Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- Aurora Borealis
#1201 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A to ti je opet zacaraTi krug farba-sampon. Svi vriste kako farbana kosa treba skupe, profesionalne sampone za njegu i zastitu kose, sto ti znaci jos vise hemije. Ja bih rado probala onaj Afroditin od koprive ali bojim se da mi je previse blag za moju tretiranu kosu. Tako da nisam pametna.
- Zanaaa
#1202 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mozee, postoji trajno ravnanje kose.To je relativno nova usluga u frizerskim salonima.Malo boljim i skupljim.semmy wrote:ja zelim ovako finu ravnu kosu, da je nemoram satima ravnati i kad pokisnem ili kad je vlazan zrak da ostane ovako ravna ali nemozeeeeeee![]()
Uglavnom prva tri dana nakon tretmana ne peres kosu, i poslije nemas problema, Samo je osusis poslije pranja, i to je too:-)
- VenomousV
#1203 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma to ono brazilsko feniranje... pa se namucis ko kreten ta tri dana... a negdje je pisalo da je plaho stetno. ko ce ga znat 
- Aurora Borealis
#1204 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma i farbanje je stetno, a o pramenovima i trajnoj da ne pricam. Tako da ja cim mi jos malo poraste kosa odoh da ganjam ko ce mi to raditi i jedva cekam 
- Zanaaa
#1205 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Zelim zdravu ,sjajnu kosu bez ispucalih vrhova..sto je ne moguce..bez sisanja..konstantnogg, i uvijek ista duzina kose:-(
- alica.k
#1206 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a ima i ono nekakvo japansko...al ne znam jel to ima kod nas.VenomousV wrote:ma to ono brazilsko feniranje... pa se namucis ko kreten ta tri dana... a negdje je pisalo da je plaho stetno. ko ce ga znat
zana, naravno da je moguce...pogledaj cure na longhaircommunity.com
- bez_ideje
#1207 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ako hocete da uzgojite dugu kosu sa sto manje ostecenja vrhova,na kosi uvijek mora biti neki zastitni film......pa bilo to neko kupovno ulje.....ili vase prirodno ( da,da......rjedje prat kosu,vise izgledat ko kadaif)......nema vam druge...
- Bloo
- Globalna šefica
#1208 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bez_ideje wrote:Ako hocete da uzgojite dugu kosu sa sto manje ostecenja vrhova,na kosi uvijek mora biti neki zastitni film......pa bilo to neko kupovno ulje.....ili vase prirodno ( da,da......rjedje prat kosu,vise izgledat ko kadaif)......nema vam druge...
oplakah
-
zamzija
#1209 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
sad bi moja mama rekla: "Jedite više voća i povrća i kosa će vam biti zdravija"

- alica.k
#1210 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
po tome bi ja bila celavazamzija wrote:sad bi moja mama rekla: "Jedite više voća i povrća i kosa će vam biti zdravija"![]()
- dharma
#1211 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moja mama uvijek okrivi luk. Jedi luk pa ti kosa nece biti suha. Jok 
-
wildflower
#1212 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo.. Helem, dugo sam se mucila sa skupim i skupljim preparatima ali nikad nisam postizala trajno poboljsanje kvaliteta. Onda odlucih, prije nekih 6 mjeseci, da vidim kako ide bez toga. Otad koristim samo Afroditine sampone, koprivu i kamilicu, i Afroditino cickovo ulje, prije pranja kao masku, poslije pranja par kapi na vrhove, sto rece neko, kao zastita. Iskreno, nikad nisam bila zadovoljnija svojom kosom, a trosila manje novaca na nju. Ne koristim nikakve preparate za ucvrscivanje, samo povremeno nakon pranja naprscem malo ehotona, kada primjetim previse zutila u kosi (opet, bolja varijanta od Keune silver sampona koji kosta vise, a uzasno isusi kosu).Aurora Borealis wrote:A to ti je opet zacaraTi krug farba-sampon. Svi vriste kako farbana kosa treba skupe, profesionalne sampone za njegu i zastitu kose, sto ti znaci jos vise hemije. Ja bih rado probala onaj Afroditin od koprive ali bojim se da mi je previse blag za moju tretiranu kosu. Tako da nisam pametna.
Mimo toga, povremeno ubacim neku masku iz kucne radinosti, uglavnom je to zumance i maslinovo ulje.
Ne garantujem da bi i drugima ovo bila dobitna formula, ali ja sam prezadovoljna, kad se vec farbam redovno, makar sam na ovaj nacin smanjila koristenje hemije na kosi.
- Aurora Borealis
#1213 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
wildflower wrote: Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo.. Helem, dugo sam se mucila sa skupim i skupljim preparatima ali nikad nisam postizala trajno poboljsanje kvaliteta. Onda odlucih, prije nekih 6 mjeseci, da vidim kako ide bez toga. Otad koristim samo Afroditine sampone, koprivu i kamilicu, i Afroditino cickovo ulje, prije pranja kao masku, poslije pranja par kapi na vrhove, sto rece neko, kao zastita. Iskreno, nikad nisam bila zadovoljnija svojom kosom, a trosila manje novaca na nju. Ne koristim nikakve preparate za ucvrscivanje, samo povremeno nakon pranja naprscem malo ehotona, kada primjetim previse zutila u kosi (opet, bolja varijanta od Keune silver sampona koji kosta vise, a uzasno isusi kosu).
Mimo toga, povremeno ubacim neku masku iz kucne radinosti, uglavnom je to zumance i maslinovo ulje.
Ne garantujem da bi i drugima ovo bila dobitna formula, ali ja sam prezadovoljna, kad se vec farbam redovno, makar sam na ovaj nacin smanjila koristenje hemije na kosi.
Pa mogu ti reci da ovo vrlo ohrabrujuce zvuci! Meni je kosa puuuuo puno zdravija otkako sam je osisala na 2-3cm, ponovo je zapustam i farbam samo u smedje. Prije toga sam citav zivot bila plava, radila pramenove, sto je dodatno isusivalo moju ionako prirodno suhu kosu (kovrzdava).
Elem, svako malo smeknem bas te Keune sampone i dvoumim se ali mi je bas puno dati za sampon cca 10KM pa onda i za regenerator. A relativno se brzo trosi, jer perem kosu svako treci dan.
Znaci da ja ipak probam onaj Afroditin od korpive. A maske ja samo i koristim iz kucne radinosti. Kupila sam u apoteci svako ulje koje sam nasla, pa onda pravim kombinacije sa maslinovim, sa majonezom i zumancetom itd.
-
zamzija
#1214 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jel' to ona veeelika pakovanja Afroditinih šampona ?!?
Kako izgledaju, tražila sam na stranici ali nema izgleda ...
Kako izgledaju, tražila sam na stranici ali nema izgleda ...
- Aurora Borealis
#1215 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Litarski samponi, prozirna boca i etiketa: 
- Aurora Borealis
#1216 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A evo vidjeh da ima i ova neka verzija: 

-
wildflower
#1217 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da, vidjala sam i ja te malo lijepse upakovane, ali trenutno koristim ove obicne, rekoh, koprivu i kamilicu. A jednom kad se kupe, nikada potrositi 
Kopriva ostavi stvarno malo suhu kosu, ali nekako daje osjecaj prave cistoce, ono po starinski, bez nekih zavrsnih slojeva:) a suhocu rijesi cickovo ulje, ono mi je zakletva otkad sam ga prvi put probala. Kada se obilno nanese na kosu prije pranja (ja nanesem barem pola sata prije) onda je pranje manje isusi. Poslije, jako oprezno, malu kolicinu na vrhove i onako malo masnim dlanovima predjem preko gornjeg sloja kose, onda izgleda bas lijepo.
Uglavnom, ja sam vec bila izgubila nadu da se moze imati plava+zdrava kosa, planirala sisanje i farbanje u prirodnu, ali sad izgleda dosta dobro, pa sam to odgodila do daljnjeg. Samo redovno skratim vrhove i idemo dalje (a duga je do pola ledja).
Kopriva ostavi stvarno malo suhu kosu, ali nekako daje osjecaj prave cistoce, ono po starinski, bez nekih zavrsnih slojeva:) a suhocu rijesi cickovo ulje, ono mi je zakletva otkad sam ga prvi put probala. Kada se obilno nanese na kosu prije pranja (ja nanesem barem pola sata prije) onda je pranje manje isusi. Poslije, jako oprezno, malu kolicinu na vrhove i onako malo masnim dlanovima predjem preko gornjeg sloja kose, onda izgleda bas lijepo.
Uglavnom, ja sam vec bila izgubila nadu da se moze imati plava+zdrava kosa, planirala sisanje i farbanje u prirodnu, ali sad izgleda dosta dobro, pa sam to odgodila do daljnjeg. Samo redovno skratim vrhove i idemo dalje (a duga je do pola ledja).
- alica.k
#1218 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
javila mi je cura da im je stigla caca brun, nemojte mi sve pokupovati
.
- bez_ideje
#1219 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
necem....
necem........
Nesto kontam,kakav bi efekat dobila da u crvenu kanu iz badema ubacim jedanu kocku caca noira
Ja bi malo hladniji ton...ova mi se cini ,da ce puno "otvoriti" za 2-3 mackanja
- alica.k
#1220 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
moja sestra u caca brun ubaci trunkicu caca noir...i dobije tamniju i hladniju boju.
- bez_ideje
-
inspire_me
#1222 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kao da mene opisawildflower wrote:Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo.. Helem, dugo sam se mucila sa skupim i skupljim preparatima ali nikad nisam postizala trajno poboljsanje kvaliteta. Onda odlucih, prije nekih 6 mjeseci, da vidim kako ide bez toga. Otad koristim samo Afroditine sampone, koprivu i kamilicu, i Afroditino cickovo ulje, prije pranja kao masku, poslije pranja par kapi na vrhove, sto rece neko, kao zastita. Iskreno, nikad nisam bila zadovoljnija svojom kosom, a trosila manje novaca na nju. Ne koristim nikakve preparate za ucvrscivanje, samo povremeno nakon pranja naprscem malo ehotona, kada primjetim previse zutila u kosi (opet, bolja varijanta od Keune silver sampona koji kosta vise, a uzasno isusi kosu).Aurora Borealis wrote:A to ti je opet zacaraTi krug farba-sampon. Svi vriste kako farbana kosa treba skupe, profesionalne sampone za njegu i zastitu kose, sto ti znaci jos vise hemije. Ja bih rado probala onaj Afroditin od koprive ali bojim se da mi je previse blag za moju tretiranu kosu. Tako da nisam pametna.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to
-
nera18
#1223 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vidim ponudu na kuponu za sisanje vrucim makazama od 30 KM
jel neko probao to sisanje, o cemu se radi?
nadjoh na netu informaciju da vruce makaze automatski zatvaraju dlaku, da nema sanse da se dlaka rasvjeta iducih 6 mj tralalal, neko probao?
nadjoh na netu informaciju da vruce makaze automatski zatvaraju dlaku, da nema sanse da se dlaka rasvjeta iducih 6 mj tralalal, neko probao?
- alica.k
#1224 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
nikad cula :Snera18 wrote:vidim ponudu na kuponu za sisanje vrucim makazama od 30 KM
bloo, ne odgovara mi frizerka na poruku sto sam je pitala za onaj skidac farbe...os broj pa da je zoves?
-
zamzija
#1225 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
I ja sam svijetle kose i stavljam pramenove i šišam se uz to svaka četiri mjeseca, a promijenila sam gomilu šampona, regeneratora i maski za kosu. Najbolja mi je kosa bila kad sam koristila one Loreal profesionalne šampone...ali u suštini mi je kosa ista, šta god stavim na nju ( osim Pantene šampona to je užas ). Kosa mi opada u proljeće i jesen, ali to je normalno, ionako mi je gusta i puno je ima, pa mi ni ne smetainspire_me wrote:Kao da mene opisawildflower wrote: Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo...I ja se vec nekoliko godina farbam u plavo, blajhanje, pramenovi, a uz sve to je pustam da raste, sto je, mozes i sama zamisliti, jako tesko, jer se moram non-stop sisati. Evo, u zadnje vrijeme stalno razmisljam o tome da se osisam na kratko ili paz i ofarbam u neku drugu boju, ali mogu ti reci, ti mi dade nadu, oprobacu ovaj tvoj recept.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to![]()
Uglavnom ja mislim da malo šta pomažu ti šamponi i maske, većinom je sve to do genetike i kosa je takva kakva je, ne možeš je promijeniti, jedino uz pomoć nekih preparata i možda maski za kosu od prirodnih sastojaka kosa se ljepše oblikuje i pada niz lice, ali u suštini je ne možeš promijeniti