U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#1201 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
dvije tekme u dva dana ce decko odigrati?
i to je bas trco jucer svih 90+ minuta.
-
Eborg
#1202 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ma bit će vjerovatno na klupi, možda za zadnjih 10-15 minuta. Bolje on umoran nego svjež Ibričić. Bešić će vjerovatno samo trenirati, imamo igrača sredine terena koliko hoćeš.
- Charuga
- Globalni moderator
- horion_bosona
#1204 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
vjerovatno je nesto pomjesao, pa misli na prvi dio kvalifikacija za U19 odigran u Bugarskoj, kad su bili prvi ali kasnije na kvalifikacionom turniru u Hrvatskoj nisu napravili nista... jer za U17 i U19 kvalifikacije tek treba da krenu, prosli ciklusi su zavrseni...salle_eh1986 wrote:gdje ti nađe ovaj podatakIt_is_a_Leclerc wrote:Ne zaboravimo da naša U17 selekcija trenutno drži prvo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a i to najavljuje dobre dane za bh. fudbal.
http://www.uefa.com/under17/season=2013 ... index.html
http://www.uefa.com/under19/season=2013 ... index.html
- It_is_a_Leclerc
#1205 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Da, da.. Ubih se tražeći ovo kad smo igrali sa Ircima.horion_bosona wrote:vjerovatno je nesto pomjesao, pa misli na prvi dio kvalifikacija za U19 odigran u Bugarskoj, kad su bili prvi ali kasnije na kvalifikacionom turniru u Hrvatskoj nisu napravili nista... jer za U17 i U19 kvalifikacije tek treba da krenu, prosli ciklusi su zavrseni...salle_eh1986 wrote:gdje ti nađe ovaj podatakIt_is_a_Leclerc wrote:Ne zaboravimo da naša U17 selekcija trenutno drži prvo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a i to najavljuje dobre dane za bh. fudbal.
http://www.uefa.com/under17/season=2013 ... index.html
http://www.uefa.com/under19/season=2013 ... index.html
Nisam bio informisan za ovaj turnir u Hrvatskoj..
Izvinjavam se.
- Kinaski
#1206 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
ali moze bas da trci svih 90 minuta na visokom nivou ,karanana wrote:dvije tekme u dva dana ce decko odigrati?
- hare_ap
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1208 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Stari mu (Sead) svojevremno igrao za BiH, valjda ga uspije nagovoritiEborg wrote:Kolašinac treba u U-21 reprezentaciju, nikako u A. Ako mu je to ispod časti i "čeka poziv Sušića", neka se goni u pizdu materinu.
Ali ima jedan momak koji je već spreman za našu U-21 reprezentaciju iako mu je tek 16 godina. Da ga je oteti Hrvatskoj i dati mu kapitensku traku odmah...
-
salle_eh1986
#1209 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
koliko se sjećam, nedavno (opet nije tako nedavno) bio nekakv interviju sa ocem i sinom, kad je dinamo malcu nudio ugovor na 7 godinaSlo Burner wrote:Stari mu (Sead) svojevremno igrao za BiH, valjda ga uspije nagovoritiEborg wrote:Kolašinac treba u U-21 reprezentaciju, nikako u A. Ako mu je to ispod časti i "čeka poziv Sušića", neka se goni u pizdu materinu.
Ali ima jedan momak koji je već spreman za našu U-21 reprezentaciju iako mu je tek 16 godina. Da ga je oteti Hrvatskoj i dati mu kapitensku traku odmah...
kaže ćale da bi volio da mali igra za bih, pitaju malca on zbunjen, u prevodu ma jok
sad koliko se promjenilo od tad pitanje je, ali ukoliko sejo nema žestok autoritet nad njim teško da mali može voljeti bih toliko da kad bi mogao birati izabere nas
- sinuhe
#1210 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
E vala ako sin bivseg reprezentativca ne zeli igrati za BiH daj da ukinemo i drzavu BiH. E svasta.
- Slo Burner
#1211 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
To mi je komsiluk 
Samo da ne bude sta mama kaze, onda će malac u vatrene
Samo da ne bude sta mama kaze, onda će malac u vatrene
- Logovan
#1212 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ma kakvo nagovaranje, nema šanse. Ako momak misli da će za drugu reprezentaciju igrati srcem, onda bujrum nek igra. Nikoga ne treba tjerati da igra za BiH pa čak i ako se radi o nekom najvećem talentu. Sretno mu bilo ako bude izabrao druge. Ne bi bio ni prvi a Boga mi ni posljednji koji bi zaigrao za drugu reprezentaciju.Slo Burner wrote:Stari mu (Sead) svojevremno igrao za BiH, valjda ga uspije nagovoritiEborg wrote:Kolašinac treba u U-21 reprezentaciju, nikako u A. Ako mu je to ispod časti i "čeka poziv Sušića", neka se goni u pizdu materinu.
-
Eborg
#1213 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
I ja sam gledao jedan intervju na Hayatu čini mi se, ima 3-4 godine. Isto tako malog pitaju za koga će igrati, on ono kao zbunjeno reče za BiH. A stari mu kao neodlučan, ne zna hoće li tamo ili ovamo.
Hajde, mogu shvatiti da je to u ovim najosjetljivijim godinama bitno jer se na jedan način tako i promovira a i da Mamić ima velikog utjecaja ali ako ćemo strepiti za koga će možda jednog dana igrati djeca Barbareza, Salihamidžića, Henrya (ovog moramo kaparisati prije Francuske, USA i Kuvajta
) onda stvarno ne znam.
Uostalom, i babuka Halilović je igrao za Hrvatsku prije BiH, nadam se da to neće biti nešto što će ga vući na tu stranu.
Hajde, mogu shvatiti da je to u ovim najosjetljivijim godinama bitno jer se na jedan način tako i promovira a i da Mamić ima velikog utjecaja ali ako ćemo strepiti za koga će možda jednog dana igrati djeca Barbareza, Salihamidžića, Henrya (ovog moramo kaparisati prije Francuske, USA i Kuvajta
Uostalom, i babuka Halilović je igrao za Hrvatsku prije BiH, nadam se da to neće biti nešto što će ga vući na tu stranu.
-
Eborg
#1214 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Samo BiH ima princip "hoćeš-nećeš-ne moraš", tj. vrlo malo je igrača i upitano da igra za BiH.zlo87 wrote:Ma kakvo nagovaranje, nema šanse. Ako momak misli da će za drugu reprezentaciju igrati srcem, onda bujrum nek igra. Nikoga ne treba tjerati da igra za BiH pa čak i ako se radi o nekom najvećem talentu. Sretno mu bilo ako bude izabrao druge. Ne bi bio ni prvi a Boga mi ni posljednji koji bi zaigrao za drugu reprezentaciju.
Hladno smo se odrekli Harisa Vučkića bez da je iko iz Saveza ili neki od selektora momka nazvao telefonom, popričao s njim, objasnio mu kakav bi mu bio status u ekipi, poslao mu Džekin potpisan dres, otišao na večeru sa familijom.
Ne znam po čemu je ponižavanje lobirati tako a nije ponižavanje kada klupski trener iz PLBiH igrača moli da potpiše za ekipu i čeka ga k'o cuko ga da ga napucaju strane ekipe sa svih mogućih proba.
- Logovan
#1215 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ovo što si nabrojao, to treba uraditi naravno ali ne sad nagovarati momka milion godina.Eborg wrote:Samo BiH ima princip "hoćeš-nećeš-ne moraš", tj. vrlo malo je igrača i upitano da igra za BiH.zlo87 wrote:Ma kakvo nagovaranje, nema šanse. Ako momak misli da će za drugu reprezentaciju igrati srcem, onda bujrum nek igra. Nikoga ne treba tjerati da igra za BiH pa čak i ako se radi o nekom najvećem talentu. Sretno mu bilo ako bude izabrao druge. Ne bi bio ni prvi a Boga mi ni posljednji koji bi zaigrao za drugu reprezentaciju.
Hladno smo se odrekli Harisa Vučkića bez da je iko iz Saveza ili neki od selektora momka nazvao telefonom, popričao s njim, objasnio mu kakav bi mu bio status u ekipi, poslao mu Džekin potpisan dres, otišao na večeru sa familijom.
Ne znam po čemu je ponižavanje lobirati tako a nije ponižavanje kada klupski trener iz PLBiH igrača moli da potpiše za ekipu i čeka ga k'o cuko ga da ga napucaju strane ekipe sa svih mogućih proba.
Neko je gore napisao da se nešto kao dvoumio da kaže za koga bi volio igrati.
-
Eborg
#1216 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa ne treba mjesecima ali mjesec dana organizovati tu neku mini-kampanju dalje od očiju javnosti je sasvim OK.
Kod nas je vrhunac haman kada Sušić kaže: "Pa eto, neka sredi papire ako hoće, pa ćemo vidjeti.", tj. "Sjebi i pogazi sve što imaš do sada a ja ću te pozvati ako mi se ćefne, ne znam ni ko si."
Kod nas je vrhunac haman kada Sušić kaže: "Pa eto, neka sredi papire ako hoće, pa ćemo vidjeti.", tj. "Sjebi i pogazi sve što imaš do sada a ja ću te pozvati ako mi se ćefne, ne znam ni ko si."
- Logovan
#1217 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa eto mjesec dana je dovoljno. Ako za to vrijeme kaže da neće da igra za nas (čitaj: ako nas odjebe), nema veze, ni prvi a ni zadnji koji bi zaigrao za drugu reprezentaciju.Eborg wrote:Pa ne treba mjesecima ali mjesec dana organizovati tu neku mini-kampanju dalje od očiju javnosti je sasvim OK.
- sinuhe
#1218 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Drugo je Haris Vuckic. Ovome je otac bivisi reprezentativac. Jel bivsi reprezentativac nema kontakte sa savezom?
Last edited by sinuhe on 11/09/2012 16:44, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#1219 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ovdje treba dovesti Haruna Mahmutovića da ih, ili polovi i vrati da igraju za BiH, ili stjera u sto peršuna izdajničkih ! Nekako i mogu provariti kad neki bh. Hrvat ili Srbin ode igrati za "maticu" jer smo navikli na takvo ponašanje, ali kad se Bošnjo proda za menadžerski ugovor... 
-
Eborg
#1220 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Vala čisto sumnjam da mu otac ima nešto sa našim savezom.
- sinuhe
#1221 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Covjek koji je odigrao 15 utakmica za reprezentaciju mora imati kontakte. Pa sad ili sa savezom ili sa nekim blizu saveza.
- Slo Burner
#1222 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
da smo nagovarali i molili Ibrahimovica danas bi raspravljali kako se nije zalagao na dva svjetska prvenstva dovoljno ...zlo87 wrote:Ma kakvo nagovaranje, nema šanse. Ako momak misli da će za drugu reprezentaciju igrati srcem, onda bujrum nek igra. Nikoga ne treba tjerati da igra za BiH pa čak i ako se radi o nekom najvećem talentu. Sretno mu bilo ako bude izabrao druge. Ne bi bio ni prvi a Boga mi ni posljednji koji bi zaigrao za drugu reprezentaciju.Slo Burner wrote:Stari mu (Sead) svojevremno igrao za BiH, valjda ga uspije nagovoritiEborg wrote:Kolašinac treba u U-21 reprezentaciju, nikako u A. Ako mu je to ispod časti i "čeka poziv Sušića", neka se goni u pizdu materinu.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1223 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
DaBogdo da ima šanse oko ovog Halilovića ako bude dobar kao što predviđaju.. Babo radi u Dinamu, on u Dinamu, to je Hrvatska zicer.. inače se slažem sa eborgom, ne treba se tek tako lako odustajati od igrača i čekati da oni počnu moliti. Ako je kvalutetan igrač, na avion jarane, i idi pričaj s njim, sa familijom, agentom
Nego, trebalo bi ovog Đurića ubaciti u A ekipu jednom što prije. Ako ovako nastavi davati golove, mogla bi Srbija početi tu šnjuhati nešto, a i njemu je lakše tamo se probiti u ekipu nego kod nas.
Nego, trebalo bi ovog Đurića ubaciti u A ekipu jednom što prije. Ako ovako nastavi davati golove, mogla bi Srbija početi tu šnjuhati nešto, a i njemu je lakše tamo se probiti u ekipu nego kod nas.
- Edin H.
#1224 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Nadam se da ce neko Papetu dostaviti kasetu utakmice protiv Njemackeodesveuhonduras wrote:DaBogdo da ima šanse oko ovog Halilovića ako bude dobar kao što predviđaju.. Babo radi u Dinamu, on u Dinamu, to je Hrvatska zicer.. inače se slažem sa eborgom, ne treba se tek tako lako odustajati od igrača i čekati da oni počnu moliti. Ako je kvalutetan igrač, na avion jarane, i idi pričaj s njim, sa familijom, agentom
-
ArthurSpooner
#1225 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Sto se Djurica tice, mislim da je vec odbio ponudu iz Srbije, mada nisam siguran...odesveuhonduras wrote:DaBogdo da ima šanse oko ovog Halilovića ako bude dobar kao što predviđaju.. Babo radi u Dinamu, on u Dinamu, to je Hrvatska zicer.. inače se slažem sa eborgom, ne treba se tek tako lako odustajati od igrača i čekati da oni počnu moliti. Ako je kvalutetan igrač, na avion jarane, i idi pričaj s njim, sa familijom, agentom