ne mozemo ocekivati da svaki event bude pun knock-outa i dobrih borbi...to je nemoguce..nakon nekoliko odlicnih evenata logicno je bilo ocekivati da ce se desiti i jedan los...tj dva...zaredomUnscarD wrote:Da mi je neko pricao da cu da gledam Wanda kako se grli sa Dzim Kerijem u pink gacicama ne bih mu vjerovao![]()
Fakat ispod prosjecan event...
MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#1201 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1202 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Slazem se ... vec 8 Juli obecava da popravi stvari ...hajmo predvidjanja :
Silva - Sonnen - Silva via submission (iako mi je Sonnen pravo simpatican i volio bih da pobjedi)
Griffin - Ortiz - Griffin odluka sudaca - vrlo lako dosadan mec.
Li-Cote - Li via TKO (ovo ce biti zanimljivo jer su obojica stand up borci a Li je bas bas atraktivan. Ovo mu je lako biti ili ne biti borba za ostanak u UFC-u).
Silva - Sonnen - Silva via submission (iako mi je Sonnen pravo simpatican i volio bih da pobjedi)
Li-Cote - Li via TKO (ovo ce biti zanimljivo jer su obojica stand up borci a Li je bas bas atraktivan. Ovo mu je lako biti ili ne biti borba za ostanak u UFC-u).
-
enisss
#1203 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ne vjerujem da se moze desiti poluga kao prosli put..i to od strane Silve...UnscarD wrote:Slazem se ... vec 8 Juli obecava da popravi stvari ...hajmo predvidjanja :
I ovaj put mislim da ce Sonnen da dominira borbu..mozda cak ovaj put i da zavrsi Silvu sa nekim GNP...
- Cyrax
#1204 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Dobija Sonnen samo jos malo dopinga da uzme. Mozda da mu daju malj ili palicu da mu jos bude lakse. UFC postaje njesra zbog TRT-a samo takvo i iskreno se nadam da ce nesta raditi u vezi toga posto su poklopili MMA u citavom svijetu.
btw ode najbolji od najboljih
.Kratak tekst sa tarzanije o najboljem borcu svih vremena
FEDOR EMELIANENKO
Čovek koji će uz Džordana, Maradonu, Mesija i Bolta činiti jedan od sinonima za profesionalni sport, jer je svojim borbama zaslužio gotovo mitski status. Teškaš iz neke ruske vukojebine, čiji je trening analogan onome koji sporvodi Stalone u „Rokiju 4“, odrastao na prirodnoj hrani (slanina i beli lebac), jeste najbolji gladijator koga je svet ikad video. Neverovatna je činjenica da se brzina afričkog Bušmana od celih 35 kila, skalupila u ljudinu od 110 kila. Neverovatan je i rad, borba i predanost tokom čitave karijere, koja je išla dotle da su najbolji borci zazirali da ukrste pesnice s njim i da ih nije bilo sramota da to javno izraze. U karijeri je pomlatio gomilu odličnih teškaša, masu Japanaca na steroidima i izvukao deblji kraj u samo 4 borbe. Popularan i zbog toga što je jedini pljunuo na prljave kapitalističke milione koje mu je Dana White nudio da potpiše za UFC, te time ostao veran principima i potvrdio da je liga za sebe. Poslednji meč je imao pre neki dan, kada je na pod složio Brazilca Rizza. Odlučio je, kako kaže da se posveti porodici, i da mirno krcka svoje ime koje je godinama sticao.
btw ode najbolji od najboljih
FEDOR EMELIANENKO
Čovek koji će uz Džordana, Maradonu, Mesija i Bolta činiti jedan od sinonima za profesionalni sport, jer je svojim borbama zaslužio gotovo mitski status. Teškaš iz neke ruske vukojebine, čiji je trening analogan onome koji sporvodi Stalone u „Rokiju 4“, odrastao na prirodnoj hrani (slanina i beli lebac), jeste najbolji gladijator koga je svet ikad video. Neverovatna je činjenica da se brzina afričkog Bušmana od celih 35 kila, skalupila u ljudinu od 110 kila. Neverovatan je i rad, borba i predanost tokom čitave karijere, koja je išla dotle da su najbolji borci zazirali da ukrste pesnice s njim i da ih nije bilo sramota da to javno izraze. U karijeri je pomlatio gomilu odličnih teškaša, masu Japanaca na steroidima i izvukao deblji kraj u samo 4 borbe. Popularan i zbog toga što je jedini pljunuo na prljave kapitalističke milione koje mu je Dana White nudio da potpiše za UFC, te time ostao veran principima i potvrdio da je liga za sebe. Poslednji meč je imao pre neki dan, kada je na pod složio Brazilca Rizza. Odlučio je, kako kaže da se posveti porodici, i da mirno krcka svoje ime koje je godinama sticao.
-
Strauss
#1205 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ovaj zadnji event u brazilu je meni bio bas dobar (gledao sam samo glavni dio)..
-
enisss
#1206 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
svima smetaju steroidi u mmaCyrax wrote:Dobija Sonnen samo jos malo dopinga da uzme. Mozda da mu daju malj ili palicu da mu jos bude lakse. UFC postaje njesra zbog TRT-a samo takvo i iskreno se nadam da ce nesta raditi u vezi toga posto su poklopili MMA u citavom svijetu.
btw ode najbolji od najboljih.Kratak tekst sa tarzanije o najboljem borcu svih vremena
![]()
FEDOR EMELIANENKO
da ne ispadne sad da sam pobornik steroida...no..uvijek ce biti odredjen broj boraca koji ce ih uzimati..i koji ce znati to prikriti..tako da je to nemoguce iskorjeniti..isto kao i u drugim sportovima...
Sto se tice Fedora..sigurno jedan od najvecih svih vremena..samo eto..zao mi je sto nije dosao u UFC...siguran sam da bi dosta toga dobrog napravio iako bi i on bio pomalo u silaznoj putanji...kao i Mirko..ne zbog godina...nego vise zbog broja borbi koje su iza njih...
- muhafuca
#1207 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
volio bo da ga Sonnen uzme lopatom jer ga je prosli put dobro utukao
prije nego sto ga Silva uhvatio u triangle choke
jest da Sonnen puno laprda - al za razliku od mnogih koji
laprdaju - ima sta i da pokaze kad udje u ring
UFC 148: Silva vs Sonnen II Extended Preview
-
enisss
#1208 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Potpisujemmuhafuca wrote:volio bo da ga Sonnen uzme lopatom jer ga je prosli put dobro utukao
-
Strauss
#1209 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
"cist" chael nece moci meda protiv silve.. zadnju borbu sa bispingom je katastrofa izgledao, i po meni nezasluzeno dobio tu borbu. a i koliko samo licmjerje moze ici daleko, kad se moze spominjati njihova prva borba, kao unistio je silvu (ukljucijuci i danu), a dobro znamo razultate nekih zanmarivih testova..
-
enisss
#1210 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Hm...cist od necistog Sonnena i nije toliko razlicitStrauss wrote:"cist" chael nece moci meda protiv silve.. zadnju borbu sa bispingom je katastrofa izgledao, i po meni nezasluzeno dobio tu borbu. a i koliko samo licmjerje moze ici daleko, kad se moze spominjati njihova prva borba, kao unistio je silvu (ukljucijuci i danu), a dobro znamo razultate nekih zanmarivih testova..
Dobar si onoliko koliko ti protivnik dopusti da budes dobar...
Meni je Sonnen u toj borbi sa Bispingom izgledao kao i u svakoj..agresivan..ide naprijed...i naravno pametno koristi hrvanje...nije tip borca koji ce po svaku cijenu ici na takedown nego on to uvijek pripremi sa nekim udarcem ili eventualno sa kontrom double lega ili single leg-a
Siguran sam da ce i u ovoj borbi Sonnen biti u stanju da obori Silvu na pod..samo mislim da ovaj put treba koristiti vise laktove i naravno cuvati se nekog submissiona...ako cemo realno gledati...Silva i nema bas puno sansi...Sonnen...sa ili bez steroida je izuzetno agresivan i vise nego sposoban da Silvu obori na pod...ne vidim neku veliku pomoc steroida ..cak sta vise ..steroidi te vrlo lako mogu i usporiti posto znamo da vecina boraca ih uzima kako bi dobila na snazi....
- 4m3l
#1211 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jeste li gledali Poturka, kako je mec zavrsio ?
- amra67
#1212 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
http://fightnext.com/video/6UYW8XOBOHU2 ... owtime-58-4m3l wrote:Jeste li gledali Poturka, kako je mec zavrsio ?
tyrone spong vs peter aerts
http://fightnext.com/video/A16X2B7KDD71 ... owtime-58-
Takodje zadnja vijest je da je Golden Glori World Series kupio It's Show Time.
- zli_hordas
#1213 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Raznio ga Gita a mislim da bi mozda i Harija pronio.
- amra67
#1214 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
http://www.youtube.com/watch?v=_IseGoaa ... ata_player
Ovo se zove kaljenje celika
To build a real man up, you must first break him down
Ovo se zove kaljenje celika
To build a real man up, you must first break him down
- chengaba
#1215 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ti ovo ozbiljno? 
-
Strauss
#1216 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Borba Chael vs Silva i Chael vs Bisping to najbolje pokazuje. Ja ni dan danas ne vjerujem u kakvom je tempu odradio pet rundi, a mogao je komtno jos dvije-tri..enisss wrote:Hm...cist od necistog Sonnena i nije toliko razlicit
dovoljnoenisss wrote:Silva i nema bas puno sansi..
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1217 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Enisss , ovaj bold dio ti je izletio predpostavljem ... kako bolan nema sansi ? U MMA borbama svi imaju sansu pa to ne bih napisao ni za neke puno izvjesnije meceve ali da aktuelni sampion nema sansi ...Strauss wrote:Borba Chael vs Silva i Chael vs Bisping to najbolje pokazuje. Ja ni dan danas ne vjerujem u kakvom je tempu odradio pet rundi, a mogao je komtno jos dvije-tri..enisss wrote:Hm...cist od necistog Sonnena i nije toliko razlicit
dovoljnoenisss wrote:Silva i nema bas puno sansi..ne mogu da vjerujem sta pises hljeba mi
nije da me idu prognoze u zadnje vrijeme, ali za ovu borbu joju bez razmisljanja stavaljam na silvu
pa bujrum
![]()
Silva je izuzetno izuzetno ljut...slusao sam tridesetominutni konference na kojem su bili Dana, Sonnen, Silva .... Sonen je dijelovao smireno i nije lupetao, cak je u jednom momentu branio Silvu zbog njegovog nepoznavanja engleskom pred jedfnim fanom i rekao je da je covijek vrhunski borac i da ga treba postovati pa makar bio i gluhonjem ...onda sam nakon toga ocekivao meksi ton od Silve ali sve sto je silva rekao je da je prici kraj i da ce Sonenna iznjeti iz ringa jer nece moci izaci sam ...Dana je rekao da je ucestvovao u promeociji svake Silvine borbe ali da niti izdaleka nije ikada cuo Silvu da ovako prica... sada da li je to Dobro ili nije ...vidjet cemo ... ja bih volio da Sonnen pobjedi jer je ludak kompletan ali bez dlake na jeziku i zato mi je simpatican ali sa druge strane mislim da ce ga Silva demolirati ovaj put ... u svakom slucaju ovo je najvece rivalstvo koje se ikada unutar UFC-a desilo i bit c eto jedan spektakl...
-
enisss
#1218 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ima on sansiUnscarD wrote:Enisss , ovaj bold dio ti je izletio predpostavljem ... kako bolan nema sansi ? U MMA borbama svi imaju sansu pa to ne bih napisao ni za neke puno izvjesnije meceve ali da aktuelni sampion nema sansi ...Strauss wrote:Borba Chael vs Silva i Chael vs Bisping to najbolje pokazuje. Ja ni dan danas ne vjerujem u kakvom je tempu odradio pet rundi, a mogao je komtno jos dvije-tri..enisss wrote:Hm...cist od necistog Sonnena i nije toliko razlicit
dovoljnoenisss wrote:Silva i nema bas puno sansi..ne mogu da vjerujem sta pises hljeba mi
nije da me idu prognoze u zadnje vrijeme, ali za ovu borbu joju bez razmisljanja stavaljam na silvu
pa bujrum
![]()
Silva je izuzetno izuzetno ljut...slusao sam tridesetominutni konference na kojem su bili Dana, Sonnen, Silva .... Sonen je dijelovao smireno i nije lupetao, cak je u jednom momentu branio Silvu zbog njegovog nepoznavanja engleskom pred jedfnim fanom i rekao je da je covijek vrhunski borac i da ga treba postovati pa makar bio i gluhonjem ...onda sam nakon toga ocekivao meksi ton od Silve ali sve sto je silva rekao je da je prici kraj i da ce Sonenna iznjeti iz ringa jer nece moci izaci sam ...Dana je rekao da je ucestvovao u promeociji svake Silvine borbe ali da niti izdaleka nije ikada cuo Silvu da ovako prica... sada da li je to Dobro ili nije ...vidjet cemo ... ja bih volio da Sonnen pobjedi jer je ludak kompletan ali bez dlake na jeziku i zato mi je simpatican ali sa druge strane mislim da ce ga Silva demolirati ovaj put ... u svakom slucaju ovo je najvece rivalstvo koje se ikada unutar UFC-a desilo i bit c eto jedan spektakl...
Narelevantnija stvar kad su u pitanju analize ove borbe je njihova prva borba..pa eto...zanima me sta je to Silva pokazao u onoj borbi osim sto je na kraju uradio onaj triangle...
Sonnena je tesko nokautirati...veoma je fizicki jak..a i njemu je nemoguce "slomiti duh" ili kako to amerikanci kazu..brake the will...a znamo da je to Silvina taktika..jednostavno..uciniti da svaki borac izgleda bespomocno i onda ga dokrajci...
Volio bi da Sonnen pobijedi jer Silva ne postuje ni jednog borca...u borbi sa Maiom se to najvise pokazalo..gdje Maia nikad nista nije izjavio protiv njega a ovaj je opet glumio klauna u oktagonu...
Sonnen prica svakakve gluposti..ali ipak na kraju udje u borbu i pobije se ko covjek
- amra67
#1219 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sonnen ocigledno ne poznaje kulturu brazila.U brazilu kad nekome nesto ruzno kazes za familiju tu pada krv. A sonnen je javno rekao da bi zenu od silvije lupio ili sutnio u dupe. Tako da to nije mala stvar jer se u brazilu ponos i cast familije brane krvlju. I vjerujem da silvija misli ono sto je rekao da sonnen nece izaci na nogama iz oktagona. I vjerujem da ova borba necetrajati duze od 3 runde.Sto se tice onog mog posta sa videom gdje trener udara svoje ucenike to mislim da je ok ako ti kao ucenik odlucis da imas takvog trenera. Znam iz vlastitog iskustva da se to i u holandiji tako radi jer na treninzima ako ne radis kako treba dobijes batina od svih onih skim treniras. Tako recimo svaka skola ima svoje nacine kako da se ucenik kazni ako ne radi kako treba. Nprimjer ako radis kardio trening gdje dobijes recimo dva minuta samo da zadajes udarce u rukavice svog partnera sa tempom koji ti trener zadaje i ti recimo na pola stanes jer ne mozes vise da ruke da drzis u gardu a kamo li da ispucajes svaki put da ti gard padne na dole dobijaces udarce u glavu ili u pleksus. Sve dok ne podignes gard na gore pocnes da radis ono sto se od tebe ocekuje i trazi dobijas udarce. Kad dobijes par udaraca u glavu idu ruke same u gard htio ti ili ne
sto hocu reci da iz tebe se izvlaci maksimalno u momentu kad si najslabiji. A to i jeste poenta treninga da kad udjes u ring da se ne predajes nego da imas karakter borca a ne....U Vos gymu su poznati po treniranju low kicka i odbrane od njega. Ti kao njihov borac ako izgubis u ringu na osnovu skora low kicka kojeg ti je protivnik zadao sledeci trening ti je masina. Ubace te u ring i sa svakim ko trenira taj dan moras minutu se boriti u ringu bez prestanka i sa svakim od njih. I mogu ti reci nakon 10 minuta si polomljen da ne mozes da stojis a ne da hodas.Nprimjer U mike gymu sparinguje svako sa svakim nema veze koliko imas godina i koje si kilaze. ..Uce te od pocetka da se ne bojis velicine protivnika itd..
- chengaba
#1220 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nisam znao za ovog Mutapčića što su objavili sad članak o njemu. Dobar borac baš izgleda.
Evo video, ukinu čovjeka k'o u crtanim. A protivnik mu je (ovaj sa videa) upravo dobio TUF Brazil prije neki dan u MW kategoriji.
Evo video, ukinu čovjeka k'o u crtanim. A protivnik mu je (ovaj sa videa) upravo dobio TUF Brazil prije neki dan u MW kategoriji.
-
Static-X
#1221 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Valjda je silva imao problema sa ledjima u prvoj borbi. Tip se uopste nije tukao. Al sada ima da ga prozdere!
- Cyrax
#1222 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Rebro je bilo u pitanju koliko se sjecam i da razvalit ce ga Silva ko Balotelli Njemacku.Static-X wrote:Valjda je silva imao problema sa ledjima u prvoj borbi. Tip se uopste nije tukao. Al sada ima da ga prozdere!
- chengaba
#1223 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jel' gledao sad neko press konferenciju. Ja taman na početku ufatih stream. Dobra je bila, fin staredown na kraju! 
- Cyrax
#1224 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kako ce dopingovani "gangster iz Oregona" da naj...e auuuuu
- 4m3l
#1225 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jeste li vi znali za ovog, ja prvi put cujem 
http://www.klix.ba/sport/elvis-the-king ... /120703014#
http://www.klix.ba/sport/elvis-the-king ... /120703014#