e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lacrosse

#1201 Re: e moji "navijači"

Post by Lacrosse »

Meni su navijaci Sarajeva najbolji. Sto, pa da je od Poljuda 20 metara bila iskopana linija kojom se brani Hrvatska, a da je npr. pola Splita odselilo u Novi Zeland, a cijela Hercegovina preselila u Split, da je u Diokleciovanoj palaci mezarluk, onda bi i oni mogli reci da rade u vanrednim uvjetima i da oni u Sarajevu kojima je najveci problem bio sto im nije most deblokiran od grada 100 km, eto bolji sportski klub.

U Hrvatskoj je vrijedan pomena uspjeh NK Split, koji je u istom gradu, s daleko manje i podrske i sredstava, pa se nosi nekako u HNL-u, ljudi su 2007 dosli iz 4 lige Hrvatske u prvu u kojoj su danas, 2011 su bili 3-ci. Iz 4 lige na 3 mjesto prve lige u 4 godine. E moji navijaci, to je uspjeh. A ne platiti Barcelonu da dodje s B timom i odigra 0-0.
pirmin

#1202 Re: e moji "navijači"

Post by pirmin »

Pored ove perverzije:

...i skole navijanja vi stavljate klipove sa tamo nekog Poljuda i sl.

Djeco draga, niste normalni svega mi. :-)
bob sap

#1203 Re: e moji "navijači"

Post by bob sap »

pirmin wrote:Pored ove perverzije:

...i skole navijanja vi stavljate klipove sa tamo nekog Poljuda i sl.

Djeco draga, niste normalni svega mi. :-)
ili ovo

fortaleza

#1204 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

Lacrosse wrote:Meni su navijaci Sarajeva najbolji. Sto, pa da je od Poljuda 20 metara bila iskopana linija kojom se brani Hrvatska, a da je npr. pola Splita odselilo u Novi Zeland, a cijela Hercegovina preselila u Split, da je u Diokleciovanoj palaci mezarluk, onda bi i oni mogli reci da rade u vanrednim uvjetima i da oni u Sarajevu kojima je najveci problem bio sto im nije most deblokiran od grada 100 km, eto bolji sportski klub.
U kakvim god uvjetima radili, takvi nisu mnogo bolji u cijeloj ex-yu i nema velikih odskakanja u odnosu na sređene i jake europske klubove, stadioni, tereni, centri su plod prošlog vremena, ne nekakvog planskog rada. Poljudska ljepotica prokišnjava, ništa se ne radi, godinama nema odgovarajući teren i drenažu, nikako srediti kako treba, a Hajduk kao dioničko društvo je u dugovima dok mafija drži klub. Poznati su ti naslovi o Hajduku koji može veoma lako otići u stečaj? Uzmi za primjer Dinamo, imaju najbolje uvjete na Balkanu, odlične omladinske škole, skaute koji su i do sad prepoznali prave igrače, nogometne filijale, svoje kampove po svijetu, najviše novca, suDce, Mamića i HNS iz sebe pa ne ostvaruju zadane rezultate, ne mogu prezimiti u Europi.

Na proslavi prvaka u gradu od milijun stanovnika dođe 3000 gledatelja, više ih je i u drugom kolu Torcida kupa. :D
E sad nisam pisao o ovom prvom, već o drugom, o navijačkoj sceni i privrženosti klubu i u najtežim trenutcima gdje Torcida razvaljuje, ne samo oni nego i gledatelji koji nakon uvezanih par pobjeda se dižu, idu na utakmice, to se ne može opisat, sama atmosfera sve govori.
U Hrvatskoj je vrijedan pomena uspjeh NK Split, koji je u istom gradu, s daleko manje i podrske i sredstava, pa se nosi nekako u HNL-u, ljudi su 2007 dosli iz 4 lige Hrvatske u prvu u kojoj su danas, 2011 su bili 3-ci. Iz 4 lige na 3 mjesto prve lige u 4 godine. E moji navijaci, to je uspjeh. A ne platiti Barcelonu da dodje s B timom i odigra 0-0.
Pa jel govorimo o uspjehu kluba ili navijačima i podršci klubu?

U tome je kvaka, da RNK Split osvoji ligu, napravi najmoderniji stadion, kupi Džeku :D i ne znam ni ja što neće imati podršku građana Splita ni 5% u odnosu na Hajduk, na Hajduka će opet dolaziti 15 000 navijača i jednostavno im se mora skinuti kapa, a ne kmečat. ;-) Možda je ovo malo prepotentno jer i sam simpatiziram taj klub, ali ću isto tako prije pohvaliti Delije za odlično navijanje nego ih opuživati što neki skandiraju ime ratnog zločinca i to je tako.

Uostalom, to su mutni posli, Žužuli drmaju RNK Splitom.
Mračajski proto

#1205 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

Znaš kol'ko nas zanima Hajduk, Split i Zvezda. Zar ne osjećate da ste višak ovdje sa stalnim postovima u vezi njih? Davite brate, davite. Došao si prodavati priču o Hajduku na portalu iz BiH, pitam se, zašto to ne radiš na portalima iz Hrvatske? A mi budale, ovdje vas fino ''dočekam'' na forumu, a da smo mi pisali o Sarajevu, Čeliku na tim ''tamo' portalima, ne smijem ni zamisliti šta bi nam odgovorili na to. Ovdje ljudi žive za svoje klubove, zaboli nas neka stvar za Torcidom.
JThomas

#1206 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

kad uzmete u obzir da za hajduk navija cijela dalmacija, a za zvezdu dva od tri etnička srbina, onda sve to i ne izgleda baš tako impozantno.
ultima_palabra

#1207 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

Bio na utakmici, Torca objektivno bila kara banana... Navijanje bilo sat prije utakmice i jedno pet-deset minuta nakon početka. Poslije toga navijala samo trećina sjevera prema istoku... ovaj ostatak sjevera im zaposjeli turisti ili šta već, ali znam da se ljudi nisu čuli ni vidjeli čitavu tekmu.

Ne može se ni porediti recimo sa atmosferom na Partizan-Arsenal... mada mrzim groblje.
JThomas

#1208 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

:shock: imaš li još šta da želiš da nam priznaš? :D
ultima_palabra

#1209 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote::shock: imaš li još šta da želiš da nam priznaš? :D
Nisam bio na toj utakmici u BG, ako na to ciljaš :D Ali sjećam se sa TV-a da navijanje nije prestajalo ni sekundu nakon što Arsenal zabije gol.
fortaleza

#1210 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

Sarajevo_Grad wrote:Znaš kol'ko nas zanima Hajduk, Split i Zvezda.
Zar ne osjećate da ste višak ovdje sa stalnim postovima u vezi njih?
Ne, tema je o navijačima, nije ograničena samo na TM i HZ. Osjećam da si ti višak jer ako nemaš ništa pametno za napisati nemoj se ni javljati. Ako ćeš prigovarati, prigovaraj onima koji su prvi spomenuli te klubove što te žuljaju.
Došao si prodavati priču o Hajduku na portalu iz BiH, pitam se, zašto to ne radiš na portalima iz Hrvatske?
Još si i vidovit?
A mi budale, ovdje vas fino ''dočekam'' na forumu
Da, fino si me "dočekao na forumu"...Image
a da smo mi pisali o Sarajevu, Čeliku na tim ''tamo' portalima, ne smijem ni zamisliti šta bi nam odgovorili na to.

Sigurno ne ovako kako si ti odgovorio.. Uostalom, sam se uvjeri, ima tema otvorena, doduše malo zamrla, čak neki drukaju za neke BH klubove, pogotovo kad igraju u europskim takmičenjima. ;-)
Ovdje ljudi žive za svoje klubove, zaboli nas neka stvar za Torcidom.
Pa i navijači Hajduka žive za svoj klub, nezz u čemu je problem?Image

Znaš onu izreku, "Za sve klubove se navija, a za Hajduk se živi". :D
Mračajski proto

#1211 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

Strašan si sa tim citiranjem. Nisi ti iz Splita, već si neki čova iz kakve sojenice u Ljubuškom.
BlueBlood

#1212 Re: e moji "navijači"

Post by BlueBlood »

ma bezveze tema kao i njen naslov...
fortaleza

#1213 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

Sarajevo_Grad wrote:Strašan si sa tim citiranjem. Nisi ti iz Splita, već si neki čova iz kakve sojenice u Ljubuškom.
Gdje sam napisao da sam iz Splita? Za tvoju informaciju nisam ni iz Ljubuškog. Uostalom zar bi mjesto iz kojeg dolazim trebao biti neki argument na ovoj temi?
weedonjaaa

#1214 Re: e moji "navijači"

Post by weedonjaaa »

EDIT: Nema potrebe za vrijedjanjem, svako ima pravo na svoje misljenje!
emigrazione

#1215 Re: e moji "navijači"

Post by emigrazione »

Hajduk je kanta od kluba, a sto se tice posjete, pa i Zenicki Celik je godinama gledalo po 10 milja na svakoj utakmici pa je opet nekoga iz Hrvatske bolio kurac za tim, tako da :run:
svabo_alen

#1216 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

emigrazion[b]e wrote:Hajduk je kanta od kluba,[/b]
Samo da za Celika, Zeljeznicara, Sarajeva itd. izvan bivse yuge nitko nezna..oni su ovdje u njemackoj ili engleskoj poznati ko Junak iz Sinja .... Hajduk koliko god da je u k****, o njegovoj velicini svi klubovi iz BiH mogu samo sanjati. Pa svaki igrac iz Bosansko-Hercegovacke lige bi hodo pjeske do Split kad bi ga Hajduk zvao.
Znam da vi to sve gledate kroz navijacke naocare, sto je i normalno, ali priznali to ili ne u Europi samo znaju za Zvezdu, Hajduka, Dinama i Partizana i to samo zahvaljujuci njihovoj proslosti i navijacima. Za sve ostale klubove bivse Yuge, a pogotovo klubove iz BiH, Crne Gore ili Makedonije vjeruj mi da ovdje skoro pa nitko nista nezna.
ultima_palabra

#1217 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

Strani mediji češće napišu Hadjuk, nego Hajduk :D Eto koliko su poznati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1218 Re: e moji "navijači"

Post by Tomahawk11 »

Svabo, to sto ti pricas je skoro nemoguce. Samo mi reci da Evropa ne zna za Ivicu Osima ili Papeta?
Mada je moguce, zavisi sa kakvim poznavaocima tabiris o sportu. Pada mi na pamet kad sam bio '97. u Spaniji, pitam ja njihovu ekipu, pa oni blage veze nemaju, ne poznaju ni svoje igrace, a ne iz drugih drzava. Kad sam im spomenuo Arsenal, blijedo su me gledali. Onda dodjes i kazes niko nije cuo za Zelju, Sarajevo....
Taj toliko hvaljeni Hajduk, sa posjetom ko da igra u Njemackoj, gdje im je lova? Oni veci kokuzaneri od ovih nasih timova, a zavaljeni u dugove malo je reci. Truhla jabuka.
Cuj klubovi iz Crne Gore ili Makedonije? Pa kad su oni imali neke poznate (uspjesne) klubove? Jah, Buducnost i Rabotnicki :oops:
Posjeta na utakmici Sarajeva sa Zetom je, za ove prostore, sjajna.
Hajduk sa Interom je dosao gledati i Murta i Kurta. Da ne govorimo to sto cijela Dalmacija navija za Hajduk.
emigrazione

#1219 Re: e moji "navijači"

Post by emigrazione »

Cuj Hajduk poznat u Evropi :lol:
Po cemu zivota ti. Hajde malo realno, to je sasvim prosjecan Balkanski klub regionalno veoma popularan. I nista vise
limeni

#1220 Re: e moji "navijači"

Post by limeni »

svabo_alen wrote:
emigrazion[b]e wrote:Hajduk je kanta od kluba,[/b]
Samo da za Celika, Zeljeznicara, Sarajeva itd. izvan bivse yuge nitko nezna..oni su ovdje u njemackoj ili engleskoj poznati ko Junak iz Sinja .... Hajduk koliko god da je u k****, o njegovoj velicini svi klubovi iz BiH mogu samo sanjati. Pa svaki igrac iz Bosansko-Hercegovacke lige bi hodo pjeske do Split kad bi ga Hajduk zvao.
Znam da vi to sve gledate kroz navijacke naocare, sto je i normalno, ali priznali to ili ne u Europi samo znaju za Zvezdu, Hajduka, Dinama i Partizana i to samo zahvaljujuci njihovoj proslosti i navijacima. Za sve ostale klubove bivse Yuge, a pogotovo klubove iz BiH, Crne Gore ili Makedonije vjeruj mi da ovdje skoro pa nitko nista nezna.
da strasni hajduk institucija :lol: pa vas je husejinovic odjebo kao zadnje smece...dinamo zaista jeste institucija za sve klubove u regiji, ljudi prodaju igrace za stotine miliona eura zadnjih 10 godina, dok je ibricic najjaci igrac hajduka u tom periodu..to sve govori o hajduku..iz bosne su sarajevo i zeljo poznati vani kao i hajduk, ostali vec manje..
Kaćunak

#1221 Re: e moji "navijači"

Post by Kaćunak »

Ono sto ima Hajduk, klubovi poput Sarajeva, Zeljeznicara, Dinama i ostalih mogu samo sanjati!
Hajdučko srce
emigrazione

#1222 Re: e moji "navijači"

Post by emigrazione »

Aaa, to je to zbog cega ste Evropski poznati :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#1223 Re: e moji "navijači"

Post by Tvrtko II Kotromanić »

hajducka k******
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1224 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Kaćunak wrote:Ono sto ima Hajduk, klubovi poput Sarajeva, Zeljeznicara, Dinama i ostalih mogu samo sanjati!
Hajdučko srce
:lol: :lol: :lol:
Partijaner

#1225 Re: e moji "navijači"

Post by Partijaner »

Torcidas, kad bih vas klub bio bankrotiran, i ispao u nizi rang takmicenja da li bi vas Poljud bio pun kao sto slucaj ovdje 8-)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... plOsQghGRE
Locked