Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hopi
#1201 Re: Renault Megane all about
koja je najmanja felga koja može na megane 2010god, trojka to dođe valjda
- shlauf
#1202 Re: Renault Megane all about
15-kahopi wrote:koja je najmanja felga koja može na megane 2010god, trojka to dođe valjda
-
ferhoba
#1203 Re: Renault Megane all about
Pozdrav,
Šta mislite o ovome
http://www.pik.ba/artikal/10276924/rena ... -2005-god/
Nerealno jest, ali ima slicnih na autoscout24 za oko 2000 eur
Šta mislite o ovome
http://www.pik.ba/artikal/10276924/rena ... -2005-god/
Nerealno jest, ali ima slicnih na autoscout24 za oko 2000 eur
- Nabucco
#1204 Re: Renault Megane all about
1. Kilometraža je smješna
2. Ovaj prodavac laze, prvo da je ovo model 2005(PH2), jer je ovo stari model(PH1)... I nikako se PH2 nije mogao napraviti u 2004 godini.
Nije ovo lose, odi pogeldaj, i trazi neka ti da istinitu kilometrazu i pokusaj skinuti cijenu sto vise mozes ...
Obavezno odvezi auto na pregled u ovlasteni...
Last edited by Nabucco on 30/12/2013 11:43, edited 1 time in total.
-
ferhoba
#1206 Re: Renault Megane all about
Hvala Nabucco. Ima jos jednog megana na profilu presao 240000 km, namece se pitanje zasto njemu nije vratio kilometrazu;-). Ali vidjecu ja to na licu mjesta. A i ako je vracao kilometre auto izgleda ocuvsnije nego 80%% golfova4 nna piku
-
iSwagga
#1207 Re: Renault Megane all about
Raja pitanje, koliko otprilike kosta zamjena diskova na meganu 2007. g?
- sorcerer
#1208 Re: Renault Megane all about
30 maraka
- shlauf
#1209 Re: Renault Megane all about
Zavisi jesu li prednji ili zadnji. Kod zadnjih imaš dvije opcije: sa ležajem ili se tvoj ležaj prebacuje u zadnji disk. Sve to utiče na cijenu ugradnje.
Prijedlog: uz diskove staviti nove pločice.
Prijedlog: uz diskove staviti nove pločice.
-
infoinfo
#1210 Re: Renault Megane all about
Zdravo raja,
zanima me da mi neko pojasni kakvi su simptomi dotrajalosti nosača motora (renault megane 2 1.5 dci), mislim da nosač koji se nalazi negdje ispod akomulatora. Mijenjao sam gornji veliki nosac i donji na mjenjacu, jedino mi je ostao ovaj "srednji". Imam probolem kad pustam i dajem gas auto mi napravi trzaj pri pustanju i davanju gasa, moze li to biti do srednjeg nosaca pa da motor "klacka". Da napomenem da auto odlicno pali, vuce i sve super samo me taj problem muci, i jos da dodam da u vecoj strani kad sam pod teretom zna malo da zatrese dok krenem.
zanima me da mi neko pojasni kakvi su simptomi dotrajalosti nosača motora (renault megane 2 1.5 dci), mislim da nosač koji se nalazi negdje ispod akomulatora. Mijenjao sam gornji veliki nosac i donji na mjenjacu, jedino mi je ostao ovaj "srednji". Imam probolem kad pustam i dajem gas auto mi napravi trzaj pri pustanju i davanju gasa, moze li to biti do srednjeg nosaca pa da motor "klacka". Da napomenem da auto odlicno pali, vuce i sve super samo me taj problem muci, i jos da dodam da u vecoj strani kad sam pod teretom zna malo da zatrese dok krenem.
- golfiista
#1211 Re: Renault Megane all about
Lamela, pa-pa.
- shlauf
-
infoinfo
#1213 Re: Renault Megane all about
golfiista wrote:Lamela, pa-pa.
Mislis da je lamela? ovako se auto ponasa vec 3 godine, da je lamela valjda bi do sada bila poderana?
- sorcerer
#1214 Re: Renault Megane all about
ako je otisao nosac motora morao bi se cuti neki udarac ,a ako se manifestuje kao trzuckanje i podrhtavanje cijelog auta pri kretanju vjerovatno se raspalo srce lamele tj. federi .
-
infoinfo
#1215 Re: Renault Megane all about
sorcerer wrote:ako je otisao nosac motora morao bi se cuti neki udarac ,a ako se manifestuje kao trzuckanje i podrhtavanje cijelog auta pri kretanju vjerovatno se raspalo srce lamele tj. federi .
A sta onda moze biti trzaju kad dajem i pustam gas dok vozim (pri tome da napomenem da je mjenjan gornji i donji nosac motora jedino nije mjenjan srednji)?
- sorcerer
#1216 Re: Renault Megane all about
to moze biti nosac motora ,samo prvi put cujem za srednji
taj auto ima lijevi nosac ispod akumulatora ,desni na desnom unutrasnjem blatobranu i donji izmedju motora i mosta ,neki imaju i cetvrti naprijed izmedju mjenjaca i mosta.najcesce im strada taj donji izmedju motora i mosta pa se motor pomjera po 5 cm naprijed-nazad
taj auto ima lijevi nosac ispod akumulatora ,desni na desnom unutrasnjem blatobranu i donji izmedju motora i mosta ,neki imaju i cetvrti naprijed izmedju mjenjaca i mosta.najcesce im strada taj donji izmedju motora i mosta pa se motor pomjera po 5 cm naprijed-nazad
-
infoinfo
#1217 Re: Renault Megane all about
na taj ispod akumulatora sam mislio kad sam rekao srednji...postoji li mogucnost da se motor "klacka" pri davanju i pustanju gasa i da on pravi problem? u opste kakve simptome on daje kad dotraje. Hvala!sorcerer wrote:to moze biti nosac motora ,samo prvi put cujem za srednji
- sorcerer
#1218 Re: Renault Megane all about
sam si sebi odgovorio za simptome
ja ti stvarno nista ne mogu reci preko foruma i napamet ,posjeti nekog majstora pa nek provjeri...
ja ti stvarno nista ne mogu reci preko foruma i napamet ,posjeti nekog majstora pa nek provjeri...
-
stidna_dlaka
#1219 Re: Renault Megane all about
Pozdravljam
Ja imam u vidu zamjenu postojeceg auta i kao jedno od auta koja mi se svidjaju i koje cu rado pogledati su Megane-i.
Sad, onaj stariji mi je ljepsi s vana, unutra mi je tuzan i ne svidja mi se izgled table, ovaj facelift mi se vise svidja unutra nego spolja.
Elem prelistah unazad mozda 10 strana i ne nadjo bas nesto mnogo o Megane-u 2010 i mladje, u sta se treba gledat, kako se pokazao i kakve su mu boljke. Koliko su servisi i sve sto spada.
Polovno bih iskljucivo gledao i uzeo kod Kramara jer kako skontah da je najregularniji auta sto se tice, ima par modela koji mi se svidjaju i svi se krecu u tom nekom 13 - 15 000 reonu.
Vidim da ima 1.5 dizel sa 110 konja i 1.5 dizel 85 konja, radije bih uzeo ovog sa 110. Nasao sam 2 modela kod kramara sa ova dva motora, 1.5 dizel sa 85 konja je skuplji za 500 maraka, prije akcije je bio skuplji za 1500 km.
Sad nesto kontam, razlika u kilometrazi nije strasna 20K kilometara izmedju ta 2 auta, oprema je cini mi se ista, godista su ista, samo su boje razlicite.
Svi savjeti i sugestije su dobro dosle.
( i da odkud ove Lagune ovako jeftine 2008, nepunih 100 K predjeno, 15 000, 1.5 DCI, u cemu je fol ? )
Hvala unaprijed.
Ja imam u vidu zamjenu postojeceg auta i kao jedno od auta koja mi se svidjaju i koje cu rado pogledati su Megane-i.
Sad, onaj stariji mi je ljepsi s vana, unutra mi je tuzan i ne svidja mi se izgled table, ovaj facelift mi se vise svidja unutra nego spolja.
Elem prelistah unazad mozda 10 strana i ne nadjo bas nesto mnogo o Megane-u 2010 i mladje, u sta se treba gledat, kako se pokazao i kakve su mu boljke. Koliko su servisi i sve sto spada.
Polovno bih iskljucivo gledao i uzeo kod Kramara jer kako skontah da je najregularniji auta sto se tice, ima par modela koji mi se svidjaju i svi se krecu u tom nekom 13 - 15 000 reonu.
Vidim da ima 1.5 dizel sa 110 konja i 1.5 dizel 85 konja, radije bih uzeo ovog sa 110. Nasao sam 2 modela kod kramara sa ova dva motora, 1.5 dizel sa 85 konja je skuplji za 500 maraka, prije akcije je bio skuplji za 1500 km.
Sad nesto kontam, razlika u kilometrazi nije strasna 20K kilometara izmedju ta 2 auta, oprema je cini mi se ista, godista su ista, samo su boje razlicite.
Svi savjeti i sugestije su dobro dosle.
( i da odkud ove Lagune ovako jeftine 2008, nepunih 100 K predjeno, 15 000, 1.5 DCI, u cemu je fol ? )
Hvala unaprijed.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1220 Re: Renault Megane all about
Mozda mozes naci od nekog ko je prvi vlasnik ovdje ili eventualno kod koncesionara koji je vracen i radjen staro za novo.
- drndalo
#1221 Re: Renault Megane all about
Da, pogledaj malo i oglase, i Gumu M/T/Pro, dosta je to para ako imas cash, mozda mognes neke cijene spustiti ukoliko ne ganjas zamjenu za dasku/krave/lukovice... Pogledaj malo i sta Lizing kuce imaju vraceno, s njima se isto mozes cjenkati.
-
stidna_dlaka
#1222 Re: Renault Megane all about
drndalo wrote:Da, pogledaj malo i oglase, i Gumu M/T/Pro, dosta je to para ako imas cash, mozda mognes neke cijene spustiti ukoliko ne ganjas zamjenu za dasku/krave/lukovice... Pogledaj malo i sta Lizing kuce imaju vraceno, s njima se isto mozes cjenkati.
Jbg nov je 26 000, kako snimih neki dan na njihovoj stranici, pa onda opet poslje toga imaju jos nekakav model koji je jos skuplji, valjda 2014 il nesto tako, nisam bas skonto, a to je apsurdno mnogo para za jedno najobicnije prevozno sredstvo.
Vidio sam par komada koji se prodaju na piku, mada mi pik definitivno smrdi pogotov zbog ovih svercera od kojih sad nemozes iskopat auto da valja.
Uzeo bih i benzinca, ne prelazim velike kilometraze i ne cvrljam nesto puno po gradu, potrosnja i dizla i benzina je skoro ista. Dodje ti isto jer placas manju registraciju i lakse ti je odrzavanje za benzinca nego za dizla.
Svako auto se danas da oborit, i megana ima dosta na cesti i u prodaji sto u boljem sto u losijem stanju no mene interesuje ono sto sam naveo gore u prvom postu.
-
direstraits0078
#1223 Re: Renault Megane all about
Ovaj sa 110 KS je mnogo ugladjeniji, ima 6 brzina, ali on ima i plivajuci zamajac, sto moze poskupiti odrzavanje. Inace ovi sa 110 KS imaju kvalitetnije rjeseno ubrizgavanje. Veliki servis (set zupcasti, set kanalni i pumpa vode) su oko 350-400 KM. U ovlastenom 600 KM.
Ulje do 20 KM x 4.5L, filter ulja 10 KM, filter zraka oko 20 KM, filter polena oko 25 KM, filter goriva oko 40KM.
S druge strane benzinac 1.6 16v s plinom je prilicito isplativ, ako ti ne smeta plinska boca u gepeku.
Ulje do 20 KM x 4.5L, filter ulja 10 KM, filter zraka oko 20 KM, filter polena oko 25 KM, filter goriva oko 40KM.
S druge strane benzinac 1.6 16v s plinom je prilicito isplativ, ako ti ne smeta plinska boca u gepeku.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1224 Re: Renault Megane all about
Ne govorimo ti da uzmes nov,nego polovan koji je neko vratio u kombinaciji staro za novo. Moze se iskopati dobar auto i na PIK. Ali najbolje ti je takav auto uzeti ako od nekoga cujes da prodaje prvi vlasnik. Uzeti vracene sa Leasinga isto nije losa kombinacija
- drndalo
#1225 Re: Renault Megane all about
Mislio sam na oglase gdje neko ko je taj auto ovdje nov kupio prodaje... Svercere nisam ni zamislio jer si spomenuo 15000. A to je vec ozbiljna lova. Gumu M/T/Pro sam ti spomenuo jer i oni imaju uvoz polovnih i daju garanciju na njih... Nisam mislio na nove...stidna_dlaka wrote:drndalo wrote:Da, pogledaj malo i oglase, i Gumu M/T/Pro, dosta je to para ako imas cash, mozda mognes neke cijene spustiti ukoliko ne ganjas zamjenu za dasku/krave/lukovice... Pogledaj malo i sta Lizing kuce imaju vraceno, s njima se isto mozes cjenkati.
Jbg nov je 26 000, kako snimih neki dan na njihovoj stranici, pa onda opet poslje toga imaju jos nekakav model koji je jos skuplji, valjda 2014 il nesto tako, nisam bas skonto, a to je apsurdno mnogo para za jedno najobicnije prevozno sredstvo.
Vidio sam par komada koji se prodaju na piku, mada mi pik definitivno smrdi pogotov zbog ovih svercera od kojih sad nemozes iskopat auto da valja.
Uzeo bih i benzinca, ne prelazim velike kilometraze i ne cvrljam nesto puno po gradu, potrosnja i dizla i benzina je skoro ista. Dodje ti isto jer placas manju registraciju i lakse ti je odrzavanje za benzinca nego za dizla.
Svako auto se danas da oborit, i megana ima dosta na cesti i u prodaji sto u boljem sto u losijem stanju no mene interesuje ono sto sam naveo gore u prvom postu.