Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Chuckie
#1201 eBay - Vaša iskustva
Ta opcija ne postoji za bh paypal racune i ne trebas tako dodavati nikakva sredstva placanje ide direktno sa kartice.
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
- badalpur
#1202 Re: eBay - Vaša iskustva
Pomagajte dobro ljudi.
Hocu kupiti nesto s e-baya, ali sam totalno neuka kad su te stvari u pitanju
...Kakvu karticu trebam imati i kako platiti preko paypala? Kako ustvari funkcionira paypall? Ma sve mi treba nacrtati...Hvala
Hocu kupiti nesto s e-baya, ali sam totalno neuka kad su te stvari u pitanju
-
Chuckie
#1203 eBay - Vaša iskustva
Hajd ti u Unicredit/Raiffeisen/Intesa banku i otvori tekuci racun, dobit ces debitnu karticu Visa electron koja je vezana za taj racun, pa cemo dalje.
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
- dark side of the moon
#1204 Re: eBay - Vaša iskustva
Evo stranica za fudbalsku opremu, patike, kopacke, golmaske opreme, sve zivo...cesto bude snizenje i moze se naci dobre opreme po povoljnim cijenama.Sorel wrote:Sa carinom će me izaći sve ukupno 103 marke.motorola01 wrote:Oko 30KM,ali sumnjam da ce ti to cariniti...Sorel wrote:Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Koliko bi' me koštala carina i ostale gluposti?
Hvala.
Bilo bi super ako mi carinu ne uzmu
Hvala.
www.prodirectsoccer.com
-
Melami
#1205 Re: eBay - Vaša iskustva
nista posebno,placas samo preko njih zbog sigurnosti i tebe i prodavaca i to je to.badalpur wrote:Pomagajte dobro ljudi.
Hocu kupiti nesto s e-baya, ali sam totalno neuka kad su te stvari u pitanju...Kakvu karticu trebam imati i kako platiti preko paypala? Kako ustvari funkcionira paypall? Ma sve mi treba nacrtati...Hvala
-
casanova123
#1206 Re: eBay - Vaša iskustva
DOSLOO MI JEEE 
haha... evo bas mi je danas dosao paket mali iz kine i lijepo je upakovano doslo i za manje od mjesec dana
haha... evo bas mi je danas dosao paket mali iz kine i lijepo je upakovano doslo i za manje od mjesec dana
-
Chuckie
#1207 eBay - Vaša iskustva
Mashala, meni dosao paket iz LA-a za 3 dana, DHL worldwide express. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Lucazode
#1208 Re: eBay - Vaša iskustva
A sta ako prodavac iskljucivo trazi placanje PayPallom u mom slucaju???Chuckie wrote:Ta opcija ne postoji za bh paypal racune i ne trebas tako dodavati nikakva sredstva placanje ide direktno sa kartice.
Sent from my iPhone
Imam otvorenu karticu preko koje sam vrsio uplatu (add funds) na Ebay-u...Te opcije vise nema.
Sent from my X8 using Tapatalk 2
-
Chuckie
#1209 eBay - Vaša iskustva
Pa jesi li ti ikad placao Paypalom? Paypal kad kliknes Pay direktno povlaci lovu sa tvog tekuceg racuna preko kartice koju si unio i verifikovao na Paypalu. Nema nikakvog dodavanja sredstava na nasim Paypal accountima, ima na americkim.
- Lucazode
#1210 Re: eBay - Vaša iskustva
Jesam, i od zadnje transakcije mi je ostao dolar i nesto na Pallu.Chuckie wrote:Pa jesi li ti ikad placao Paypalom? Paypal kad kliknes Pay direktno povlaci lovu sa tvog tekuceg racuna preko kartice koju si unio i verifikovao na Paypalu. Nema nikakvog dodavanja sredstava na nasim Paypal accountima, ima na americkim.
Ti hoces da kazes da sada prilikom odabira P.Pall kao sredstva placanja on direktno povlaci novac sa kartice ukoliko ga ima???
Tj.Nema vise potrebe za "add funds" nakon prvog placanja sa kartice, automatski skida???
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1211 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni danas dodje nesto iz HK, pečat 30.4.
, obična pošta(ustvari bilo je free p.p.)
-
hammers
#1212 Re: eBay - Vaša iskustva
Šta ako se nešta greškom uzme? Slučajno sam naručio neku jaknu, koja mi se kao prvo ne sviđa, a kao drugo poštarina je 44 eura
Slao sam poruke prodavaču da poništi kupovinu, ali ništa mi ne odgovara. Regularno mi dolaze mail-ovi koji me napominju da izvršim uplatu. Šta da radim?
-
Chuckie
#1213 Re: eBay - Vaša iskustva
Ništa obavezan si platiti, ako ne platiš dobit ćeš opomenu i eventualno blokiran račun.hammers wrote:Šta ako se nešta greškom uzme? Slučajno sam naručio neku jaknu, koja mi se kao prvo ne sviđa, a kao drugo poštarina je 44 euraSlao sam poruke prodavaču da poništi kupovinu, ali ništa mi ne odgovara. Regularno mi dolaze mail-ovi koji me napominju da izvršim uplatu. Šta da radim?
Naravno ako prodavac ne poništi to, sve je njegova dobra volja.
-
hammers
#1214 Re: eBay - Vaša iskustva
@Chuckie
Hvala na odgovoru. Upravo sam dobio ovo obavještenje. Poštedio me, hvala mu.
discotrendstar recently opened a case to cancel a transaction for an item you recently purchased
Reason for request to cancel the transaction: The seller says that you did not want the item.
Click the 'Respond now' button to accept or decline this cancellation.
If you don't take action by 14-May-2012, the seller will be able to cancel the purchase without your consent.
You can view this case at any time in the Resolution Centre.
Hvala na odgovoru. Upravo sam dobio ovo obavještenje. Poštedio me, hvala mu.
discotrendstar recently opened a case to cancel a transaction for an item you recently purchased
Reason for request to cancel the transaction: The seller says that you did not want the item.
Click the 'Respond now' button to accept or decline this cancellation.
If you don't take action by 14-May-2012, the seller will be able to cancel the purchase without your consent.
You can view this case at any time in the Resolution Centre.
-
motorola01
#1215 Re: eBay - Vaša iskustva
Paypal ti povlaci iste sekunde novac sa tvoje kartice(koju si reg na paypalu i naravno ako ima sredstava na njoj),tako da ne trebas nista dodavati na paypal.Lucazode wrote:Jesam, i od zadnje transakcije mi je ostao dolar i nesto na Pallu.Chuckie wrote:Pa jesi li ti ikad placao Paypalom? Paypal kad kliknes Pay direktno povlaci lovu sa tvog tekuceg racuna preko kartice koju si unio i verifikovao na Paypalu. Nema nikakvog dodavanja sredstava na nasim Paypal accountima, ima na americkim.
Ti hoces da kazes da sada prilikom odabira P.Pall kao sredstva placanja on direktno povlaci novac sa kartice ukoliko ga ima???
Tj.Nema vise potrebe za "add funds" nakon prvog placanja sa kartice, automatski skida???
- Lucazode
#1216 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala kralju:)motorola01 wrote:Paypal ti povlaci iste sekunde novac sa tvoje kartice(koju si reg na paypalu i naravno ako ima sredstava na njoj),tako da ne trebas nista dodavati na paypal.Lucazode wrote:Jesam, i od zadnje transakcije mi je ostao dolar i nesto na Pallu.Chuckie wrote:Pa jesi li ti ikad placao Paypalom? Paypal kad kliknes Pay direktno povlaci lovu sa tvog tekuceg racuna preko kartice koju si unio i verifikovao na Paypalu. Nema nikakvog dodavanja sredstava na nasim Paypal accountima, ima na americkim.
Sent from my X8
- iceman ze
#1217 Re: eBay - Vaša iskustva
da li je neko koristio usluge www.myus.com ?
-
kOmpir
#1218 Re: eBay - Vaša iskustva
Danas sam preuzeo pošiljku na Hrvatskim Poštama Mostar i naplatiše mi 5 KM umjesto uobičajenih 3,30 za otvaranje pošiljke (WTF?!). Veli teta da je to nova tarifa od 1. maja...
Kakva je situacija sa BH Poštom? Da li se još uvijek naplaćuje 3,50 KM za otvaranje pošiljke?
Kakva je situacija sa BH Poštom? Da li se još uvijek naplaćuje 3,50 KM za otvaranje pošiljke?
- badalpur
#1219 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam racun u Hypo Alpe Adrian banci i debitnu Visa elektron karticu. Do sada sa njom nisam mogla placati preko interneta jer oni nesto peglaju oko toga, ne dozvoljavajju online kupovinu, moras neko odobrenje traziti. Eh sad, ako dobijem to odobrenje, sta onda?? Ne zezam se nego stvarno se ne razumijem u ove stvariChuckie wrote:Hajd ti u Unicredit/Raiffeisen/Intesa banku i otvori tekuci racun, dobit ces debitnu karticu Visa electron koja je vezana za taj racun, pa cemo dalje.
Sent from my iPhone
- Zatamnjena stakla
#1220 Re: eBay - Vaša iskustva
Jesi me usrećio, majke mi. Hvala tebradark side of the moon wrote: Evo stranica za fudbalsku opremu, patike, kopacke, golmaske opreme, sve zivo...cesto bude snizenje i moze se naci dobre opreme po povoljnim cijenama.
http://www.prodirectsoccer.com
-
Chuckie
#1221 eBay - Vaša iskustva
badalpur wrote:Imam racun u Hypo Alpe Adrian banci i debitnu Visa elektron karticu. Do sada sa njom nisam mogla placati preko interneta jer oni nesto peglaju oko toga, ne dozvoljavajju online kupovinu, moras neko odobrenje traziti. Eh sad, ako dobijem to odobrenje, sta onda?? Ne zezam se nego stvarno se ne razumijem u ove stvariChuckie wrote:Hajd ti u Unicredit/Raiffeisen/Intesa banku i otvori tekuci racun, dobit ces debitnu karticu Visa electron koja je vezana za taj racun, pa cemo dalje.
Sent from my iPhone
Nikako, bas si izabrala jedinu banku cija kartica ne radi na Paypalu, imam i ja jednu Hypo karticu i jedina ona nece da prodje na netu. Prebaci se u neku od gore pomenute 3.
-
seven of 9
#1222 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila sam haljinu od ovog dobavljacha http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mini-Shor ... 746c2e82c3, haljina je stigla za 14 dana, danas me zovu sa carine (aerodrom) i kazu da moram platiti shpeditera, carinu i PDV
Ima li nachina da izbjegnem placanje,ili bar smanjim placanje carine i gdje sam pogrijeshila pri narudzbi ( mogla za skoro istu cijenu kupiti originalnu haljinu), jer ako budem slijedeci put naruchivala sa ebay-a da mi se ne desi ista stvar.
Hvala.
Hvala.
- kokuz_sa
#1223 Re: eBay - Vaša iskustva
pa nije nikakva greska i nema nacina da izbjegnes placanje..seven of 9 wrote:Narucila sam haljinu od ovog dobavljacha http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mini-Shor ... 746c2e82c3, haljina je stigla za 14 dana, danas me zovu sa carine (aerodrom) i kazu da moram platiti shpeditera, carinu i PDVIma li nachina da izbjegnem placanje,ili bar smanjim placanje carine i gdje sam pogrijeshila pri narudzbi ( mogla za skoro istu cijenu kupiti originalnu haljinu), jer ako budem slijedeci put naruchivala sa ebay-a da mi se ne desi ista stvar.
![]()
Hvala.
haljina s dostavom do nas ti je nekih 85KM..a kod nas carine sve preko 50Km
pa eto drugi ut gledaj da ti cijena ne prelazi 50KM s dostavom i to je to
ovako odokativno doce te sve nekih 115KM
-
Chuckie
#1224 eBay - Vaša iskustva
Koja je vrsta poste? Mora da je neka brza posta/kurir, jer oni naplacuju spediterske usluge, ubuduce uzimaj najjeftiniju i najsporiju postu koja kod nas ide na drzavnu postu, onda nema usluga spedicije, eventualno carina i pdv.
- Lucazode
#1225 Re: eBay - Vaša iskustva
Mogu li naruciti 10 odvojenih artikala od razlicitih prodavaca po 10KM, pidlijezem li carini?
Sent from my X8
Sent from my X8