Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
golfiista

#1201 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

corsa wrote:
golfiista wrote:
Industrialyzer wrote:Ne sjecam se kad me neko auto ovoliko odusevilo http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4981

jednog dana...
POotrošiš 100k na ovaj automobil i nakon što se utisci slegnu, skontaš da se radi o malom automobilu i da se komfornije vozi u, recimo, Octaviji. Hvala, ne bih.
Hahah, e cuj komfornije se vozi u oktaviji. Odavno vecu izvalu nisam cuo. To moze izjaviti samo neko ko se nikad nije u mercedesu vozio. :-)
Hahaha. Nije smiješno, zapravo, žalosno je, ali je istina.

Komfor vožnje, prije svega, se odnosi na prostor za koljena na zadnjim sjedištima, a sve ostalo ( kvalitet materijala, udobnost, razna pomagala i sl.) što se može naći u ovom Mercedesu, može se naći i u Octaviji. Dakle, moraš biti bezobrazno zaljubljen u C klasu da bi na istu potrošio toliki novac, jer za duplo manje novca dobiješ vozilo sa istom ili još boljom opremom, i što je najvažnije, komfornije vozilo. :kiss:
corsa

#1202 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

golfiista wrote:
corsa wrote:
golfiista wrote:
POotrošiš 100k na ovaj automobil i nakon što se utisci slegnu, skontaš da se radi o malom automobilu i da se komfornije vozi u, recimo, Octaviji. Hvala, ne bih.
Hahah, e cuj komfornije se vozi u oktaviji. Odavno vecu izvalu nisam cuo. To moze izjaviti samo neko ko se nikad nije u mercedesu vozio. :-)
Hahaha. Nije smiješno, zapravo, žalosno je, ali je istina.

Komfor vožnje, prije svega, se odnosi na prostor za koljena na zadnjim sjedištima, a sve ostalo ( kvalitet materijala, udobnost, razna pomagala i sl.) što se može naći u ovom Mercedesu, može se naći i u Octaviji. Dakle, moraš biti bezobrazno zaljubljen u C klasu da bi na istu potrošio toliki novac, jer za duplo manje novca dobiješ vozilo sa istom ili još boljom opremom, i što je najvažnije, komfornije vozilo. :kiss:
Zalosno je sto ti mislis da iste materijale mozes naci u Mercedesu i u Skodi. Pod broj jedan, Oktavia i C klasa nisu u istoj klasi. A ako se komfor mjeri prema mjestu za koljena onda je Passat generacije '88-'93 najkomfornije auto na svijetu, sto naravno nije ni blizu istine. Skoda je katastrofalno tvrda i udobnost i skoda jednostavno ne mogu u istu recenicu. Da si pomenuo nekog citroena pa bih i shvatio, ali skodu porediti sa Mercedesom je presmijesno. Iako se u jednom slazem s tobom, puno je 115 hiljada za C klasu.
condy

#1203 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
Industrialyzer wrote:Ne sjecam se kad me neko auto ovoliko odusevilo http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4981

jednog dana...
Kud baš na Octaviju nabasa :D

Doduše, recimo kad bih mogao i bio glup dati tolike pare uzeo bih novog audija a6 s line ili bmw 5 m optikom, sa v6 motorom, a ne ovog ušminkanog Merca sa samo 125kw :-)
Last edited by condy on 01/04/2015 14:16, edited 1 time in total.
condy

#1204 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

....
golfiista

#1205 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Zalosno je sto ti mislis da iste materijale mozes naci u Mercedesu i u Skodi. Pod broj jedan, Oktavia i C klasa nisu u istoj klasi. A ako se komfor mjeri prema mjestu za koljena onda je Passat generacije '88-'93 najkomfornije auto na svijetu, sto naravno nije ni blizu istine. Skoda je katastrofalno tvrda i udobnost i skoda jednostavno ne mogu u istu recenicu. Da si pomenuo nekog citroena pa bih i shvatio, ali skodu porediti sa Mercedesom je presmijesno. Iako se u jednom slazem s tobom, puno je 115 hiljada za C klasu.
O tome i govorim, auto manje klase, a komfor isti ili bolji, jer se i u jednom i u drugom nalazi, recimo kožno sjedište, urađeno i obrađeno kod jednog u Preventu, kod drugog...hm...ali koža ti, koža mi. Dakle svu opremu koju možeš dobiti u c klasi, možeš dobiti i u Skodi. Prostor za koljena jeste osnovno mjerilo komfora, jer ako uporediš C klasu i E klasu, u čemu je razlika? Odgovor, u prostoru za koljena. Drago mi je da si ipak shvatio to što govorim i složio se da ovaj mali automobil ne vrijedi tog novca, možda polovinu...možda...
Altsa

#1206 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Altsa »

Ne bih nikad dao 115000 za bilo koje auto. za ove pare uzmes Oktaviju novu i ostane ti jos za male vikendice. :D
Last edited by Altsa on 01/04/2015 14:23, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#1207 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

golfiista wrote:

jednog dana...

Ti, da si sjedio u 123 liniji znao bi da je ona udobnija od sve i jedne do sada napravljene skode.
golfiista

#1208 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:
golfiista wrote:

jednog dana...
Kud baš na Octaviju nabasa :D

Doduše, recimo kad bih mogao i bio glup dati tolike pare uzeo bih novog audija a6 s line ili bmw 5 m optikom, sa v6 motorom, a ne ovog ušminkanog Merca sa samo 125kw :-)
Škoda je samo primjer koji kaže, da sa duplo manje novca dobiješ jednako automobila, druga priča je cijena prestiža, brenda i sl. Ali tu smo već na pragu emocija koje nemaju cijenu, pa tako moraš biti bezobrazno bogat ili prilično glup da potrošiš taj novac na tako malo automobila. Ako izabereš srednju opciju, na tragu si emotivnog zadovoljstva pomiješanog sa mudrošću, pa tu već dolazi taj s6 ili m5 i sl.
golfiista

#1209 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

hladan.preminger wrote:
golfiista wrote:

jednog dana...

Ti, da si sjedio u 123 liniji znao bi da je ona udobnija od sve i jedne do sada napravljene skode.
Pitanje: Šta zajedničko ima C klasa sa Mercedesom 123? :-)
hladan.preminger

#1210 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

golfiista wrote:
Tvoje nezanje.
golfiista

#1211 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

hladan.preminger wrote:
golfiista wrote:
Tvoje nezanje.
Ja mislim da imaju zajedničku značku,. a ti?
:lol: :lol: :lol:
condy

#1212 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Octavija je sada što je nekad bio Yugo :D
golfiista

#1213 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Image

YUGO :lol:
condy

#1214 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Pa auta vremenom imaju tendenciju rasta i širenja, ko današnje žene... :D
Industrialyzer

#1215 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Industrialyzer »

Covjeka koji mi kaze da je bolje kupiti Octaviu nego C klasu jednostavno sam morao staviti na ignore listu. Da je skup, jeste, da je dobar, jeste. Ne mislim ga kupiti sutra i dusu djavolu prodati samo da ga mogu platiti. Ovo je nesto sto se kupuje kao slag na kraju, kad sredis stan, vikendicu, zenu :D
golfiista

#1216 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:Pa auta vremenom imaju tendenciju rasta i širenja, ko današnje žene... :D
Kako čija žena :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1217 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:golfista
Sto uze BMW 5,a ne Skodu Superb?
golfiista

#1218 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Industrialyzer wrote:Covjeka koji mi kaze da je bolje kupiti Octaviu nego C klasu jednostavno sam morao staviti na ignore listu. Da je skup, jeste, da je dobar, jeste. Ne mislim ga kupiti sutra i dusu djavolu prodati samo da ga mogu platiti. Ovo je nesto sto se kupuje kao slag na kraju, kad sredis stan, vikendicu, zenu :D
Gdje sam ja rekao da je bolje kupiti Škodu, a ne Mercedesa? Ja sam kazao da taj mali Mercedes ne vrijedi tih para jer za pola tog novca dobiješ isto automobila u Škodi Octaviji. To sam kazao.
Kad središ sve to pobrojano , tada se kupuje jahta ili ti donose cvijeće, u bolnicu ili Vlakovo :)
condy

#1219 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Pa auta vremenom imaju tendenciju rasta i širenja, ko današnje žene... :D
Kako čija žena :lol:
Ljudi mijenjaju auta, pa što ne bi nekad promjenili i ženu :D
corsa

#1220 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

@golfista A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
Last edited by corsa on 01/04/2015 14:46, edited 1 time in total.
golfiista

#1221 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:
golfiista wrote:golfista
Sto uze BMW 5,a ne Skodu Superb?
Novi Superb je preskup, onaj dostupni mi se ne sviđa zbog zadnjeg dijela. A BMW je koštao onoliko koliko i vrijedi, dok adekvatni Superb nije 50% jeftiniji. Dakle 1001 razlog. Da sam kupio trojku, mogao bi nešto kazati, ovako...
condy

#1222 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

corsa wrote:@golfista A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
Košta blizu 60 kKM ....bacanje para za šminku
golfiista

#1223 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

corsa wrote:A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
S obzirom da ono što ona nudi, konkurencija naplaćuje duplo više, evidentno jel, košta taman onoliko koliko i vrijedi. Poenta je na onome što zaista vrijedi ili ne. Samonekoliko automobila bi moglo opravdati cijenu od 100k, ako izuzmemo egzotiku.
golfiista

#1224 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:
corsa wrote:@golfista A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
Košta blizu 60 kKM ....bacanje para za šminku
Ali nudi isto što i ovaj bezobrazno preskupi mali Mercedes, a cijena duplo manja.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1225 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Kad moze Golf VII R kostati 100k KM,moze i Mecka C klase da Bog kaze da ne moze :oops:
Locked