
#1207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
- Alfons Kauders
#1208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znaci mapa je...panorama wrote:Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
-
zemo_online
#1209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
panorama wrote:Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
ne kontam. nego,kad ce treci?
- ultima_palabra
#1210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je zmijice, skontali da vas je Čova cijelo vrijeme vukao za nos, pa malo nervoznipanorama wrote:Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
Mogao bi i ti posjetiti srednju Bosnu, recimo načelnika Jajca Nisveta, načelnika Busovače Asima i načelnika Novog Travnika Refika
- 1gorstak
#1211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Forsiranje treceg entiteta podrazumjeva nepravdu nad Bosnjacima, a ako ti je prihvatljiva nepravda nad Bosnjacima onda se nemas pravo buniti zbog preglasavanja kadrova HDZ-a. Da bi dosao do pravednog rjesenja, moras uzeti u obzir argumente druge strane. Bosnjaci se (opravdano) boje etnicke podjele i to je nesto sto moras ubaciti u kalkulaciju.panorama wrote:Nema vlasti bez Hrvata to jest bez trećeg.
Ako u FBiH primjenis americki model biranja predsjednika, sasvim je moguce da u Predsjednistvo udje kadar HDZ-a. Na primjer, skucka se dogovor da glasacko tijelo bira po dva delegata iz svakog kantona i onda svaki od tih 20 delegata izabere nekog sa liste kandidata. U Predsjednistvo odu dvojica koji dobiju najvise glasova i eto ti mogucnosti da HDZ dobije svog clana Predsjednistva.
Ali, ici na etnicku podjelu, asistirati Dodiku koji otvoreno kaze da je BiH imaginarni projekat, gurati prst u oko Bosnjacima koji se boje rezervata ..... a istovremeno ocekivati da te uvazavaju, pa to je smijesno.
- Alfons Kauders
#1212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jos od prije izbora ekipa iz herceg-srpske priziva 'treci'... s tim da niko nije dao neki prijedlog razgranicenja...
i tako odem da vidim sta google misli i izbaci mi temu na hb.org...
trenutno su dogurali do ovog prijedloga...
samo da s dodikom uz kavu dogovore posavinu i jos neke sitnice...

i tako odem da vidim sta google misli i izbaci mi temu na hb.org...
trenutno su dogurali do ovog prijedloga...

-
popajic
#1213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
panorama wrote:Ponašaš se kao malo dijete i pišeš u futuru.Pročitaj gore napisani post i argumentiraj ono što napišeš.Jesam li ja rekao neistinu kad kažem da Bošnjaci u RS ne odlučuju.Znači dekonstituirani su u pola Države. Jesam li rekao neistinu kad kažem da ne odlučuju samostalno u Federaciji jer vlast još nije formirana, a o državnoj razini da i ne govorim.popajic wrote:@panorama,
Evo , ja sam budan , pa da i tebe razbudim- nista od treceg !
Da sam bogdo dijete
Naravno, pisem u futuru - torovima ne gine rasulo.Ne samo zato sto to ja prizeljkijem , nego zato sto ce ekonomija morati izbiti u prvi plan prije nego sto se svi upisemo u narodne kuhinje i pocnemo i bukvalno pasti travu.
Posto ekonomija preskace plemenske indoktrinacije, bice to baj baj nebulozama : "zasticeni" jedino u " svom" entitetu
Rekao si istinu- Bosnjaci ne odlucuju u RS- u. I ostalo nisi slagao
Pa BAS zato ti i velim - nista od treceg , a i dva postojeca ce se rasklimati.
Ako ne kontas , nije do mene
-
klixober
#1214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:jos od prije izbora ekipa iz herceg-srpske priziva 'treci'... s tim da niko nije dao neki prijedlog razgranicenja...![]()
i tako odem da vidim sta google misli i izbaci mi temu na hb.org...![]()
trenutno su dogurali do ovog prijedloga...samo da s dodikom uz kavu dogovore posavinu i jos neke sitnice...
![]()
- Marilyn
#1215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
karta je
a šta je ovo ljubičasto na karti
- Alfons Kauders
#1216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
rezervat za sejdica, fincija i gay populaciju...Marilyn wrote:karta je![]()
![]()
![]()
-
miki.ba
#1217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Davno sam ja govorio da smo mi manjina, Bošnjaci.komeba wrote:Alfons Kauders wrote:jos od prije izbora ekipa iz herceg-srpske priziva 'treci'... s tim da niko nije dao neki prijedlog razgranicenja...![]()
i tako odem da vidim sta google misli i izbaci mi temu na hb.org...![]()
trenutno su dogurali do ovog prijedloga...samo da s dodikom uz kavu dogovore posavinu i jos neke sitnice...
![]()
![]()
- junkers
#1218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nekad ste mogli i streljat za pogrešno parkiranje,žališ za tim vremenom,jel?panorama wrote:Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?
- Marilyn
#1219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne smijemo zanemariti "ostale"Alfons Kauders wrote:rezervat za sejdica, fincija i gay populaciju...Marilyn wrote:karta je![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#1220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ispravka... ono gore je brcko koje im je bilo mrsko dijeliti, valja nazumati u photoshopu...Marilyn wrote:ne smijemo zanemariti "ostale"Alfons Kauders wrote:rezervat za sejdica, fincija i gay populaciju...Marilyn wrote:karta je![]()
![]()
![]()
ostali...pederi, lezbe...sejdici i finciji... ateiste... zapravo idu u logore po njihovim planovima... kazu da vec imaju iskustva u tim poslovima...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne valja vam ova karta, sta ste se stisli
treci makar do Zagreba

treci makar do Zagreba
-
hercegovac_pravi
#1222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
panorama wrote:Kome ti pričaš bajke? Kao sad Bošnjaci mogu nešto odlučivati u RS.Bošnjaci ne odlučuju u RS ništa i ni za što se ne pitaju a to znači da na pola teritorije BiH ne postoje kao politički subjekt.Postoje jedino kao ukras u RS-u.Od početka rata su izgubili pravo odlučivati o sudbini RS-a i to zna i ptica na grani.Sad nastavljaš s svojim nebulozama i svaki put pišeš TREĆEG NEMA I NIKAD GA NEĆE BITI. Svima je jasno da TREĆI POSTOJI I DA JE SAMO PITANJE VREMENA KAD ĆE SE FINALIZIRATI. Da nije tako onda bi vlast u federaciji bila davno formirana.Nema vlasti bez Hrvata to jest bez trećeg.Da ne govorim o vlasti na razini države. Ostao si u manjini i uskoro ćeš biti na razini statističke greške jer ogromna većina Bošnjaka uvidja kuda ih vodi suluda politika Zlatka Lagumdžije.Pogledaj malo koliko je postova samo u današnjem danu napisano na temu TREĆIi to samo na ovom forumu.Probudi se!1gorstak wrote:Komrad wrote:za 5-10 godina ce treci entitet biti prhvatljiviji svima
Bosnjacko odbijanje etnicke podjele nema veze sa brojem Bosnjaka u opstini Sekovici nego sa cinjenicom da ne zele ograniciti vlastiti zivotni prostor na djelic BiH. Onog trenutka kada prihvate da manji entitet nije i njihov, gube pravo da odlucuju o sudbini tog entiteta jer su prihvatili to da taj komad teritorije nije i njihov. A to bi otvorilo vrata separatizmu i Bosnjake hermeticki zatvorilo u neodrziv rezervat.
Pa dođi u Mostar, Stolac, Jablanicu, Konjic itd...itd.. majčin sine pa ubjedi narod da žive u "trećem". Tzv. "treČi" postoji ali samo u "elektronskom svijetu" gdje preovladava zakon "fotošopa"...Nešto kao "vlada rsk-a"....
- Alfons Kauders
#1223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jebo entitet koji Peste nema...plain vanilla wrote:ne valja vam ova karta, sta ste se stisli
treci makar do Zagreba![]()
![]()
- junkers
#1224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jel to došlo vrijeme za poklič:hrvatska do tokiaAlfons Kauders wrote:jebo entitet koji Peste nema...plain vanilla wrote:ne valja vam ova karta, sta ste se stisli
treci makar do Zagreba![]()
![]()
-
panorama
#1225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad si pretjerao.Prošla su vremena pogrešnog parkiranja.Sad moraš kupiti kartu i napuniti proračun entiteta.junkers wrote:nekad ste mogli i streljat za pogrešno parkiranje,žališ za tim vremenom,jel?panorama wrote:Tebi je bar lako jer si test01. Svoje političke stavove uvijek možeš testirati na terenu.Recimo odeš u RS i bacis priču o o tome kako će BIH biti unitarna država za neko vrijeme.Potom se s istom pričom prošetaš od B.Petrovca do Stoca. Za kraj odeš malo u Posavinu i posjetiš koju oazu u srednjoj Bosni. Usput možeš obaviti i kupovinu u Vitezu. Tako sam možeš napraviti kartu drugog entiteta, osim ako ti ne prisjedne putovanje.test01 wrote:ima li kakva mapa da vidim kako izgleda treci?