Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
VjecitiStudent wrote:
Ako bas jos jednom treba crtati:Internet unutar BiH je radio, prema vani je bio krah, jer uvazeni bh telekom ogroman dio veza prema vani realizuje preko jednog, jedinog kabla koji je tih dana bio u prekidu.
server na kojem je sarajevo-x nije u BiH i nije tacno da se realizuje preko jednog kabla, par puta je bila obavijest da je promet otezan zbog pada jednog od linkova..ja u vecini tih slucajeva nisam primjetio nikakav pad brzine
sarajevo-x.com je tada bio hostiran u sa, to se lako da na samom forumu provjeriti.
Drago mi je sto je tada tebi, za razliku od mnogobrojnih posjetilaca sa-xa koji su se jadali na gore citiranoj temi, link telekoma prema vani bio kako treba.
Neelix wrote: kisha kad padne, internet zdraoooooooo
sta bi ti allaha ti
kad padne kiša na bihnetu ADSL prelazi u jači dial up...to je moje lično iskustvo
ili
na G20 (4Mbs) paketu ako mi žena ušteka laptop dobijemo 2x dial up
VjecitiStudent wrote:
Ako bas jos jednom treba crtati:Internet unutar BiH je radio, prema vani je bio krah, jer uvazeni bh telekom ogroman dio veza prema vani realizuje preko jednog, jedinog kabla koji je tih dana bio u prekidu.
server na kojem je sarajevo-x nije u BiH i nije tacno da se realizuje preko jednog kabla, par puta je bila obavijest da je promet otezan zbog pada jednog od linkova..ja u vecini tih slucajeva nisam primjetio nikakav pad brzine
sarajevo-x.com je tada bio hostiran u sa, to se lako da na samom forumu provjeriti.
Drago mi je sto je tada tebi, za razliku od mnogobrojnih posjetilaca sa-xa koji su se jadali na gore citiranoj temi, link telekoma prema vani bio kako treba.
Izgleda u tebe O'ČEPILO cim mozes komentarisat'...mo'ŠŠŠŠ jos 2 saHata do 16:00 a onda se cujemo opet sutra
E i ovo da cujem Pa sretno vam svima na telemachu ..Bolje za nas sto vas je vise tamo bit ce vam gore..a sto vas je manje na Telecomu manje ce bit smetnji u prva 2-3 mjeseca dok se ne uhoda sve sa flatom..i dok bosnjo ne skine google
Using the common byte size of 8 bits, 1 Mbit is equal to 125 kilobytes (kB) or approximately 122 kibibytes (KiB).
1Mbps je dakle 125kBps, pa teoretski po satu mozes skinuti 450MB ili 10,8GB na 24 sata. Mjesecno ovo dodje 324GB, odnosno 60% je 194GB. Dakle 194GB na 1Mbit vezi. Dalje mnozite da dobijete rezultat za brze pakete. U svakom slucaju, ko skine 194GB sa 1Mbit paketom, a da mu sve to treba, ja cu mu skinuti jos toliko.
Bubalo1 wrote:Zna li neko kakav im je onaj wireless modem ... Posto ce mi trebat wireless uskoro za mobitel da li da trazim od njih ili da kupim novi ...? Naravno nazvat cu i reci da mi je crko ovaj ..i jest pri izdisanju
Kod mene je od samog pocetka onaj Paradigm wireless modem i odlicno funkcionise. Sa nekoliko uredjaja idem na internet preko njega i nikad nisam imao problema.
Samo posalji zahtjev za zamjenu modema i to je to.
I za koliko su ti dosli .. Ja sam iso u centralnu prije par mjeseci i reko mi onaj da moram podnijet zahtjev i da ce oni doci...ali nisam nikad jer sam citao negdje da neki cekaju i po par mjeseci...?
Bubalo1 wrote:I za koliko su ti dosli .. Ja sam iso u centralnu prije par mjeseci i reko mi onaj da moram podnijet zahtjev i da ce oni doci...ali nisam nikad jer sam citao negdje da neki cekaju i po par mjeseci...?
Ja zvao proslo ljeto, rekao da stari modem prekida i trazio novi po mogucnosti bezicni...sutradan u 8 dosli donijeli tp link bezicni..radi odlicno, stalno spojena 2 kompa, povremeno i mobitel..sve dzaba
Onda cu i ja tako ..ali cu otici prvo sutra rano sa posla tamo kod njih da pitam i trazim dok nisu otisli na teren..Mislim da bi mogli i tako dati..dok nije pocela navala sad uoci wirelessa
Bubalo1 wrote:I za koliko su ti dosli .. Ja sam iso u centralnu prije par mjeseci i reko mi onaj da moram podnijet zahtjev i da ce oni doci...ali nisam nikad jer sam citao negdje da neki cekaju i po par mjeseci...?
Dosli su otprilike za 7 dana, znam da ih nisu imali na stanju, doduse ja sam im i dosadjivao i govorio da je hitno.
Prije nekoliko mjeseci sam predao zahtjev za jos jedan prikljucak i rekao da hocu samo wireless modem sto su i ispostovali. Ipak treba biti malo i strpljiv.
Meni bio crko paradigm modem , valjda od grmljavine, ne znam ni ja. I nazvao navecer, ujtru me probudio covjek, donio novi modem. (doduse jesam im par hiljada puta naglasio da mi je hitno, pitanje zivota ili smrti)
zlatanko wrote:Meni bio crko paradigm modem , valjda od grmljavine, ne znam ni ja. I nazvao navecer, ujtru me probudio covjek, donio novi modem. (doduse jesam im par hiljada puta naglasio da mi je hitno, pitanje zivota ili smrti)
ja sam ih prosle god zvao u nedjelju navece, krepo mi modem, u pon ujutro me zvali da pitaju imal ko kuci, doso lik da zamijeni
1. ADSL 1G, brzina 1024/128 kbps, 1GB download saobraćaja - cijena 10 KM
2. ADSL 1, brzina 1024/128 kbps - cijena 17 KM
3. ADSL 2, brzina 2048/256 kbps, G hosting - cijena 25 KM
4. ADSL 3, brzina 4096/384 kbps, G hosting - cijena 45 KM
5. ADSL 4, brzina 6144/512 kbps, BIZ hosting - cijena 55 KM
6. ADSL 5, brzina 10240/1024 kbps, BIZ hosting - cijena 70 KM
7. ADSL Cito, brzina 1024/256 kbps, 1 do 14 stalnih javnih IP adresa, BIZ hosting - cijena 150 KM