Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
madner

#1201 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:
madner wrote:Onda nam samo reci na koji zakon se poziva pa cemo sami donjet sud.

Mislim da je sasvim jasno.
Mogu li ja?

Zakon o srednjem obrazovanju KS, Sluzbene novine Kantona Sarajevo broj 23/10

Član 138 Izbor (Izbor direktora)

Bla bla bla

Stav 4. Direktor srednje skole se imenuje na period od cetiri godine sa mogucnoscu ponovnog izbora, uz ogranicenje od najvise dva uzastopna mandata u istoj skoli.

Eh, sad, ima i tu caka. Iako to Aidi nije bio prvi mandat, kada je Zakon donesen, tretiran je kao da je prvi. Isti slucaj nije vrijedio za Rektora. Ima i tu dosta teorija i polemika zasto je tako kako jeste, ali tako je.
Godina stupanja na snagu zakona je tu bitna.
Svaki zakon vrijedi od dana stupanja na snagu. Tako je i George Washington bio tri puta uzastopno predsjednik USA, jer je on donio zakon da se ogranici na dva.
rhez

#1202 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

ultima_palabra wrote:
rhez wrote:
ultima_palabra wrote:Vidi ste da ste Sanjini sljedbenici, možete ispisati 20 novinskih kartica, a da ništa ne kažete :D
Ma siguran sam da oni to ne rade namjerno.
Možda uskoro osnuju kakvu crkvu ili kult... David Koresh-style :-)
Možda, ko će ga znati...ja pokušavam izbjegavati ove što besmisleno nabijaju broj postova ništa ne govoreći, pa forumaško vrijeme provodim uglavnom na temi o mijenjanju sličica...tamo nema ovakvih.
Anonimka

#1203 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.

Mislim da je Sanja i postavila pitanje zasto jedna pravila vrijede za srednje skole, a druga za univerzitet. Ne postoji nikakva pravnicka logika iza toga. Ali, tako je kako je.

No, to svakako nema veze s cinjenicom da Aida nije bolji kandidat ni od Sanje, ni od Senada, ni od Nerme (kojoj je onemoguceno da dodje do intervjua).
Anonimka

#1204 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Možda, ko će ga znati...ja pokušavam izbjegavati ove što besmisleno nabijaju broj postova ništa ne govoreći, pa forumaško vrijeme provodim uglavnom na temi o mijenjanju sličica...tamo nema ovakvih.[/quote]

Hvala ti onda sto si izdvojio svoje dragocjeno vrijeme posveceno mijenjanju slicica da nam uputis koju mudru.
debeljko20

#1205 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

sanja treba da dobije medalju za hrabrost. ona je sarajevska nataša kandić.
ultima_palabra

#1206 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

debeljko20 wrote:sanja treba da dobije medalju za hrabrost. ona je sarajevska nataša kandić.
Mmm... žaba... konji... potkivanje... noga :D
madner

#1207 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.

Mislim da je Sanja i postavila pitanje zasto jedna pravila vrijede za srednje skole, a druga za univerzitet. Ne postoji nikakva pravnicka logika iza toga. Ali, tako je kako je.

No, to svakako nema veze s cinjenicom da Aida nije bolji kandidat ni od Sanje, ni od Senada, ni od Nerme (kojoj je onemoguceno da dodje do intervjua).
To je glupo pitanje. Visoko obrazovanje uredjuje drugi zakon jer ima druga pravila od srednjeg.

Direktor skole bi bar trebao toliko znati i zato je to provala sa njene strane. Kao da se ja zalim na slikanje za prebrzu voznju tako sto kazem da avioni redovno lete brze nego sto ja vozim. :roll:

Ima, jer pokazuje direktno njenu kompetentnost.
VjecitiStudent

#1208 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

debeljko20 wrote:sanja treba da dobije medalju za hrabrost. ona je sarajevska nataša kandić.
Sto brani samu sebe od 'nekoga' ili ima jos nesto?
debeljko20

#1209 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

VjecitiStudent wrote:
zato štu je usamljeni glas razuma u učmaloj, samosažaljevajućoj kotlini.
mackicamijau

#1210 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

ultima_palabra wrote:
Argument...Kritičko razmišljanje...Logika? - zvuči poznato?
madner

#1211 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

debeljko20 wrote:
VjecitiStudent wrote:
:lol:

De postavi neki clanak da vidimo taj glas razuma i njenu razumnost :D
ultima_palabra

#1212 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

mackicamijau wrote:
ultima_palabra wrote:
Argument...Kritičko razmišljanje...Logika? - zvuči poznato?
Afirmacijska ekipa, imate 5 minuta :D
rhez

#1213 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

DFTT !

Don't Feed The Troll
Anonimka

#1214 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Da, za razliku od kompetentnosti aktuelnog menadzmenta skole.
Corto Maltese

#1215 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Svaki zakon vrijedi od dana stupanja na snagu. Tako je i George Washington bio tri puta uzastopno predsjednik USA, jer je on donio zakon da se ogranici na dva.
Fail. Epic.
Last edited by Corto Maltese on 11/06/2012 15:34, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1216 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

debeljko20 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ili sto je objavljivala komentare u disidentskoj, od rezima zabranjivanoj novini, Dnevnom Avazu?
mackicamijau

#1217 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:
Anonimka wrote:Cini mi se da sam to i rekla. Da je uzeto da joj je to prvi mandat. Sto znaci da joj je ovo drugi, i posljednji.

To je glupo pitanje. Visoko obrazovanje uredjuje drugi zakon jer ima druga pravila od srednjeg.

Direktor skole bi bar trebao toliko znati i zato je to provala sa njene strane. Kao da se ja zalim na slikanje za prebrzu voznju tako sto kazem da avioni redovno lete brze nego sto ja vozim. :roll:

Ima, jer pokazuje direktno njenu kompetentnost.
Image
Uploaded with ImageShack.us
Jay Gatsby

#1218 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Jay Gatsby »

A u šta se računa Aidin VD status?

Za tu školu nijedna osoba od pobrojanih nije dobro rješenje. No, šta da se radi kad politika i način biranja igraju svoje.
debeljko20

#1219 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

madner wrote:

pronađi sam ima na netu, možda treba i da ti se servira. :roll:
Anonimka

#1220 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

A u šta se računa Aidin VD status?

Za tu školu nijedna osoba od pobrojanih nije dobro rješenje. No, šta da se radi kad politika i način biranja igraju svoje.[/quote]

Aidi se racuna sve sto treba, i nista sto ne treba. Svaka joj cast, valja to izvesti.
madner

#1221 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

debeljko20 wrote:
madner wrote:

pronađi sam ima na netu, možda treba i da ti se servira. :roll:
Na tebi je da nam pokazes clanak koji po tebi ima tu vrijednost.

Ja takav od doticne nisam vidio, ali ne poznajem sve. Mozda ima neki koji odskace od prosjeka.
Anonimka

#1222 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Hvala @mackicamijau na odluci. Da ne dobijes ti otkaz kod Aide? Ili imas 9 zivota? ;-)

Madner, ovo bi bila kompetencija aktuelne direktorice koja je, zajedno s pravnicom, dala skolskom odboru ovo da potpise. Tvrdi predsjednica Skolskog odbora da je samo potpisala.
Jay Gatsby

#1223 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Jay Gatsby »

Anonimka wrote:A u šta se računa Aidin VD status?

Za tu školu nijedna osoba od pobrojanih nije dobro rješenje. No, šta da se radi kad politika i način biranja igraju svoje.
Aidi se racuna sve sto treba, i nista sto ne treba. Svaka joj cast, valja to izvesti.[/quote]

Ni ovi ostali uopće nisu "cvjećke", ali njihovi osobni kvaliteti su svakako u drugom planu.
madner

#1224 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Onaj ko je podpisao snosi odgovornost. Bio on ikebana ili ne.
Anonimka

#1225 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Potpuno tacno. Sto nije u koliziji s onim sto tvrdim, a to je da se skola ovako vodi.
Post Reply