What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1201 Re: What to wear???

Post by alica.k »

meni nijedan od tih kaisica ne moze oko kukova na niski struk, imam osjecaj da su bas napravljeni za oko struka (pravog, prirodnog :D).

tu mi mogu.
Nadinka

#1202 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:mogu li svi nositi te kaisice ja nemam niti jedan
a imam jednu haljinuc bas bi je mogla slikati da je vidis nadi
Duso, pa mogu, samo sma tamo napisala da ovisno kolko je ko mrsav tolko podigne i stisne :) :) a slikaj haljinu i podigni je na kako nositi, u onaj komentar sa strane moze se i slika ubaciti.

Eluna, nisam nisam uopste :P

Alica, mora moci, samo uzmi veci kaisic-po obimu :) i razbicu vas sto ne koemntarisete tamo :)
Nadinka

#1203 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

jos jedna stavr, kako tamo napreduje bijela kosulja, samo da vas obavijestim da aktivno prikupljamo cijene i pravm setove na tu temu :)
Partizzanka

#1204 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ama ja bih
nego mi vazda trazi da se nanovo registrujem kao da cu bombu ostaviti a ne komentar
zamzija

#1205 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote:
Duso, pa mogu, samo sma tamo napisala da ovisno kolko je ko mrsav tolko podigne i stisne :) :) a slikaj haljinu i podigni je na kako nositi, u onaj komentar sa strane moze se i slika ubaciti.
Alica, mora moci, samo uzmi veci kaisic-po obimu :) i razbicu vas sto ne koemntarisete tamo :)
Pa pošto sam punija, kad stavim kaišić na kukove, samo ih istakne, pa sam premjestila kaišić na PRAVI struk, i super izgleda, pogotovo na tunike, ili kad obučem usku majicu dugu i suknju, pa istaknem kaišićem, lijepo izgleda.

Samo mi nije jasno par detalja vezano za kaišić. a u pitanju su punije osobe - kažu da je kaišić tanki najbolje uskladiti u istoj ili približnoj boji kao i majica / tunika i pantalone, a onda potpuno druge boje cipele ili torba.
Ili se taj kaišić mora uskladiti bojom sa cipelom ili torbom ....
zamzija

#1206 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote:
Nadinka wrote:Ni Orsay farmerke nisu uopste lose, ja imam jedne, ne nosim ih nesto puno cisto jer sam nasla naknadno te svoje u levisu, ali moja prijateljica je njihove bas bas nosila i bila zadovoljna, jedini fol kod njih, kupiti uze-rasire se
meni je to odma nekvalitet :D ocu da mi stoje kuci onako kako su stajale u prodavnici cuj :D. sta se trebam svaki put kad ih operem stiskat u manji broj jer ce za dva dana bit moj broj :S ono...

izuzetak je ako nemaju elastina, onda i mogu shvatiti sto se rasire, al ako imaju elastina i onda se svejedno rasire...to nema sta drugo biti do nekvalitet.
Eh izvini al' se ne bih složila s tobom. Naime, teksas je takav materijal da se ŠIRI kad se nosa ( barem za pola broja )
I ponovo skupi kad ga opereš. To ti je tako s elastinom ili bez njega, od kako nosim farmerke - sve su mi se raširile, a imala sam ih raznih modela i proizvodžača. Naravno da imaš kvalitetniji i nekvalitetniji teksas, tanji i deblji teksas - ali se svejedno bilo koji od njih - ŠIRI. :D

Isto kao koža. Preporučuje se pogotovo pantalone ili suknja uzeti manji broj jer će se raširiti za broj.
Pitaj bilo koga od stručnjaka, dizajnera, šnajderica :D
Nadinka

#1207 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zamzija wrote:
Nadinka wrote:
Pa pošto sam punija, kad stavim kaišić na kukove, samo ih istakne, pa sam premjestila kaišić na PRAVI struk, i super izgleda, pogotovo na tunike, ili kad obučem usku majicu dugu i suknju, pa istaknem kaišićem, lijepo izgleda.

Samo mi nije jasno par detalja vezano za kaišić. a u pitanju su punije osobe - kažu da je kaišić tanki najbolje uskladiti u istoj ili približnoj boji kao i majica / tunika i pantalone, a onda potpuno druge boje cipele ili torba.
Ili se taj kaišić mora uskladiti bojom sa cipelom ili torbom ....
Ma kad su boje u pitanju i ta pravila, ne obracajte previse paznju na to, ja sam vec pisala o tome, ja nemam crnu torbu, cini mi se ni crne cipele :), znaci u glavnom mi je ritko to dvoje u istoj boji :) kaisic slobodno nsoi tako da nijansiras nesto, ja npr obucem crne hlace i ljubicastu kosulju-izmedju stavim sivi kaisic, ili na sve crno stavim taj sivi kais, kad nosim cokoladno smedje boje hlace i suknje npr onda ubacim svijetlo smedji kais ili bež.
Nadinka

#1208 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:ama ja bih
nego mi vazda trazi da se nanovo registrujem kao da cu bombu ostaviti a ne komentar
svasta :( morma to isprobati da vidim sta je
inspire_me

#1209 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:
Ja isto imam problem, ne mogu pod svojim nickom da komentarisem, nego nesto moram ovo-ono..komplikovano mi, pa odustanem :D :D
Nadinka

#1210 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

inspire_me wrote:
Nadinka wrote:
Ja isto imam problem, ne mogu pod svojim nickom da komentarisem, nego nesto moram ovo-ono..komplikovano mi, pa odustanem :D :D
Eh cure, znaci ako komentarisete u onom bloku na desnoj strani samo unesete bilo kakav mail i ime pod kojim zelite komentarisati i moze bez problema.
a sad cu tetsirati ovaj dio za pojedinace postove
eluna

#1211 Re: What to wear???

Post by eluna »

Nadinka wrote:

Eluna, nisam nisam uopste :P

ne zezaj nadi, ja sam ostavila komentar :-D
Gospoda Ministarka

#1212 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

http://www.polyvore.com/spring_skirt/se ... -car-41580

Jutros sam vidjela jednu djevojku u slicnoj kombinaciji samo su umjesto suknje na njoj bile sive pantole. Ako se prepozna samo da joj kazem da je izgledala sjajno.
Nadi, uljepsavas nam grad. :D
Nadinka

#1213 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Gospoda Ministarka wrote:http://www.polyvore.com/spring_skirt/se ... -car-41580

Jutros sam vidjela jednu djevojku u slicnoj kombinaciji samo su umjesto suknje na njoj bile sive pantole. Ako se prepozna samo da joj kazem da je izgledala sjajno.
Haha, pa ne znam draga mogu li preuzeti taj kompliment, mozda cura nikad nije vdijela ni blog ni mene :)
Nego draga, nema ljubicastih 39 imaju smao malsinasto zelene. ako hoces da vidim enke druge imaju li 39 reci :) ako hoces maslinasto zelene (fina je nijansa) i to reci :)
Gospoda Ministarka

#1214 Re: What to wear???

Nadinka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:http://www.polyvore.com/spring_skirt/se ... -car-41580

Haha, pa ne znam draga mogu li preuzeti taj kompliment, mozda cura nikad nije vdijela ni blog ni mene :)
Nego draga, nema ljubicastih 39 imaju smao malsinasto zelene. ako hoces da vidim enke druge imaju li 39 reci :) ako hoces maslinasto zelene (fina je nijansa) i to reci :)
Ajooooj, pa onda moram kupovati maslinasto zelenu torbu. Imaju li 38, meni odgovaraju i 38? Ili crne, bijele ...?
Nadinka

#1215 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Provjericu sta sve imaju 38 i 39 pa ti sutra javim :)
Gospoda Ministarka

#1216 Re: What to wear???

Nemoj molim te da se mucis ako ti nije usput, na ruku...ako ti je tesko...
Nadinka

#1217 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Ne brini, znas da mi nije tesko!
zamzija

#1218 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Ja sam vidjela jednu djevojku na tramvajskoj stanici, preslatko obučenu, svijetla kosa vezana u konjski repić, bijela majica sa aplikacijom, bijele baletanke, crveni ko krv sako i crvena torba :)
Šteta što je nisam slikala, brzo je došao tramvaj :))))
Partizzanka

#1219 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

PA TO SAM BILA JAAAAA
Kd sam bila velikaaaa :)
zamzija

#1220 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:PA TO SAM BILA JAAAAA
Kd sam bila velikaaaa :)
De ba ne zezaj, nema šanse, djevojka je bila pravo slatka, super obučena :D :razz:
Partizzanka

#1221 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

i to kao ne mogu biti ja???
*mima*

#1222 Re: What to wear???

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Partizzanka

#1223 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

sto bi neki rekli