pa znam ali valjda mogu na forumu ovdje istinu reci,neznam ni koliko je ta komisija vazna da se nadju ljudi ja mislim da su oni samo pro forme, ne bih rekao ni oni da odlucuju ima u tim raznoraznim institucijama dosta ministara ili pod ministara, koji samo narede tj zamole da bude neko primljen tako ja to vidim,a ne bih rekao i da je komisija nesto vazna tu..ma sta znas mozda neko i jest primljen stvarno sto je najbolj.i malo naivno zvuci ali nemaju ni ti sto tamo rade valjda uvijek 5-6 pripravnika u rukavu pa da odma izvuku i ubace nekog svog. valjda od 10 bar dvojica mogu upasti..volio bi da nam neko malo otvori oci po tom pitanju jer je ovdje ipak anonimnoamko76 wrote:Pa svi koji su se zaposlili, kunu se da su pošteno. Neće ti to niko reći. Mene jedan prijatelj napravi budalom, ja sjedio s njim kad mu je babo namještao posao u državnoj službi, tražio imena članova komisije da to sredi. I kad se zaposlio u oči me gleda i kaže da je bio najbolji i napravi me lažovom ili ludimbalooon wrote:pa zar se ne trazi u vladi samo jedan pripravnik pravnik nisam znaso da su dva?..a imali stvarno iko na ovom forumu da nam kaze jeli uspio u bilo kojoj instituciji da dobije posao a da nije imao stelu..makar jedan da se javi![]()
Naša posla.
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
balooon
#1201 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
- perfect_guy
#1202 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
taj je bio za volontereDr.Brennan wrote:Ma bio je jedan pocetkom jula mjeseca....a evo opet jos jedan
-
Carmela
#1203 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam cula da ovih 254 km ide poslodavcu za naknade, a da ti 300 daje biro mimo ovih para??? eh sad da li je to STVARNO istina nisam bas sigurna 
- skafiskafsnjak
#1204 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja sam nasao poslodavca i prijavio se... u najgorem slucaju, nek mi ide staz, ne moram pare dobivati . Bolje mi je i to nego nista...Carmela wrote:Ja sam cula da ovih 254 km ide poslodavcu za naknade, a da ti 300 daje biro mimo ovih para??? eh sad da li je to STVARNO istina nisam bas sigurna
Ako bude istina to da se jos 300 daje, to je ekstra. A ne bih se cudio da to kriju da se ne bi svako prijavio ..
-
balooon
#1205 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
a izvini od koga si cula,ja sam bio u fedralnom zavodu nisu mi to spomenuli..ako mozes samo da kazes izvor jeli neko siguran ili tetka neka spijace,moze li neko zovnuti i pitati ja sam se smorio vise od zvanja i pitanja svega i svacegaCarmela wrote:Ja sam cula da ovih 254 km ide poslodavcu za naknade, a da ti 300 daje biro mimo ovih para??? eh sad da li je to STVARNO istina nisam bas sigurna
Last edited by balooon on 14/08/2012 18:09, edited 2 times in total.
-
balooon
#1206 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja mislim da ti ne moze samo staz ici. poslodavac ti mora dati neku platu, jer kad bude popunjavao aplikaciju pitati ce ga koliku platu dajete uposleniku, i on ce morati ponuditi. a to sto je ponudjeno bice kasnije predmet provjere.a tamo kad prijavljuje opcije su mu cini mi se do 600,800,1000..tako da ako ne ponudi nista onda vrlo vjerovatno danece proci, a ako ponudi morace ti davati jer ce mu uzeti cini mi se 30000 km kao garanciju da nece slagati ono sto je obecao itd itd..doduse tamo stoji opcija plate do 600 km..eh sad neznam sto mu to znaci minimalna plata je oko 400 km..neznam ni moze li se dati ispod minimalca..tako da bih se ja za tu opciju da mi samo ide staz jos raspitao jer se moze desiti da ti poslodavac ne prodje ako neka druga firma ponudi vecu platu na konkursu i sl.L00d wrote:ja sam nasao poslodavca i prijavio se... u najgorem slucaju, nek mi ide staz, ne moram pare dobivati . Bolje mi je i to nego nista...Carmela wrote:Ja sam cula da ovih 254 km ide poslodavcu za naknade, a da ti 300 daje biro mimo ovih para??? eh sad da li je to STVARNO istina nisam bas sigurna
Ako bude istina to da se jos 300 daje, to je ekstra. A ne bih se cudio da to kriju da se ne bi svako prijavio ..
- Dr.Brennan
#1207 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa nije bas bitno je li za volontere ili pripravnike, ja bih radila i jedno i drugo samo da radim vezano za moju struku, a mislim da bi i vecina.perfect_guy wrote:taj je bio za volontereDr.Brennan wrote:Ma bio je jedan pocetkom jula mjeseca....a evo opet jos jedan
- Hopkins
#1208 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Brat je primljen u jednu privatnu firmu kao pripravnik. U ugovoru stoji da ce dobijati naknadu u iznosu 460,50KM bruto. Interesuje ga koliko ce on u stvari dobiti? I jos nesto, da li u ugovoru o pripravnickom inace stoji topli obrok i njegov iznos. Ako svi u firmi imaju topli, da li ce ga i on imati (a ne pominje se u ugovoru)? Hvala 
- DJe_Nana
#1209 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Neto x 1.4493 = Bruto
460.50/1.4493
Neto = 317
460.50/1.4493
Neto = 317
- skafiskafsnjak
#1210 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ovo para sto daju je premalo, mizerno. 2690 KM za nekoga ko je fakultetski obrazovan. Tuzno ....
Pa koja ce te firma primiti pa da jos placa za tebe, a moze volontera primiti za dzabe ....

Pa koja ce te firma primiti pa da jos placa za tebe, a moze volontera primiti za dzabe ....
-
amko76
#1211 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa babina ili mamina ili nekog rođaka, kao što je uoobičajena praksa, šta se čudiš više?
S Marsa došao jel?
S Marsa došao jel?
-
goggo
#1212 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li iko isao na intervju u CIK?
-
Sanja111
#1213 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene zanima da li je neko isao u CIK na intervju .. Koja pitanja postavljaju ?
- skafiskafsnjak
#1214 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pitanja koja su bezveze i nebitna totalno, a koja neki lik zna i odgovori na sve 
Last edited by skafiskafsnjak on 18/08/2012 23:24, edited 1 time in total.
- newklear
#1215 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko kada će izaći spisak koje su se firme prijavile na poziv Federalnog zavoda? I ko je prošao...
- Mrtvac Krvnik
#1216 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Lud i ponosan wrote:U svim drzavnim institucijama ne postoji izuzetak, niko nije primljen bez veze i na osnovu toga sto je "najbolji". I nemojte prosipati ovdje suplju pricu.
Ne ocjenjuje se sposobnost, znanje, karakter, vec iskljucivo podobnost/stranka i poznanstvo.
-
clio_dci120
#1217 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo,sad ce septembar za jos nesto manje od dvije pune sedmice,valjda ce onda krenuti i neki novi konkursi...ovako kako izgleda jos zadugo nema posla..inace,malo off-topic, ali sta ste razmisljali da radite ukoliko vidite da je jos jedna bezuspjesna godina pred vama?Evo vec skoro devet mjeseci sravnjavam sebi neke stvari u glavi,kotnam sta bi,i nista mi nepada napamet..osim prijaviti se i ici raditi na kakav kruzer, Irak ,Afganistan,mada ni tamo vise nisu nesto plate..nagore mi je kad mi akzu drugi su na birou po tri godine i vise,a ti tek ensto vise od pola godine,ali upravo me to frustrira sto znam ako ovako nastavi da cu i ja biti jedan od tih sto je tri godine na birou..nevidim izlaza iz ovoga,odnosno kako bez stele doci do posla... 
-
Questio
#1218 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
.
Last edited by Questio on 06/04/2019 18:40, edited 1 time in total.
-
Sanja111
#1219 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
L00d wrote:Pitanja koja su bezveze i nebitna totalno, a koja neki lik zna i odgovori na sve
Mozes li navesti neka pitanja plsssss ? !
- skafiskafsnjak
#1220 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma ovo sam se zezao. Mislim, zezao sam se, al nije daleko od istine.Sanja111 wrote:L00d wrote:Pitanja koja su bezveze i nebitna totalno, a koja neki lik zna i odgovori na sve
Mozes li navesti neka pitanja plsssss ? !
Imas na fb grupu "Ispit općeg znanja FBiH - BiH" .
-
Carmela
#1221 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
tO SAM CULA OD PRIJATELJA KOJI VALJDA IMA NEKOGA U ZAVODU, ALI MI JE ISTO TAKO REKAO DA JE OVAJ KONKURS BUKALNO NAJVISE ZA POSLODAVCE TIPA KOJI PRODAJU DIJELOVE ZA AUTA, UGOSTITELJE,TAKO NEKE FIRME...I RIJETKO KO SE OD NAS SA VIDIM STEPENOM MOZE U OVOME PRONACI, A KAMOLI PRONACI POSLODAVCA, JER POSLODAVAC MORA IMATI VISE OD 6 RADNIKA, MORA ISPLACIVATI POSLJEDNJU GODINU REDOVNO PLATU...balooon wrote:a izvini od koga si cula,ja sam bio u fedralnom zavodu nisu mi to spomenuli..ako mozes samo da kazes izvor jeli neko siguran ili tetka neka spijace,moze li neko zovnuti i pitati ja sam se smorio vise od zvanja i pitanja svega i svacegaCarmela wrote:Ja sam cula da ovih 254 km ide poslodavcu za naknade, a da ti 300 daje biro mimo ovih para??? eh sad da li je to STVARNO istina nisam bas sigurna
-
Mr.Penguin
#1222 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li neko dobru zalbu?
-
arnes86
#1223 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko imal kakav projekat zavoda za zaposljavanje (tacnije zavoda TK-a) sufinansiranja zaposljavanja , osim ovog projekta kojem je uslov da ima vise do sest zaposlenih ?
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.
-
žutija
#1224 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozz svima...konačno se i ja registrirah...
...a već pomno pratim Vas sve još od strane 30 i neke...POšto sam prirpavnik - profesor razredne nastave...muku mučim da "uđem" u neku školu, otežavajuća okolnost je što imam preko 35 godina ...bar ja tako mislim (molim komentar )
Druga stvar me muči, čula sam da bi u septembru trebao izaći kantonalni javni poziv za poslodavce, ...međutim na starnici KZZ Sarajevo u rubrici programi 2012 pročitala sam da će sredstva namjenjena za ovu godinu biti raspoređena za pripravnike koji su prošli pozivom u novembru 2011 ????
Šta reći, ovdje sve može pa čak i crveni i zeleni zajedno..heheheh ,pitanje je samo dokle ?
Druga stvar me muči, čula sam da bi u septembru trebao izaći kantonalni javni poziv za poslodavce, ...međutim na starnici KZZ Sarajevo u rubrici programi 2012 pročitala sam da će sredstva namjenjena za ovu godinu biti raspoređena za pripravnike koji su prošli pozivom u novembru 2011 ????
-
žutija
#1225 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
POzz svima...juče sam bila na Zavodu za zapošljavanje (redovna prijava ) i raspitala se za sredstva sa biroa po javnom pozivu od prošle godine.LJubazna službenica mi reče da se sredstva isplaćuju retroaktivno..??? znači oni koji su prošli po Javnom pozivu od novembra prošle godine ,...nisu još dobili ni feninga...ne mogu vjerovati.Uostalom, da je samo početi raditi...valjda bi se rad i trud isplatio nekad.
Ima li neko iskustva vezano za volonterski rad i kakva je situacija za nadoknadu.Ima li poslodavac obavezu da daje topli obrok i kartu?

Ima li neko iskustva vezano za volonterski rad i kakva je situacija za nadoknadu.Ima li poslodavac obavezu da daje topli obrok i kartu?