Genije wrote:čudo još nije fasovo degeneka
60-tak mu je godina, izuzetno je izverziran i "uspješan" u markiranju tragova
Genije wrote:čudo još nije fasovo degeneka
Kako nisu pogriješilirespo wrote:pa oni tu nisu nista pogrijesili niti rade bilo sta protiv bilo cega
jeli u roku? jeste
do tebe je hoces li kupiti ili ne
meni kad se desi nesto slicno, uvijek se pitam jeli mozda skrivena kamera na djelu... crnjak je sto su normalne stvari postale iznenadjenje a nenormalne postale norma ponasanja...Coppertone wrote:Znam offtopicim, ali moram. Neki dan placam struju u EP-glavna zgrada na Socijalnom, na salteru nova osoba, starija gospodja. Vjerovatno mjenja mladje koje su na odmoru. Dajem joj racun i novac kaze hvala, vraca mi kusur i kaze izvoli duso. Ulazim u tramvaj, kupujem mjesecnu, kazem dobro jutro, vozac mi ljubazno odgovori. Pruzi kartu, kusur i jos kaze izvoliTE.Ljudikunemvamsezareznisambiopijanzarezdrogiranisl.
Zivot mi je postao kao topografke karte, normalne stvari se desavaju u razmjerama 1:100 000, 1:200 000... Najsretniji sam kad naletim na 1:25 000holowey wrote:meni kad se desi nesto slicno, uvijek se pitam jeli mozda skrivena kamera na djelu... crnjak je sto su normalne stvari postale iznenadjenje a nenormalne postale norma ponasanja...
Kako ba nisu pogriješili? Pa stvar koja treba da traje pola godine trebala se prije 8 mjeseci početi prodavati na akciji a ne držati cijenu do isteka roka i čekati da "levat ne pogleda datum". To bi se nekako nazvalo kao "uvalili"smo joj kremu.respo wrote:pa oni tu nisu nista pogrijesili niti rade bilo sta protiv bilo cega
jeli u roku? jeste
do tebe je hoces li kupiti ili ne
odem u opstinu centar da vadim uvjerenje o drzavljanstvu.naravno nema me upisane u knjizi drzavljana (kako i da budem upisana kad mi je zadnjih pet generacija rodjeno u bih i sa oceve i sa majcine strane)dobijem papiric sta mi treba od dokumenata i krenem od mupa da uzmem potvrdu o kretanju.u mupu novo sarajevo uzmen uvjerenje ,ispunim, predam kad mi traze taksu od 5KM. nista strasno da se ta ista taxa ne prodaje SAMO U OPSTINI CENTAR.OSJECALA SAM SE BAS KAO MAGARAC KOGA VOZAJU DOBRO PLACENI DRZAVNI SLUZBENICI.ako sam vec bila u opcini centar morala sam da dobijem tu informaciju da ne letam ko muha bez glave.drugo je pitanje zasto se te taxene marke ne mogu kupiti u ostalim opstinama i mupovima? ko je donio debilnu odluku o prodaji taxe samo na jednom mjestu u gradu meni nije jasno.samo mi je jasno da se "NEKO"debelo nasalio sa glupim narodom SVE U STILI SETAJ STOKO.KatarinaKosaca wrote:Upravo tako. I kao ovce stoje u redu i još gledaju zna li neka komšinica tetičnu nekog u šalter sali da preko štele završeantonija wrote:@Katarina
Narodu izgleda ova vlast perfektno godi, cim u 20 godina niko nikad na ulicu nije izaso da se buni![]()
Imamo odvratan podaničko-servilni mentalitet i ne znamo ili nećemo da znamo da ti lezihljebovići primaju plaću od naših poreza.
SLICNO MI SE DESILO NA LINIJI SARAJEVO SPLIT. PREVOZNIK LIVNO BUS.AUTOBUS KO IZ HOROR FILMOVA , SMRDI,VOZACI PRICA ZA SEBE.MUZIKA OD TUMPSONA DO DOMOLJUBNIH 41-45G. ODVRNUTA DO DASKE. UZAS.ExNihilo wrote:Iz BiH za Makedoniju postoji samo jedna redovna autobuska linija, a agencija koja je pruža jeste Step Tours. Ni najvećem dušmanu ne bih preporučio da krene s njima na put. Step Tours je ono što se dogodi kada stoka osnuje firmu i zaposli još veću stoku da radi u istoj.
Prije svega, cijena prevoza je abnormalno skupa (90 eura), što je iznos za koji se može doći do pola evropskih metropola, a kamoli Makedonije, no taj iznos genijalcima iz Step Toursa nije dovoljan - pa, u namjeri da popune svako pojedino mjesto u Busu, idu do Makedonije najretardiranijom rutom zamislivom racionalnom čovjeku: Iz Sarajeva, na Tuzlu, Brčko, pa raspale ka Sremskoj Rači, pa na Beograd, pa se spuštaju do Makedonije. Tako put produže na hebenih 15 sati!
Za cijenu od 90 eura ne udostoje se obezbijediti ni adekvatno grijanje u autobusu, pa ćete u 5 ujutru biti na granici hipotermije. Sve ovo bi se, ipak, dalo tolerirati da zaposlenici nisu teški majmuni koji, iz njima poznatih razloga, protežiraju pojedine putnike na štetu drugih. Zamislite ovaj cirkus: Uredno platite kartu od 90 eura, zauzmete svoje mjesto u Sarajevu, ali u toku putovanja pojave se novi putnici zbog kojih zaposlenici Step Toursa dođu vama i kažu da morate napustiti svoje mjesto kako bi novajlije sjele, a vas uguraju nazad na sećiju da se gužvate ili vas prebace na pokvarenu stolicu. Ili pojedini putnici imaju beneficiju da sjede sami, uz neko glupo opravdanje tipa "ovo je starija žena". Pa ja i ta starija žena smo platili jednaku cijenu i samim tim zaslužujemo jednak tretman, a sasvim druga stvar je ako ja kao putnik želim da se odreknem svog komfora u nečiju korist.
Ali, ovo je najbolje: Na povratku za Sarajevo bus prolazi kroz Zenicu (što je moja krajnja destinacija). Idioti neće da stanu dvije minute da se tu izađe nego te prisiljavaju ili da se voziš do Sarajeva (pa onda nazad za Zenicu, kroz koju si već prošao) ili da ti stanu jedno 10 km od grada, gdje pune gorivo, pa da pješačiš. Ne trebam ni govoriti da je sve ovo praćeno nadrkanošću, neljubaznošću i svadljivosću. Šta reći, osim: Dao Bog da kolosalno propadnu.
Ovaj post ću kopirati i na teme koje se bave prevozom Sarajevo - Makedonija, pa molim moderatore da ne brišu.
tako je sa vecinom drvoprometa od kako ih je merkator preuzeo, radi toga vise ne idem tamovješalica wrote:Mercator Ilidža,"špica" a dvije kase rade...nemaju nikad u funkciji brzu kasu...užas.
inace bas je napor popeti sevješalica wrote:Samo da udefterim da u Merkatoru Socijalno isto ne radi pokretna traka,tj.smo je jedan u funkciji pa moraš puziti po njoj...i to već neko vrijeme,valjda nemaju da poprave ili šta.
MEGApopust.ba - Bosna i Hercegovina ·
88% popusta na komplet nakita sa Swarovski kristalima - platite 33 KM umjesto 272 KM
Moje iskustvo sa ovom kućom je vrlo negativno. Uplatila sam komplet nakita još 22.juna još ga nikada nisam dobila. Slala sam e-mailove, zvala telefonom direktno u Zagreb i ništa. Stalno dobijam isti odgovor kako je do dobavljača i da se strpim , te da će proizvod uskoro biti isporučen. Još uvijek ništa...
Ljudi srdačno Vam želim preporučiti da ne plaćate ovaj nakit jer ga nikad nećete dobiti, kao ni ja! Uplatila sam nekad u 7. mjesecu, ali uvijek je do dobavljača, pošto puno kasni. Eh sad sam kao na listi prioriteta, te će mi nakit stići u katkom roku smiješno zar ne! Spasite se ovih prevara i sačuvajte 33 KM + uplatu u banci, i kupite nešto za žive pare
Ovo vidjelo nije Swarovskog !! Nemojte da vam moram slati sliku ove posiljke sto sam ja dobio :s znaci cista 0 Ja sam kupio za poklon,kao iznenadjenje a dobio sam razocarenje da me je sramota bilo pokloniti,vjerujte tako da bolje sacuvajte te pare !! govorim vam iz iskustva
čekaju da to todorić plativješalica wrote:Samo da udefterim da u Merkatoru Socijalno isto ne radi pokretna traka,tj.smo je jedan u funkciji pa moraš puziti po njoj...i to već neko vrijeme,valjda nemaju da poprave ili šta.
haj prezivio je bosnjo i konzerve haringe prezivice i ovobull21 wrote:Drvopromet Šoping - poskidali sve naljepnice (deklaracije) sa salama i naljepili svoje koje produžavaju rok trajanja! Dan prije nego što su ovo uradili ja uredno kupio pola kile salame kojoj je rok bio 2 dana pred istekom! I sve su im takve bile da bi sutradan ovo se desilo
Ma jok,nije napor,ali kad prvi put uđeš i staneš na traku,a ne kontaš da ne rade....shandrprcSA wrote:inace bas je napor popeti sevješalica wrote:Samo da udefterim da u Merkatoru Socijalno isto ne radi pokretna traka,tj.smo je jedan u funkciji pa moraš puziti po njoj...i to već neko vrijeme,valjda nemaju da poprave ili šta.
aaa tu lezi zecvješalica wrote:Ma jok,nije napor,ali kad prvi put uđeš i staneš na traku,a ne kontaš da ne rade....shandrprcSA wrote:inace bas je napor popeti sevješalica wrote:Samo da udefterim da u Merkatoru Socijalno isto ne radi pokretna traka,tj.smo je jedan u funkciji pa moraš puziti po njoj...i to već neko vrijeme,valjda nemaju da poprave ili šta.![]()