U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
nokia6170

#1201 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nokia6170 »

SevdahNinja wrote:Advokatska kuca: Matrix Chambers http://www.matrixlaw.co.uk/Members.aspx
i sef odbrane: Clare Montgomery http://www.matrixlaw.co.uk/Members/28/C ... omery.aspx

pa vi ocijenite sami na kojoj ce carsiji Profesor kahvu piti :)
Zanimljivo je vidjeti da je vise novca i brige ulozeno u zastupanje Ganica, nego u zastupanje Bosne i Hercegovine na Medjunarodnom sudu pravde u Hagu protiv Srbije.
SevdahNinja

#1202 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by SevdahNinja »

nokia6170

#1203 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nokia6170 »

SevdahNinja wrote:Ganic pusten... yessssssss

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... /komentari
A Jurisic?
Drvosjeca iz Dejcica

#1204 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Prva stepenica ka potpunoj slobodi Ganica ostvarena, cestitam. Ipak je ova diplomatska nazovi ofanziva sa ovo malo institucija od drzave sto imamo urodila barem privremenim pustanjem Ganica.

Na kraju prvog poluvremena Srbija-BiH 1:1 :bih:
Real Khan

#1205 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:
Real Khan wrote: Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...
Ne mogu vjerovati da si ti ovo lupio.
Kakve veze ima engleska knjizevnost sa engleskim pravom?
Osim ako se samim boravkom u UK na neki volseban nacin ne upijaju i zakoni te zemlje, zaista mi nije jasno kako se studirajuci knjizevnost moze nauciti i pravo???
http://www.bhdani.com/arhiva/68/fokus68.htm
LEGITIMACIJA GANICEVE ODLUCNOSTI
U proslom broju Dana smo pisali o projektu pomoci mladim strucnjacima do 35 godina starosti, ciji je idejni tvorac predsjednik Federacije BiH Ejup Ganic. Poznavajuci doktora Ganica, izrazili smo skepsu glede ovog projekta, napisavsi da bi spisak onih koji su imali neke koristi bio najbolja legitimacija predsjednikove odlucnosti. Spisak jos nismo vidjeli, ali zato saznajemo da je Bosna dobila svog predstavnika na jednom od najprestiznijih svjetskih univerziteta. To je: Ganic (Ejupa) Emina, nastanjena u Sarajevu, u Ulici Kosevo, prva vila sa dva uniformisana policajca ispred.

Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.
Stvarno ne bih poganio ovu temu odgovorima na tvoje nekakve frustracije u kojima vrebaš skoro svaku priliku da mi repliciraš u stilu: "ne mogu vjerovati da si ti ovo LUPIO :shock: "
...ali samo za ilustraciju, kada ja odem negdje kao turista na par dana, zanima me kako su neke stvari uređene u toj državi (pa i donekle i vezano za neke pravne norme). Podrazumijeva se da osoba koja je studirala i diplomirala na Oxfordu (bez obzira koju oblast studirala) tamo je provela minimum 4 godine...Dakle, Emina Ganić je živjela na tlu UK minimum 4 godine, a u toku četvorogodišnjeg školovanja se svašta čita, svašta proživi, doživi, čuje, sazna...ma valjda ti kao nekakav "vječiti student" to dovoljno poznaješ :D
I naravno, Emina Ganić tamo nije u svojstvu "pravnika" nego u svojstvu člana porodice uhapšene osobe, što je po mom skromnom mišljenju sasvim legitiman razlog što je ona dio tima...I molim te smanji frustracije kada repliciraš na moje komentare. Vjerujem da možeš i mnogo civiliziranije komunicirati...
Sezam

#1206 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sezam »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Prva stepenica ka potpunoj slobodi Ganica ostvarena, cestitam. Ipak je ova diplomatska nazovi ofanziva sa ovo malo institucija od drzave sto imamo urodila barem privremenim pustanjem Ganica.

Silajdzic glavom za izjednacenje :lol:

:bih:
VjecitiStudent

#1207 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:
Stvarno ne bih poganio ovu temu odgovorima na tvoje nekakve frustracije u kojima vrebaš skoro svaku priliku da mi repliciraš u stilu: "ne mogu vjerovati da si ti ovo LUPIO :shock: "
...ali samo za ilustraciju, kada ja odem negdje kao turista na par dana, zanima me kako su neke stvari uređene u toj državi (pa i donekle i vezano za neke pravne norme). Podrazumijeva se da osoba koja je studirala i diplomirala na Oxfordu (bez obzira koju oblast studirala) tamo je provela minimum 4 godine...Dakle, Emina Ganić je živjela na tlu UK minimum 4 godine, a u toku četvorogodišnjeg školovanja se svašta čita, svašta proživi, doživi, čuje, sazna...ma valjda ti kao nekakav "vječiti student" to dovoljno poznaješ :D
I naravno, Emina Ganić tamo nije u svojstvu "pravnika" nego u svojstvu člana porodice uhapšene osobe, što je po mom skromnom mišljenju sasvim legitiman razlog što je ona dio tima...I molim te smanji frustracije kada repliciraš na moje komentare. Vjerujem da možeš i mnogo civiliziranije komunicirati...
U vrijeme dok je ona tamo boravila deshava se i slucaj Pinochet o kojem bruji ne samo britanska stampa, nesto od toga je cak dobacilo i do nas, u slabasnim spoljnopolitickim rubrikama domacih novina.
http://www.opendemocracy.net/article/th ... n-years-on

Lekcija naucena?
Ne bi rekao, inace do ovog hapsenja ne bi ni doslo.

Znas li za jos neki primjer gdje je clan porodice istovremeno i clan pravnog tima?
MUNAFIK

#1208 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by MUNAFIK »

nokia6170 wrote:

A Jurisic?
Ganic je pusten iz zatvora da se brani sa slobode ali ne smije napustiti Britaniju jos uvjek, bar tako sam ja razumio... I ovo je naravno vrlo pozitivan pomak...

Jurišić na žalost nije pušten, i kako stvari stoje jos uvjek i nece biti... ali nekako mi je jos tuznije to sto izgleda pojedini pokusavaju jos jednom podijeliti sve nas kao da su Jurisic i Ganic slucajevi koji jedan drugog iskljucuju i jedan drugom se suprostavljaju... Tuzno je to... Svi smo mi kao i Jurisic i Ganic ztrve srpsko-hrvatskih agresora i tako bi se trebali i ponasati, i ne mislim plakati nego se udruziti i boriti i suprostaviti se ovim napdima na nasu BiH!
VjecitiStudent

#1209 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

Sezam wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Silajdzic glavom za izjednacenje :lol:

Ili kako gradjani zapustene i izolovane zemlje Bosne i Hercegovine zamisljaju da izgleda sudjenje u uredjenim drzavama :(
Zar zaista mislite da u svim sudovima svijeta sjede likovi poput Seade Palavric, Krstana Simica, ... koji prije no sto ce donijeti presudu, cekaju poziv iz stranacke centrale?
Ili mozda se negdje ipak sudi po nekakvom zakonu, iskljucivo na osnovu argumenata odbrane i optuzbe i potpuno neovisno od dnevne politike?
Shoba

#1210 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Shoba »

Sve mi se cini da je ovo itekako providno. Ovo nije nista drugo do spektakularni povratak Ejupa Ganica u BH politiku. On ce naravno biti oslobodjen u datom momentu, kada to njegovoj stranci zaista bude trebalo (odnosno, ovima sto su ga uhapsili)

GOD SAVE THE QUEEN...... :?
trofej

#1211 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by trofej »

Slijedeće je samo laički scenarij: (1) Čovjek je inteligentan, pronicljiv, radan, ambiciozan; (2) Dobro je informiran uopće, pa i vezi sa razvojem situacije u vezi sa konkretnim događajem, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina; (3) Procijenio je da mu političko-pravne prilike u BiH nisu naklonjene, kako zbog njega lično tako i zbog strukturalno-funkcionalnih performansi političko-pravnog sistema; (4) Iskoristio je Englesku da isprovocira reakcije i vrati događaj, oko kojeg se digla naknadna lokalna političko-pravna prašina, u globalni fokus.

U krajnjem: (5) Čovjek je realizirao ključni dio vlastitih ambicija koje, uz žig lokalne zavisti, imaju i kredibilan evropski (engleski) pečat; (6) Ukoliko se već mora suočiti sa sudom, odnosno ukoliko već mora suočiti sud sa činjenicama o vlastitom ne/sudjelovanju u događaju, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina, nije li mu onda u interesu da se to konačno okonča; (7) Konkretno gdje će to biti, odlučit će engleski sud, što može biti vrlo značajno u svođenju događaja, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina, u pravne okvire.

Da ne prejudiciram, ali vrlo je indikativna sva ova naknadna političko-pravna i svaka druga prašina u BiH - ovakvoj kakva stvarno jeste.
Real Khan

#1212 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Real Khan »

vidra99 wrote:
udrch wrote:Sud u Hagu je donio presudu: vojnici JNA su bili legitimna meta..i tačka..
Tačka?

Slučaj "Dobrovoljačka" već sedam godina u Sarajevu

Politički savetnik Tužilaštva Haškog tribunala Frederik Svinen izjavio je da u ovom trenutku nije na tom sudu da odlučuje da li nacionalna tužilaštva imaju dovoljno validnih dokaza u slučaju Ejupa Ganića, odnosno, koje lokalno tužilaštvo treba da ima jurisdikciju kada je reč o slučaju "Dobrovoljačka".

Svinen je za radio "Slobodna Evropa" izjavio da je Tužilaštvo svoju ocenu datu 2003. godine da nema dovoljno dokaza da Ganić bude optužen, prosledilo kancelariji državnog tužioca Bosne i Hercegovine, gde se i danas nalazi, i da je to učinjeno u skladu sa sporazumom između BiH, Srbije i Hrvatske, koji je bio na snazi do 2004.

"Naša ocena ne može se uzeti kao konačno mišljenje o ovom slučaju, jer to nije pravosudna odluka zasnovana na svim činjenicama", rekao je Svinen, objasnivši da je Haško tužilaštvo dalo mišljenje da li nadležni organi treba ili ne treba da podižu optužnicu protiv Ganića u kontekstu Rimskog sporazuma.

"Pitanje da li ima ili nema dovoljno dokaza ne mogu se više upućivati nama. Takva odluka je na lokalnim pravosuđima, na kojima i treba da bude. Kao što sam rekao, taj dosije sa našom ocenom poslat je Kancelariji državnog tužioca, preciznije, državnom tužiocu za ratne zločine u Sarajevu. Zato mi u ovom trenutku nismo u poziciji da kažemo kako taj slučaj stoji. Bolja adresa za to pitanje je Kancelarija pomenutog tužilaštva", rekao je Svinen u intervjuu za radio Slobodna Evropa.

Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska, potpisale su 1996. godine Rimski sporazum, odnosno, "mapu puta", koja je bila na snazi do 2004, i nalagala im je da pre podizanja optužnica za ratne zločine od Tužilaštva haškog tribunala zatraže mišljenje o prikupljenim dokazima.

Banjaluka je u julu 2002. godine Haškom tužilaštvu poslala svoju evidenciju i zatražila ocenu opravdanosti podizanja optužnica u slučaju "Dobrovoljačka", uključujući optužbe protiv Ejupa Ganića, prenosi Slobodna Evropa.

Tužilaštvo u Hagu je u junu 2003. dopisom koji je potpisala glavna tužiteljka Karla del Ponte obavestilo Trivuna Jovičića, oficira Republike Srpske za vezu sa Tribunalom u Hagu da prema međunarodnim standardima nema dovoljno dokaza da se Ganić optuži za teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Svinen kaže i da u vreme kada je Tribunal ocenio da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, "Haško tužilaštvo nije imalo funkciju nezavisnog suda koji sam podiže ili ne podiže optužnice ovog ranga".

"U to vreme, bazirano na materijalu koji nam je dostavljen, mi smo formirali i prosledili takvu ocenu. Već tada Haško tužilaštvo nije imalo funkciju nezavisnog suda koji sam podiže ili ne podiže optužnice ovog ranga. Po odredbama Rimskog sporazuma, odnosno, 'mape puta', mi smo samo dali mišljenje i pošto je ono upućeno nazad, taj slučaj je tada za nas bio zatvoren", rekao je Svinen.
Naravno, s obzirom na činjenicu da više ne važi Rimski sporazum o "pravilima puta" (Rules of the Road), Srbija sada poduzima ofanzivu i tereti svakoga ko je bio u oružanim snagama protiv kojih su ratovali. Da bi se ovakva situacija (haos) izbjegao, došlo je do potpisivanja Rimskog sporazuma... Iz ovih razloga sam pozivao sve pravnike, nevladine organizacije i udruženja žrtava rata da pokrenu što više tužbi pred svim svjetskim i domaćim tužilaštvima protiv svakog lica za kojeg pouzdano znaju da je bio učesnik VRS i da je barem čvoku ili šamar opalio nekom civilu (da ne nabrajam teža djela). To bi u neku ruku bila reciprocitetna mjera (ne u diplomatskom žargonu, nego onako ljudski, "oko za oko..."), jer desetine hiljada građana Srbije bi se bojalo otputovati bilo gdje...pa bi onda Srbija dobro odvagala ubuduće da li imaju dovoljno OPRAVDANIH razloga za sumnju da je neko počinio neki ratni zločin. Jednostavno - PRINCIP RECIPROCITETA u svakom pogledu!
BaileyS

#1213 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BaileyS »

Mora se priznati da je Emina odradila lavovski dio posla na PR-u ovog slucaja.

Po nekom automatizmu imao sam rezervi prema njoj kao babinoj kcerci ali nakon njenog gostovanja na Al Jazeera mogu se samo poklopiti usima. Ni trunke egoizma, pateticnosti ili samosazaljenja, uspjela se izdici iznad porodicne tragedije (sto ovaj slucaj i jeste) i cijeli slucaj predstaviti u nekom drugom svjetlu. Svaka cast Emina.
Last edited by BaileyS on 11/03/2010 13:22, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1214 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

MUNAFIK wrote:
nokia6170 wrote:

A Jurisic?
Ganic je pusten iz zatvora da se brani sa slobode ali ne smije napustiti Britaniju jos uvjek, bar tako sam ja razumio... I ovo je naravno vrlo pozitivan pomak...

Jurišić na žalost nije pušten, i kako stvari stoje jos uvjek i nece biti... ali nekako mi je jos tuznije to sto izgleda pojedini pokusavaju jos jednom podijeliti sve nas kao da su Jurisic i Ganic slucajevi koji jedan drugog iskljucuju i jedan drugom se suprostavljaju... Tuzno je to... Svi smo mi kao i Jurisic i Ganic ztrve srpsko-hrvatskih agresora i tako bi se trebali i ponasati, i ne mislim plakati nego se udruziti i boriti i suprostaviti se ovim napdima na nasu BiH!
Znas kada ce pustiti Jurisica? Kada nekakvi buduci BH komandosi kao u akcionim filmovima ulete u taj zatvor i oslobode nevinog covjeka Jurisica. E tada ce Jurisic docekati da ponovo slobodno punim plucima dise vazduh, do tada ce ga mrcvariti u srpskim kazamatima. ****r im ****m :x
Sezam

#1215 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sezam »

VjecitiStudent wrote:
Real Khan wrote:
U vrijeme dok je ona tamo boravila deshava se i slucaj Pinochet o kojem bruji ne samo britanska stampa, nesto od toga je cak dobacilo i do nas, u slabasnim spoljnopolitickim rubrikama domacih novina.

Lekcija naucena?

Znas li za jos neki primjer gdje je clan porodice istovremeno i clan pravnog tima?
Ti poredis Pinochea sa Ejupom Ganicem? Jesi li svjestan vlastite nepromisljenosti?

Hajde popij malo vode, pa dodji k sebi.
zimzelen

#1216 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by zimzelen »

Shoba wrote:Sve mi se cini da je ovo itekako providno. Ovo nije nista drugo do spektakularni povratak Ejupa Ganica u BH politiku. On ce naravno biti oslobodjen u datom momentu, kada to njegovoj stranci zaista bude trebalo (odnosno, ovima sto su ga uhapsili)

GOD SAVE THE QUEEN...... :?
Shoba, zar stvarno mislis da bi prof. Ganic ovo iskoristio za povratak u bh. politiku ili da je neko sve ovo smislio? Ne mogu da vjerujem da tako daleko ides!
VjecitiStudent

#1217 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

trofej wrote:Slijedeće je samo laički scenarij: (1) Čovjek je inteligentan, pronicljiv, radan, ambiciozan; (2) Dobro je informiran uopće, pa i vezi sa razvojem situacije u vezi sa konkretnim događajem, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina; (3) Procijenio je da mu političko-pravne prilike u BiH nisu naklonjene, kako zbog njega lično tako i zbog strukturalno-funkcionalnih performansi političko-pravnog sistema; (4) Iskoristio je Englesku da isprovocira reakcije i vrati događaj, oko kojeg se digla naknadna lokalna političko-pravna prašina, u globalni fokus.

U krajnjem: (5) Čovjek je realizirao ključni dio vlastitih ambicija koje, uz žig lokalne zavisti, imaju i kredibilan evropski (engleski) pečat; (6) Ukoliko se već mora suočiti sa sudom, odnosno ukoliko već mora suočiti sud sa činjenicama o vlastitom ne/sudjelovanju u događaju, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina, nije li mu onda u interesu da se to konačno okonča; (7) Konkretno gdje će to biti, odlučit će engleski sud, što može biti vrlo značajno u svođenju događaja, oko kojeg se digla naknadna političko-pravna prašina, u pravne okvire.

Da ne prejudiciram, ali vrlo je indikativna sva ova naknadna političko-pravna i svaka druga prašina u BiH - ovakvoj kakva stvarno jeste.
Uz nepredvidljivi rizik da Srbija izadje sa nekakvim 'smoking gun'-om, stvarnim ili izmisljenim, zbog kojeg na kraju moze ipak zavrsiti na sudjenju u Srbiji, kao Jurisic.
Nije mi ovo neki scenarij.
veljaca

#1218 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by veljaca »

Sretna SLOBODA profesore Ganicu .....

VjecitiStudent

#1219 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

Sezam wrote:
VjecitiStudent wrote: U vrijeme dok je ona tamo boravila deshava se i slucaj Pinochet o kojem bruji ne samo britanska stampa, nesto od toga je cak dobacilo i do nas, u slabasnim spoljnopolitickim rubrikama domacih novina.

Lekcija naucena?

Ti poredis Pinochea sa Ejupom Ganicem? Jesi li svjestan vlastite nepromisljenosti?

Hajde popij malo vode, pa dodji k sebi.
Koliko god to nama cudno bilo, sudovi ponegdje odlucuju na osnovu predocenih argumenata, a ne patriotskih emocija.
Sta mislis sta ce sve Srbija Ganicu navaljati u svom optuznom zahtjevu da bi ga predstavila prvoklasnim ratnim zlocincem? Pa se ti onda vadi sljedecih par godina i placaj skupe advokate.
Ukoliko vec Velika Britanija ima takav pravosudni sistem, ukoliko brojni presedani (od Pinocheta, preko LIvni, Powella, ...) vec postoje, zasto preduzimati rizik i putovati?
Shoba

#1220 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Shoba »

veljaca wrote:Sretna SLOBODA profesore Ganicu .....

njegova sloboda nije ni jednog momenta nije bila upitna. Ovo se zove predizborna kampanja...

God save the MI5!
VjecitiStudent

#1221 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

BaileyS wrote:Mora se priznati da je Emina odradila lavovski dio posla na PR-u ovog slucaja.

Po nekom automatizmu imao sam rezervi prema njoj kao babinoj kcerci ali nakon njenog gostovanja na Al Jazeera mogu se samo poklopiti usima. Ni trunke egoizma, pateticnosti ili samosazaljenja, uspjela se izdici iznad porodicne tragedije (sto ovaj slucaj i jeste) i cijeli slucaj predstaviti u nekom drugom svjetlu. Svaka cast Emina.
Odradila PR-a jeste, ali za koju publiku?
U britanskoj stampi, vec danima ni slovo nije napisano o ovome.
Shoba

#1222 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Shoba »

zar svi vi ovde zaista mislite da se ovo slucajno desava? hahah....bas su vas isprali..... :lol:

Bio je Ejup milion puta u Londonu pa ga nisu hapsili....a i ta optuznica iz Srbije je presmijesna. Sve ovo sluzi da se radikalizuju Bosnjaci, da se mrznja odrzava, da se na izborima slucajno ne desi nesto 'normalno"
trofej

#1223 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by trofej »

VjecitiStudent
Uz nepredvidljivi rizik da Srbija izadje sa nekakvim 'smoking gun'-om, stvarnim ili izmisljenim, zbog kojeg na kraju moze ipak zavrsiti na sudjenju u Srbiji, kao Jurisic.
Nije mi ovo neki scenarij.
Da. Ali to ne znači da mora "proći" kao i gospodin Jurišić.
ahuseino

#1224 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

exliberal wrote:sa web stranice Faculty of English-Oxford University
"For the academic year 2009-10, the home and EU tuition fees will be £3,390 per year; the overseas rate will be £11,750 per year. In 2008-2009 college fees were between £1,800 and £2,200 and are likely to increase slightly in 2009-10. It is estimated that a student will require between £10,500 and £13,000 per year to live on."

znaci minimalni troskovi zivota i skolovanja za non eu studente su oko 25-27.000 funti po godini (sto podrazumjeva studenti ce imat neki posao sa strane sto je manje vise normala za obicne smrtnike)
4 godine 100.000 minimalno
Bas dobro da se slazes sa mnom. :thumbup:
Znaci nije 450 kilo-kMica!!!! To je pod jedan.

Pod dva, moja procjena je za cijene od prije trinaest godina (tvoja od prosle godine).
Ako uzmes moje 260hiljada, pa dodas inflaciju (koliko bi tuicija isla gore manje - vise), dobijes cijenu od 340 hiljada za 11 godina ako hoces da MOJU CIFRU SA TVOJOM, a Hecimoviceva cifra od 450 hiljada u vrijeme kada je clanak napisan je u vrijeme tvoje procjene 590 hiljada !!!!!

Cuj pola miliona za koledz!!!! Ko je ovdje lud?

A da i ne govorim da bi on licno mogao i to priustiti, siguran sam i bez navodnih ratnih profita...

Sto je opet glupa prica, sarena laza, namjerna petokolonaska ili nenamjerna zavidna tema zadavana da se skrene paznja za prave mete... nama dovoljno, samo daj nam smoke an mirror.

P.S. Hvala sto si se potrudio da nadjes prave podatke.
Shoba

#1225 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Shoba »

a engleska je u krizi, njihovom sudstvu ce dobro doci ovih 500 000 eura iz "bogate" Bosne :bih:
Locked