Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
-
jaca78
#1201 Re: pomozite da se monstrumi kazne
znate šta, možemo mi ovdje misliti šta hoćemo: da je normalno i da je poželjno ili neshvatljivo i nedopustivo. ipak, ovo je zabranjeno i zakonom kažnjivo, zgražavali se mi ili uživali
-
Geronimo81
#1202 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Djevojku ocigledno treba odvesti psihijatru jer ovakve osobe kasnije najčešće postanu ubojice kao sto i sam psiholog u 24 h kaze sto je potpuno točno kada pogledamo sve ubojice.
Roditelje joj treba kazniti ako su joj oni rekli da ih bace u vodu a ako nisu nista .
Kazne ovdje nepale jer sledeci put ce to raditi bez kamere vec samo razgovori sa psihologom da joj ukaze da to sto radi je skroz pogresno.
Vas koji pozivate na linč djevojke treba isto tako prijaviti kao i sve vas koji se igrate dektetiva putem FB pa ljudi dobivaju prijeteće poruke ili na FB ili Youtubeu. Kad ste tako drama obzirni prema zivotinjama sledeci put povedite koju lutalicu sa ulice, sklonite je od ovakvi idiota sa ulice ako bas toliko volite zivotinje da bi ljudsko bice prebili i prijetili mu. Nakon toga pitajte roditelje jesu li i oni nesto slicno radili prije nekih 30 g i vise pa ako jesu imate iste osobe kuci pacete se lakse iziviti na njima jer ih nemorate traziti..
I na kraju cestitke djevojci koja se potrudila da posalje cijelom svijetu ovaj snimak pa tako da dovede ovu drzavu u naslovne stranice svih medija i tako dala svim papcima svijeta priliku da cijelu drzavu smatraju divljackom iako se u njihovim zemljama ovo redovito desava.
Roditelje joj treba kazniti ako su joj oni rekli da ih bace u vodu a ako nisu nista .
Kazne ovdje nepale jer sledeci put ce to raditi bez kamere vec samo razgovori sa psihologom da joj ukaze da to sto radi je skroz pogresno.
Vas koji pozivate na linč djevojke treba isto tako prijaviti kao i sve vas koji se igrate dektetiva putem FB pa ljudi dobivaju prijeteće poruke ili na FB ili Youtubeu. Kad ste tako drama obzirni prema zivotinjama sledeci put povedite koju lutalicu sa ulice, sklonite je od ovakvi idiota sa ulice ako bas toliko volite zivotinje da bi ljudsko bice prebili i prijetili mu. Nakon toga pitajte roditelje jesu li i oni nesto slicno radili prije nekih 30 g i vise pa ako jesu imate iste osobe kuci pacete se lakse iziviti na njima jer ih nemorate traziti..
I na kraju cestitke djevojci koja se potrudila da posalje cijelom svijetu ovaj snimak pa tako da dovede ovu drzavu u naslovne stranice svih medija i tako dala svim papcima svijeta priliku da cijelu drzavu smatraju divljackom iako se u njihovim zemljama ovo redovito desava.
- Cholina_Lokica
#1203 Re: pomozite da se monstrumi kazne
na temi je samo par ljudi reklo da bi je namlatilo, a to se 100% nece desiti, ljudi to govore cisto iz revolta jer ne znaju kako da pokazu gnusanje prema doticnoj stvari... oni sto pisu oko silovanja i sl. u komentarima na clanak, isto tako, ali to su vec neizivljeni likovi, koji na svaku stvar pisu gadosti... i naprosto je glupo izjednacavati nekoga ko kaze da bi je namlatio sa ovim sto je ona uradila. eno tema crna hronika nema kakvih nema komaentara, od metka u celo, batinjanja i sta sve ne, pa se ne ibretite toliko, jer je to valjda normalno...
edit: ako je zajme oni sa 4... koji budaletine teske, poznate po osvetama raznoraznim
drzava nam jeste divlja, i neka je citav svijet nas prozvao kao takve. ima i kod tih istih drzava ovakvih slucajeva, ali razlika izmedju njih i nas je u tome sto vlasti te drzave rade na tome da se pocinioci nadju i kazne, a kod nas ne, kod nas ih boli neka stvar za sociopate i psihopate i sta oni rade, i to sto ce ovakva djecurlija sutra raditi puno gore stvari. plus kao sto vidimo, da je narodu kao narodu ovo normala i podrzavaju takvo ponasanje...
edit: ako je zajme oni sa 4... koji budaletine teske, poznate po osvetama raznoraznim
drzava nam jeste divlja, i neka je citav svijet nas prozvao kao takve. ima i kod tih istih drzava ovakvih slucajeva, ali razlika izmedju njih i nas je u tome sto vlasti te drzave rade na tome da se pocinioci nadju i kazne, a kod nas ne, kod nas ih boli neka stvar za sociopate i psihopate i sta oni rade, i to sto ce ovakva djecurlija sutra raditi puno gore stvari. plus kao sto vidimo, da je narodu kao narodu ovo normala i podrzavaju takvo ponasanje...
- Pikaboo
#1204 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Cisto sumnjam da sam ja imala uticaj da snimak izadje na vidjelo a i ako jesam,neka sam .Necu se tebi pravdati niti mi je imalo krivo.Reka sam vec jednom,neciji zivot mi je vazniji od statusa jedne drzave koja se i do sada mnogo puta pokazala kao divljacka bez moje pomoci.Divljaci bili i ostali,netreba to neko kao ja nikome pokazivati .
- SanskiBiser
#1205 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Njemica Katja Puschnik je neduzna, informaciju o njoj kao pocinitelju je ostavio njen bivsi momak koji se zelio osvetiti na taj nacin jer ga je ostavila... 
Inace mnogi neduzni ljudi su zbog poziva na linc vec imali ozbiljne probleme post administratora sa REDDIT:

Inace mnogi neduzni ljudi su zbog poziva na linc vec imali ozbiljne probleme post administratora sa REDDIT:
A sta nasa policija radi nikakvog saopcenja nistaThe comments on the video of the girl throwing the puppies into a river are the impetus for this rant, but it's something that has been bothering me for a long time.
We all get mad when we see something like this, but the internet lynch mob shit only makes more pain and injustice in the world. I know it's exciting to hunt down someone assumedly evil, and cheer on the lynch mob (as I have done myself), but for every one successful evil doer you harass or bring to justice, there are many more innocent people's lives that are fucked up in the ham-fisted process. This video makes my blood boil too, especially since my own beloved mutt sleeping under my desk woke up and wondered where the puppy noises were coming from. It makes you furious, but you can't just post someone's information online in connection with something like this. I don't care if it's already on 4chan either, that doesn't make it ok to repost here or anywhere else.
I've gotten a few phone emails and calls from these wrongly accused people sometimes and it is heartbreaking. I've spoken with grown man who was crying and hiding with this scared family in a hotel room somewhere cause one of you dumb fucks posted a facebook link or phone number and now his kids know what a death threat is. The few I've interacted with have been polite (unlike the people who contact us to complain about a nekkid photo of their "friend" being linked here), and they just want the harassment to stop. Above all they are confused. They don't understand this internet world, and they have no idea why someone would do something so hateful to them.
This is not a new policy, but I just want to remind everyone that if you post someone's private info (including a link to their facebook or a link to any other site or image with their info) and one of the admins see's it we will remove it. If you keep doing it, we will ban your account. You are seriously messing with innocent people's lives and you have no right to do so.
- Ajatolah_
#1206 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Nadam se da joj se neće šta dogoditi.
U današnjem Avazu je objavljeno kako se vjerovatno radi o bratu i sestri iz Bugojna.
-
jaca78
#1207 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ja se nadam da hoće: osuda zajednice u kojoj živi, debela novčana i zatvorska kazna za nju ili njezine roditelje. o,kako bih je počastila s mjesecima društveno korisnog rada
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1208 Re: pomozite da se monstrumi kazne
mentalitet rulje smo uvijek imali. to se vidi u svakom segmentu našeg društvenog života 
- minjonja
#1209 Re: pomozite da se monstrumi kazne
vidio si na temi "crna hronika" da su njima izvori internet forumi.EdoI wrote:Nadam se da joj se neće šta dogoditi.U današnjem Avazu je objavljeno kako se vjerovatno radi o bratu i sestri iz Bugojna.
- Been
#1210 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ovo treba samo liječiti, liječiti i liječiti ! Iz ovakvih psihopata se razvijaju bolesne serijske ubice. Oni nemaju osjećaj za bol drugih, za patnju. Patološka sebičnost i neproživljenost može ih natjerati da jednom nešto slično pokušaju i na čovjeku..
- Simply_Red
#1211 Re: pomozite da se monstrumi kazne
daj ba ne pametujte. gdje je to saopcenje iz policije sto se oni ne oglase, neko ce majkemi nastradati, svaki dan neko drugi je osumnjicen
- SanskiBiser
#1212 Re: pomozite da se monstrumi kazne
http://www.vecernji.hr/vijesti/pobila-b ... nak-185920
Reporteri Večernjeg lista uspjeli su, uz pomoć forumaša na društvenim mrežama, razotkriti identitet djevojke čije su snimke okrutna umorstva psića bacanjem u rijeku u trenutku obišle svijet.
Već poslije dolaska u selo pokraj Bugojna u BiH, na obali Vrbasa zatičemo okoliš istovjetan onome sa snimke objavljene na YouTubeu: isto drveće, isto šipražje, isti vodeni tok, riječju, preslikan kadar.
Stotinjak metara dalje u obiteljskoj kući živi upravo djevojka čije su ime forumaši označili kao počiniteljicu. Koji trenutak poslije doznali smo da nije posrijedi djevojka, već djevojčica: tek joj je 12 godina. Međutim istina će se doznati tek kada progovori, jer je za sada nedostupna novinarima.
‘Sotonska Europa’
Njezina majka, očekivano, već na početku razgovora odbacuje svaku mogućnost da razgovaramo s njom. Djevojčica je u inozemstvu kod tete, a majka potom niječe sve tvrdnje optužujući medije da joj ne daju živjeti, ali pritom izjavljuje da bi pobila sve pse u Bugojnu kad bi imala pušku.
– Nemam vam što reći, to nije moja kći. Djevojčica koje imaju crvenu jaknu i zovu se kao i ona ima od Viteza do Kupresa i Jajca sve do Livna. Što ste toliko navalili na moje dijete? Pa kod nas se u Bugojnu svakodnevno ubijaju psi, inače ne bismo od njih mogli živjeti. Šire zarazu, grizu ljude.
Moj konobar Srećko sedam dana nije mogao doći na posao. Psi lutalice napali su ga, završio je u hitnoj, ostao bez zuba. Dobro je rekao naš svećenik fra Vice: “Ovo je sotonska Europa. Više se obraća pozornosti životinjama nego čovjeku” – govori majka djevojčice, dok se u razgovor upleće i susjed Davor.
– Pa mi u crkvu ne možemo ući od pasa lutalica, a jedan je pit bul ugrizao našeg susjeda Ivana za nogu. Jedva su ga ljudi otrgli od psa. U sarajevskoj bolnici odrezali su mu nogu, momak je danas invalid. To je strašno – ispričao je susjed.
Bugojanac Ivan Juričević drukčijeg je mišljenja. Prema životinjama se, kaže, treba humano ponašati, a okrutno ubojstvo štenadi nerazuman je čin. Međutim, dodaje:
– Kod nas se branitelji ubijaju, vješaju, nemaju od čega živjeti i o tome nitko ne piše. To nikoga ne zanima. Djevojčica za koju stvarno ne znam ni tko je ni odakle, ali vidio sam je u novinama, baci kučiće u Vrbas i postane medijska zvijezda u svijetu. Što se to događa s ljudskim vrijednostima – pita se Ivan.
U kavezu pit bula
Na putu od sela pokraj Bugojna u kojem živi djevojčica za koju forumaši vjeruju da je okrutno umorila štenad, susrećemo dvojicu dječaka iz Donjeg Vakufa. Pitamo jesu li čuli za bacanje štenadi u Vrbas, a Ahmed kaže da je o tome doznao putem Facebooka te da su i njegovi prijatelji čuli da je riječ upravo o djevojčici s čijom smo majkom razgovarali. Dječak najoštrije osuđuje njezin čin, a u razgovor se upleće i mlađi Jasmin Došlić.
– Nije to ništa. To je čak humano: pa samo ih je bacila u Vrbas! Moji su prijatelji pričali da su gledali u Donjem Vakufu kada mladići ubace psa lutalicu ili mačku u kavez pit bula pa ima krvi do koljena – govori Jasmin.
Na rijeci Vrbasu zatičemo ribiča koji zna sve o bacanju psića u rijeku te kaže kako je pogođen. Poznaje, kaže, djevojčicu čije su snimke obišle svijet.
– Znam je, kako da ne. Dijete je pravi anđeo. Ona nikome ne bi zlo učinila, ali djevojka sa snimke zaista mi sliči na nju – rekao je ribič.
"Ona je sadistički uživala u činu zbog poremećaja osobnosti"
- Sa snimke je vidljivo da je riječ o svjesnom i smislenom činu, s čistim ciljem uživanja u mučenju životinja. Očigledno je posrijedi poremećaj osobnosti, sadizam.
Ta crta osobnosti je teško promjenjiva, gotovo nepromjenjiva, to je čista patologija. Oni zadovoljavaju svoju potrebu da netko pati i to im čini ugodu i motivira ih da to učine opet s većim razmjerima. Ta će djevojka sutra to isto činiti svojem djetetu i zato nesankcioniranje kulminira posljedicama koje vidimo oko sebe. Velika je uloga medija da prate rasplet ove priče, u protivnom, djevojka će postati “superheroj” – ističe prof. Boris Blažević, ravnatelj Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala.
- petunija
#1213 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Mislim da takvi ljudi itekako osjećaju bol i patnju drugih, ali problem je što oni uživaju u toj boli. U tom uživanju je i suština njihove izopačenosti.Been wrote:Ovo treba samo liječiti, liječiti i liječiti ! Iz ovakvih psihopata se razvijaju bolesne serijske ubice. Oni nemaju osjećaj za bol drugih, za patnju. Patološka sebičnost i neproživljenost može ih natjerati da jednom nešto slično pokušaju i na čovjeku..
Ovo definitivno treba kažnjavati zakonski.
-
samo malo
#1214 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Pazi sto je komsije brane, pa ubijaju se branitelji, pa grizu nas cuke, cura je postena a cuke su opasne
Dobro rece onaj IVanisevic, ovo je bolesno drustvo. Stoki je sasvim normalno podaviti male cuke u Vrbasu, jer oni grizu.
Dobro rece onaj IVanisevic, ovo je bolesno drustvo. Stoki je sasvim normalno podaviti male cuke u Vrbasu, jer oni grizu.
- Pikaboo
#1215 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Boze dragi ...– Nije to ništa. To je čak humano: pa samo ih je bacila u Vrbas! Moji su prijatelji pričali da su gledali u Donjem Vakufu kada mladići ubace psa lutalicu ili mačku u kavez pit bula pa ima krvi do koljena – govori Jasmin.
- minjonja
#1216 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ovo djeca na ilidzi rade, tamo kod obija... zato sam ja hugu uzela sebi onda, tu je nadjen...Pikaboo wrote:Boze dragi ...– Nije to ništa. To je čak humano: pa samo ih je bacila u Vrbas! Moji su prijatelji pričali da su gledali u Donjem Vakufu kada mladići ubace psa lutalicu ili mačku u kavez pit bula pa ima krvi do koljena – govori Jasmin.
- GAU 8
#1217 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Na zalost stvarnost je surova.
Pokusajmo zamisliti sta bi se desilo da u BiH niko nikada vise ne ubije nijednog psa. (uz trenutnu stopu sterilizacije, naravno)
Okota su se ljudi uvijek morali rjesavati. Sjecam se moje rodbine po selima, gdje su to obicno stariji clanovi porodice radili - brzo i humano koliko je moguce. Ili bi ih nosili u divljinu, pa kako se snadju, a vjerovatno se i tu smrt za vecinu samo odgodi dok ne uginu od gladi, zime ili grabljivica.
Jedini problem je ovdje sto djevojcica sebe snima i cak izgleda i da uziva u tome.
To jeste za svaku osudu.
Pokusajmo zamisliti sta bi se desilo da u BiH niko nikada vise ne ubije nijednog psa. (uz trenutnu stopu sterilizacije, naravno)
Okota su se ljudi uvijek morali rjesavati. Sjecam se moje rodbine po selima, gdje su to obicno stariji clanovi porodice radili - brzo i humano koliko je moguce. Ili bi ih nosili u divljinu, pa kako se snadju, a vjerovatno se i tu smrt za vecinu samo odgodi dok ne uginu od gladi, zime ili grabljivica.
Jedini problem je ovdje sto djevojcica sebe snima i cak izgleda i da uziva u tome.
To jeste za svaku osudu.
-
jaca78
#1218 Re: pomozite da se monstrumi kazne
snimanje je za osudu, njen postupak je zakonom zabranjiv i treba biti procesuiran
- Alfons Kauders
#1219 Re: pomozite da se monstrumi kazne
jel ko otkrio identitet ove kucke, da zaradimo kakvih para...
http://gawker.com/5628051/transformers- ... owing-girl
http://gawker.com/5628051/transformers- ... owing-girl
- Been
#1220 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ovo nije način riješavanja pitanja pasa lutalica !GAU 8 wrote:Na zalost stvarnost je surova.
To jeste za svaku osudu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1221 Re: pomozite da se monstrumi kazne
razlika izmedju 2010 i 1990 je u tome što se danas sve može snimiti...
a ljudi su isti i danas i prije 500 godina
nadati se je da će biti bolji za 500 godina
a ljudi su isti i danas i prije 500 godina
nadati se je da će biti bolji za 500 godina
- SanskiBiser
#1222 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Aj sto nije nacin ali neki jos ne kontaju da je to NELEGITIMAN NACIN, zakon je takav da je sve uradjeno da vlasnici ne mogu biti gospodari zivota i smrti ljubimaca, na taj nacin se pokusava i pomoci vlasnicima da ne moraju da usmrte sami zivotinju ukoliko je tesko bolesna ili u bolovima, eutanaziju moze po zakonu samo da radi veterinar..zakon je tu, fino regulise sve po EU standardima cak smo ispred nekih zemalja, Bugari su u EU pa imaju gore stanje nego mi po mom misljenju, a to sto se zakon ne sprovodi je prica za sebe, sve opstine su trebale vec imati azile, a volonterima i domacim organizacijama za pomoc zivotinjama se trpa sve sad na ledja od strane nadobudnih cinika koji kazu eto dobili ste zakon de sad radite, a oni rade koliko mogu i odradjuju svoj dio posla ali same opstine ne rade svoj dio kako treba ili nikako...a o svijesti gradjana ne treba ni pricati, ovakve stvari i gore se svakodnevno desavaju samo niko to ne snima naravno...Ako ista dobro izadje za Bugojance iz ove bruke to je da mozda nesto prije i konacno dobiju opstinski azil za pse ...Been wrote:Ovo nije način riješavanja pitanja pasa lutalica !GAU 8 wrote:Na zalost stvarnost je surova.
To jeste za svaku osudu.
- SanskiBiser
#1223 Re: pomozite da se monstrumi kazne
http://dnevnik.ba/novosti/bih/poku%C5%A ... i-rep-foto
E stvarno smo u k***cu prvo me onaj video udesa danas izuo a ovo me je dokrajcilo
E stvarno smo u k***cu prvo me onaj video udesa danas izuo a ovo me je dokrajcilo
- Alfons Kauders
#1224 Re: pomozite da se monstrumi kazne
i kad kazu da je nada u omladini... serem se ja na nasu omladinu i djecu... kolju pse, bodu ljude, spaljuju starice... pa ne reci da je batina iz raja izasla...SanskiBiser wrote:http://dnevnik.ba/novosti/bih/poku%C5%A ... i-rep-foto
- bego007
#1225 Re: pomozite da se monstrumi kazne
e ja idiota, cuj preko ramena ga pokusali zaklat, trebali su gore viseSanskiBiser wrote:http://dnevnik.ba/novosti/bih/poku%C5%A ... i-rep-foto