BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Joey Tribbiani

#1201 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Joey Tribbiani »

Ne znam bureče kako imas zivaca za raspravu...ne dajte ba da vam se pojedinici pokenjaju na finu večer. Vozdra
burek_in_space

#1202 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

Joey Tribbiani wrote:Ne znam bureče kako imas zivaca za raspravu...ne dajte ba da vam se pojedinici pokenjaju na finu večer. Vozdra
Hiljade i hiljade sklekova i trbushnjaka... :mrgreen:
todd_smith

#1203 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by todd_smith »

burek_in_space wrote:
todd_smith wrote:
a kakav si ti red i disciplinu vidio veceras? halo ba ovo je trebala biti standardna pobjeda...pricate o 2. mjestu kao da je to otom,potom

pricas o tome kako nemaju dovoljno vremena da uigraju, a kako li to samo onda druge repke rade? Hrvatska, Srbija, Slovenija, Francuska...i njihovi igraju sirom Evrope i oni imaju isto 2-3 dana pripreme, tako da taj izgovor zvuci glupo

uvijek se poslije ovih utakmica govori, ma hajde moze se dobro je i tako kako je..ne, sami igraci trebaju dici standard...vadi se Susic i argument za njega je oo pa eto, nema dovoljno vremena...ne, ima...4 utakmice, zamalo 4 boda..Svedka,Mexico,Njemacka na nama treniraju...ali hej, ovo je samo BiH i ja sam samo todd, tako da mi se j**e

Gruzija - Hrvatska 1:0
Srbija - Sjeverna Irska 2:1 a necemo spominjati onaj debakl nekad jesenas protiv armenije/estonije...ne znam vishe ko je s njima u grupi, niti me pretjerano zanima.
BiH - Rumunija 2:1

Todde, ako ti se jebe, neku cicu pa se istresi, nije to moj problem. Nece chika burek da ti trazhi. :wink:
e bas tako, sad da li mislis da ce oni reci, pa eto mogli smo i gore...ili...ma dobro ipak smo mi Hrvatska, Srbija ne mozemo mi bolje :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1204 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
quasar wrote:
Admir_1984 wrote:
Da, al nishta druze bez podrske odozgo i bez kvalitetnih priprema. Daj ba oni u Hrasnici treniraju, djubrivo ono smrdi iz onih stala, djeca vriste na ogradi, uzas ba. A npr ima kvalitetan centar u Medjugorju.
Uh, ovo stoji.
Mozda tako animirati taj dio BiH.
Ako bi se Grbavica napravila kako obecavaju, i to bi bila prelijepa areana za ovakve tekme (btw.pitar sam).
Ne mogu da nadjem Admirov post, pa samo da se nadovezhem na ovo u vezi trening kampa reprezentacije - nachuo sam neku prichu oko Medjugorja da smo dole ishli dok je Baka bio selektor, da jaranu nabaci koju kintu od Saveza, a da je bilo rastaljivanje sve u 16 nakon odlaska reprezentacije odozdo. Detalje ne znam, ili sam zaboravio ali nije vishe ni bitno toliko.
Pa i ovde dolaze zbog veza sa bunjom onim sto drzi hotele na Ilidzi, a trening u Hrasnici im je ionako djaba, mozda neku mizeriju daju samo. A dole u Medjugorje idu klubovi na pripreme, pa i Dinamo dole dolazi svake godine ja mislim. Mislim nekako da je logicno da se reprezentacija priprema negdje u miru, gdje nema puno svijeta, gdje su zatvoreni treninzi, gdje imas dobre uslove. Ebote oni kad su ovde svaki dan shetaju Ilidzom, pa ajd nadjite mi ijednu reprezentaciju na svijetu gdje mozete vidjeti da njihovi igraci shetaju po naseljenim mjestima :-) :-)
shalla

#1205 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

burek_in_space wrote:
shalla wrote: Recimo da više DA nego NE (diplomatski ha :mrgreen: )

Hajde pitaj dalje, znaš da ja volim argumentovane postove...

P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe ;-)
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
Da li mislish da on u ovih 4-5 dana koliko je imao na raspolaganju, i tako svaka 3-4 mjeseca, mozhe sa momcima uigrati sve svoje zamisli koje ima?! Mislish li da "preko noci" mi mozhemo sa sistema 3-5-2 preci na neki 4-4-2 ili varijacije ovog sistema, i igrati bez oscilacija u pojedinim trenucima mecha?!
E pa vidi, 4 prijateljske utakmice koje su mu ugovorene (nikad jači protivnici) prije početka kvalifikacija = 360 minuta = 15-ak dana provedenih na okupljanju su bile sasvim dovoljne da se uigraju varijacije, da se osmisle varijanta B i varijanta C, da se oscilacije smanje na minimum i na kraju krajeva da se isprobaju novi igrači...
On je od novih igrača tad doveo jedino Lulića (kojeg su mu btw sugerisali novinari poslije tekme sa tottenhamom) i pred švedsku Mujdžu (iako se na Mensura i prije računalo) a u 3 od 4 tekme je u ekipu stavljao salihovića iako se znalo da ovoga neće biti pola kvalifikacija. On je tad govorio (a i 70% forumaša se slagalo sa tim) da on uigrava nove igrače a ja sam tad napisao (vjeruj mi, mrsko mi je tražiti) da stavljanje istih igrača koji su tu godinama na druge (njima neprirodne) pozicije NIJE uigravanje novih igrača (primjeri, Mravac na beku (tad je izjavio da je Mravac do povrede bio extra i da je on naš vjerovatno najbrži igrač), Pjanić na DMC (to čak i nije bilo loše protiv Gane))...

Da ne budem all negative, primjećuje se napredak u smislu da se više teži nadigravanju pasovima (posebno me to oduševilo protiv Slovaka i dobar dio tekme protiv Meksika) ali brate lik totalno kasni sa izmjenama (to se već ponavlja kontinuirano) i bezveze mi je što večeras nije imao muda da stavi Šehu i Bešića umjesto Kene i Mravca...
U čemu je problem što momak ima 19 godina? Imao ih je i protiv Meksika pa je bio najbolji naš igrač...
cyprus

#1206 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

Meni stvarno nije jasno šta neki ovdje očekuju :-) Propusta ima, i uvijek će ih bit (ako ih imaju Brazil, Španija, Engleska itd. kako da ih nemamo mi), ali zar je toliko teško cijeniti postignuto :-) :-)

Ovako stjerati reprezentaciju čiji je renome ipak veći od našeg u mišiju rupu, nije mala stvar... Koliko se može srat to je nevjerovatno :-)
luckylaka

#1207 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

todd_smith wrote:
burek_in_space wrote:
todd_smith wrote:
i sta sad taj snishodljivi komentar treba da znaci? :-)
Treba da znachi da te pokushavam "lupiti" po nosu realnoshcu koju ti ne zhelish da vidish.
Ovdje niko ne ochekuje jebeni Brazil, jer nismo ni NJ od Brazila, ali red, rad i disciplinu treba znati nagraditi, i biti dovoljno veliki i priznati da grijeshish, koliko god ti to ne bilo drago.
a kakav si ti red i disciplinu vidio veceras? halo ba ovo je trebala biti standardna pobjeda...pricate o 2. mjestu kao da je to otom,potom

pricas o tome kako nemaju dovoljno vremena da uigraju, a kako li to samo onda druge repke rade? Hrvatska, Srbija, Slovenija, Francuska...i njihovi igraju sirom Evrope i oni imaju isto 2-3 dana pripreme, tako da taj izgovor zvuci glupo

uvijek se poslije ovih utakmica govori, ma hajde moze se dobro je i tako kako je..ne, sami igraci trebaju dici standard...vadi se Susic i argument za njega je oo pa eto, nema dovoljno vremena...ne, ima...4 utakmice, zamalo 4 boda..Svedka,Mexico,Njemacka na nama treniraju...ali hej, ovo je samo BiH i ja sam samo todd, tako da mi se j**e
Nastavi,,Tako da ti se j... za pobjedu premda bi vise volio da smo zijanili i sva tvoja prica imala bi smisla .Ovako.Pape ti pije krv i svoj posao radi polako ali sigurno
Adem meda

#1208 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Adem meda »

Pa nema teme na forumu na kojoj nema jeb.... rasprave, pa ljudi bolan svako ima svoje misljenje ..
Enyoj 8-)
Bosnolog

#1209 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosnolog »

shalla wrote:Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa jbt lik je jednom Bartolovicu bio rezerva, ne kontam fakat. I sto je najtuznije, 3-4 puta ga super izbacise po strani i on svaki put centrira kao 5-godisnjak...

I druga stvar, jel Pape zna da se izmjena smije izvrsiti PRIJE 70-e minute? Ovo me nervira vec dugo, znam da sam istu stvar napisao poslije jedne od proteklih tekmi. Pa jbm mater iz aviona se vidi da ti treba svjeza krv al jok, dozvoljeno mijenjati tek u zadnjih 20 minuta...
Al eto, vecerasnji rezultat (hvala dragom Bogu na njemu) prikriva neke stvari koje se po meni itekako trebaju doraditi ako zelimo plasman na EP. Sreca pa se ima vremena 2,5 mjeseca do sljedece tekme da se igra jos poslozi, vraca se i Sejo (gdje ga staviti? ja bih ga volio vidjeti na mjestu medunjania, to je igrao par puta u hoffu) tako da mislim da imamo dobre sanse... Samo ne potpadati euforiji, uvijek se moze bolje :bih:
:thumbup:

Apsolutno se slazem sa tvojim misljenjem,ne razumijem Susica zasto ne mijenja igrce ako treba i na poluvremenu,....Ceka sa izmjenama zadnjih 10 minuta :x :x :x :x ,.....Onaj koji ude u 80 toj minuti ima odovoljno vremena samo da se zagrije i to je kraj,.....Zbog tih stvari bih Susica poslao u tri lijepe materine,........Susic je jednostavno bude odsutan od Realnosti,mada je dobronamjeran ali mi se cini i svojeglav i ne slusa niciji savjet......Treba da saopsti igracima da od njih ocekuje i trazi maksimalno zalaganje svih 90+ minuta inace neka pravi izmjenu ako treba i prije poluvremena,....Sikter van ko ne izgara i ne zadovoljava na terenu,......

Utakmica je bila dinamicna,napeta i ofanzivna,...Odbrana primi levatski gol,bojim se sta bi bilo da je bila jaca ekipa umjesto Rumuna,....Zavrsnica nam je bila solidna samo se mora vise sutirati na gol i otvarati,......Mozemo se vratiti kada gubimo kao veceras i nema zatvaranja kada vodimo sa jednim golom prednosti,Bolje je da se igra pred njihovim golom nego pred nasim,.....

Kenan Hasagic postaje tromiji i gubi reflekse,..Onaj gol je doceko totoalno nespreman da reaguje,jes da je bilo sve blizu i da je odbrana kriva za gol vise nego on,.....Treba Begovica vratiti u ekipu jer Hasagic izgleda nije bio spreman zbog povrede koje cesto i dugo vuce,.....

Sve u svemu treba biti zadovoljan ucinkom i krajnjim rezultatom,....Oni nas cekaju u revansu sa novim trenerom i zeljni da se povrate sa dna kvalifikacione tabela,.....
north

#1210 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

SaMaster wrote:
north wrote:
Admir_1984 wrote:Mozel neko naci posjed lopte protiv estonije, armenije, belgije, turske i spanije u zenici?
:thumbup: Ja se naprimjer sjećam da kada smo igrali sa Belgijom čitavo drugo poluvrijeme sa igračem više ljudi nam daju gol i do kraja je voda bila voda u ušima. JEDINA utakmica sa prethodnim selektorom koja je vrijedna spomena je pobjeda u Belgiji......sa Španijom, Turskom i Portugalom smo osvojili cijeli jedan bod....

Što se tiče Sušića, mali kiks je definitivno bod u Albaniji, ali ako ćemo realno samo vrhunske ekipe mogu tamo lako do 3 boda i loša igra protiv Francuske, u svim ostalim utakmicama ko imalo ima fudbalskog znanja vidi iz utakmice u utakmicu napredak, što u samoj igri, fizikoj snazi, dominaciji nad protivnikom, karakteru ekipe itd.....
Za fizicu snagu je sigurno Susic zasluzan :? :?
I to je sve što imaš da citiraš?

Nije samo do njega, ali sam siguran da se na njegovim treninzima pakleno radi i da se igrači u hotelu ne slikaju zajedno sa Selmom Bajrami.....
rufas

#1211 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by rufas »

Nebi da citiram pojedine forumase koji se ismijavaju mojim postovima,ali jedno je sigurno.
Nismo zapeli kako se ocekivalo,u stvari ocekivao se potop rumuna.
Pisalo se o 4:0 za nas,nista ne ocekivano od euforiziranih i malodobnoh navijaca.
Stare isfurane fraze,dzeko ce dati dva,misimovic jedan itd..
Pa posle,teren los,pa koliko je teren los za nas,isto tako je los i za gostujucu ekipu.
Ja samo hocu da kazem,ako imas gotov cijelu utakmicu u nogama,red je i da povedes i da kaznis protivnika sa sto vecom gol razlikom,da te se boji za sva vremena,a ne da se vadis iz vanago.
Nemamo zavrsnicu,zato sto pocinjemo uvijek sa istim spicom dzeko ibisevic
Sto nekada ne pocne muslimovic umjesto ibisbicikliste.
Vama je samo pobjeda vazna,a stil igre,fino je bilo lopta non stop kod nas.
Pa od kuda onda da spasavamo rezultat i trazimo pobjedu u zadnjim minutama na svom terenu.
Ja,ja....smijesan sam ja :(
todd_smith

#1212 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by todd_smith »

luckylaka wrote: Nastavi,,Tako da ti se j... za pobjedu premda bi vise volio da smo zijanili i sva tvoja prica imala bi smisla .Ovako.Pape ti pije krv i svoj posao radi polako ali sigurno
ako procitas prvi komentar, vidjet` ces da govorim da ne treba biti negativan, nego realistican

dobili jednu Rumuniju, i odmah smo ZMAJEVI NAJJACI, NIKO NAM NISTA NE MOZE...halo ba spusti se malo...sam govorim da imamo nevjerovatno talentovanu ekipu, ali nisu motivisani

sta mi ima Pape piti krv, lik 2 utakmice dobio u godinu dana, a tebi to ok :-)
burek_in_space

#1213 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

Shalla, cijenim trud da napishesh ovoliki post, i prije svega svaka chast na tome. :thumbup:

Zar je bitno ko mu je sugerisao za Lulica, ako on nije ostao gluh i slijep na to sugerisanje?!
@zecko:kupuz je jako lijepo objasnio zashto malog Beshica ne bi trebao stavljati od pochetka, a da smo poveli 2/3:0 vjerujem da bi i on dobio svoju shansu.
Keno je nash prvi golman vec godinama. Meni je izvuko zhivce par puta sa driblinzima, ali on nijednom nije primio neki pacerski gol, u Piplicinom stilu iz Cottbusa. Dodushe, ti golovi me uvijek nasmiju. :mrgreen:

Shalla jarane, te 4 utakmice koje su ugovorene su posluzhile da se uvjeri u odredjene (ne)kvalitete pojedinih igracha. Da li je Pape napravio neke propuste tada, sigurno jeste, ali napravio ih je i Capello pa ga niko ne ismijava. A ipak su Englezi za nas...Englezi (ma shta ja mislio o njihovom talentu).
shalla

#1214 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

internazionale wrote: ovo je povjerljivo pa nemoj da se širi
u nastavku kvalifikacija dovodimo robbena umjesto maletića
šta misli jesmo li se zajebali, onako po tvom mišljenju
Vidim još jedan u nizu tvojih argumentovanih i smislenih postova :zzzz:
Al u pravu ste, vjerovatno je Maletić najbolji desni winger kojeg ova država ima :-)
Mislim da je i Bešlija bio bolje rješenje večeras ako nam je već trebalo desno krilo...
luckylaka

#1215 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

shalla wrote:
burek_in_space wrote:
shalla wrote: Recimo da više DA nego NE (diplomatski ha :mrgreen: )

Hajde pitaj dalje, znaš da ja volim argumentovane postove...

P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe ;-)
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
Da li mislish da on u ovih 4-5 dana koliko je imao na raspolaganju, i tako svaka 3-4 mjeseca, mozhe sa momcima uigrati sve svoje zamisli koje ima?! Mislish li da "preko noci" mi mozhemo sa sistema 3-5-2 preci na neki 4-4-2 ili varijacije ovog sistema, i igrati bez oscilacija u pojedinim trenucima mecha?!
E pa vidi, 4 prijateljske utakmice koje su mu ugovorene (nikad jači protivnici) prije početka kvalifikacija = 360 minuta = 15-ak dana provedenih na okupljanju su bile sasvim dovoljne da se uigraju varijacije, da se osmisle varijanta B i varijanta C, da se oscilacije smanje na minimum i na kraju krajeva da se isprobaju novi igrači...
On je od novih igrača tad doveo jedino Lulića (kojeg su mu btw sugerisali novinari poslije tekme sa tottenhamom) i pred švedsku Mujdžu (iako se na Mensura i prije računalo) a u 3 od 4 tekme je u ekipu stavljao salihovića iako se znalo da ovoga neće biti pola kvalifikacija. On je tad govorio (a i 70% forumaša se slagalo sa tim) da on uigrava nove igrače a ja sam tad napisao (vjeruj mi, mrsko mi je tražiti) da stavljanje istih igrača koji su tu godinama na druge (njima neprirodne) pozicije NIJE uigravanje novih igrača (primjeri, Mravac na beku (tad je izjavio da je Mravac do povrede bio extra i da je on naš vjerovatno najbrži igrač), Pjanić na DMC (to čak i nije bilo loše protiv Gane))...

Da ne budem all negative, primjećuje se napredak u smislu da se više teži nadigravanju pasovima (posebno me to oduševilo protiv Slovaka i dobar dio tekme protiv Meksika) ali brate lik totalno kasni sa izmjenama (to se već ponavlja kontinuirano) i bezveze mi je što večeras nije imao muda da stavi Šehu i Bešića umjesto Kene i Mravca...
U čemu je problem što momak ima 19 godina? Imao ih je i protiv Meksika pa je bio najbolji naš igrač...
SHALLA slabo ti kontas ovu igru sto se zo ve fudbal.Al ozbiljno.Pape izvrsi ,,kasno,,izmjene i preokrene rezultat.Halo ba.Sa izmjenama preokrene rezultat,a tebi izmjene kasno.Sta si ti gledao.I jest ti bez veze bez Sehe i Besica(i meni je) ali rezultat pokazuje da je Pape u pravu.Prema tome psssst do sledece
Dialer

#1216 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dialer »

Kakve veze imaju izmjene :lol: :lol: :lol: :lol:
north

#1217 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

Svaka čast "stručnjacima" kojima se pobjeda nad "nižerazrednom" Rumunijom podrazumijevala i koji večeras nisu ništa vidjeli, nego naprotiv, katastrofa smo bili :-)

Pogledati samo rezultate u ovim kvalifikacijama: Armenija - Rusija: 0-0, Gruzija - Hrvatska: 1-0, Engleska . Crna Gora: 0-0, Srbija - Estonija: 1-3, Malta - Grčka: 0-1 guzovače u 90 minuti....Fransuska - Bjeloruija: 0-1 u prošlim kvalifikacijama: Albanija . Portugal: 0-0.....i ima ih još hejbet za navesti.........ali nama je malo 2-1 nad Rumunijom....Mikado bi ovakvoj Rumuniji petardu uvalio je l de?

Bože sačuvaj.....ali ne bi ni valjalo da smo svi isti.......
Joey Tribbiani

#1218 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Joey Tribbiani »

Ne znam koliko je tačno, ali pročitao sam na s c sport. ba da je napadnuto nekoliko naših navijača nakon tekme i to bakljama. Ti njihovi bogalji su zadrzani u stanici i nece bit pusteni dok ne plate finu kaznu u eurima. Ako je sve to tačno, nadam se da će 'nako za puta dobit batina, da im se nadje. TIGANI
MrSejo38

#1219 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by MrSejo38 »

Adem meda wrote:Pa nema teme na forumu na kojoj nema jeb.... rasprave, pa ljudi bolan svako ima svoje misljenje ..
Enyoj 8-)
Misljenje je ko guzica,svako ga ima! 8-)
shalla

#1220 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...

Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...

Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?

Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...

Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
Last edited by shalla on 27/03/2011 00:50, edited 1 time in total.
Mikado

#1221 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mikado »

Zasluzena pobjeda naših. Od pocetka su dominirali, a rumuni su poveli iz ničega, ponajviše zahvaljujuci majstoriji Marice. Naši su loptu bukvalno ugurali loptu u gol u dva navrata, ali nekako je morala uci.

CESTITKE IGRACIMA I SELEKTORU.

Što se tiče nastavka kvalifikacija, potrebno je sacekat kraj naredne sedmice i vidjet hoce li UEFA i FIFA, ostvarit najavljeno ukoliko se statut ne usvoji (svi znamo koliko su realne šanse da se to desi). Od toga zavisi sudbina ove reprezentacije koja bar sa ovom igrom ima realnu šansu da se domogne mjesta koje vodi u baraz, ali situacija ne miriše na dobro.
quasar

#1222 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

rufas wrote:Nebi da citiram pojedine forumase koji se ismijavaju mojim postovima,ali jedno je sigurno.
Nismo zapeli kako se ocekivalo,u stvari ocekivao se potop rumuna.
Pisalo se o 4:0 za nas,nista ne ocekivano od euforiziranih i malodobnoh navijaca.
Stare isfurane fraze,dzeko ce dati dva,misimovic jedan itd..
Pa posle,teren los,pa koliko je teren los za nas,isto tako je los i za gostujucu ekipu.
Ja samo hocu da kazem,ako imas gotov cijelu utakmicu u nogama,red je i da povedes i da kaznis protivnika sa sto vecom gol razlikom,da te se boji za sva vremena,a ne da se vadis iz vanago.
Nemamo zavrsnicu,zato sto pocinjemo uvijek sa istim spicom dzeko ibisevic
Sto nekada ne pocne muslimovic umjesto ibisbicikliste.
Vama je samo pobjeda vazna,a stil igre,fino je bilo lopta non stop kod nas.
Pa od kuda onda da spasavamo rezultat i trazimo pobjedu u zadnjim minutama na svom terenu.
Ja,ja....smijesan sam ja :(
Mogao bih se sloziti sa ovim. Uzivajmo u pobjedi. Realno. Zasluzeno. Ali ne podleci joj.
Nisu ni Francuzi zabili Rumuniji vise od 2 gola, a ni tamo se Rumuni sigurno nisu bolje branili nego ovdje.
Svi imamo neku zamjerku, ali dobro je ispalo. Pustimo covjeka da radi svoj posao.
burek_in_space

#1223 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...

Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...

Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?

Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...
Ama nije isto ba, jer smo se protiv svih ovih znali nesastaviti sa loptom po 5 minuta, i da nas vile nosaju, Nemanja da nas chupa, a vecheras Rumuni u nadoknadi od 4 minute, mozhda su 30 sekundi loptu imali u svom posjedu. Eto samo to da uzmemo, a ima josh dobrih stvari sigurno, ali ne mogu se ponavljati vishe, majke mi moje.
SundanceKid

#1224 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by SundanceKid »

Nevjerovatno koliko mi imamo samo fudbalskih strucnjaka na ovom forumu...svako sve zna, i svako bi vodio reprezentaciju bolje nego SAFET SUSIC....ccc... Jestel vi normalni?? Jel vi znate ko je taj covjek?? Jesmo mi cudan narod, odigras dva put "na male" fudbala, gledas na televiziji Premijer ligu, i mislis razvaljujes sve, znaas sve o fudbalu, taktikama, izmjenama, ovome i onome...e svasta...

Momci odigrali perfektno veceras. Neko bolje, neko losije, ali zalaganje i zelja su bili nevjerovatni, i sto se mene tice, nek izgube svaku 5:0, ako ovako ginu i izgarauju, od mene im je aferim!
madner

#1225 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madner »

shalla wrote:@ luckylaka

Da je rezultat ostao 1:1 onda ne bi bio zadovoljan mentalnom snagom i voljom koju su pokazali.
Ovo je bio test, i na osnovu testova formiras misljenje. Da je ostalo 1:1 mislio bi da nismo dovoljno zrela ekipa, koja svuju terensku dominaciju nije znala iskoristiti. To ne mogu nikako mislit poslje 2:1 :D
Locked