Najpopularnija imena u BIH?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Cherry-Cherry

#1201 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

sinuhe wrote:Ibrahima :D Ona iz Kladuse sto je pobjegla sa konobarom :bih:
Je li konobar Hamdo? :skoljka:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1202 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Matijevic_Vlado »

Cherry-Cherry wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Cherry-Cherry wrote:Jan je baš lijepo ime. Dal i Val su bez veze i prvi put ih čujem.
a kako Jna zamisljas pa ti se svidja ime :D ? vjerovatno ne jede smoki, vec profinjeno sa viljuskom jede tortu u svom luksuznom domu :mrgreen:
Jan voli da čita, studira istoriju ili arhitekturu i živi u Pragu. :)
i plus nosi cvike da bi izgledao sto pametnije :mrgreen: . ja zadovoljan 8)
Cherry-Cherry

#1203 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

Matijevic_Vlado wrote:
i plus nosi cvike da bi izgledao sto pametnije :mrgreen: . ja zadovoljan 8)
Eto. 8-)
[Emma]

#1204 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by [Emma] »

Lejla, Adnan, Mirza, Haris, Amar, Emina definitivno najviše ljudi s tim imenima poznajem.
BadCopy

#1205 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by BadCopy »

A sto da ja bebcetu dajem muslimansko (e cuj muslimansko ime) mozda mi potomak zeli biti budista :lol:
theTruePath

#1206 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

sinuhe wrote:Ibrahima :D Ona iz Kladuse sto je pobjegla sa konobarom :bih:
:D
theTruePath

#1207 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Neka imena su stvarno lijepa u muskoj verziji a u zenskoj ruzna ,Ibrahim i Ibrahima su primjer

Belmin je ime nastalo od zenskog Belma
Bosanka1

#1208 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Bosanka1 »

nineinchnails wrote:Kakvi roditelji, takva djeca, cak i po imenima.
Sta mozete reci o roditeljima djeteta koje se zove Hamza?
Ja mogu reci da im nije uopste stalo kako ce se dijete zvati, niti im je stalo do djeteta. Roditelji najvjerovatnije imaju dva razreda osnovne i veliki odmor, a mozda ni to. Ili, mogu biti i obrazovani, ali extremno religijski nastrojeni pa hoce sto starije, sto izvornije, "masno" muslimansko ime.

Da, sve su to faktori koji uticu na djecja imena. Nivo obrazovanja roditelja, sredina odakle dolaze ili sredina u kojoj se nalaze, tradicija, nasljedni kulturoloski faktori, religija, nacija itd.

Hamzin stari ce reci: Ko ga sljivi, dobro je pros'o, mogao sam ga nazvat' Konzerva.

Meni to ime, upravo i zvuci tako.
O,boze,ti si neki teski kompleksas.E,vidi,pasa,ja zivim u vili,imam porijeklo begovsko,cime se i ponosim,posteno zavrsen fax ,dakle bez odmora i gluposti o osnovnoj skoli o kojoj pises,pa ako budem imala sina dacu mu to divno ime,Hamza.ljepseg imena nisam cula.Niti sam extremno religijski nastrojena,msm pises nebuloze,nidje veze.Bitno je da se meni to ime svidja a da li ce tebi ,nebitnoj osobi se to isto svidjeti,isto mi je bitno kao i tvoje,vjerovatno nidje veze ime.kuzis?Licno su mi se ne svidjaju imena ema,ena,,vuk..kad to cujem zavijam...Znacenje imena na arapskom je lav,ali ime se,pasa,odnosi na karakter ne na neko ime ne dao bog iz druge vjere,jer ce svi muslimani biti prozivani,na sudnjem danu, po imenima oceva njihovih.Bas me zanima koju su skolu zavrsili tvoji starci,da li i ti u ratu "sljego"u grad,sta si od skole zavrsio i sl.pa da ti mogu onda reci da li se mogao zvati konzerva.haha.opasno si ogranicen.....Ponosim se muslimanskim imenima,pogotovu izvornim,starim,postujem tudja ali takav stav jos nisam cula.preporuka,otidji psihicu malo,prosiri vidike,ako je ikako moguce.LP
Bosanka1

#1209 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Bosanka1 »

Cherry-Cherry wrote:
elma89_ wrote:Ali i Ahmed su bas 2 popularna imena u zadnje vrijeme
Sve zavisi u kakvim se krugovima ljudi ko kreće. Takva imena uglavnom daju ljudi iz ruralnih područja.
oj boze,odakle si izvini,odakle ti je dedo,iz foce je li?aha pa da to i kuzim,e boze pa gradska raja sad i vraca trend tih starinskih imena a seljaci sad daju moderna ne bi li se malo uklopili,al ti to ne mozes skontat...
animals

#1210 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by animals »

Bosanka1 wrote:
Cherry-Cherry wrote:
elma89_ wrote:Ali i Ahmed su bas 2 popularna imena u zadnje vrijeme
Sve zavisi u kakvim se krugovima ljudi ko kreće. Takva imena uglavnom daju ljudi iz ruralnih područja.
oj boze,odakle si izvini,odakle ti je dedo,iz foce je li?aha pa da to i kuzim,e boze pa gradska raja sad i vraca trend tih starinskih imena a seljaci sad daju moderna ne bi li se malo uklopili,al ti to ne mozes skontat...
A i ti kad skontas pored tvog fakulteta kojeg si zavrsila, da se ljudi ne djele na gradjane i seljake..jer morala bi znati da u vecini slucajeva gori seljaci zive u gradovima od oni na selu..kazem seljaci, jer za mnoge je to pogrdan naziv za zaostale ljude..i ne postoje starinska i moderna imena vec postoje samo imena..oj boze odakle si ti :D :D :D
Cherry-Cherry

#1211 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

Starinska imena (kao Hamza :-) :D ) se sada daju po gradovima, jer je u gradovima malo prijeratnog gradskog stanovništva. :wink:
Last edited by Cherry-Cherry on 05/10/2013 14:56, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#1212 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

animals wrote: A i ti kad skontas pored tvog fakulteta kojeg si zavrsila, da se ljudi ne djele na gradjane i seljake..jer morala bi znati da u vecini slucajeva gori seljaci zive u gradovima od oni na selu..kazem seljaci, jer za mnoge je to pogrdan naziv za zaostale ljude..i ne postoje starinska i moderna imena vec postoje samo imena..oj boze odakle si ti :D :D :D
Pa ja i govorim o seljacima, koji sada žive u gradovima :D
Iz Sarajeva :wink: kao i tata. i njegov tata... itd... :wink:
Havatar

#1213 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Havatar »

Cherry-Cherry wrote:
animals wrote: A i ti kad skontas pored tvog fakulteta kojeg si zavrsila, da se ljudi ne djele na gradjane i seljake..jer morala bi znati da u vecini slucajeva gori seljaci zive u gradovima od oni na selu..kazem seljaci, jer za mnoge je to pogrdan naziv za zaostale ljude..i ne postoje starinska i moderna imena vec postoje samo imena..oj boze odakle si ti :D :D :D
Pa ja i govorim o seljacima, koji sada žive u gradovima :D
Iz Sarajeva :wink: kao i tata. i njegov tata... itd... :wink:
Oni koje su komunisti doveli u grad su gradjani a begovske porodice su seljaci :lol: i sad ti koje komunisti dovedose pricaju da je ime Hamza seljacko a Damir , Zlkatko , Amor , Jamezdin gradjanska :lol:
I ne trudi se da odgovoris pominjanjem prijeratnih Sarajlija posto od 61 do 91 Sarajevo je skoro dupliralo svoj broj zahvaljujuci migracijama iz Istocne Bosne.
Cherry-Cherry

#1214 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

Havatar wrote:
Oni koje su komunisti doveli u grad su gradjani a begovske porodice su seljaci :lol: i sad ti koje komunisti dovedose pricaju da je ime Hamza seljacko a Damir , Zlkatko , Amor , Jamezdin gradjanska :lol:
I ne trudi se da odgovoris pominjanjem prijeratnih Sarajlija posto od 61 do 91 Sarajevo je skoro dupliralo svoj broj zahvaljujuci migracijama iz Istocne Bosne.
To možeš govoriti nekom drugom. Veze nemam sa Istočnom Bosnom. :) :P A ni sa onima, koji su u Sarajevo došli od 61 do 91. :wink:
Bosanka1

#1215 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Bosanka1 »

A i ti kad skontas pored tvog fakulteta kojeg si zavrsila, da se ljudi ne djele na gradjane i seljake..jer morala bi znati da u vecini slucajeva gori seljaci zive u gradovima od oni na selu..kazem seljaci, jer za mnoge je to pogrdan naziv za zaostale ljude..i ne postoje starinska i moderna imena vec postoje samo imena..oj boze odakle si ti :D :D :D[/quote]Itekako se dijele,lutko,zao mi je sto te to pogodilo i sto se ne nalazis u krugu onih koje bi zeljela,samo sto postoji razlika izmedju seljaka i seljacine.cast onima koji zive na selu i recimo zive od svog postenog rada,ali su seljacine oni koji se ponasaju lose i dodju u grad pa umjesto da se adaptiraju donose svoje prostakluke i sire ih dalje.da ne govorim o ponasanju na javnim mjestima i opcoj nekulturi...
Cherry-Cherry

#1216 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Cherry-Cherry »

.
theTruePath

#1217 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Irzad?
Zoya

#1218 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Zoya »

theTruePath wrote:Irzad?
Kakvo je to ime?

I sta velite, Hamze i Ahmeti su seljaci? Dobro, da znam.
theTruePath

#1219 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

Zoya wrote:
theTruePath wrote:Irzad?
Kakvo je to ime?

I sta velite, Hamze i Ahmeti su seljaci? Dobro, da znam.
Ime koje sam nedavno cuo,pa pitam odakle,i sta znaci?

a ko to kaze za Ahmete i Hamze? :shock:
Zoya

#1220 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Zoya »

Ova cafirka odozgo.
Bosanka1

#1221 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by Bosanka1 »

Ma jedini razlog da ona toliko ne lajka to ime je da je neki zgodni Hamza izradio,odradio,izofiro,i sad ona jadnica to ime prezire,lol hahahhaha :P
sinuhe

#1222 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by sinuhe »

Hamze ili su djeca ili su starci.
edo_79

#1223 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by edo_79 »

Jamezdin i Izdislov :D
staradis

#1224 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by staradis »

Zlo mi je od papaka i novih imena

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
theTruePath

#1225 Re: Najpopularnija imena u BIH?

Post by theTruePath »

sinuhe wrote:Hamze ili su djeca ili su starci.
Bas tako,isto kao i Ismail,Emin,Ahmed

Slabo znam Ismaila u svojim 30-im,vecinom su ili 4 godine ili 80 :D ali to je samo znak da su stara imena ponovo moderna postala
Post Reply