Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Onda nam samo reci na koji zakon se poziva pa cemo sami donjet sud.
Mislim da je sasvim jasno.
Mogu li ja?
Zakon o srednjem obrazovanju KS, Sluzbene novine Kantona Sarajevo broj 23/10
Član 138 Izbor (Izbor direktora)
Bla bla bla
Stav 4. Direktor srednje skole se imenuje na period od cetiri godine sa mogucnoscu ponovnog izbora, uz ogranicenje od najvise dva uzastopna mandata u istoj skoli.
Eh, sad, ima i tu caka. Iako to Aidi nije bio prvi mandat, kada je Zakon donesen, tretiran je kao da je prvi. Isti slucaj nije vrijedio za Rektora. Ima i tu dosta teorija i polemika zasto je tako kako jeste, ali tako je.
Godina stupanja na snagu zakona je tu bitna.
Svaki zakon vrijedi od dana stupanja na snagu. Tako je i George Washington bio tri puta uzastopno predsjednik USA, jer je on donio zakon da se ogranici na dva.
ultima_palabra wrote:Vidi ste da ste Sanjini sljedbenici, možete ispisati 20 novinskih kartica, a da ništa ne kažete
Ma siguran sam da oni to ne rade namjerno.
Možda uskoro osnuju kakvu crkvu ili kult... David Koresh-style
Možda, ko će ga znati...ja pokušavam izbjegavati ove što besmisleno nabijaju broj postova ništa ne govoreći, pa forumaško vrijeme provodim uglavnom na temi o mijenjanju sličica...tamo nema ovakvih.
Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.
Mislim da je Sanja i postavila pitanje zasto jedna pravila vrijede za srednje skole, a druga za univerzitet. Ne postoji nikakva pravnicka logika iza toga. Ali, tako je kako je.
No, to svakako nema veze s cinjenicom da Aida nije bolji kandidat ni od Sanje, ni od Senada, ni od Nerme (kojoj je onemoguceno da dodje do intervjua).
Možda, ko će ga znati...ja pokušavam izbjegavati ove što besmisleno nabijaju broj postova ništa ne govoreći, pa forumaško vrijeme provodim uglavnom na temi o mijenjanju sličica...tamo nema ovakvih.[/quote]
Hvala ti onda sto si izdvojio svoje dragocjeno vrijeme posveceno mijenjanju slicica da nam uputis koju mudru.
Anonimka wrote:Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.
Mislim da je Sanja i postavila pitanje zasto jedna pravila vrijede za srednje skole, a druga za univerzitet. Ne postoji nikakva pravnicka logika iza toga. Ali, tako je kako je.
No, to svakako nema veze s cinjenicom da Aida nije bolji kandidat ni od Sanje, ni od Senada, ni od Nerme (kojoj je onemoguceno da dodje do intervjua).
To je glupo pitanje. Visoko obrazovanje uredjuje drugi zakon jer ima druga pravila od srednjeg.
Direktor skole bi bar trebao toliko znati i zato je to provala sa njene strane. Kao da se ja zalim na slikanje za prebrzu voznju tako sto kazem da avioni redovno lete brze nego sto ja vozim.
madner wrote:Svaki zakon vrijedi od dana stupanja na snagu. Tako je i George Washington bio tri puta uzastopno predsjednik USA, jer je on donio zakon da se ogranici na dva.
Fail. Epic.
Last edited by Corto Maltese on 11/06/2012 15:34, edited 1 time in total.
Anonimka wrote:Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.
To je glupo pitanje. Visoko obrazovanje uredjuje drugi zakon jer ima druga pravila od srednjeg.
Direktor skole bi bar trebao toliko znati i zato je to provala sa njene strane. Kao da se ja zalim na slikanje za prebrzu voznju tako sto kazem da avioni redovno lete brze nego sto ja vozim.
A u šta se računa Aidin VD status?
Za tu školu nijedna osoba od pobrojanih nije dobro rješenje. No, šta da se radi kad politika i način biranja igraju svoje.
Hvala @mackicamijau na odluci. Da ne dobijes ti otkaz kod Aide? Ili imas 9 zivota?
Madner, ovo bi bila kompetencija aktuelne direktorice koja je, zajedno s pravnicom, dala skolskom odboru ovo da potpise. Tvrdi predsjednica Skolskog odbora da je samo potpisala.