PlayStation 3
Moderator: Benq
- Sherlock_Holmes
#1201 Re: PlayStation 3
Imam problem sa Fifom 14, dešava mi se da štopa ali samo meni u Career Mode, isto kao na klipu dole.
Na netu još nisam pronašao rješenje, pa ako neko ovdje zna šta treba uraditi ?
https://www.youtube.com/watch?v=zsAhBBl072w
I još nešto, da li je moguće ubaciti update Fife na čipovanu konzolu, ako jest, kako ?
I još nešto, da li je moguće ubaciti update Fife na čipovanu konzolu, ako jest, kako ?
- jelashan
#1202 Re: PlayStation 3
1. mozes na kompu skinit update pa preko usb-a prebacit na ps3 i instalirat update iliSherlock_Holmes wrote:Imam problem sa Fifom 14, dešava mi se da štopa ali samo meni u Career Mode, isto kao na klipu dole.
2. konzolu spojis na net i normalno skines update za igru
-
gidra
#1203 Re: PlayStation 3
Nakon dugo razmišljanja i premišljanja
, ipak sam odlučio da uzmem ps3 slim i to čipovanu
...
Molio bih ove znalce da mi kažu koliko se isplati dati keša za ps3 slim, čipovana, 250 gb(Ne znam jel' mi 120 gb malo?) 2 joystick-a? Ne bih volio da me ovi naši "trgovci" sa pika zakinu pa zato pitam. (Cijena na piku 450-550 KM)
Ako neko od vas kolega forumaša prodaje povoljno playstation nek' se slobodno javi putem pp-a.
Molio bih ove znalce da mi kažu koliko se isplati dati keša za ps3 slim, čipovana, 250 gb(Ne znam jel' mi 120 gb malo?) 2 joystick-a? Ne bih volio da me ovi naši "trgovci" sa pika zakinu pa zato pitam. (Cijena na piku 450-550 KM)
Ako neko od vas kolega forumaša prodaje povoljno playstation nek' se slobodno javi putem pp-a.
- Lucazode
#1204 Re: PlayStation 3
Nije to mala svota jos malo i 4-ka
. Da sam na tvom jestu zapitao bi se da li mi je bitna online komponenta u igranju? Ako ne, onda chipovana.
Sretno sa kupovinom.
Sretno sa kupovinom.
-
Mustang1
#1205 Re: PlayStation 3
Ne isplati ! 320 KM imas 320 GB da nije cipovan .. Ovi sto su cipovani debili uzimaju za 300 KM i flesuju ga i prodaju po 500 .. Znam ja svoj prodao za 320 KM taj sto je uzeo cipovao ga i stavio cijenu 550 KM .. Eno mu ga i dan danas stojigidra wrote:Nakon dugo razmišljanja i premišljanja, ipak sam odlučio da uzmem ps3 slim i to čipovanu
...
-
gidra
#1206 Re: PlayStation 3
750 KM(ps4) + 100 KM(joystick) + 100 KM (FIFA) + 100 KM (ps+) = 1050 KM(-50+). Uzmimo u obzir da su i ostale igre preko 100 KM, također slab izbor igrica, pa i prve serije ps4 koje mogu biti sa nekim sitnim boljkama(vrijeme će pokazati) definitivno mi se ne isplati još uzimati ps4.Lucazode wrote:Nije to mala svota jos malo i 4-ka. Da sam na tvom jestu zapitao bi se da li mi je bitna online komponenta u igranju? Ako ne, onda chipovana.
Sretno sa kupovinom.
Online mi nije toliko bitan, a i moram napomenuti da nisam igrao Red Redemption, Uncharted, Last of us, Assassin's Creed serijale i zbog toga mi se i uzima trojka
-
gidra
#1207 Re: PlayStation 3
Znači ti predlažeš da kupim plejku koja nije cipovana i da je sam cipujem?Mustang1 wrote:Ne isplati ! 320 KM imas 320 GB da nije cipovan .. Ovi sto su cipovani debili uzimaju za 300 KM i flesuju ga i prodaju po 500 .. Znam ja svoj prodao za 320 KM taj sto je uzeo cipovao ga i stavio cijenu 550 KM .. Eno mu ga i dan danas stojigidra wrote:Nakon dugo razmišljanja i premišljanja, ipak sam odlučio da uzmem ps3 slim i to čipovanu
...
-
loool
#1208 Re: PlayStation 3
Prati pik izletit ce nesto valjda,uzmes cipovan za 4 stoje i miran,slim naravno.
-
Mustang1
#1209 Re: PlayStation 3
Bas to .. Prati pik ako se bas oduzi jbg vidi informisi se malo na googlu sta ide i kako se cipuje .. Ne moras sam samo kupi konzolu koja se moze to uraditi i nadji na piku cini mi se da nije preko 50 KM i izaci ce te jeftinije nego da kupujes od ovih prevaranata sa pika .. Nabacaju igrica i to ubrajaju u cijenu .. Kao da ti sebi ne mozes skinuti igrice
- Kal El
#1210 Re: PlayStation 3
Razmišljam da uzmem negdje početkom jula PS3..je li neko igra preko Monitora za PC (koji ima hdmi ulaz?) Jeftinija mi je to varijanta nego da kupujem neki skupi LCD
Ima li neko iskustva sa tim,vidio sam neki LG-ov 22" sa HDMI ,na piku od 120 pa prema gore
Ima li neko iskustva sa tim,vidio sam neki LG-ov 22" sa HDMI ,na piku od 120 pa prema gore
-
Tyke
#1211 Re: PlayStation 3
Ako neces igrati ps3 preko TV-a, pogotovo sad preko HDMI, onda radije igraj igrice na PC.
Ovo je moje misljenje, naravno.
-
Tyke
#1212 Re: PlayStation 3
Je li neko ubacivao patch na FIFA 2013, transfere i ostalo? Ako jeste, ima li volje da mi objasni kako i posalje mi link sa patch-om.
Pretpostavljam da se mora snimiti na usb i kopirati file u fifa2013 folder na PS3, ali nisam nikada radio pa da ne ceprkam po PS3 bespotrebno.
Pretpostavljam da se mora snimiti na usb i kopirati file u fifa2013 folder na PS3, ali nisam nikada radio pa da ne ceprkam po PS3 bespotrebno.
- Maharadza
#1213 Re: PlayStation 3
JEsi gledao po yubitu da li ima tutoriala?Tyke wrote:Je li neko ubacivao patch na FIFA 2013, transfere i ostalo? Ako jeste, ima li volje da mi objasni kako i posalje mi link sa patch-om.
Offtopic: naletih na ovo (PC u pitanju):
Poslušajte muziku tako vam svega!
-
brazzo19
#1214 Re: PlayStation 3
Ej raja nabavih ps3 pa imam par "servisnih" informacija ili ti pitanja za vas koji ste stari gejmeri, jer sam citav zivot igrao na pc.u i sad mi je ovo velika promjena
1. kada upalim play i spojen je na lcd sony braviju full hd i fino mi izbaci kada cackam po opcijama i ostalim glupostima 1080p rezoluciju, to je full hd, jel tako? Eh sad kad pokrenem pes 2013 da igram, rezolucija mi se automatski prebaci na 720p, jel postoji kakva mogucnost da igram pes na full hd rezoluciji ili je igra jednostavno napravljenja u toj "manjoj" rezoluciji od 720p, posto mi kada igra pes.a grafika nije bog zna sta kako sam ja ocekivao
2. instalirao sam ps3 media server na komp spojio ps3 putem wifi.a i sasvim normalno na ps3 pokrecem sve filmove u svim formatima i sa prevodom i gledam bez problema na ps3 tj. na tv.u. Moje pitanje je ovdje postoji li kako mogucnost da se gledaju ti filmovi koje sam serovao preko ps3 media servera da ih ps3 vidi, mogu li se gledati kad je pc ugasen ili uvijek mora raditi komp kada hocu da gledam neki film na ps3 preko media servera ?
3. prebacim neki film na stick usb ( stick je formatiran na fat32 tako da ga ps3 prepozna) ucita mi se film i ide bez problema ali titlova nema nikako ni za lijeka iako su kopirani na stick zajedno sa filmom i imaju isti naziv kao i film, al jednostavno kada gledam film nema ih nit se mogu ukljucit a film ide bez problema dok recimo preko media servera kad pokrecem film sa pc.a odmah mi ucita subtitlove za taj isti film dok kad ga recimo hocu pogledati preko sticka a da mi je komp ugasen titlova nema a film ide
Eto toliko od mene za sad i nadam se da ce mi neko pomoci
p.s koliko kostaju fifa 14 i gta V za ps3 jer me samo to jos pored pes.a zanima i to sam i planirao igrati
1. kada upalim play i spojen je na lcd sony braviju full hd i fino mi izbaci kada cackam po opcijama i ostalim glupostima 1080p rezoluciju, to je full hd, jel tako? Eh sad kad pokrenem pes 2013 da igram, rezolucija mi se automatski prebaci na 720p, jel postoji kakva mogucnost da igram pes na full hd rezoluciji ili je igra jednostavno napravljenja u toj "manjoj" rezoluciji od 720p, posto mi kada igra pes.a grafika nije bog zna sta kako sam ja ocekivao
2. instalirao sam ps3 media server na komp spojio ps3 putem wifi.a i sasvim normalno na ps3 pokrecem sve filmove u svim formatima i sa prevodom i gledam bez problema na ps3 tj. na tv.u. Moje pitanje je ovdje postoji li kako mogucnost da se gledaju ti filmovi koje sam serovao preko ps3 media servera da ih ps3 vidi, mogu li se gledati kad je pc ugasen ili uvijek mora raditi komp kada hocu da gledam neki film na ps3 preko media servera ?
3. prebacim neki film na stick usb ( stick je formatiran na fat32 tako da ga ps3 prepozna) ucita mi se film i ide bez problema ali titlova nema nikako ni za lijeka iako su kopirani na stick zajedno sa filmom i imaju isti naziv kao i film, al jednostavno kada gledam film nema ih nit se mogu ukljucit a film ide bez problema dok recimo preko media servera kad pokrecem film sa pc.a odmah mi ucita subtitlove za taj isti film dok kad ga recimo hocu pogledati preko sticka a da mi je komp ugasen titlova nema a film ide
Eto toliko od mene za sad i nadam se da ce mi neko pomoci
p.s koliko kostaju fifa 14 i gta V za ps3 jer me samo to jos pored pes.a zanima i to sam i planirao igrati
-
brazzo19
#1215 Re: PlayStation 3
Iko ?brazzo19 wrote:Ej raja nabavih ps3 pa imam par "servisnih" informacija ili ti pitanja za vas koji ste stari gejmeri, jer sam citav zivot igrao na pc.u i sad mi je ovo velika promjena![]()
Eto toliko od mene za sad i nadam se da ce mi neko pomoci![]()
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1216 Re: PlayStation 3
1. napravljena je na manjoj. Rijetko koja igra ide na 1080p ...na ustrb rezoucije (koja i nema smisla na manjim TV-ima) povecavaju detalje. To on automatski radi.brazzo19 wrote:Ej raja nabavih ps3 pa imam par "servisnih" informacija ili ti pitanja za vas koji ste stari gejmeri, jer sam citav zivot igrao na pc.u i sad mi je ovo velika promjena![]()
Eto toliko od mene za sad i nadam se da ce mi neko pomoci![]()
2. Sve dok se radi o streamu sa PC-a, normalno da mora da radi PC ... ti mozes snimiti sve na externi disk ili usb pa pustati sa njega ali ako se radi stream sa PC-a kako ce drugacije nego da je PC upaljen.
3. Jesi li cackao po opcijama na kontroleru ? Ima opcija subtitles on i off 100% i po deafoultu je off. Trebas da je ukljucis a file i naziv moraju biti isti. Genralno PS3 nije dobar izbor za tu namjenu. Ako ti PS3 nije krekovan onda ima ugradjenu cinavia zastitu i 90% filmova meni nije radilo. Ako je ps krekovan, ova zastita ne postoji vise.
- vaučer
#1217 Re: PlayStation 3
Nisam siguran zašto ti prebacuje rezoluciju - vjerojatno je kako si rekao, igra rađena za 720p (većina ih jeste).
Računar ti mora raditi ako hoćeš koristiti media server, tako ti je to. Media player na PS3-ci ne prepoznaju sve titlove (dio njihove borbe protiv piratluka), ne prepoznaje ni .mkv format a određeni filmovi (iz Sony distribucijske grupe) će ti se i ako ih pustiš u ispravnom formatu blokirati Cinavia zaštita (vrlo je učinkovita).
Računar ti mora raditi ako hoćeš koristiti media server, tako ti je to. Media player na PS3-ci ne prepoznaju sve titlove (dio njihove borbe protiv piratluka), ne prepoznaje ni .mkv format a određeni filmovi (iz Sony distribucijske grupe) će ti se i ako ih pustiš u ispravnom formatu blokirati Cinavia zaštita (vrlo je učinkovita).
- lerdi
#1218 Re: PlayStation 3
Za ove malo upućenije 
Koja je normalna cijena PS3 konzole uz koju dođu dva džojstika i čipovana je.
Koja je normalna cijena PS3 konzole uz koju dođu dva džojstika i čipovana je.
- vaučer
#1219 Re: PlayStation 3
PS3 Slim ili stari model?
Ako je stari model jel oginalni 60 GB model ili 40/80 GB model?
- lerdi
#1220 Re: PlayStation 3
Slim 250 GBvaučer wrote:PS3 Slim ili stari model?
- lerdi
#1222 Re: PlayStation 3
Jel ovo za novu ili polovnu konzolu?vaučer wrote:350 KM možda?
- vaučer
#1223 Re: PlayStation 3
Pa nemo'š kupiti novu konzolu koja je čipovana.
Ne može biti mlađa od dvije godine čini mi se, jer tad nekad je Sony 'začepio' rupe sistemskim updateovima.
Ne može biti mlađa od dvije godine čini mi se, jer tad nekad je Sony 'začepio' rupe sistemskim updateovima.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1224 Re: PlayStation 3
Ja sam svoj FAT chipovan sa ugradjenim diskom od 500GB jednim kontrolerom i 5 orginal igri (+ na disku 10-20) prodao za 2 dana za 450 KM a poslije sam i jaranu istu varijantu za isto para , isto odmah.
I to sam se zajebo, sade iz ove perspektive bih ostavio sebi taj krekovani jer sam onda morao nabaviti novi koji nije krekovan da odigram ove nove igre koje su se pojavile.
Nove imas sad ove slim 12GB, trebali bi biti oko 5 stoja...
I to sam se zajebo, sade iz ove perspektive bih ostavio sebi taj krekovani jer sam onda morao nabaviti novi koji nije krekovan da odigram ove nove igre koje su se pojavile.
Nove imas sad ove slim 12GB, trebali bi biti oko 5 stoja...
- lerdi
#1225 Re: PlayStation 3
E jebi ga tek sad ništa ne kontam 
Šta onda ovi po pik-u prodaju čipovane, verzija na kojoj se mogu igrati posljednji naslovi? Kontam ja da on mora otvoriti konzolu da bi je čipovao, ali valjda je nova i nije stvara 2 godine. Bar se nadam.
Odavno hoću da uzmem PS, ali nikako da se nakanim i skuckam. Kao što vidite nisam nešto puno ni upoznat sa materijom pa kontam da pitam ove malo pametnije i iskusnije.
Šta onda ovi po pik-u prodaju čipovane, verzija na kojoj se mogu igrati posljednji naslovi? Kontam ja da on mora otvoriti konzolu da bi je čipovao, ali valjda je nova i nije stvara 2 godine. Bar se nadam.
Odavno hoću da uzmem PS, ali nikako da se nakanim i skuckam. Kao što vidite nisam nešto puno ni upoznat sa materijom pa kontam da pitam ove malo pametnije i iskusnije.